HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések III.

#1221 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 06. 10:45

Idézet: deicide - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 9:42

Sajnos annyira nem értek Englisül..:((

Még mindig nem értem mi a gond...((

Ha jól értelmezem, akkor boot virus, vagy bios hiba lehet. Próbálj meg egy virusírtás, vagy egy cmos cleart! Baj egyikből sem lehet.
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#1222 Felhasználó inaktív   Sztee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 11:07

Idézet: Dess - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 9:33

Más ötlet esetleg???

Javító telepítés?  :think:
"Have you tried turning it off and on again?"

#1223 Felhasználó inaktív   Sztee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 11:17

Idézet: deicide - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 16:42

Windows Xp kék halál és a következő hibaüzenet jön...!!!

A rendszer problémát talált, és a windows a számitógép károsodása megörzése érdekében leállt.

KERNEL_STACK_INPAGE_ERROR.

Majd rizsa hogy mit tegyek...távolitsak el minden olyan szoftvert vagy hardvert ami most került fel a gépre.
Álitsak a memorián..stb..stb..

nos végig gondolva semmit nem telepítettem és semmit nem raktam fel tehát sem hardver sem softvert..a memoriát sem piszkáltam.

Technikai információk.

***STOR 0x00000077 (0x000000E,0x000000E,0x0000002,0x0000001)

Szeretném tudni mi lehet a gond vagy mi okozza a problémát...!!!

Idézet

If the first and second parameters are 0, then the stack signature was not found in the kernel stack. The cause of this issue is defective hardware...

A windows nem is hajladó elindulni, vagy csak néha köpi ki ezt a hibaüzit?  :think:

#1224 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 13:17

azt hol tudom megkeresni hogy mikor lett a windows xp felinstallálva?
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#1225 Felhasználó inaktív   deicide 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 06. 13:27

Idézet: Sztee - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 12:17

A windows nem is hajladó elindulni, vagy csak néha köpi ki ezt a hibaüzit?  :think:

Megyen a gép minden gond nélkül...!

Még azt sem mondhatom hogy szabályos ütemben jön a kékhalál..!:((

Most elkeztem 1 nagyfokú ellenörzést hardveresen és softveresen...!!

Érdekes modon amit használok virusirtót...az Orosz csoda a Kaspersky nem talált semmit...!
Rászabaditottam a Nod32 és találtam 5 trojan virust..!
Most futtatok F-Protott is...!

Volt már vinyó ellenörzés....megteszteteltem a videokarcsit...proci teszt is volt...most megyek el ithonrol és rá szabaditok 1 mem tesztet...holnap délutánig megy majd...!!!

#1226 Felhasználó inaktív   Dess 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 13:41

Idézet: Sztee - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 12:07

Javító telepítés?  :think:

Sp2 van fent... Mit javítsak még? (1 hetes win)
Core2Duo 2.2Ghz@2.8Ghz | 2X 1GiB Corsair TWIN2X2048-6400C5DHX | x1950PRO PCI-E | 2 Samsung SP2004C | Pio DVR-110D@110

#1227 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 14:07

Idézet: deicide - Dátum: 2005. Aug. 6., Saturday - 14:27

Érdekes modon amit használok virusirtót...az Orosz csoda a Kaspersky nem talált semmit...!

az az orosz csoda nagyon is jo.  ;)  en mar evek ota hasznalom. sott meg a fokuszban is benne volt ez a kaspersky-s csavesz.  :D
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#1228 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 14:11

Idézet: Desorder - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 13:07

az az orosz csoda nagyon is jo.  ;)  en mar evek ota hasznalom. sott meg a fokuszban is benne volt ez a kaspersky-s csavesz.  :D

Hali, tényleg jó, viszont pl ez pont tipikus példája annak amit írtam, hogy egy víruskereső képes nullára leszopni a fizikai memóriát egy egyszerű file-másoláskor is. Szerencsére az újabbakban ez kikapcsolható, viszont akkor kevésbé véd...viszont egy holmi szir-szar nodnál még akkor is biztos jobb.

#1229 Felhasználó inaktív   Sztee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 18:17

Idézet: Dess - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 14:41

Sp2 van fent... Mit javítsak még? (1 hetes win)

Windows XP telepítő cd-vel bootolsz, és kiválasztod a meglévő windows javítását..
Persze az lenne az igazi, ha SP2-es telepítő cd lenne.. :think:

jut eszembe, Daemon Tools van a gépen?  :think:

#1230 Felhasználó inaktív   Dess 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 21:15

Idézet: Sztee - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 19:17

Windows XP telepítő cd-vel bootolsz, és kiválasztod a meglévő windows javítását..
Persze az lenne az igazi, ha SP2-es telepítő cd lenne.. :think:

jut eszembe, Daemon Tools van a gépen?  :think:

Hát csak sp1es telepítő áll rendelkezésre :(.
Kipróbáltam és ami azt illeti inkább rontott mint segített mert majd mégeccer ojan lassan bootol mint eddig.
Nem mitha szügség lenne rá de van DT a gépen.  :p
Core2Duo 2.2Ghz@2.8Ghz | 2X 1GiB Corsair TWIN2X2048-6400C5DHX | x1950PRO PCI-E | 2 Samsung SP2004C | Pio DVR-110D@110

#1231 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 22:15

Hmm... Érdekes problémával kerültem szembe.

Eddig volt egy régi Seagate és egy újabb Maxtor HDD a gépemben, a Seagate volt a primary master, a Windowsban C: meghajtó (FAT32), a Maxtor Slave, és D:, E: partíciók (NTFS). A WindowsXP Hun SP2 a D-re lett telepítve.
A Seagate HDD-t kicseréltem egy nagyobb Maxtorra, előbb leformáztam NTFS-re, majd visszamentettem rá a régi HDD-ről a rendszerszektort. Úgy tűnik ezzel nem is volna semmi baj, minden ment rendesen.

Viszont egy elég furcsa probléma jött elő az új winchesteren (és csak azon). Ha másolok vagy áthelyezek rá egy másik lemezről (HDD, CD, stb.) akkor semmi probléma. Ha önmagán másolok egy fájlt egy másik könyvtárba, akkor sincs probléma. Viszont ha önmagán csinálok egy áthelyezést/mozgatást, akkor az új helyen olvashatatlan lesz minden (akár fájlt, akár könyvtárszerkezetet másolok). "A hozzáférés megtagadva" hibaüzenetet kapom, és csak a hibás fájlokat tartalmazó könyvtárat lehet törölni, magát a hibás fájlokat se engedi.

Mindenesetre be van tervezve egy XP újratelepítés, de azt már az új HDD-re szándékoztam tenni. Viszont ha ilyen problémák vannak vele, addig nem merek belefogni. Milyen probléma lehet ez? Hardveres vagy szoftveres?

#1232 Felhasználó inaktív   Sztee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 12:38

Idézet: Dess - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 22:15

Hát csak sp1es telepítő áll rendelkezésre :(.
Kipróbáltam és ami azt illeti inkább rontott mint segített mert majd mégeccer ojan lassan bootol mint eddig.
Nem mitha szügség lenne rá de van DT a gépen.  :p

Bootvis segíthet egy kicsit gyorsabbá tenni a butulást. BootVis 1.3.37.0

A DT-nek van hasonló nevű drivere (..bus.sys), ami okozhat még ilyen tünetet.. :think:

#1233 Felhasználó inaktív   Sztee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 12:42

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 23:15

Hmm... Érdekes problémával kerültem szembe.

Eddig volt egy régi Seagate és egy újabb Maxtor HDD a gépemben, a Seagate volt a primary master, a Windowsban C: meghajtó (FAT32), a Maxtor Slave, és D:, E: partíciók (NTFS). A WindowsXP Hun SP2 a D-re lett telepítve.
A Seagate HDD-t kicseréltem egy nagyobb Maxtorra, előbb leformáztam NTFS-re, majd visszamentettem rá a régi HDD-ről a rendszerszektort. Úgy tűnik ezzel nem is volna semmi baj, minden ment rendesen.

Nem lehet hogy itt kutyulódott össze valami? A régi ugye FAT32, új pedig NTFS.. :think:
Mondjuk nekem ez a rendszerszektor átmentés nem igazán világos...

#1234 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 13:21

Idézet: Sztee - Dátum: 2005. aug. 7., vasárnap - 13:42

Nem lehet hogy itt kutyulódott össze valami? A régi ugye FAT32, új pedig NTFS.. :think:
Mondjuk nekem ez a rendszerszektor átmentés nem igazán világos...

Az "átmentés" tulajdonképpen az volt, hogy fogtam a régi Seagate winchestert és egy másik gépre lementettem róla mindent (a beépített biztonsági másolat készítő programmal), majd ott kicseréltem az új HDD-re a Seagate-et, leformáztam NTFS-re, és a backup állományból visszaállítottam mindent az új Maxtorra. Lehet, hogy ott van probléma, hogy FAT32-esről szedtem le az adatokat majd NTFS-re állítottam vissza? Az összekutyolódásnak egyébként nincs semmi jele, minden régebben is rajta lévő adat tökéletesen olvasható, és egyedül ez az áthelyezéses probléma van rajta.

Mindenesetre lehet, hogy egy teljesen tiszta újratelepítés teljes formázással nem ártana neki. (Chekdisk volt egyébként, az hibát nem jelzett.)

#1235 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 21:18

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2005. aug. 7., vasárnap - 14:21

[...]
Mindenesetre lehet, hogy egy teljesen tiszta újratelepítés teljes formázással nem ártana neki. (Chekdisk volt egyébként, az hibát nem jelzett.)

Ez megtörtént, úgy néz ki, hogy a hiba már nem jelentkezik... :think:  :)

#1236 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 22:00

Sikeresen megúszva egy adatvesztést szeretném, ha minden bootkor pár fájlt az xp átmásolna másik partícióra. Be is írtam az autoexec.bat-ba pár sort, de nem igazán akar végrehajtódni :) Arra tippelnék, hogy mondjuk a "program files" könyvárt rosszul hivatkozom meg a space miatt, mivel kell helyettesíteni?
copy C:\Program Files\Courier Email\Mailbox\Orgika.box d:\

#1237 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 07. 22:54

Idézet: Orgi - Dátum: 2005. aug. 7., vasárnap - 23:00

Sikeresen megúszva egy adatvesztést szeretném, ha minden bootkor pár fájlt az xp átmásolna másik partícióra. Be is írtam az autoexec.bat-ba pár sort, de nem igazán akar végrehajtódni :) Arra tippelnék, hogy mondjuk a "program files" könyvárt rosszul hivatkozom meg a space miatt, mivel kell helyettesíteni?
copy C:\Program Files\Courier Email\Mailbox\Orgika.box d:\

Tedd idézőjelbe.

#1238 Felhasználó inaktív   INVIHO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 17:40

Sziasztok!Segítségre lenne szükségem.Adott egy hp pavilion zv5400 laptop rajta win xp prof. 2002 fut service pack nincs , jól fut csak az a baj, hogy az usb vezérlőt nem találja ,és valami sm buszvezérlőt sem talál.Milyen driver kell hozzá, és honnan lehet letölteni?Ja azt még nem mondtam, hogy beállítottam másodlagos ide vezérlőt és kék halál lett belőle, most működik, mert nem állítottam be semmit.

#1239 Felhasználó inaktív   StLewis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 08. 18:04

Ahoj emberek!

Lenne egy nagyon bosszanto problémám:

Miért van az, hogy a DNS szolgáltatás leáll..pontosabban úgy tűnik mintha leállna(valójában fut).
A hiba jelenség az, hogy bekapcsolás és bizonyos idők után egyszerűen nem tudok böngészni...
De mihelyt újraindítom a DNS szolgálatot minden megy mint a karikacsapás...egy ideig(2-3 óra, vagy amíg böngészek)...aztán újra kell indítani ismét... :reklamacio:

Ötlet?

A böngészőm Firefox 1.0.4, XPSP2 van fent... igaz IE-rel még nem prószáltam...de a leveleim sem tudom megnézni csak miután "újraindítottam a dolgot"...

Mire gyanakodjak, hol keressem a probléma forrását...
Változások az oprendszerben gyakorlatilag csak a Firefox frissítése volt...

Segítséget előre is köszönöm!

Lewis
"Néha mindenki elkövet néhány hibát/De ha magadba nézel és azt látod hogy/A szíved tiszta akkor/ Jó az út amin jársz és többé/ Ne is fordulj vissza" -Tankcsapda-Örökké tart

#1240 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 18:48

hmm. hirtelen elsőkörben valamilyen rosszindulató kódot sejtenék... virus, spy egyéb hajkurászás volt?
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

Téma megosztása:

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.