HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések III.

#581 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 06. 04. 19:30

Idézet: newsee - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 19:47

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni XP telepítési problémám megoldására.

Az alábbi konfigurációjú gép esetén a telepítési folyamat lemez olvasási hiba üzenettel leáll az első újraindítás után.

AMD Sempron 2800 s754
Chaintech VNF3-250
Twinmos DDR 400 512 MB
Samsung 160GB
Saphire Radeon 9600 XT

Próbálkoztam egy másik vinyóval is, de abban az esetben is ugyanez volt az eredmény. Tippek?

Az XP legalább SP1-es?

#582 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 19:31

Idézet: lildiko - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 20:15

Bocsi, ha nem ide kéne írnom ...

Vettem egy új billentyűzetet, amihez USB port kell. Van a gépen, csak régebben valamiért ki lett iktatva. Hogy tudnám újra aktivizálni? Kérem, hogy részletesen írjátok a választ.
Elég sürgős, mert a lányom rágja a fülem, hogy szeretné az új billentyűzetet használni (meg én sem bánnám, mert a TV mellett nem túl kellemes a hangos régi.)

Egész részletesen a BIOS-ban kell engedélyezni. Ahhoz viszont legalább az alaplap típusának ismerete szükséges.

#583 Felhasználó inaktív   lildiko 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 04. 19:48

Idézet: joe39 - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 18:31

Egész részletesen a BIOS-ban kell engedélyezni. Ahhoz viszont legalább az alaplap típusának ismerete szükséges.

Nagyon láma kérdés: hol tudom megnézni?

#584 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 04. 19:51

vettem egy laptopot előre teleptített winxp home sp2 hun-al. gány munka, szeretném újra húzni. van egy 4 gigás rejtett rendszervisszaállító partíció, de mivel az is ugyanezt rakná vissza, inkább kihagynám. sőt, akkor már egybe partícionálnám a vinyót, ne pazarolja a helyet. semmiféle win telepítőt vagy helyreállító lemezt nem kaptam a géphez. szereztem egy ugyanolyan winxp home sp2 hun CD-t, de az meg nem akarja elfogadni a gép aljára matricázott sn-t. szerencsére még nem élesben a laptopon, hanem az asztali gépemen egy kisebb vinyóval próbáltam ki a dolgot, mert rosszat sejtettem...

most mit csináljak? valahogyan rá lehet venni a telepítőt, hogy elfogadja? vagy valamilyen más telepítőre volna szükségem? esetleg rakjam fel egy kalóz sn-el, majd az OOBETimer-t barmolva írjam bele a megfelelőt? kicsit idegesítő, hogy a jogtiszta sn ilyeneket művel...  :reklamacio:
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#585 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 04. 19:54

Idézet: lildiko - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 20:48

Nagyon láma kérdés: hol tudom megnézni?

általában a DEL, F2, F10 vagy F12 gombot kell nyomkodni akkor, amikor ellenőrzi a memóriát, detektálja a meghajtókat - bizonyos lapoknál bejelentkező logó takarja ezt a műveletet, de akkor is reagálnia kell valamelyik gombra...

ott pedig vmi chipset, integrated features vagy hasonló nevű almenüben lesz az enable/disable usb port opció...

Szerkesztette: yeahsp 2005. 06. 04. 19:56 -kor

MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#586 Felhasználó inaktív   lildiko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 20:27

Idézet: joe39 - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 18:31

Átállítottam a BIOS-ban, de a sajátgép device manager-e továbbra is csak a párhuzamos portokat jelzi. Ilyenkor mi van?

#587 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 20:34

Idézet: lildiko - Dátum: 2005. Jun. 4., Saturday - 21:27

Átállítottam a BIOS-ban, de a sajátgép device manager-e továbbra is csak a párhuzamos portokat jelzi. Ilyenkor mi van?

ha a BIOSban engedelyezve van es a billentyuzet ravan rakva az usb-re akkor mar felkellett volna ismernie uj eszkozkent az xp inditasa utan.  :think: ha minden okes.
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#588 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 21:04

Idézet: yeahsp - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 20:51

vettem egy laptopot előre teleptített winxp home sp2 hun-al. gány munka, szeretném újra húzni. van egy 4 gigás rejtett rendszervisszaállító partíció, de mivel az is ugyanezt rakná vissza, inkább kihagynám. sőt, akkor már egybe partícionálnám a vinyót, ne pazarolja a helyet. semmiféle win telepítőt vagy helyreállító lemezt nem kaptam a géphez.

Mi a gány munka, és mekkora vinyóról hiányzik az a 4 giga?
Neked lenne jobb, ha azt úgy hagynád.
Attól még újra tudod húzni, ha volna miről.
A laptopodhoz ugyanis egy gépspecifikus telepítő cd-nek kéne lennie.

#589 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 04. 21:35

Idézet: Melinda - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 22:04

Mi a gány munka, és mekkora vinyóról hiányzik az a 4 giga?
Neked lenne jobb, ha azt úgy hagynád.
Attól még újra tudod húzni, ha volna miről.
A laptopodhoz ugyanis egy gépspecifikus telepítő cd-nek kéne lennie.

a vinyó 40 gigás, és bizony tudnám mire használni azt a +4 gigát is...

pl az nem tetszik, hogy a sun java motor van alapból rajta, ami jóval erőforrás pazarlóbb, mint az alap SP2-es, és van, aminek ez már gondot okoz... CD-t csak 2-t kaptam hozzá: MS Works és Easy CD&DVD Creator... minden alkatrészét ismerem a gépnek, megvannak a legfrissebb driverek, nem okoz gondot az újrahúzás, csak ez a sn dolog zavar...

és ami most tűnt fel: az everest totál más sn-t olvas ki az os-ből, mint ami a ráragasztott cimkén van, még az első 5 karakter sem hasonlít... nyilván ghost elven húzták fel ezrével a gépeket, és nem szórakoztak a sn átírásával... a telepítőm viszont ezt a bent lévőt sem fogadja el... de ha ez így legális, akkor jó lehet az is, ha én egy kalóz sn-el felrakom az xp-t, és közben ott a cimke is, hogy meg lett véve?

#590 Felhasználó inaktív   lildiko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 23:01

Idézet: Desorder - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 19:34

ha a BIOSban engedelyezve van es a billentyuzet ravan rakva az usb-re akkor mar felkellett volna ismernie uj eszkozkent az xp inditasa utan.  :think: ha minden okes.

Ez vezetéknélküli. Csak az egérnek van USB bemenete. A helyzet viszont az, hogy eleve az a lámpa sem gyullad fel, ami a kapcsolat létrejöttét jelentené, úgyhogy azt hiszem, holnap retour a boltba :(

#591 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 00:01

Egymásra van hangolva az adó és a vevő? (Két pici "gomb", egy-egy a billentyűn és a vevőn, meg kell nyomni egymás után.)

#592 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 07:31

Idézet: yeahsp - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 22:35

a vinyó 40 gigás, és bizony tudnám mire használni azt a +4 gigát is...

pl az nem tetszik, hogy a sun java motor van alapból rajta, ami jóval erőforrás pazarlóbb, mint az alap SP2-es, és van, aminek ez már gondot okoz... CD-t csak 2-t kaptam hozzá: MS Works és Easy CD&DVD Creator... minden alkatrészét ismerem a gépnek, megvannak a legfrissebb driverek, nem okoz gondot az újrahúzás, csak ez a sn dolog zavar...

és ami most tűnt fel: az everest totál más sn-t olvas ki az os-ből, mint ami a ráragasztott cimkén van, még az első 5 karakter sem hasonlít... nyilván ghost elven húzták fel ezrével a gépeket, és nem szórakoztak a sn átírásával... a telepítőm viszont ezt a bent lévőt sem fogadja el... de ha ez így legális, akkor jó lehet az is, ha én egy kalóz sn-el felrakom az xp-t, és közben ott a cimke is, hogy meg lett véve?

Egy előtelepített Windowdsos  új laptop esetén, kicsomagolás, és bekapcsolás után általában neked kell befejezni a telepítést, és beírni a 25 karaktert, felhasználónevet stb.

Ha másképp nem boldogulsz, marad az, amit leírtál.

#593 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 07:39

Idézet: SonicXP - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 17:39

Lehet hogy a betűtípus helyettesítéssel van a gond. Nézd meg a

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\FontSubstitutes

kulcsot a registryben.

Ilyennek kell lennie (nekem legalábbis ilyen):

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\FontSubstitutes]
"Arial CE,238"="Arial,238"
"Arial CYR,204"="Arial,204"
"Arial Greek,161"="Arial,161"
"Arial TUR,162"="Arial,162"
"Courier New CE,238"="Courier New,238"
"Courier New CYR,204"="Courier New,204"
"Courier New Greek,161"="Courier New,161"
"Courier New TUR,162"="Courier New,162"
"Helv"="MS Sans Serif"
"Helvetica"="Arial"
"MS Shell Dlg 2"="Tahoma"
"Times"="Times New Roman"
"Times New Roman CE,238"="Times New Roman,238"
"Times New Roman CYR,204"="Times New Roman,204"
"Times New Roman Greek,161"="Times New Roman,161"
"Times New Roman TUR,162"="Times New Roman,162"
"Tms Rmn"="MS Serif"
"Arial Baltic,186"="Arial,186"
"Courier New Baltic,186"="Courier New,186"
"Times New Roman Baltic,186"="Times New Roman,186"
"System,0"="System,238"
"Fixedsys,0"="Fixedsys,238"
"Small Fonts,0"="Small Fonts,238"
"MS Serif,0"="MS Serif,238"
"MS Sans Serif,0"="MS Sans Serif,238"
"Courier,0"="Courier New,238"
"Arial CE,0"="Arial,238"
"Courier New CE,0"="Courier New,238"
"Times New Roman CE,0"="Times New Roman,238"
"Helv,0"="MS Sans Serif,238"
"Tms Rmn,0"="MS Serif,238"
"MS Shell Dlg"="Tahoma"

Sajna ez sem segített. :confused:
Üdvözlettel:
Gabi

#594 Felhasználó inaktív   lildiko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 07:57

Idézet: Desorder - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 19:34

Tegnap nem mindent állítottam át a BIOS-ban, most már igen, és fel is ismerte a rendszer, ennek ellenére nem működik, akkor mégis a vásárolt cuccban lehet a hiba, nem?

#595 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 10:12

Idézet: lildiko - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 8:57

Tegnap nem mindent állítottam át a BIOS-ban, most már igen, és fel is ismerte a rendszer, ennek ellenére nem működik, akkor mégis a vásárolt cuccban lehet a hiba, nem?

Írj egy pontos típust légyszíves a billentyűzetről.

#596 Felhasználó inaktív   rumos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 10:31

nah "végre" megtértem és lecseréltem a jó öreg Win98 SE-t a WinXpPro-ra. Viszonylag zökkenőmentesen ment az átállás, de van 3 apróság:

1. Minden bekapcsolásnál/újraindításnál megjelenik az a képernyő hogy akarom-e az elinduló programokat módosítani (msconfig)? Hiába jelölöm be hogy többször ne jelenjen meg ez, csak megjelenik.

2. Hiába veszem el a pipát a tálcán (Eszköztárak -> nyelvi eszköztár), csak megjelenik megint minden indulásnál

3. NEM MŰKÖDIK AZ USB 2.0 TÁMOGATÁS!!! Abit IS7-es lapom van, felarom a megfelelő drivereket, hiányol valami usbehci.sys file-t, letöltöm a netről, de továbbra is csak USB 1.1 sebességgel megy minden.

tudtok ezekkel segíteni?

#597 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 05. 10:51

Idézet: rumos - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 11:31

nah "végre" megtértem és lecseréltem a jó öreg Win98 SE-t a WinXpPro-ra. Viszonylag zökkenőmentesen ment az átállás, de van 3 apróság:

1. Minden bekapcsolásnál/újraindításnál megjelenik az a képernyő hogy akarom-e az elinduló programokat módosítani (msconfig)? Hiába jelölöm be hogy többször ne jelenjen meg ez, csak megjelenik.

2. Hiába veszem el a pipát a tálcán (Eszköztárak -> nyelvi eszköztár), csak megjelenik megint minden indulásnál

3. NEM MŰKÖDIK AZ USB 2.0 TÁMOGATÁS!!! Abit IS7-es lapom van, felarom a megfelelő drivereket, hiányol valami usbehci.sys file-t, letöltöm a netről, de továbbra is csak USB 1.1 sebességgel megy minden.

tudtok ezekkel segíteni?

irány az update center (akár tiszta a windows, akár nem) és rakasd fel vele az sp1 + sp2 és az összes többi frissítést...

#598 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 05. 10:53

Idézet: Melinda - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 8:31

Egy előtelepített Windowdsos  új laptop esetén, kicsomagolás, és bekapcsolás után általában neked kell befejezni a telepítést, és beírni a 25 karaktert, felhasználónevet stb.

Ha másképp nem boldogulsz, marad az, amit leírtál.

vadi új gép volt, de első bekapcsolás után nem kérte a 25 karaktert, csak felhasználó neveket, gépnevet, meg pár hasonló dolgot... lehet hétfőn felhívok vmi ms support számot...

#599 Felhasználó inaktív   rumos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 11:29

Idézet: yeahsp - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 9:51

irány az update center (akár tiszta a windows, akár nem) és rakasd fel vele az sp1 + sp2 és az összes többi frissítést...

a 2. probléma megoldódott, most telepítem az ápdéteket, remélem lesz usb2

#600 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 11:40

A Win 2000/XP Helyi csoprtházirendek beállításáról nincsen véletlenül valami doksija vagy tippje például ezzel fioglalkozó könyvről stb? Nagyon fontos lenne. THX
Karosszékből nincs rákkendroll... |

Téma megosztása:

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.