Idézet: Mártír - Dátum: 2005. aug. 12., péntek - 13:45
A 20km-hez már nem csak antenna kell, hanem megfelelő erősítő is. Abban igazad van, nem mindegy milyen az antenna. De igen feltünő tud lenni egy 50-70-90 cm-es irányantenna. És a rálátás sem mindegy. 30m magas torony sokat segít a rálátásban, mert azért az is kell ekkora távolságokra.
Természetesen HIF engedélyes minden és nincs túllépve a 100mW vagy 20 dBi. Erősítő sincs, mert egyrészt illegális másrészt nem kell. A titok ott van amire rájöttetek, hogy mindkét antenna 30m magasan van. Egyébként volt HIF ellenőrzés is nem kötöttek bele a hálózatba.
Az igaz, hogy nem a Senao cégbe kéne belekötni, de akkor mit csináljunk velük? Ha nincs másik firmware akkor mi a teendő? Láthatod két AP is rossz, az egyiknél elég volt beállítani a MAC szűrést, a másikon az sem segített.
Először én is néztem a srácokra mikor mondták, hogy hogyan lesz összehozva a hálózat, de ahhoz képest gyorsan ment. Hála Istennek az egyik antenna egy narancssárga épület tetején van, úgyhogy könnyű volt távcsővel belőni az irányt. Ekkora távolságon már az irányitott antennának is van akkora a lefedett területe, hogy nem gáz ha pár fokot tévedünk + hála a Linksys világító bridge-ének lassan forgattam az antennát aztán ahol nekiállt világítani még fordítottam rajt egy kicsit, gyakorlatilag pont szemben vannak.
Természetesen az antenna nem offset
© 2005-2010.
Alfa 75 ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB, 14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB, 14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad 20X Dragonball 16 MHz, 2MB