HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák II.

#401 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 12. 11:40

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. aug. 12., péntek - 12:33

10km-es körön belül?  :OOO
Milyen eszközökkel dolgozol, hogy ekkora a hatótáv?

Mondtam korábban is, hogy meglepődnétek, egy jó antennával mekkora a hatótáv  :D

A rekord a hálón ahol dolgozni szoktam asszem 20 km kb. Modnjuk ez pont-pont. 60 cm-es parabolák meg Linksys Bridge-k még a régi fajtából. Ahol lakom ott körsugárzó van meg Senao AP de az is fagy viszont azon segített a mac szűrés. Ott a legtávolabbi kliens jelenleg 2 km de biztosan bírna többet is. Én kb 300m-re lakom a kb 30 m magas toronytól és ha kimegyek az udvarra a notebookom beépített antennájával tudok netezni.
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#402 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 11:52

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2005. aug. 12., péntek - 12:40

Mondtam korábban is, hogy meglepődnétek, egy jó antennával mekkora a hatótáv  :D

A rekord a hálón ahol dolgozni szoktam asszem 20 km kb. Modnjuk ez pont-pont. 60 cm-es parabolák meg Linksys Bridge-k még a régi fajtából. Ahol lakom ott körsugárzó van meg Senao AP de az is fagy viszont azon segített a mac szűrés. Ott a legtávolabbi kliens jelenleg 2 km de biztosan bírna többet is. Én kb 300m-re lakom a kb 30 m magas toronytól és ha kimegyek az udvarra a notebookom beépített antennájával tudok netezni.

Távközlési felügyelet hogy viseli?
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#403 Felhasználó inaktív   Mártír 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 12:34

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2005. aug. 12., péntek - 12:25

Pedig szerintem azé, mert kicseréltük nem senaora és ment a háló gond nélkül. Be volt állítva rajt a MAC szűrés és ennek ellenére fagyott. Természetesen volt firmware frissítés is, de maradt a gond. A supporttal sem sokra megyünk, mert ki nem fognak jönni hozzánk megnézni, bennt a szervízben pedig nem tudnak olyan körülményeket teremteni, hogy előjöjjön a dolog. Sajnos nem tudunk ilyenkor mit csinálni mivel egy kb 10 km-es körön belül bárhol lehet az oda nem illő próbálkozó.

Ha az Ovislink átmegy a D-Linkre akkor ejthető. Időközben azt is megvették. Az lesz vele mint a Linksys-el, amíg nem vette meg a Cisco addig jó is volt. Aztán meg elkezdték elrontani, hogy el lehessen adni a Cisco-t arany árban.

Finomítok a fogalmazáson. Nem a Senao cég hibája, vagyis igen de nem akkora,  hogy ezért ki kellejen húzni a gyártók sorából. A hiba az eszközre vezethető vissza, az adott tipusra és annak firmwareére.

A 10 km, urban legend kategóriának hangzik, de láttam már karón varjút. Ekkora távolságokra már igen komoly cucc kell, és akinek van az egyéb eszközökkel is is el tudja rejteni magát.
Intel E2180 2,0GHz@3,05GHz | Thermaltake RubyOrb  | Gigabyte GA-P31-DS3L | 2x1024MB GEIL Black Dragon 800 MHz DDR2 | SAMSUNG HD080HJ, SAMSUNG HD501LJ HDD | Thermaltake Xaser III. VA1000A | Thermaltake Toughpower W0103RE 600W |PIONEER DVR 212D| Logitech G15, Logitech MX518 | Samsung SyncMaster 223BW |

#404 Felhasználó inaktív   Mártír 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 12:45

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2005. aug. 12., péntek - 12:40

A 20km-hez már nem csak antenna kell, hanem megfelelő erősítő is. Abban igazad van, nem mindegy milyen az antenna. De igen feltünő tud lenni egy 50-70-90 cm-es irányantenna. És a rálátás sem mindegy. 30m magas torony sokat segít a rálátásban, mert azért az is kell ekkora távolságokra.
Intel E2180 2,0GHz@3,05GHz | Thermaltake RubyOrb  | Gigabyte GA-P31-DS3L | 2x1024MB GEIL Black Dragon 800 MHz DDR2 | SAMSUNG HD080HJ, SAMSUNG HD501LJ HDD | Thermaltake Xaser III. VA1000A | Thermaltake Toughpower W0103RE 600W |PIONEER DVR 212D| Logitech G15, Logitech MX518 | Samsung SyncMaster 223BW |

#405 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 14:07

Idézet: Mártír - Dátum: 2005. aug. 12., péntek - 13:45

A 20km-hez már nem csak antenna kell, hanem megfelelő erősítő is. Abban igazad van, nem mindegy milyen az antenna. De igen feltünő tud lenni egy 50-70-90 cm-es irányantenna. És a rálátás sem mindegy. 30m magas torony sokat segít a rálátásban, mert azért az is kell ekkora távolságokra.

Természetesen HIF engedélyes minden és nincs túllépve a 100mW vagy 20 dBi. Erősítő sincs, mert egyrészt illegális másrészt nem kell. A titok ott van amire rájöttetek, hogy mindkét antenna 30m magasan van. Egyébként volt HIF ellenőrzés is nem kötöttek bele a hálózatba.

Az igaz, hogy nem a Senao cégbe kéne belekötni, de akkor mit csináljunk velük? Ha nincs másik firmware akkor mi a teendő? Láthatod két AP is rossz, az egyiknél elég volt beállítani a MAC szűrést, a másikon az sem segített.

Először én is néztem a srácokra mikor mondták, hogy hogyan lesz összehozva a hálózat, de ahhoz képest gyorsan ment. Hála Istennek az egyik antenna egy narancssárga épület tetején van, úgyhogy könnyű volt távcsővel belőni az irányt. Ekkora távolságon már az irányitott antennának  is van akkora a lefedett területe, hogy nem gáz ha pár fokot tévedünk + hála a Linksys világító bridge-ének lassan forgattam az antennát aztán ahol nekiállt világítani még fordítottam rajt egy kicsit, gyakorlatilag pont szemben vannak.

Természetesen az antenna nem offset  :)
© 2005-2010. Alfa 75

#406 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 07:59

Most nézegetem az OM lapját a nomatív támogatás miatt, és találtam egy két dolgot. Belinkelem.

Link1

Link2

Én nem is mondok semmit.

#407 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 13:38

Idézet: e-lias - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 7:59

Most nézegetem az OM lapját a nomatív támogatás miatt, és találtam egy két dolgot. Belinkelem.

Link1

Link2

Én nem is mondok semmit.

Ezek nagyon hasznos infók! :up:

A PC védelmi zsugáról viszont nem tudok semmit. mire szolgál? Sejtem valami biztonsági kari, de érdemes-e rendelni?
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#408 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 13:45

Idézet: akaido - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 13:38

Ezek nagyon hasznos infók! :up:

A PC védelmi zsugáról viszont nem tudok semmit. mire szolgál? Sejtem valami biztonsági kari, de érdemes-e rendelni?

Hasznosnak hasznos, csak kevés. Sehol egy op rendszer, sehol hardware árlista. Ami elég gáz, mert így csak hozzávetőlegesen tudok tervezni :(

#409 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 18:03

Nekem ez tetszett a legjobban:

Idézet

Túlfeszültség gátló: alkalmas legyen villámcsapás kivédésére

nálunk a szerverszoba áramellátására nem tudták garantálni, hogy kivédi, majd ezek a kis ketyerék biztosan képesek lesznek rá :help: :banghead:  :pokeas2:

A PC védő kártya egy egyszerű álhardveres megoldás a filerendszer védelmére. Szvsz a DeepFreeze hatékonyabb. Szállítottak nekünk egy gépet, amiben ilyen volt. Kiemelték, hogy ez milyen komoly dolog, merthogy hardveres, de azért win2k/XP driver kell neki :omg:
Szvsz a szoftveres megoldás sokkal jobb, mert azokból legalább van távolról felügyelhető is.

#410 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 18:09

Idézet: e-lias - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 13:45

Hasznosnak hasznos, csak kevés. Sehol egy op rendszer, sehol hardware árlista. Ami elég gáz, mert így csak hozzávetőlegesen tudok tervezni :(

Ez bizony igaz. Op. rendzser nuku. Az árakat meg jól megversenyeztetik majd, aztán az a cég nyer akivel risztelni tudnak az önkormányzatnál.( Nagyon "jóindulatú" vagyok ma.  :mad:  :reklamacio: )
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#411 Felhasználó inaktív   SumQuiSum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 18:14

Idézet: e-lias - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 8:59

Link1

Link2

Én nem is mondok semmit.

Kár, hogy belinkelted. Most legszívesebben ismét felgyújtanék két minisztériumot...
(Az ismét a vágyra vonatkozik, nem gyújtottam fel még egy minisztériumot se:) )
Az egy dolog, ha az ember, mint adófizető pénzét olyan helyen cseszik el, ahol nem ért hozzá, de az infoszminisztériumot látni kifejezetten szar... Mondjuk be kéne fognom, mert az egyedi jogkörben kiosztott 3,2 milliárdból mi is kaptunk :D , de azért az is röhely, hogy ez a 3,2 azért csak nekünk tűnik soknak, ott bagó...

SQS
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet, és attól szar, hogy meg is történik.

#412 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 18:24

Idézet: melon - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 18:03

Nekem ez tetszett a legjobban:

nálunk a szerverszoba áramellátására nem tudták garantálni, hogy kivédi, majd ezek a kis ketyerék biztosan képesek lesznek rá :help: :banghead:  :pokeas2:

A PC védő kártya egy egyszerű álhardveres megoldás a filerendszer védelmére. Szvsz a DeepFreeze hatékonyabb. Szállítottak nekünk egy gépet, amiben ilyen volt. Kiemelték, hogy ez milyen komoly dolog, merthogy hardveres, de azért win2k/XP driver kell neki :omg:
Szvsz a szoftveres megoldás sokkal jobb, mert azokból legalább van távolról felügyelhető is.

Az IBM-nek is van hardos biztonsági rendszere. http://www.pc.ibm.co...ecurity.html?huEz ahhoz hasonló célú?
A DeepFreeze-t honnan lehet letölteni?

Szerkesztette: akaido 2005. 08. 15. 18:33 -kor

#413 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 20:25

A pc védelmi kártya jó, csak nagyon kényelmetlen. Bootoláskor lehet, beállítani, hogy telepíteni akarsz, különben bármit csinálsz nem történik semmi. Nálunk már másoltak fel képeket a gépekre aztán meg hívtak,hogy eltünt minden. :) Én nem szeretem, mert nehézkes a sok újrabootolás miatt.
© 2005-2010. Alfa 75

#414 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 20:41

Idézet: akaido - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 19:24

Az IBM-nek is van hardos biztonsági rendszere. http://www.pc.ibm.co...ecurity.html?huEz ahhoz hasonló célú?
A DeepFreeze-t honnan lehet letölteni?

IBM-es megoldásról nem tudok véleményt mondani, nem ismerem :(
DeepFreeze 60 napos próbaváltozatát innen lehet letölteni, de ami igazán érdekes, az az Enterprise verzió (sajnos nincs belőle trial), abban már a távoli elérés is teljeskörű (távoli freeze state állítás, telepítés, konfigolás, kikapcs, bekapcs)

Brianm74: DF-et is újra kell indítani a védelem feloldásához, de ezeket a védelmi megoldásokat tipikusan iskolai gépek (vagy internetkávézók, nyilvános terminálok, stb) védelmére találták ki, olyan gépre nem érdemes feltenni, ahol a helyi háttértárra is szükség van. Nálunk pl. a diákok többek között a saját home folderükbe tudnak menteni a hálózaton, a helyi diszkeken nem maradhat semmi.

Szerkesztette: melon 2005. 08. 15. 20:42 -kor

#415 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 21:48

Idézet: melon - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 21:41

DeepFreeze 60 napos próbaváltozatát innen lehet letölteni, de ami igazán érdekes, az az Enterprise verzió (sajnos nincs belőle trial), abban már a távoli elérés is teljeskörű (távoli freeze state állítás, telepítés, konfigolás, kikapcs, bekapcs)

Brianm74: DF-et is újra kell indítani a védelem feloldásához, de ezeket a védelmi megoldásokat tipikusan iskolai gépek (vagy internetkávézók, nyilvános terminálok, stb) védelmére találták ki, olyan gépre nem érdemes feltenni, ahol a helyi háttértárra is szükség van. Nálunk pl. a diákok többek között a saját home folderükbe tudnak menteni a hálózaton, a helyi diszkeken nem maradhat semmi.

:D Nekem világos volt. Csak másoknak nem. Egyébként kevesebb a gond (gyakorlatilag semmi) ezekkel a gépekkel. Csak netre használják őket.
© 2005-2010. Alfa 75

#416 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 16. 07:03

Gépre, amiben nincsen cdrom, és nem is akarom szétszedni, hogyan tudok xp-t telepíteni?
Van usb-s cdrom, usb-s hdd, pen drive, win98+hálózat.

#417 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 16. 07:07

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. aug. 16., kedd - 8:03

Gépre, amiben nincsen cdrom, és nem is akarom szétszedni, hogyan tudok xp-t telepíteni?
Van usb-s cdrom, usb-s hdd, pen drive, win98+hálózat.

Volt valahol itt a fórumon egy topic, hogy XP telepítés DOSból. Vagy az, vagy hálózati telepítés win2k3 szerver alól.
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#418 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 16. 08:14

Idézet: akaido - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 18:09

Ez bizony igaz. Op. rendzser nuku. Az árakat meg jól megversenyeztetik majd, aztán az a cég nyer akivel risztelni tudnak az önkormányzatnál.( Nagyon "jóindulatú" vagyok ma.  :mad:  :reklamacio: )

A megversenyeztetés már megtörtént, megvan a szállító cég, csak nem tudjuk a nevét :) Ennek fényében azt bánom, hogy nincs fent egy irányadó eszközlista, amiből lehet választani. Meg se hardware, se más, csak az ügyviteli szoftver van kint. az meg még nem fut el gép és oprendszer nélkül. :(

#419 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 16. 08:44

Idézet: melon - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 20:41

Igazán köcce! Feltételnül kipróbálom! :cool:

#420 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 16. 08:56

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. aug. 16., kedd - 8:07

Volt valahol itt a fórumon egy topic, hogy XP telepítés DOSból. Vagy az, vagy hálózati telepítés win2k3 szerver alól.

Dos alól még nem lesz cdromom  :confused:

Serverről hogyan kell telepíteni?  Már hallottam róla, de sosem csináltam  :rolleyes:

Téma megosztása:

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.