HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések III.

#221 Felhasználó inaktív   DKG 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 14. 13:38

Idézet: jzako - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 10:57

Üdv!

Van egy olyan problémám, hogy egy DOS-os progot kellene XP alatt futtatni. Megy is, csak amikor teljes képernyős üzemmódban van, akkor kilépéskor nem jön vissza a grafikus felület. Minden működik utánna, ki is kép a Windows a power gombra csak nincs kép. Ha nyomok egy enter-t ismét elindul a DOS progi és megy is. Van úgy, hogy első indításkor még visszajön a grafikus felület. Cserélgettem VGA drivert, más febontásra állíva is ua. a helyzet. Alapvetően XP alatt szokott működni ez a dolog, csak ezen a gépen nem megy valamiért. Intel 845G integrált VGA. Megpróbáltam egy PCI-os S3-at és avval megy. Az alaplapon nincs AGP csatlakozó, ezt az S3-at meg azért mégsem kellene egy új gépben.
Intel ,MSI oldaláról letölthető drivereket próbáltam, BIOS frissítést még nem.
Van valakinek ötlete?

Jani

Próbáld DosBOX-ban futtatni. Ebben még a régi, DOS-os, makacs játékok is futnak XP-alatt.
Innen leszedheted: dosbox.sourceforge.net

#222 Felhasználó inaktív   jzako 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 14. 13:58

Idézet: DKG - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 12:38

Próbáld DosBOX-ban futtatni. Ebben még a régi, DOS-os, makacs játékok is futnak XP-alatt.

köszönöm, megpróbálom
Jani

#223 Felhasználó inaktív   jzako 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 14:15

Idézet: DKG - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 12:38

Köszönöm a segítséget, közben alaplapcserével megoldódott a dolog. Ezt a dosbox dolgot nem ismertem,ha legközelebb  ilyen problémám lesz kipróbálom.

Jani

#224 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 15:02

Idézet: DKG - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 13:38

Ez tulképp egy dos emulator?
Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó
Snoopy | Fülemüle Étterem | Anna Hotel

#225 Felhasználó inaktív   DKG 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 15:16

Idézet: sbazsi - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 14:02

Ez tulképp egy dos emulator?

Igen. A dosgames.atw.hu címen egy nagyon jó, tömör leírás is van róla. OpenSource, ingyenes, a cégnél is lehet tolni stb..  ;)

#226 Felhasználó inaktív   duron13 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 18:25

Van benne egy 40GB excelstor azon két particio : 20Gb  Windows XP és 20gb Suse Linux 9.0 és most rakok bele egy windows 98-as 20gb-s seageat-ot. A tehát berakás előtt már van eleve egy linux vagy xp választó kérernyő! Most ha berakom a seageat-ot akkor azt a linuxba hogy kell beállítani hogy már ott tudjak választani?
Mert a boot ini-s megoldás az jó csak akkor kétszer kell választanom mert először választom a linuxot vagy windowst untána ha rámegyeek a windowsra ott még kell választanom a 98 vagy az xp közül. thát a boot.ini is már bonyolult. akkor linuxban kel, ügyködni már néztem ott a beállításoknál csak nem tudom hogy melyikben lehet azt beállítani. Ilyenek vannak:
Indítás és bootolás (szerintem ez)
LILO konfigurálás
particionálás
ezek közül melyikbe kell beállítani? 

#227 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 17:51

Idézet: SonicXP - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 17:30

...
Állítólag a Microsoft hamarosan elérhetővé tesz egy másik vizuális témát XP-re, mely ingyen letölthető lesz majd. Erről tudtok valamit?

Az a helyzet, hogy a WU katalógusból kéne nekem néhány update egy másik gépre, ami nem rendelkezik internetkapcsolattal. De nem tudok ide belépni, mert mindenáron telepíteni akarja a V4-es klienst. Nem engedem meg neki, ezért kidob. Mit tegyek? Ha a 4-est rátelepítem a mostanira (V5), abból nem lesz gond?

Thx és üdv

SonicXP

Senki sem tud segíteni  :(

#228 Felhasználó inaktív   Sztee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 22:14

Még nincs ott semmi... Talán majd este.

Apropó WU:

Állítólag a Microsoft hamarosan elérhetővé tesz egy másik vizuális témát XP-re, mely ingyen letölthető lesz majd. Erről tudtok valamit?

Az a helyzet, hogy a WU katalógusból kéne nekem néhány update egy másik gépre, ami nem rendelkezik internetkapcsolattal. De nem tudok ide belépni, mert mindenáron telepíteni akarja a V4-es klienst. Nem engedem meg neki, ezért kidob. Mit tegyek? Ha a 4-est rátelepítem a mostanira (V5), abból nem lesz gond?

Thx és üdv

SonicXP

Innen esetleg megpróbálhatod letölteni a szükséges frissítéseket:
http://msdownload.ne...et/default.aspx
"Have you tried turning it off and on again?"

#229 Felhasználó inaktív   giotto 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 16. 12:23

Idézet: giotto - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 12:54

ok, koszi kiprobaolm :)

sajnos nem ment fel az SP2  :confused:
de annyit sikerult kideritenem, hogy a kitarcsazas utan ip-t tudok pingelni, de domaint az nem!

ez miert lehet?
"A UNIX rendszerek száma tízre nőtt és még több várható".
(A UNIX Programozói kézikönyv második kiadásából, 1972. június.)

#230 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 16. 15:17

Az egyik gépben lapot és procit cseréltem, az XP-nek nem tetszett és nem indult el vele. Aztán végül meg tudtam reparálni, de most valamiért nagyon lassan bootol vel a rendeszer. A windows starting up nagyon sokáig teker mire elindul az oprendszer. Mitől lehet ez?

#231 Felhasználó inaktív   qwert2003 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 16. 15:27

Hátha valaki itt tud segíteni nekem, ebben a topicban. Ide már leírtam a problémámat, de úgy néz ki nem hardveres, hanem szoftveres lehet a baj. A segítséget előr eis köszönöm!
Mindenhol jó, de legfehérebb a konyhaszekrény!

#232 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 10:35

Üdv mindenkinek, má' megin' én...  :)

Óriási problémám van... Kissé belassult az op.rendszerem (XP Home SP2), főként a programok indítása. Valaki javasolta, hogy töröljem a \windows\prefetch mappából az elavult, lecserélt, eltávolított programokhoz való fájlokat (programnév.exe.pf). Én idióta vadállat meg letöröltem az egészet, arra gondolván hogy a win majd újra szépen létrehozza őket  :omg: Hát a nagy ****t, a Windows egyet sem hozott létre újra. Azóta az operációs rendszer és a programok indítása kegyetlen lassú lett, a progik iszonyat lassan futnak, majd' 2 perc mire feláll az OS, az Offica 2003 programjainak fél-egy perc köll mire elindulnak pl. (eddig 15 mp kellett a Wordnak mire elindult)  :( A Prefetch mappa meg tök üres, pedig már majd' 1 hete hogy letöröltem...

Kérlek segítsetek, mit csináljak most???  :think: Így majdhogynem használhatatlan a rendszer. A gépem nem egy erőmű (Celeron 1.7GHz, 256 MRAM) de azért ez már túlzás.......

Köszönöm!
Üdv

SonicXP

#233 Felhasználó inaktív   adik 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 14:10

Hali,
újrahúztam az XP-t, de nem javítással, hanem új telepítéssel, formázás nélkül. igen ám, de a rendszergazda felh név alatti dokumentumok mappám most nem elérhető. azt mondja hozzáférés megtagadva. de nekem sos kell az alatta lévő doksik. mit műveljek?
very.thx.szpa
.SzPA

#234 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 14:19

Próbáld saját használatúvá tenni.
Üdvözlettel:
Gabi

#235 Felhasználó inaktív   adik 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 14:24

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. ápr. 17., vasárnap - 15:19

Próbáld saját használatúvá tenni.

az nem elég. ezzel csak az új telepítés rendszergazda részlegét teszem közhasznúvá. én a régihez nem tudok hozzáférni. látom, h ott van, de azt mondja, hogy hozzáférés megtagadva... kétségbeesve.nagyon.com
.SzPA

#236 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 18:35

Csak egy tipp azoknak, akik hozzám hasonlóan a prioritykkel akarnak babrálni :D
Runprio
- Where are we going?
- Let's go find out.

#237 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 19:15

Valaki be tudná postoni a

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters

kulcs tartalmát a registryből? Nagyon megköszönném!!!

Üdv

SonicXP

#238 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 19:25

tAz a helyzet, hogy a WU katalógusból kéne nekem néhány update egy másik gépre, ami nem rendelkezik internetkapcsolattal. De nem tudok ide belépni, mert mindenáron telepíteni akarja a V4-es klienst. Nem engedem meg neki, ezért kidob. Mit tegyek? Ha a 4-est rátelepítem a mostanira (V5), abból nem lesz gond?

Megoldva.  :) Simán  fel lehet telepíteni a winupdate v4-et a v5-re, semmi gond nem lesz.

#239 Felhasználó inaktív   paler 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 18. 05:43

Idézet: adik - Dátum: 2005. ápr. 17., vasárnap - 15:24

az nem elég. ezzel csak az új telepítés rendszergazda részlegét teszem közhasznúvá. én a régihez nem tudok hozzáférni. látom, h ott van, de azt mondja, hogy hozzáférés megtagadva... kétségbeesve.nagyon.com

Hali!

Én is jártam már így. Nekem csökkentet módban sikerült megoldanom a problémát.
Csökkentet módba próbáld a hozzáférési jogokat átállítani annál a mappánál, amelyiket nem tudod elérni. (ez csak akkor működik, ha rendszergazda jogokkal bírsz)
:p
Asus P5B & Intel Core 2 Duo E6300, 2800 MHz &  Kingmax Mars 2x1GB & GF6600 128MB & HDD Samsung 2 x 160GB & Chieftec 400

#240 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 18. 07:15

Idézet: adik - Dátum: 2005. ápr. 17., vasárnap - 15:24

dehgynem!

kikpacsolod az egyszerű fájlmegosztás használatát,
majd megkeresed az előző r.gazda könyvtárat a documents and settings-ben, a biztonságban meg hozzáadod saját magadat full hozzáféréssel
ha ez nem elég, akkor a speciálisban a tulajdonos cseréje..

Téma megosztása:

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.