HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák II.

#901 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 25. 10:05

Idézet: melon - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 9:07

Ez azért nem valami elegáns megoldás, pláne, ha nem akarod, hogy a user tudja a root jelszót. Hah, miért is nincs implementálva valami sudo szerű windows alá :rolleyes:

Sose használtam még a "run as"-t, csak tudom, hogy van  :rolleyes:
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#902 Felhasználó inaktív   spetihun 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 25. 11:33

Magiszter progi telepítése tartományos gépre.
Először feltettem rg-ban, de akkor nem működött. Ha rg jogot adok a felhasználónak akkor sem műkszik. Végül rájöttem a megoldásra.
Be kell lépni a helyi gépre, és ott felvenni a tartományi user-t, kiemelt felhasználóval. Így már simán fel lehet telepíteni a progit a user-rel, majd vissza lehet minősíteni korlátozott felhasználóra, hogy ne garázdálkodjon. Így mostmár műkszik.

#903 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 12:52

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 10:05

Sose használtam még a "run as"-t, csak tudom, hogy van  :rolleyes:

:rolleyes: persze nem neked szólt, hanem a windowsnak, értelemszerűen ;)
A Run As pedig igen hasznos, ha előnyben részesíted a non-root napi használatot. Én csak ajánlani tudom.

#904 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 13:01

hejj
nem vettetek eszre sebessegnovekedest a KozHalo -s savon?

nalunk nagyon hasit kb pentek ota!
(persze a feltoltesunk ami jobban kellene az meg igy is vekony)
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#905 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 17:21

Idézet: KekszNET - Dátum: 2005. nov. 26., szombat - 14:01

hejj

nézd meg a forgalmi grafikonon, azon látszik

#906 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 11:39

ja ja, csak nem voltam bent es nem tudtam a cimet, meg h honnan lehet azt 1altalan nezni
de most megneztem es emeltek!

nem sokat, de azert ez is jooo
(bar most azt olvastam techinfo levlistan h volt akinel emeltek, majd elvettek tole, 768->128ra - az azert vicces!)

#907 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 15:28

Hozzánk is megérkeztek a nagyértékű beszerzés cuccaival. Vicces, hogy szállítás után érdeklődtek, hogy mehetnek-e, de ez legyen a legnagyobb baj :D

Sajna csak a gyengébb konfigok közül tudtam választani (19 gépes terem -> ennyi keretünk volt), de örülök, hogy jól választottam. NEC Powermate ML-7 gépek lettek, első blikkre nagyon jól összerakott kis gépeknek tűnnek, belül is szépek, jó a hűtés, ráadásul hangjuk egy szál se (ez elég fontos szempont ott ahol lesznek).

#908 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 18:58

Idézet: KekszNET - Dátum: 2005. nov. 26., szombat - 13:01

hejj

Nálunk Gödöllőn semmi különös változás nem tapasztalható...sajnos :(

A nagyértékű cájgot várom már nagyon. Kissé jobban utánanéztem a CHS gépek lapjainak:http://tw.giga-byte.com/MotherBoard/Produc...-8I915ME-GL.htm
A bennük lévő Gigabyte lapokon( ha valóban ezek lesznek bennük) PCIe-X és AGP csati( G.E.A.R slot néven) is van! No ez érdekes lehet. :)

Szerkesztette: akaido 2005. 11. 28. 18:58 -kor

A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#909 Felhasználó inaktív   Gaspitz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 29. 10:02

Idézet: akaido - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 19:58

Nálunk Gödöllőn semmi különös változás nem tapasztalható...sajnos :(

A nagyértékű cájgot várom már nagyon. Kissé jobban utánanéztem a CHS gépek lapjainak:http://tw.giga-byte.com/MotherBoard/Produc...-8I915ME-GL.htm
A bennük lévő Gigabyte lapokon( ha valóban ezek lesznek bennük) PCIe-X és AGP csati( G.E.A.R slot néven) is van! No ez érdekes lehet. :)

Nekünk is meg jöttek a számítógépek. Súlyuk akár egy T72. Lepecsételt gépek, nem szedhetjük ki a HDD-ket klónozni, de ez még nem lenne annyira nagy baj. De hogy a ghost.exe nem indul, mert belefagy, az már nagy baj. Amúgy már két napja szívunk a imídzseléssel. :(  Ezeket leszámítva amúgy jó vas. :)

#910 Felhasználó inaktív   Gaspitz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 29. 10:21

Idézet: bon - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 22:03

Mi sql-el szerettük volna megcsináltatni de aki jött telepítenni az nem boldogult vele, végül feladta és feltelepítette egy másik gépre MSDE-vel. több mint 2 órát kinlódot nálunk. De hátha más iskolába megtudja (még két iskoláról tudok a városunkba ahol sql serverrel szeretnék használni  :D ) csinálni és akkor elmondja majd, hogyan kell.

Nálunk is talán ugyan az a szerencsétlenség jött telepíteni. Amikor megkérdeztük, hogy mysql vagy ms sql-lel megy, akkor azt mondta hogy nem tudja. Egyszerübb lett volna inkább őt nem kiküldeni, hanem egy bőbeszédü telepítési leírást mellékelni. :think:

#911 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 29. 10:25

Idézet: Gaspitz - Dátum: 2005. nov. 29., kedd - 10:02

Nekünk is meg jöttek a számítógépek. Súlyuk akár egy T72. Lepecsételt gépek, nem szedhetjük ki a HDD-ket klónozni, de ez még nem lenne annyira nagy baj. De hogy a ghost.exe nem indul, mert belefagy, az már nagy baj. Amúgy már két napja szívunk a imídzseléssel. :(  Ezeket leszámítva amúgy jó vas. :)

A mi gépeink csavar nélkül nyithatók, és nincs rajtuk olyan helyen garcímkre, ami sérülhetne. Ez így önmagában nem túl jó, viszont a házon van egy kis fülecske, amivel a házi lezárást meg lehet oldani, ill. kensington lock lyuk is van, szóval ebből a szempontból nálunk kiváló a helyzet.

Esetleg próbáld ki az Acronis True Image-et, cd-ról bootolható, elég gyakran frissítik (a hardverek miatt), tud samba hálózatot kezelni, és felismeri az usb eszközöket (cd/dvd író, külső hdd) is, az én életem eléggé megkönnyítette.

Szerkesztette: melon 2005. 11. 29. 10:26 -kor

#912 Felhasználó inaktív   envagyok 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 29. 13:46

hozzászólnék kicsit a "csak rendszergazdaként fut" problámához.
elég szomorú, hogy lassan x éve windowsxp-t használunk, valamint a szoftvereknél már alapból szerepel az xp támogatás, de hogy... (ilyen alap dolgokra nem gondolnak a fejlesztők  :think: )
több proginál futottam már én is a problámba, és kicsit beelégeltem. nagyon nem szeretnék mindenkit admin jogokkal ellátni, néhány elcse..tt szoftver miatt.
hosszas keresgélést követően (sok lehetőséget próbálgatva), a következő INGYENES dologra találtam:
CPAU
a "run as"-hoz hasonló dolog, azzal a kivétellel, hogy a jelszót le lehet kódolni egy fájlba, majd így futtatni a megadott progit, pl. a rendszergazdi nevében.
tehát a lényeg annyi, hogy minden kívánt progihoz készíteni kell egy indító fájlt!
egy-két hasonló dolog közül azért esett erre a választásom, mert hálózati meghajtóról is képes futtatni az adott progit, ami társainak nem minden esetben jött össze.
hab a tortán, ha cpau-t és az általa kódolt fájlt összegyúrjuk egy exévé (exe, egyéb progi segítségével), akkor a felhasználó mindössze egy indítható exe fájlt (vagy parancsikont) lát.
--== envagyok ==--

#913 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 29. 15:08

Idézet: melon - Dátum: 2005. nov. 29., kedd - 11:25

Esetleg próbáld ki az Acronis True Image-et, cd-ról bootolható, elég gyakran frissítik (a hardverek miatt), tud samba hálózatot kezelni, és felismeri az usb eszközöket (cd/dvd író, külső hdd) is, az én életem eléggé megkönnyítette.

ezt most szedem, majd irok ha vmi nem megy  :D
koszonet!

#914 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 13:13

Meghozták a szervízből a műholdas gépet... Rosszul volt beregelve nekik a rendszerben a DVB kártya MAC-je. A ráragasztott matrica nem egyezett a beleégetett számmal.  :omg:
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#915 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 19:42

Idézet: Gaspitz - Dátum: 2005. nov. 29., kedd - 10:02

Hozzánk tegnap jöttek meg a CHS gépek Gigabyte lapokkal 512 RAM-mal, 3 Ghz-es proccal, és ma lettek beüzemelve
... Jellemzőjük: Porsche, szerelem, száguldás... :drive:  :dance:  :taps:

Szerkesztette: akaido 2005. 12. 02. 20:07 -kor

A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#916 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 20:07

Idézet: akaido - Dátum: 2005. dec. 2., péntek - 20:42

Hozzánk ma jöttek meg a CHS gépek Gigabyte lapokkal 512 RAM-mal, 3 Ghz-es proccal... Jellemzőjük: Porsche, szerelem, száguldás... :drive:  :dance:  :taps:

..és milyen táp van bennük?    köd, füst, hangzavar.....    :drive:  :dance:  :taps:

#917 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 20:08

Idézet: Gaspitz - Dátum: 2005. nov. 29., kedd - 11:02

melyik ghost?  2003-nál ne használj régebbit!

#918 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 03. 12:16

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. dec. 2., péntek - 20:07

..és milyen táp van bennük?    köd, füst, hangzavar.....    :drive:  :dance:  :taps:

Mercury házban van a cájg! :eek:  :confused:

Akkor is a "Mi gépünk, szeretem"  :wub: a'la Suzuki :cool2:

Szerkesztette: akaido 2005. 12. 03. 12:17 -kor

#919 Felhasználó inaktív   Gaspitz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 11:01

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. dec. 2., péntek - 21:08

melyik ghost?  2003-nál ne használj régebbit!

2003-at használtam

#920 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 06. 15:47

Voltak beüzemelni a cuccot. Teljesen normális volt a srác. Viszont az egyik monditor be sem indult :(

Téma megosztása:

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.