HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések III.

#741 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 16. 23:19

Üdv!

3 pici kérdés:

- Windows 2k/XP esetén hogyan lehet teljesen törölni a hardverkonfigurációt (a nyilvántartott hardverek listáját, beállításait) a registryből?
És Win9x/Me esetén? (Szeretném törölni a hardverkonfigurációt, mert megveszett a rendszer hardverkezelése, értsd: váratlanul 10 eszközütközés, driver reinstall nem segít... ez a hiba egyidőben jött elő az én gépemen (XP SP2) és a haverom gépén (ME) is teljesen spontán módon egyébként..... HW amúgy OK.)

- Windows Me kérdés, ha nem gond ide írom, de nem akartam új topicot nyitni neki:
Windows Me nem tárolja el az internetkapcsolathoz használt jelszavakat, csak akkor hajlandó erre, ha telepítve van a Microsoft Network. De nekem ez nem kell. Úgy rémlik, hogy Microsoft Network nélkül is megoldható a pw-k tárolása, de nem tudom hogyan, bár úgy emlékszem, nekem régen így is működött a dolog.

Kérlek segítsetek, ha tudtok. Köszi!

szerk.:

Próbáltam a RegCleaner "Hardver konfig. visszaállítása" opcióját, de Millennium alatt semmit se ért, NT/2k/XP esetén nem használható.

Szerkesztette: SonicXP 2005. 06. 16. 23:22 -kor

#742 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 10:45

Idézet: SonicXP - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 22:19

- Windows 2k/XP esetén hogyan lehet teljesen törölni a hardverkonfigurációt (a nyilvántartott hardverek listáját, beállításait) a registryből?
És Win9x/Me esetén? (Szeretném törölni a hardverkonfigurációt, mert megveszett a rendszer hardverkezelése, értsd: váratlanul 10 eszközütközés, driver reinstall nem segít... ez a hiba egyidőben jött elő az én gépemen (XP SP2) és a haverom gépén (ME) is teljesen spontán módon egyébként..... HW amúgy OK.)
(...)

Hali!

Ilyen hibát sosem láttam még, mivel ez a haveroddal egyszerre jött ki és nem matattatok a hardverben egyszerre, akkor bekaptatok valami szép vírust, amit megosztottatok egymással barátilag.

#743 Felhasználó inaktív   Double B 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 17. 17:37

Idézet: Kopernikusz - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 9:41

Ha arra gondolsz, hogy a gépeden van több felhasználó,és közöttük akarsz korlátozni,  akkor ahhoz NTFS rendszer kell. Ha ez megvan, akkor ahogy az elöbb leírták: Sajátgép-Megosztás és bíztonság-Bíztonság fül, itt tudod beállítani a jogokat. Ha hálózatod van, akkor ugyan itt csak nem a bíztonság fül, hanem a megosztásoknál kell mahinálni.

Igen erre gondoltam. Így már ment is, csak még a mappa beállításoknál ki kellett szedni a pipát az Egyszerű fájlmegosztás használata elől.

Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek.

#744 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 21:52

Üdv!

Elég nagy sz@rban vok :(
Mindenegyes indulás után bejön a winfo$ betöltése közben, hogy a D meghajtón a consistency miatt chekkkolni meg hitelesíteni kell az adatokat.
Egyszercsak megjelent bootolás közben ez a kék képernyő, majd lefutott sikeresen, de következő indításnál  is ugyanez előjött, utána tizedjére is bejött, majd reinstall, és akkor mostanáig teljesen jó volt.

Nos a kérdés: Mi a f*sz van? Nemvolt fagyás, vagy rendszerösszeomlás, az egészben az a lol ,hogy még csak nem is a C:-t ,hanem a D:-t ellenőrzi, de azt minden induláskor hiába rakta rendbe előző alkalommal.

WinXP Prof SP2 En van fenn, KAV, Spybot S&D, tegnap előtt lett reinstall, a winyó egy 40gigás Maxtor és nemkérek fújolást mert eddig nem volt semmi fémes kattogás, meg badsector, gyors és hangját se lehet hallani...

Segítségetek előre is köszönöm! :respect:

:sandor:

Szerkesztette: Asker 2005. 06. 17. 22:33 -kor

"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#745 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 07:15

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 10:03

Talán ide tartozik:
felraktam az 1.05ös Objectdock pulst, és azóta különböző más progiknban 1-2 betű mintha más kódolást kapott volna, általában az 'é', 'á', de nem minden szóban, a nagy része rendben van. PL a Word2003ban csak 2-3 menüpont a legördülőkban, a többi jó, de ugyanilyen az összes progi is.
Van valami ötletetek?

Ha valakit még érdekel a megoldás:
winreinstall. :reklamacio:
Üdvözlettel:
Gabi

#746 Felhasználó inaktív   olee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 09:23

Idézet: SonicXP - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 23:19

Üdv!

3 pici kérdés:

A drivercealener nevu progival elég sok vga, hang és egyéb kártya nyomait ki lehet írtani.

#747 Felhasználó inaktív   lildiko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 09:26

Idézet: Asker - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 20:52

Mindenegyes indulás után bejön a winfo$ betöltése közben, hogy a...a consistency miatt chekkkolni meg hitelesíteni kell az adatokat.
...majd lefutott sikeresen, de következő indításnál  is ugyanez előjött.

Csatlakozom az előttem szólóhoz :(  Nekem is mostanában kb. minden második indításnál feljön ez a csekkolós szöveg, , elég sokáig tart, amíg lefut, aztán a végén nem ír ki semmit, ill. talán az érdekes, hogy 32 Kb-ot bad sectorban jelez. (A winchester már kb. 3,5 éves)

Ma viszont, miután már felállt a rendszer, feljött egy  olyan üzenet, hogy "Error: MDATA.DAT not found"
Nem tudom, ez mit jelent.
XP PRO_EN SP2 fut a gépen, vírus-, ill. kémprogramfigyelő van.

#748 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 09:40

Idézet: lildiko - Dátum: 2005. jún. 18., szombat - 9:26

Csatlakozom az előttem szólóhoz :(  Nekem is mostanában kb. minden második indításnál feljön ez a csekkolós szöveg, , elég sokáig tart, amíg lefut, aztán a végén nem ír ki semmit, ill. talán az érdekes, hogy 32 Kb-ot bad sectorban jelez. (A winchester már kb. 3,5 éves)

Ma viszont, miután már felállt a rendszer, feljött egy  olyan üzenet, hogy "Error: MDATA.DAT not found"
Nem tudom, ez mit jelent.
XP PRO_EN SP2 fut a gépen, vírus-, ill. kémprogramfigyelő van.

Szerintem érdemes lenne olyan programmal átnézni a vinyót, ami teljes tesztet csinál. A vinyó gyártójánál vannak ilyen progik. Csak azért, mert ha már bad sector van, és nem esett le vagy ilyesmi, akkor ott már nagyobb gond lehet, és nem most kezdődött.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#749 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 09:46

Idézet: potyo - Dátum: 2005. Jun. 18., Saturday - 9:40

Szerintem érdemes lenne olyan programmal átnézni a vinyót, ami teljes tesztet csinál. A vinyó gyártójánál vannak ilyen progik. Csak azért, mert ha már bad sector van, és nem esett le vagy ilyesmi, akkor ott már nagyobb gond lehet, és nem most kezdődött.

0 badsector-t ír ki az kék frányaság..., egy sima korrekt kikapcs után lett ilyen aztán reinstall megoldotta, sajnos csak eddig...
És mért csak a D:-t nézi?
A C:-vel akkor miért nincs neki gondja?

Szerkesztette: Asker 2005. 06. 18. 09:49 -kor

"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#750 Felhasználó inaktív   lildiko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 09:54

Idézet: potyo - Dátum: 2005. jún. 18., szombat - 8:40

mert ha már bad sector van, és nem esett le vagy ilyesmi, akkor ott már nagyobb gond lehet, és nem most kezdődött.

Bocs, ha értenem kéne, de mi az, hogy "nem esett le"?

#751 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 10:01

Idézet: lildiko - Dátum: 2005. Jun. 18., Saturday - 9:54

Gondolom fizikai behatás...

Egyébként Neked bootvis vagy Spybot S&D van fennt?

#752 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 10:01

Idézet: Asker - Dátum: 2005. Jun. 17., Friday - 21:52

Üdv!

Elég nagy sz@rban vok :(
Mindenegyes indulás után bejön a winfo$ betöltése közben, hogy a D meghajtón a consistency miatt chekkkolni meg hitelesíteni kell az adatokat.
Egyszercsak megjelent bootolás közben ez a kék képernyő, majd lefutott sikeresen, de következő indításnál  is ugyanez előjött, utána tizedjére is bejött, majd reinstall, és akkor mostanáig teljesen jó volt.

Nos a kérdés: Mi a f*sz van? Nemvolt fagyás, vagy rendszerösszeomlás, az egészben az a lol ,hogy még csak nem is a C:-t ,hanem a D:-t ellenőrzi, de azt minden induláskor hiába rakta rendbe előző alkalommal.

WinXP Prof SP2 En van fenn, KAV, Spybot S&D, tegnap előtt lett reinstall, a winyó egy 40gigás Maxtor és nemkérek fújolást mert eddig nem volt semmi fémes kattogás, meg badsector, gyors és hangját se lehet hallani...

Segítségetek előre is köszönöm! :respect:

:sandor:

Vki? plíz

#753 Felhasználó inaktív   eRPeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 10:07

Sziasztok.

Le szeretném cserélni a régi Acrobat Reader5.0-át a magyarított Adobe Reader 7.0-ra.A letöltés és telepítés előtt uninstall a régi progi, majd letölt és install az új.A problémám az, hogy a ProgramFiles mappában ott maradt az Acrobat 5.0 és nem engedi törölni e-miatt: C:\Program Files\Adobe\Acrobat 5.0\Reader\ActivX.
Mit javasoltok? Köszi. :rolleyes:
A tudatlanság nem bűn csak hiányosság.Szándékosan tudatlanságban tartani, na az már bűn.

#754 Felhasználó inaktív   eRPeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 10:14

Idézet: lildiko - Dátum: 2005. jún. 18., szombat - 10:54

Igen....fizikai behatás.Pl. véletlenül belerugsz vagy megütöd valamivel vagy eldől, szóval valamilyen ütés éri a működő, vagy talán nem is működő vinyót és megsérül a lemez.Ettől lehet badsector, de önmagában az hogy 3,5 éves a vinyó feltételez egyfajta elhasználtságot.Legyen biztonsági mentésed, ha bekövetkezne a halál.
A tudatlanság nem bűn csak hiányosság.Szándékosan tudatlanságban tartani, na az már bűn.

#755 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 10:19

Idézet: eRPeti - Dátum: 2005. Jun. 18., Saturday - 10:14

Igen....fizikai behatás.Pl. véletlenül belerugsz vagy megütöd valamivel vagy eldől, szóval valamilyen ütés éri a működő, vagy talán nem is működő vinyót és megsérül a lemez.Ettől lehet badsector, de önmagában az hogy 3,5 éves a vinyó feltételez egyfajta elhasználtságot.Legyen biztonsági mentésed, ha bekövetkezne a halál.

Az enyém egy DiamondMax Plus 8, az csaknem olyan régi.

szerk: SMART az oké :)

Szerkesztette: Asker 2005. 06. 18. 10:36 -kor

#756 Felhasználó inaktív   lildiko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 10:21

Idézet: eRPeti - Dátum: 2005. jún. 18., szombat - 9:14

Igen....fizikai behatás... de önmagában az hogy 3,5 éves a vinyó feltételez egyfajta elhasználtságot.

Köszi, értem. Elég stabilan áll a ház, rugdosni sem szoktam. Viszont a Samsung oldaláról megpróbáltam letölteni a tesztet, de amikor az első feltett kérdésre Y or N-t kéne nyomni, nem reagál egyikre sem :( Átállítottam angolra a billentyűzetet, úgy sem.
Már elhatároztam, hogy venni kék egy új vinyót. (Csak ugye ahhoz megint kéne valaki, aki ... szóval, nem egyszerű az ügy.)
A biztonsági mentést hogy kell?

#757 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 10:31

Idézet: lildiko - Dátum: 2005. jún. 18., szombat - 11:21

A biztonsági mentést hogy kell?

Programok, kellékek, rendszerezközök, biztonsági másolat. (XP)

#758 Felhasználó inaktív   lildiko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 10:33

Idézet: Melinda - Dátum: 2005. jún. 18., szombat - 9:31

Köszönöm.

#759 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 10:37

Idézet: eRPeti @ 2005. jún. 18. - Dátum: szombat - 11:07

Le szeretném cserélni a régi Acrobat Reader5.0-át a magyarított Adobe Reader 7.0-ra.A letöltés és telepítés előtt uninstall a régi progi, majd letölt és install az új.A problémám az, hogy a ProgramFiles mappában ott maradt az Acrobat 5.0 és nem engedi törölni e-miatt: C:\Program Files\Adobe\Acrobat 5.0\Reader\ActivX.
Mit javasoltok? Köszi.

En ezt javaslom: Foxit PDF Reader

Kicsi, igaz nem lattam, hogy lehetne magyaritani, de szamomra boven eleg ahhoz a par pdf-hez, amit kenytelen vagyok megnezni:  pdfrd.zip ~ 862KB

Ez a file me'g kellhet hozza: fpdfcjk.bin

#760 Felhasználó inaktív   lildiko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 10:38

Idézet: lildiko - Dátum: 2005. jún. 18., szombat - 9:33

Idézet (Melinda @ 2005. jún. 18., szombat - 9:31)

Köszönöm.

De ha jól értem, ehhez iszonyú sok floppy kéne.

Téma megosztása:

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.