Windows XP kérdések III.
Elküldve: 2005. 09. 01. 08:55
Hogyan lehet az alapértelmezett böngészőt átállítani?
A firefox-ban be van állítva hogy az legyen az alapértelmezett, de mégsem akar működni, pontosabban ma reggelig ment, de vmitől meggondolta magát a gép :confused:
Elküldve: 2005. 09. 01. 08:58
Idézet: Picassu - Dátum: 2005. Sep. 1., Thursday - 9:55
A firefox-ban be van állítva hogy az legyen az alapértelmezett, de mégsem akar működni, pontosabban ma reggelig ment, de vmitől meggondolta magát a gép :confused:
szerintem ott ahol eltavolitod a programokat. ott van egy olyan hogy "set program access and defaults" itt lehet megmondani neki, hogy "ecsem ez legyen amit en akarok"!.
meg szterintem ha htm, es html file-ok kiterjesztesehez hozzza rendeled a FF-t akkor azzal fogja megnyitni a vinyon levo weblapokat. a netezesnel meg egyszeruen nem az explorer ikonra kattintasz.
Szerkesztette: Desorder 2005. 09. 01. 09:00 -kor
Elküldve: 2005. 09. 01. 14:21
Idézet: Picassu - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 9:55
Futtasd ezt: %SystemRoot%\system32\control.exe appwiz.cpl,,3
Elküldve: 2005. 09. 01. 14:52
Az lenne a kérdésem, hogy a Media Center Edition butítottabb-e mint a professioanl, mert a mappabeállításoknál az a gomb, ahol a titkosításnál meg akarom adni, hogy mely felhasználok férhetnek hozzá, szürke, nem kattinthatok rá, s ha ez nem változtatható meg, milyen más módon tudom elérni, hogy a korlátozott felhasználok ne tudják megnyitni ?
Elküldve: 2005. 09. 01. 16:04
Idézet: zolnagy - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 20:20
Egy ismerősnél lépett fel az alábbi megmagyarázhatatlan jelenség.
A felhasználói beállításoknál(Vez. pult/Felh. fiókok) ki lehet választani a bejelentkezés típusát, mint klasszikus(win2000 style) ill ez az új XP-s stílus(kutyákkal, macskával, békával...).
Na neki a klasszik van alapból és nem is lehet átállítani, mert(lásd kép).
Megkerestem a Netware ügyfélszolgáltatást a Szolgáltatások közöt és letiltottam, leállítottam. Minden ugyanaz.
A csoportházirendben is turkáltam. Letiltottam a klasszikus bejelentkezést, de semmi.
Végül feladtam. Nekem nem lenne olyan fontos ez az új "xp style", de neki valamiért igen.
Ötlet?
Van még egy kérdés. Hol lehet beállítani az automata bejelentkezést, ha csak egy felh. van a gépen jelszó nélkül (mondjuk net nélkül).
Nekem senki sem válaszol? Brühühü...
Elküldve: 2005. 09. 01. 16:29
Idézet: zolnagy - Dátum: 2005. Sep. 1., Thursday - 17:04
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
ezen a paneleden te mit latsz? itt ha kivalasztod az uj logon-t akkor van a hiba? szerintem akkor a szolgaltataosknal kell illetve a hazirendnel szetnezni...
Elküldve: 2005. 09. 01. 18:12
Elküldve: 2005. 09. 01. 18:16
Elküldve: 2005. 09. 01. 18:33
Idézet: apx - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 18:16
net send
Elküldve: 2005. 09. 01. 18:50
Idézet: apx - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 19:44
Remélem tucc Angolul:
Idézet
Sends messages to other users, computers, or messaging names on the network. The Messenger service must be running to receive messages.
You can send a message only to an name that is active on the network. If the message is sent to a username, that user must be logged on and running the Messenger service to receive the message.
name Is the username, computername, or messaging name to send the message to. If the name is a computername that contains blank characters, enclose the alias in quotation marks (" ").
* Sends the message to all the names in your group.
/DOMAIN[:name] Sends the message to all the names in the workstation domain. If name is specified, the message is sent to all the names in the specified domain or workgroup.
/USERS Sends the message to all users connected to the server.
message Is text to be sent as a message.
In the next example the below command would send a text message to the computer with a host name of "mrhope" the message "There is hope!". Note: This command only works for Windows versions that support this command.
net send mrhope "There is hope!"
Elküldve: 2005. 09. 01. 18:51
Idézet: apx - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 18:44
start->futtatas->beirod cmd->enter-> beirod net send->enter. Ezutan megkapod, hogy lehet hasznalni a net send parancsot. Vagy a helpben megnezed.
Elküldve: 2005. 09. 01. 20:41
Idézet: Desorder - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 15:29
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
ezen a paneleden te mit latsz? itt ha kivalasztod az uj logon-t akkor van a hiba? szerintem akkor a szolgaltataosknal kell illetve a hazirendnel szetnezni...
Az a gond, hogy nekem, illetve az ismerősnek teljesen szürke az egész és amikor belekattintok, akkor jön ki a hibaüzi. A szolgáltatásoknál már szétnéztem Pl.:amit kiír a Netware ügyfélszolgáltatást is letiltottam, meg próbálkoztam másokkal is, de nem hiszem, hogy itt lenne a gond, mert nem indul el más, mint nekem itthon és nekem müxik. A házirendnél is nézegettem, de k... sok beállítási lehetőség van, azért nagyjából átnéztem. PL. letiltottam a klasszikus bejelentkezés engedélyezését, mivel a windózban a tiltás erősebb az engedélyezésnél, de nem volt ok.
Azért gondoltam, hogy ha valakinél már ez előjött az tudni fogja, mit kell állítani.
Igazából már újra kéne szvsz rakni az egész rendszerét, mert a gépet úgy kapta egy rokonától, hogy már az általa használt win volt rajta, de mostanában nem lesz erre időm.
Elküldve: 2005. 09. 01. 21:38
hogyan lehet a Gaim-ot beállítani hogy értesítési területre ikonként megjelenjen az óra mellet, én a partnerlista ne folyton a tálcán legyen? mint pl az MSN....
Elküldve: 2005. 09. 02. 05:55
Egyelőre, miután megszabadultam a boot-naplózástól, még egyszer sem döglött meg boot közben az XP, igaz, leinstalláltam egy-két újonnan rakott szoftvert.
Nagyon rég óta zavar egy probléma,
nevezetesen, és több gépen tapasztaltam,
hogy XP betöltődése után szinte véletlenszerű az, hogy hány ikon látszik a tray-en az óra mellett.
Tehát hiába indulnak el programok (feladatkezelőben látszik) a tray-re mégse rakja ki az ikonját.
Ez bug lehet, mert a programot bezárva és elindítva az ikonja továbbra sem jelenik meg.
Előfordul ez pl. a sima taskmgr-el is.
Valakinek van ötlete, vagy ez egy olyan hiba, ami még a longhornban is benne lesz?
Elküldve: 2005. 09. 02. 07:58
Idézet: RBaly - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 14:52
Az lenne a kérdésem, hogy a Media Center Edition butítottabb-e mint a professioanl, mert a mappabeállításoknál az a gomb, ahol a titkosításnál meg akarom adni, hogy mely felhasználok férhetnek hozzá, szürke, nem kattinthatok rá, s ha ez nem változtatható meg, milyen más módon tudom elérni, hogy a korlátozott felhasználok ne tudják megnyitni ?
Egyszerűsített fájlmegosztás ki van kapcsolva?
Tulajdonba van véve a mappa?
Elküldve: 2005. 09. 02. 09:35
Idézet: denes44 - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 19:12
Csak egy ötlet: nem lehet hogy nagyon tele van a vinyó és erősen töredezett a fálszerkezet rajta?
Tudtommal okozhatnak ilyen problémát.

Súgó
A téma zárva.