HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések III.

#321 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 01. 21:29

Idézet: Samuraj - Dátum: 2005. máj. 1., vasárnap - 16:54

Két gépen is előjött a dolog, egyiken sincs norton, és egyik vinyója se akar meghalni, legjobb tudomásom szerint, de ha meg is akarna, kijavitja és kész, de minek fut le mindig. Az egyik gépnél frissen lett telepitva és valamit beleturkáltam, attól lehetett. 98 alól letöröltem a system volume inf könyvtárakat, de azt majd visszarakta. Talán ennek a hiánya,modositása okozza, de akkor is csak az egyik partición? Szóval olyan összefügéstelen az egész. A másik gépen meg csak elküldtem resettel a gépet úgy tizszer-húszszor, mert nem volt kedvem megvárni, mire sajátmagának megcsinálja. Itt ezzel lehetett összefüggésben, de a 5-6 partició közül is csak 1-2-t piszkál.
Tehát még nem sikerült rájönni, hogy lehet kipusztitani. Törjem fel a vindózt, mert anélkül nem lehet egy normális programom? Mikroszaftosak egyre pihentebb agyúak lesznek. Fatos vindózaknál is az a szkendiszk! Minden indulásnál rá kell feküdni az enterre.

98 alól törölted az XP dolgait? Néha jól jöhet, de több kárt okozol, mint ami addig bekövetkezett.
Ha egy vinyó meg akar halni, az előbb-utóbb meg is történik, a Windows csak menti a menthetőt (ha hagyod), de a vinyót nem menti meg.
A sok resettel megküldött XP sem lesz a helyzet magaslatán, mert megnyitott fájlok sokasága gyűlik, és szeretné összerendezni azokat. Persze, csak ha hagyod neki legalább egyszer, bár azt írtad, hagytad lefutni.

98-nál muszáj végigfuttatni, mert csak akkor kap "igazolást" a rendszer a hibátlan működésről.
Ugyan 98-nál az autoexecbe is be lehet írni egy, bekapcsoláskori kötelező lefutást, mert olyan irodákban, ahol még PI-en könyvelnek 98/DOS alatt, előfordul, hogy a főkapcsolóval fejezik be az aznapi munkát.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#322 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 09:24

Idézet: sbazsi - Dátum: 2005. máj. 1., vasárnap - 19:00

nem tudom ide, vagy a wlan topicba írjam, egyelore megprobalom itt
winxp home, frissen telepített sp2.
a wlan beállításokat hajlamos elfelejteni.
mit állítsák, hogy ezzel ne legyen gondja?
nem sima alapbeállítás, így vagy elfelejti, és az nem jo, ha minden alkalommal be kell állítani.
ötlet?

közben megoldódott.
ibm noti volt a nevezett gép, és a gyárilag telepített connection manager elvette az xp-től a kapcsolatok kezelését, és ezzel törölte a beállításokat.
Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó
Snoopy | Fülemüle Étterem | Anna Hotel

#323 Felhasználó inaktív   valaki 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 02. 19:53

Helló!
Kezdő felhasználó vagyok és egy kis segítséget szeretnék kérni.
Meglévő XP-met szeretném újra telepíteni.
Mit kell tennem és hogyan?
Tanácstalan vagyok, minden segítséget értékelnék!

Előre is köszönöm!

#324 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 20:01

Idézet: valaki - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 20:53

Helló!
Kezdő felhasználó vagyok és egy kis segítséget szeretnék kérni.
Meglévő XP-met szeretném újra telepíteni.
Mit kell tennem és hogyan?
Tanácstalan vagyok, minden segítséget értékelnék!

Előre is köszönöm!

Miert szeretned ujratelepiteni?

#325 Felhasználó inaktív   valaki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 20:05

Idézet: ion - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 21:01

Miert szeretned ujratelepiteni?

Kb. 1 éve volt utoljára(egy ismerős csinálta), és nem rég lett bekötve a net és szeretnék egy "szűz" gépet. Másrészt meg még soha nem csináltam és "gyakorolnám".

#326 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 20:38

Ha gyakorolni akarod, akkor masik hdd-re vagy masik particiora installald. Ha beteszed a Windows CD-t, a mar meglevo rendszereden elindithatod a telepitot, kivalaszthatod, hogy hova telepitse.

#327 Felhasználó inaktív   Tom81 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 05. 02. 21:28

Sziasztok!

A következő problémák megoldásában kérném a segítségeteket:
Barátnőmék gépe kb. fél éves, első vindóz 3-4 hónapig bírta (xp sp1), hibaüzenet: csökkent mód, normál mód, stb. indítás, de mindegyiknél csak újraindul. Ezután felraktam xp pro sp2-t, 1 hétig bírta, hibaüzenet: kék képernyőn: valamilyen fájl mérete nem jó, meg valami hiányzik, újraraktam ugyanazt a vindózt, működött jó egy hónapig! múlthéten megint megadta magát. Próbáltam újra rakni, de ugyanot mindg megfagyott a telepítő, asszem lemezellenőrzésnél.
A saját gépemen is ez a vindóz megy pár hete, hibátlanul.
Ha van valakinek bármilyen ötlete a problémára, légyszi írjon!
Előre is köszi!

#328 Felhasználó inaktív   DKG 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 08:08

Idézet: Tom81 - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 22:28

Sziasztok!

A következő problémák megoldásában kérném a segítségeteket:
Barátnőmék gépe kb. fél éves, első vindóz 3-4 hónapig bírta (xp sp1), hibaüzenet: csökkent mód, normál mód, stb. indítás, de mindegyiknél csak újraindul. Ezután felraktam xp pro sp2-t, 1 hétig bírta, hibaüzenet: kék képernyőn: valamilyen fájl mérete nem jó, meg valami hiányzik, újraraktam ugyanazt a vindózt, működött jó egy hónapig! múlthéten megint megadta magát. Próbáltam újra rakni, de ugyanot mindg megfagyott a telepítő, asszem lemezellenőrzésnél.
A saját gépemen is ez a vindóz megy pár hete, hibátlanul.
Ha van valakinek bármilyen ötlete a problémára, légyszi írjon!
Előre is köszi!

Ez szerintem winchester hiba lesz. Meg kellene nézni a S.M.A.R.T státuszt, ha ez nem mond neked elég informárciót indítsd el a winyóhoz legjobban illeszkedő ellenőrző programot. Töltsd le az "Ultimate Boot CD Ver 3.3" összeállítást, cd-re kiírva be is bootolhatsz vele és minden, neked szükséges eszköz benne van. Lesz benne memória ellenőrző is, azt sem ártana megnézni.

#329 Felhasználó inaktív   Tom81 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 05. 03. 10:58

Idézet: DKG - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 9:08

Ez szerintem winchester hiba lesz. Meg kellene nézni a S.M.A.R.T státuszt, ha ez nem mond neked elég informárciót indítsd el a winyóhoz legjobban illeszkedő ellenőrző programot. Töltsd le az "Ultimate Boot CD Ver 3.3" összeállítást, cd-re kiírva be is bootolhatsz vele és minden, neked szükséges eszköz benne van. Lesz benne memória ellenőrző is, azt sem ártana megnézni.

Köszi szépen, meg fogom nézni!
Melyiket töltsem le a sok közül? Exe-t vagy zip-et?? Mindegy? :think:

#330 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 21:38

Valamennyit megpróbálok érteni a programozáshoz, ha jól tudom a megnyitott fájl annyit jelent, hogy be van töltve a memóriába, ilyen olyan hozzáférési jogokkal, tehát a merevlemezen tárolt adatok, fájlokkal addig semmit sem csinál. Más kérdés persze, hogy a memóriát swapolja ide-oda, de az ujra induláskor nem lenne baj ha ürülne. Ezekből kiindulva, megnyitok egy fájlt, ami betöltődik a memóriába. Reset. A fájl nincs megnyitva. Nálam egyébként nem divat ez a szoftverből leállitom a gépet dolog, eléggé hebehurgya dolognak tűnik, afféle mikroszaftos eszetlenkedés, bár biztos meg lehet indokolni a fontosságát. Anyám gépe van ugy megcsinálva, teletömve pandamackóval, mindennel és amikor leállitja, pandamaci elkezd brummogni és megzakatolja a hajlékony lemezt. Csak tudnám mit csesztetnek folyton a kisflopihoz. Elkéne mesélni mackóbajtársnak, hogy nem kikapcsoláskor kell a virust keresni, hanem inkább bekapcsoláskor! Elég nehéz beállitani, ha egyáltalán lehet egy gépet hatékony működéshez, főleg ha mikrodzsúsz! Nem tartom őket valami nagymestereknek, de nincs is szükségük rá, igy is jol megélnek.

Szerkesztette: Samuraj 2005. 05. 03. 21:39 -kor

A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#331 Felhasználó inaktív   Lulu64 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 21:41

Idézet: Samuraj - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 22:38

Elkéne mesélni mackóbajtársnak, hogy nem kikapcsoláskor kell a virust keresni, hanem inkább bekapcsoláskor!

Bootvírusok márpedig nincsenek...  :omg:
„Érintőlegesen a kör is csak egy pont...”

#332 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 22:17

Sziasztok!

XP, SP2, 2 user mindkettő rendszergazda, jelszava egyiknek sincs.

A feladatütemezőt hogy lehet működésre bírni? Mert még annyira sem képes hogy futtassa a megadott dolgokat. A jelszómegadásnál bukik el a dolog, ha nem adok meg jelszót akkor kiirja hogy nem fog futni. De milyen jelszót adjak meg ha nincs?

Ha jelszót adok az aktuális usernek, és ezt a jelszót adom meg a feladatütemezőnek akkor oké.
De nem akarok egy primitiv program miatt jelszót adni.

Ötlet?

#333 Felhasználó inaktív   DKG 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 07:10

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 23:17

Sziasztok!

XP, SP2, 2 user mindkettő rendszergazda, jelszava egyiknek sincs.

A feladatütemezőt hogy lehet működésre bírni? Mert még annyira sem képes hogy futtassa a megadott dolgokat. A jelszómegadásnál bukik el a dolog, ha nem adok meg jelszót akkor kiirja hogy nem fog futni. De milyen jelszót adjak meg ha nincs?

Ha jelszót adok az aktuális usernek, és ezt a jelszót adom meg a feladatütemezőnek akkor oké.
De nem akarok egy primitiv program miatt jelszót adni.

Ötlet?

Start\Beállítások\Vezérlőpult\Felügyeleti eszközök\Helyi biztonsági házirend\helyi házirend\biztonsági beállítások\ "Fiókok: Az üres jelszó használatának konzolbejelentkezésekre korlátozása a helyi fiókoknál"
Ez alapértelmezetten engedélyezve van, tiltsd le.

#334 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 04. 09:37

Nekem olyan kérdésem lenne, hogy MSN Messenger 7-et használok és a beszélgetőpartnerem is. Odaát SP2 van feltelepítve, nálam SP1, mindkettőnknél van Windows Messenger is, ugyanaz a verzió. Tűzfalakat kiiktattuk. Akkor miért nem megy a Távsegítség szolgáltatás az ő oldaláról? Tehát kezdeményez, én elfogadom, oszt csatlakozás közben kiírja, hogy nem lehetséges.  :think:

Szerkesztette: Mykee 2005. 05. 04. 09:38 -kor

Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#335 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 11:20

Idézet: DKG - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 6:10

Start\Beállítások\Vezérlőpult\Felügyeleti eszközök\Helyi biztonsági házirend\helyi házirend\biztonsági beállítások\ "Fiókok: Az üres jelszó használatának konzolbejelentkezésekre korlátozása a helyi fiókoknál"
Ez alapértelmezetten engedélyezve van, tiltsd le.

Köszönöm szépen.

Esetleg egy pár szóval leírhatnád hogy mire van még hatással ez a beállítás mert nem nagyon értem...de ez nem lényeges, csak érdekel.

#336 Felhasználó inaktív   DKG 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 12:44

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 12:20

Köszönöm szépen.

Esetleg egy pár szóval leírhatnád hogy mire van még hatással ez a beállítás mert nem nagyon értem...de ez nem lényeges, csak érdekel.

Szívesen!
A te problémádra biztosan jó és ha nem futtatsz ftp, telnet, terminál szolgáltatásokat akkor nincs jelentősége, de például a "RunAs" parancsra is hatással lesz. Az átállítástól fogva viszont, jelszó nélkül távolról is bejelentkezhetnek a felhsználóid pl. a telnettel ha futtatod.

#337 Felhasználó inaktív   mpeter 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 05. 04. 14:01

szasztok! nem tom ide való-e a kérdésem, de már többször előfordult, hogy a gép készenléti módban, vagy képernyővédő futása alatt durván lefagy (ctrl+alt+del se segít). szal ez XP gond lehet, vagy vmi más???
AMD Sempron 3100+ / CHAINTECH vnf3-250 / KINGSTON DDR400 512 MB / SAPPHIRE ATI RADEON 9600PRO / SAMSUNG 120GB + 8M / NEC ND-3520 / Genius TwinTouch Wireless / 17" TFT SAMSUNG 710N

#338 Felhasználó inaktív   jzako 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 20:05

Üdv!

Mitol lehet, hogy 800CCC15 hibával megáll az OE? freemail, fibermail acc
egyaránt. Fibernet kábel, alapvetoen új XP prof telepítés.
Tuzfal kikapcsolása után is ilyen.
A segítséget elore is köszönöm!

Jani

Szerkesztette: jzako 2005. 05. 04. 20:06 -kor

#339 Felhasználó inaktív   eRPeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 20:06

Sziasztok.

Má megin egy s@rság a registryben.Ebben a cikkben találtam és persze megnéztem, hogy nálam van-e ilyen.Hát van!

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

A felső sorban látható elnevezések közül az elsőt töröltem és amikor a másodikat akartam kerestetni már nem találta.Lehet hogy rejtegetővel van dolgom?Újra a lelő helyet úgy találtam meg, hogy a legutolsó "winlogon.exe" keresése ismét azt a helyet dobta ki ahol tul.képpen az összes van (kivéve amit töröltem már ).Nézzétek meg már lécci, hogy valóban törölhetek-e tovább.

Köszi. :think:
A tudatlanság nem bűn csak hiányosság.Szándékosan tudatlanságban tartani, na az már bűn.

#340 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 20:16

Idézet: eRPeti - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 21:06

Sziasztok.

Má megin egy s@rság a registryben.Ebben a cikkben találtam és persze megnéztem, hogy nálam van-e ilyen.Hát van!

[IMG][/IMG]

A felső sorban látható elnevezések közül az elsőt töröltem és amikor a másodikat akartam kerestetni már nem találta.Lehet hogy rejtegetővel van dolgom?Újra a lelő helyet úgy találtam meg, hogy a legutolsó "winlogon.exe" keresése ismét azt a helyet dobta ki ahol tul.képpen az összes van (kivéve amit töröltem már ).Nézzétek meg már lécci, hogy valóban törölhetek-e tovább.

Köszi. :think:

:confused:

Mit találtál? Mi van nálad olyan?
A winlogon.exe a windows xp része...

Téma megosztása:

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18