Csövi!
Szitu a következő:
Adva vagyon egy XP SP2-es gép, benne figyel két hálókártya. Egyik (legyen A) rákötve a belső hálóra, azon keresztül tűzfalra rá, onnan ki internet. Másik kártya (B) rákötve egy másik gépre, másik gép rákötve a belső hálóra, onnan rá a tűzfalra és ki internet. Azaz A és B között annyi a különbség, hogy B-nél van egy plusz gép a belső LAN és az XP-s gép között. Érteleme nem sok van, mindössze annyi, hogy ezen a gépen szeretnék tűzfal beállításokkal sportolni.
Kérdésem a következő:
Hol tudom azt beállítani XP-ben, hogy melyik kártyán keresztül másszon ki a gép az internetre? Csak mert most zéró konfigolás után simán megyek ki az A kártyán keresztül a netre és érem el B kártyán keresztül a tűzfal webes kezelő felületét. Hol tudom beállítani, azt hogy ne az A kártyát használja a gép netre, hanem csak a B-t? Tiltsam le az eszköz kezelőben az A kártyát?
A másik problem pedig, hogy ennek a közbeiktatott gépnek is van DNS szolgáltatása mégsem működik, pedig elvileg jól van beállítva, ezért gyanítom, hogy az XP-s gép hálózati beállításánál lehet gond. Pedig beállítottam másodlagos DNS kiszolgálónak, mégsem oldja fel a nevet (IP alapján elérem).
Remélem érthető volt, amit ítram. Válaszotokat előre is köszönöm!
Az Úr nekem feladatot adott, mikor erre a világra küldött. Olyan kurvára le vagyok maradva, hogy valszeg örökké fogok élni.