HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák II.

#981 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 04. 12:53

Idézet: pgyafi - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 8:43

Tanulók sem anyáznak - mert a CS meg a quake megy :)

Ezt durvállom itt is. 4 info teremből 2ben rend van, a másik kettőben káosz. Azok a tanárok miért nem tudnak rendettartani? Nem hiszem hogy minden óra tananyaga a quake meg a többi lenne...
Az elektrotermeket már nem is említem...  :rolleyes:

Szerkesztette: 1soproni 2006. 01. 04. 12:54 -kor

Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#982 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 12:59

Idézet: ion - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 13:41

de ha van deepfreeze, es telepitgethetnek, akkor az a cdrom mar olyan mindegy.... nem? :)

egyebkent meg azt irod, hogy vannak "bizonyos userek", akik hasznalhatnak a cd-t az uj rendszerben.
felhasznaloi csoportok nincsenek, vagymi?

Nem annyira. Cd/dvd-ről pillanatok alatt telenyomják a szerveren lévő helyet/helyeket (pendrive-ról nem tették). Így viszont az órai munka számára fentartott hely is elfogy, vagyis nem tudnak dolgozni.

Diák szinten: Felhasználói csoportok nem nagyon vannak. A usernek nincsen saját belépése (amikor volt, akkor az óra fele a nem tudom a jelszavam c. mutatvánnyal ment el); van "tanulo" meg vannak az oszátlyhoz tatrozó csoport nevek pl. "7a". Van pár kiemelt diák/user, akinek van saját belépése.

#983 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 13:01

Idézet: 1soproni - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 13:53

Ezt durvállom itt is. 4 info teremből 2ben rend van, a másik kettőben káosz. Azok a tanárok miért nem tudnak rendettartani? Nem hiszem hogy minden óra tananyaga a quake meg a többi lenne...
Az elektrotermeket már nem is említem...  :rolleyes:

Teljesen rend van, órán nem játszanak. Délután játszanak.
Ez meg lett velük beszélve, ezért is játszhatnak.

#984 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 13:14

Idézet: pgyafi - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 12:59

Diák szinten: Felhasználói csoportok nem nagyon vannak. A usernek nincsen saját belépése (amikor volt, akkor az óra fele a nem tudom a jelszavam c. mutatvánnyal ment el); van "tanulo" meg vannak az oszátlyhoz tatrozó csoport nevek pl. "7a". Van pár kiemelt diák/user, akinek van saját belépése.

Azt a 'tanulo' accountot kene egy kulon felhasznaloi csoportba rakni, ami ugyan local admin-szeru jogokkal rendelkezik, de megis mas szabalyok vonatkoznak ra. Ezt nem lehet?

#985 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 14:58

Idézet: ion - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 14:14

Azt a 'tanulo' accountot kene egy kulon felhasznaloi csoportba rakni, ami ugyan local admin-szeru jogokkal rendelkezik, de megis mas szabalyok vonatkoznak ra. Ezt nem lehet?

Lehet (ill. úgy is van) de mire lenne jó?

#986 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 15:43

Jo, en feladom. Vagy fogalmazd meg ujra a kerdesed vagy varjuk meg, amig egy intelligensebb ember ideteved, aki tud valaszolni.

#987 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 19:55

Idézet: ion - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 16:43

Jo, en feladom. Vagy fogalmazd meg ujra a kerdesed vagy varjuk meg, amig egy intelligensebb ember ideteved, aki tud valaszolni.

:confused:

A kérdés egyzerű: megoldás arra, hogy policyből tudjam tiltani a cd/dvd használatot.

#988 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 20:45

Nálunk nincs játék (telepített játékra gondolok) Netes játékokat egyenlőre még nem tiltottuk, Ezen kivül elég sok minde tiltva van még bizonyos dolgok a tanároknak is. Rendszergazda joga csak nekem és a munkatársamnak van senki másnak.

A cd/dvd meghajtót már én is tiltanni akartam házirendből de hiába nyálaztam át a házirendet nem találtam rá megoldást.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#989 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 11:07

Ostoba kérdés következik, de még csak most ismerkedem a Win2003 szerverrel. Lehet egy gép több tartománynak is a vezérlője? Ez lesz az egyetlen szerver, és lehet, hogy két különálló tartományt szeretnék.
A dcpromot lefuttattam, létrehoztam egy domaint, de nem találom, hogyan lehetne még tartományt hozzáadni.

#990 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 14:51

Idézet: melon - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 12:07

Ostoba kérdés következik, de még csak most ismerkedem a Win2003 szerverrel. Lehet egy gép több tartománynak is a vezérlője? Ez lesz az egyetlen szerver, és lehet, hogy két különálló tartományt szeretnék.
A dcpromot lefuttattam, létrehoztam egy domaint, de nem találom, hogyan lehetne még tartományt hozzáadni.

Ne is keresd, sehogy!  + legjobb tudomásom szerint  :cool:

#991 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 16:28

Tudtommal nem lehet 1 gépenk több tartommánya. De több tartományvezélrő lehet 1 hálózatban ha jól tudom.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#992 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 21:39

Idézet: bon - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 16:28

Tudtommal nem lehet 1 gépenk több tartommánya. De több tartományvezélrő lehet 1 hálózatban ha jól tudom.

Kár, hogy a tisztaszoftver programban csak 1 licenc jár a szerver windowshoz. :(

#993 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 22:01

Idézet: melon - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 11:07

Mire jó a külön tartomány? Nem elég "szervezeti egység"-ekre bontani?
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#994 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 22:22

Idézet: 1soproni - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 22:01

Mire jó a külön tartomány? Nem elég "szervezeti egység"-ekre bontani?

Szerettem volna egy másik "szegmenst" is kiszolgálni, amelynek szervezetileg nem sok köze van az iskolához, és ehhez jól jött volna a teljes szétválasztás. Persze így sem mondtam le róla, max. samba lesz nekik :)

#995 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 08:37

Idézet: egy emailből...

A támogatás mértéke:

A feltételeket teljesítő intézmények számára 50 licenc Panda EnterpriSecure with TruPrevent termék kedvezményes megvásárlására nyílik lehetőség a pályázat keretében, 1 éves szolgáltatással.

SZSVZ 50 darab nem túl sok. Nálunk pl 200 feletti gépszám van.
A NOD csillagászati árakon árulja a cuccait. Még 50%-os kedvezménnyel is jóval félmilla felett lennénk.
Virusbustert használunk. Több éve csinálnak olyan akciót, hogy intézményeknek 25-30000 Ft a teljes védelem (szerver, kliens) gépszámtól függetlenül.

#996 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 08:45

Idézet: 1soproni - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 8:37

A támogatás mértéke:

A feltételeket teljesítő intézmények számára 50 licenc Panda EnterpriSecure with TruPrevent termék kedvezményes megvásárlására nyílik lehetőség a pályázat keretében, 1 éves szolgáltatással.

A NOD csillagászati árakon árulja a cuccait. Még 50%-os kedvezménnyel is jóval félmilla felett lennénk.
Virusbustert használunk. Több éve csinálnak olyan akciót, hogy intézményeknek 25-30000 Ft a teljes védelem (szerver, kliens) gépszámtól függetlenül.

Ezt én is megkaptam. De én nod -ban gondolkodtam. Amit hallottam róla, és amit láttam a központi managemant -ből, az elég szimpatikus volt. Bár ha a Vbuster olcsóbb, akkor lehet, hogy megpróbálom majd azt, csak előbb kipróbálnám valahol :D.

Most fáj, hogy a normatívából a szoftver nem a mi igényeinkhez igazodik. Jobb lett volna belőle vírusirtó. Mert ezzel a symantec corporate 8 -al nem igazán vagyok megelégedve.

#997 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 08:53

Idézet: 1soproni - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 9:37

A támogatás mértéke:

nod32 200 gépre csak 280+áfa és lehet egyedi árat kérni...

De minek minden gépre víruskereső?  Deepfreeze, Steadfast és társai?

#998 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 09:18

[quote name='e-lias' date='2006. jan. 6., péntek - 8:45']
Virusbustert használunk. Több éve csinálnak olyan akciót, hogy intézményeknek 25-30000 Ft a teljes védelem (szerver, kliens) gépszámtól függetlenül. [/QUOTE]
Ezt én is megkaptam. De én nod -ban gondolkodtam. Amit hallottam róla, és amit láttam a központi managemant -ből, az elég szimpatikus volt. Bár ha a Vbuster olcsóbb, akkor lehet, hogy megpróbálom majd azt, csak előbb kipróbálnám valahol :D.

Most fáj, hogy a normatívából a szoftver nem a mi igényeinkhez igazodik. Jobb lett volna belőle vírusirtó. Mert ezzel a symantec corporate 8 -al nem igazán vagyok megelégedve. [/quote]
VB termékek regisztrációs kulcs nélkül is kipróbálhatóak.

#999 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 09:45

Idézet: 1soproni - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 8:37

Nálunk nod32 van, de csak 30 licenc, azaz a dolgozói/tanári gépekre került fel, meg van egy 25 licences e-mail fiók védelem. 2 évre 198e nettó. Központilag menedzselhető, még a kliens konfig is mehet template-ből, nagyon megkedveltem. Ráadásul alig viszi az erőforrásokat, tetű gépen se lassít számottevően.
Tantermi gépeken DeepFreeze van, és Squiden keresztüli ClamAV-t tervezek, a fertőzések majdnem minden esetben http-n keresztül jönnek, máshogy nem nagyon tudnak.

Ezzel a Panda akcióval kitörölhetem, ha veszünk is, mostantól kétféle antivir cuccot kell managelni, minden admin álma :/

#1000 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 09:47

Idézet: 1soproni - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 9:18

VB termékek regisztrációs kulcs nélkül is kipróbálhatóak.

Nekem a VB-vel elég sok negatív tapasztalatom volt régebben, így elfordultam tőle. Nálunk a nod előtt az volt, és nagyon megelégeltem a hibáit. Biztosan fejlődött azóta, de engem már nem érdekel.

Téma megosztása:

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.