HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések III.

#1601 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 09. 17. 22:37

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 10:17

Sziasztok!

Windows XP Home Edition SP2 Hun OEM operációs rendszert használok. Beállítottam, hogy az ADSL ne késleltesse félpercel a bootolást, hanem egyből kapjon IP-t a hálókártya a következő módon:
Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Így tényleg gyorsabb sokkal az ADSL, viszont szerintem ennek a módszermnek az a hátránya, hogyha nem az XP Tűzfalát használom (XP tűzfalánál minden rejtve van), hanem pl a Sygate-t vagy a Keriot, magában, akkor nyitva van a 135-ös port. Ezt a DCOM használja, a kérdésem az lenne, hogy ezt a szolgáltatásoknál lehet e letiltani, és hogy leszabad e tiltani?

Nos megvan a megoldás . A DCOM ot lelehet tiltani egyszerűen, sőt van rá egy kis program is a www.grc.com-on ;)

The DCOMbobulator

#1602 Felhasználó inaktív   landler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 18. 03:43

Idézet: Lenny - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 17:55

Úgy értem, hogy biztos van ami a default icon-ok vannak. Szeretném Linux alá beilleszteni..
Csak nem tudom, hogy sima ké formátumban vannak valahol, vagy valami dll.-be.

Batch Icon Extractor is a simple tool that allows you to extract icon files (.ico) from a given file or directory path. In addition to command-line operation, you can also drag the folder or file onto the program icon to automatically start the extraction. Supports compressed Windows Vista icons.

#1603 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 18. 12:47

Idézet: keeper2 - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 20:23

Másik: az egyik gépemen hol a net van (pppoe kapcsolat, emiatt dinamikusan kapja az ip-t ilyenkor), hol a másik gépemmel van összekötve emiatt viszont statikus ip-t kell beállítanom. Mi lenne a megoldás, hogy ne kelljen folyton vátloztatnom az ip cím beállításokat?

Erre az lenne a legkényelmesebb megoldás, hogy két hálókártya kellene a gépbe, legalábbis nálam így van... Van viszont megoldás arra is, hogy ha csak egy kártya van, annak TCP/IP beállításait hogyan lehet gyorsan, parancssorból, illetve parancsikonnal is átállítani: netsh.

http://www.foxpop.com/imre/

http://www.archive.f.../network_01.htm

Network settings altered with a click (using netsh)

http://www.archive.f...03/pages/06.htm

Beyond Netsh

http://support.micro...com/kb/q257748/

Útmutató: Váltás statikus IP-címről DHCP protokollra Windows 2000 rendszerben a NETSH parancs használatával

#1604 Felhasználó inaktív   keeper2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 18:52

Idézet: Signal - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 11:47

Erre az lenne a legkényelmesebb megoldás, hogy két hálókártya kellene a gépbe, legalábbis nálam így van... Van viszont megoldás arra is, hogy ha csak egy kártya van, annak TCP/IP beállításait hogyan lehet gyorsan, parancssorból, illetve parancsikonnal is átállítani: netsh.

http://www.foxpop.com/imre/

http://www.archive.f.../network_01.htm

Network settings altered with a click (using netsh)

http://www.archive.f...03/pages/06.htm

Beyond Netsh

http://support.micro...com/kb/q257748/

Útmutató: Váltás statikus IP-címről DHCP protokollra Windows 2000 rendszerben a NETSH parancs használatával

Thx, ezzel már nem lesz probléma a váltás. Majd megírom a batch fájlokat hozzá. Tudom, 2-2 kártyával sokkal egyszerűbb lenne a dolog, de ígyis pénteken vettem egy kártyát, hogy amíg másolok a helyi hálón, addig tudjak netezni. Annyira viszont nem sűrűn használom a helyi hálót, hogy mégegy kártyát vegyek. De a vinyó hordozás nem jó megoldás már, mert annak a vinyónak az egyik lábán már elengedett a forrasztás, így elég veszélyes dolog lehúzni róla az ide kábelt, én meg nem vagyok egy pontforrasztózseni.
Sajnos most egy jóval súlyosabb problémám akadt. Ugyebár biztonság mindenek felett, ezért mindkét gépen használok tűzfalat, protowallt és peer guardiant. A tűzfalban engedélyeztem a helyi hálón másolást, és az ip blokkolókban is kivettem ezen címek tiltását. Ellenben, ha összekötöm a helyi hálót, az egyik gépen semmi küldött/fogadott adat nincs, a másikon pedig csak küldött van, de válasz nem érkezik rá. Ez csak akkor oldódik meg, ha teljesen kikapcsolom az ip blokkolókat (pedig nem volt semmilyen blokkolt csomag, tehát elviekben nem ez okozta). Ha az ip blokkoló mellett akarom használni a helyi hálót, úgy kell már indítanom a gépeket, hogy össze vannak kötve. Ez már alapból furcsa, de ami még ennél is furább, hogy ha így elkezdek másolni, akkor véletlenszerű idő után (1-4 percen belül) egy pillanatra megszakad a kapcsolat, majd automatikusan újraépül, csakhát a másolást kezdhetem előlről, és így sosem jutok a végére. Ezt totál nem értem, mert fájltól, és az átvitt mennyiségtől független, ellenben nemrégen több gigát is átmásoltam ezen a kábelen, így nem hinném, hogy az hülyéskedik, úgyhogy eléggé meg vagyok most lőve.

#1605 Felhasználó inaktív   topas 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 18. 19:56

helló!van 1elég kellemetlen problémám!tegnap teljesen bedilizett a kerio,100%-on ment a CPU!nagynehezen sikerult levenni,de azóta a firefox nehezen indul be,kb. 1perc kell neki amíg bejelentkezik!próbáltam unistall-install.majd regdoctor meg regmechanic,de semmi!esetleg valami 5let?

#1606 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 20:08

Idézet: topas - Dátum: 2005. Sep. 18., Sunday - 20:56

helló!van 1elég kellemetlen problémám!tegnap teljesen bedilizett a kerio,100%-on ment a CPU!nagynehezen sikerult levenni,de azóta a firefox nehezen indul be,kb. 1perc kell neki amíg bejelentkezik!próbáltam unistall-install.majd regdoctor meg regmechanic,de semmi!esetleg valami 5let?

hasznalj explorert!  :Đ

komolyra forditva. nem az lehet a baj hogy a kerio beleepult a ff-be es az fogja le?  :think: (csak egy otlet volt)
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#1607 Felhasználó inaktív   topas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 20:18

de már nincs kerio!

#1608 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 10:28

Idézet: Drag - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 15:37

Megfelelő felbontáson és hz-n járatnád? Tünetek alapján tipikusan olyat produkála tft, hogy nem megfelelő neki a beállított hz.

Akkor valószínűleg kiírná hogy out of range, vagy valami hasonlót. Megnézni sem tudom hogy mennyivel próbálja meghajtani a kártya, mert az osd sem jön be, csak annyit ír ki hogy energiatakarékos módban van,  nyomjak egy billentyűt vagy mozgassam meg az egeret. Szerintem egyszerűen lekapcsolja a dvi kimenetet amikor betölti a drivert
WoT nick: Atti77

#1609 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 19. 14:37

Hali!

Nekem egy olyan gondom van, hogy a "cégnél" lévő gépekre telepített HP nyomtatókat néha "elfelejti" a win 2000. Kiír egy üzenetet hogy a várakozó sor (quene) hibát okozott, és a service-ek között sem tudom újraindítani a gépet. Nem egyéni probléma, mivel többé kevésbé 20 gépen csinálja van ahol gyakrabban, van ahol ritkábban.

Ilyenkor mi van? tudja valaki?
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#1610 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 10:40

Idézet: Atti - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 21:27

Tök szűz telepítés után is csinálta, amikor még semmilyen driver nem volt fent, de mikor felraktam a drivert a monitorhoz, akkor is ugyanez :(

Szerintem a CRT monitorral tegyél fel egy Catalystot majd írd át elsődleges kijelzőnek a TFT-t! Esetleg próbálkozhatsz klónozással ill egyébb asztal megosztási trükökkel.  :rolleyes:

#1611 Felhasználó inaktív   vin.pilu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 12:15

Idézet: keeper2 - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 19:23

Vin.pilu: tudom, kissé hülyén hangzik, de nem lehet, hogy minden telepítési próbálkozásnál újrakezdeted a gépeddel? Pl. lenyomsz egy gombot, de már volt olyan géppel dolgom, ahol ez állandóan automatice megtörtént. Pedig új gép volt, mivel akkor raktam össze eladandó konfignak. Szerintem próbáld meg azt, hogy miután a rendszer felmásolja a fájlokat (amikor dos módban a kék háttér elött megy a másolás), aztán, amikor elösször újraindítja a gépet a telepítő, állítsd át a boot sorrendet, hogy az elsődleges boot eszköz a vinyó legyen. Amit fent említettem, hogy egy konfig volt, amit összeraktam, és minden indításkor automatán a cd-ről akart bootolni, holott az nt vonal (2000, xp, 2003) mindig vár 5 másodpercet, és ha addig nem ütünk le billentyűt, akkor a következő boot eszközről indul. Ez az egy gép nálam nem így tett, pedig munkám során már több mint ezer gépet telepítettem, és az összes többi mind jól csinálta.

Szia keeper2!

Sajnos az újraindulás nem időszerű volt, vagyis a fájlok másolása közben történt,
mielőtt végzett volna. Azóta szinte újra raktam a gépet, még sima PCI videókarit
is szereztem, de nem volt meg a hibás hardver.
:reklamacio:
Tegnap este elkeseredésemben a memtest86-hoz nyúltam, és láss csodát,
5 másodperc után hibát jelzett. A memóriák: 2 * Kingmax 512MB PC3200 DDR400,
Dual Channel. Az egyiket kikaptam és ismét memtest, most már hiba nélkül lefutott.
Így remélem, hogy a másiknak és a foglalatnak semmi baja, no meg a procinak sem.
Viszont van egy köröm a M*****L-ban, remélem gond nélkül cserélik.
Kipróbáltam egy másik gépben is és ott is hibát jelzett a memtest86,
csak náluk is az legyen, azt hiszem ők hardveresen tesztelik.
Gigabyte GA-MA790X-DS4 * AMD Athlon64 X2 5400+ * 2*2048GB Geil Ultra DDR2 800MHz Kit * MSI NX8600GTS 512MB * 500GB WD Caviar Black Edition * Pioneer DVR-216D * Thermaltake TR2 470W

#1612 Felhasználó inaktív   vin.pilu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 12:16

Idézet: Dolfer - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 2:56

Huh...bocs, nem irtam volna?
BIOS-ban a vinyók tulajdonságainál nem hagytam auto-n.
Ez szerintem minden lap bios-a tudja :)

Köszi, közben már megtaláltam!
Gigabyte GA-MA790X-DS4 * AMD Athlon64 X2 5400+ * 2*2048GB Geil Ultra DDR2 800MHz Kit * MSI NX8600GTS 512MB * 500GB WD Caviar Black Edition * Pioneer DVR-216D * Thermaltake TR2 470W

#1613 Felhasználó inaktív   keeper2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 18:58

Idézet: vin.pilu - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 11:15

Szia keeper2!

Sajnos az újraindulás nem időszerű volt, vagyis a fájlok másolása közben történt,
mielőtt végzett volna. Azóta szinte újra raktam a gépet, még sima PCI videókarit
is szereztem, de nem volt meg a hibás hardver.
:reklamacio:
Tegnap este elkeseredésemben a memtest86-hoz nyúltam, és láss csodát,
5 másodperc után hibát jelzett. A memóriák: 2 * Kingmax 512MB PC3200 DDR400,
Dual Channel. Az egyiket kikaptam és ismét memtest, most már hiba nélkül lefutott.
Így remélem, hogy a másiknak és a foglalatnak semmi baja, no meg a procinak sem.
Viszont van egy köröm a M*****L-ban, remélem gond nélkül cserélik.
Kipróbáltam egy másik gépben is és ott is hibát jelzett a memtest86,
csak náluk is az legyen, azt hiszem ők hardveresen tesztelik.

Na, látom, közben megoldottad, ahogy olvastam, hogy másolás közben újraindul, rögtön akartam írni, hogy memóriát teszteld le, mivel az esetek 90%-ában ilyenkor ő a hibás, de látom, önmagadtól is erre jutottál. Mellesleg, a memtest86 nem a legtökéletesebb, volt már, hogy hibásra jót dobott, vagy jóra hibásat, én inkább a goldmemory-t javasolnám erre a célra, mindenesetre, ha telepítéskor újraindul, a memtest86 hibát jelez, és az már stabil kiindulási alap. Azért azt javasolnám, hogy a hibás memóriát próbáld ki egy jó slotban is. Konkrétan nekem is kingmaxom volt, pont ugyanolyan, mint neked, és eleinte azt tapasztaltam, hogy csak megfelelő elhelyezésben működött hibátlanul (holott ugyanolyan, de más márkájú memszikkel tök mindegy melyik slotban voltak). Amellett, egyszer az egyik meg is hibásodott, és vele együtt a memória slot is hibás lett (nem fizikai sérülés, tehát nem elégett). Bár, pl. a volt főnököm gépében ugyanez a típus tökéletesen megy, és csúcs időket nyom a tesztekben. Ja, meg egyébként volt már olyan esetem vagy fél tucatszor (ügyfelek gépében), hogy hibás volt egy gép, és a kártyát/memóriát kivéve, majd visszarakva megjavult. Gondolom, a por csinálja, hogy kontakthibát okoz. Amúgy, én nagykeres szervizes vagyok, és azt kell mondanom, ha kipróbálod a másik slotban is, és ott is hibás, akkor az tényleg rossz is, úgyhogy nem kell különösebben aggódnod. Bár, ha jól gondolom, hogy melyik cégről van szó, a M*****L -neve után szerepel még a computerworld szó is, és arról bizony azt kell mondanom, ismerem én is őket, és ők az élő fába is belekötnek, csakhogy nekik lehessen igazuk. Ja, és mivel egy volt kollégámat átverték ilyennel: ha cserélik a terméket, ők hajlamosak a garit folytatólagosan adni, de a törvény szerint ilyenkor újraindul, szóval, hasonló esetben nyugodtan ütheted az asztalt.

#1614 Felhasználó inaktív   vin.pilu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 21:20

Nos megjártam a ...computerworldöt és ők is a memtestet használták.
Kis idő múlva a hiba is jelentkezett, ezután gond nélkül cserélték a modult.
Kicsit meg is lepődtem, de örömmel távoztam, hogy ilyen korrektek voltak.
Köszi, hogy megosztottad velünk a tapasztalataidat, remélem a foglalat
nem hibás, mert már öt napja szivat és szeretném végre visszamenteni a munkám.

#1615 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 07:38

Idézet: vatom - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 11:40

Szerintem a CRT monitorral tegyél fel egy Catalystot majd írd át elsődleges kijelzőnek a TFT-t! Esetleg próbálkozhatsz klónozással ill egyébb asztal megosztási trükökkel.  :rolleyes:

Nem segített :( Ma talán tudok szerezni egy másik videokártyát, kipróbálom azzal is

#1616 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 07:43

A kölcsönkártya segített, azzal egyből működött. Itt az ideje lecserélni a 9100-et

#1617 Felhasználó inaktív   icsa 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 09. 23. 11:17

Szoval adva vagyon egy XP, IE6, legujabb frissitesek, minden klappol.
DE: kb 100bol 5 oldalt nem hoz le az IE, ures oldal, Done....
Ha refresh/go-t nyomok megjelenik szinte egybol /magyarul talan be is tolti, csak nem jelzi ki/
Ezt az egeszet amugy le is szarnam, csak boss-e a gep, es parazik rajta a kreten h szaradjon le a keze.
Akkuratus es gyors segitsegeteket elore is koszi!

#1618 Felhasználó inaktív   Zollie 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 23. 12:43

Nem tudja valaki, hogy az rm kiterjesztésű fájlokat mivel lehet megnyitni?

#1619 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 23. 12:51

Idézet: Zollie - Dátum: 2005. szept. 23., péntek - 13:43

Nem tudja valaki, hogy az rm kiterjesztésű fájlokat mivel lehet megnyitni?

Talán real media? Akkor realplayer.
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#1620 Felhasználó inaktív   Vaffi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 23. 18:09

Helló!
Windows Xp újra telepítés után úgy áll le, mint a régi AT-s gépek, ''Most már kikapcsolhatja a számítógépet!'' szöveggel. És persze kézzel kell kikapcsolni.
Tud erre valaki megoldást?
Köszi előre is.
Lesz még itt 3,60 -as kenyér............., mihelyt bevezetik az euró-t!

Téma megosztása:

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.