Idézet: vin.pilu - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 11:15
Szia keeper2!
Sajnos az újraindulás nem időszerű volt, vagyis a fájlok másolása közben történt,
mielőtt végzett volna. Azóta szinte újra raktam a gépet, még sima PCI videókarit
is szereztem, de nem volt meg a hibás hardver.
Tegnap este elkeseredésemben a memtest86-hoz nyúltam, és láss csodát,
5 másodperc után hibát jelzett. A memóriák: 2 * Kingmax 512MB PC3200 DDR400,
Dual Channel. Az egyiket kikaptam és ismét memtest, most már hiba nélkül lefutott.
Így remélem, hogy a másiknak és a foglalatnak semmi baja, no meg a procinak sem.
Viszont van egy köröm a M*****L-ban, remélem gond nélkül cserélik.
Kipróbáltam egy másik gépben is és ott is hibát jelzett a memtest86,
csak náluk is az legyen, azt hiszem ők hardveresen tesztelik.
Na, látom, közben megoldottad, ahogy olvastam, hogy másolás közben újraindul, rögtön akartam írni, hogy memóriát teszteld le, mivel az esetek 90%-ában ilyenkor ő a hibás, de látom, önmagadtól is erre jutottál. Mellesleg, a memtest86 nem a legtökéletesebb, volt már, hogy hibásra jót dobott, vagy jóra hibásat, én inkább a goldmemory-t javasolnám erre a célra, mindenesetre, ha telepítéskor újraindul, a memtest86 hibát jelez, és az már stabil kiindulási alap. Azért azt javasolnám, hogy a hibás memóriát próbáld ki egy jó slotban is. Konkrétan nekem is kingmaxom volt, pont ugyanolyan, mint neked, és eleinte azt tapasztaltam, hogy csak megfelelő elhelyezésben működött hibátlanul (holott ugyanolyan, de más márkájú memszikkel tök mindegy melyik slotban voltak). Amellett, egyszer az egyik meg is hibásodott, és vele együtt a memória slot is hibás lett (nem fizikai sérülés, tehát nem elégett). Bár, pl. a volt főnököm gépében ugyanez a típus tökéletesen megy, és csúcs időket nyom a tesztekben. Ja, meg egyébként volt már olyan esetem vagy fél tucatszor (ügyfelek gépében), hogy hibás volt egy gép, és a kártyát/memóriát kivéve, majd visszarakva megjavult. Gondolom, a por csinálja, hogy kontakthibát okoz. Amúgy, én nagykeres szervizes vagyok, és azt kell mondanom, ha kipróbálod a másik slotban is, és ott is hibás, akkor az tényleg rossz is, úgyhogy nem kell különösebben aggódnod. Bár, ha jól gondolom, hogy melyik cégről van szó, a M*****L -neve után szerepel még a computerworld szó is, és arról bizony azt kell mondanom, ismerem én is őket, és ők az élő fába is belekötnek, csakhogy nekik lehessen igazuk. Ja, és mivel egy volt kollégámat átverték ilyennel: ha cserélik a terméket, ők hajlamosak a garit folytatólagosan adni, de a törvény szerint ilyenkor újraindul, szóval, hasonló esetben nyugodtan ütheted az asztalt.