HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák II.

#1461 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 30. 14:01

Én valami hasonlót művelek dansguardian -al. webes felületen engedélyezek oldalakat, vagy éppen tiltok. Kicsit át kellett configolni a dans-t, de műxik. Bár még van némi bug benne, pl nem mindíg indul újra a dans, mikor lefut a script :(
Hasonló módon csinálok dans log -ból webes stat-ot, elég alap mondjuk, de amire nekem kell, jó. Meg a log -ot is szineztetem vele :)

#1462 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 15:15

Idézet: charlie - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 14:57

ööö, ez mennyire publikus? mármint a cucc, hogy nem e osztod meg... (persze, ha nem akarod, vagy akármi, nem kell, nem erőszak)

(szerk: ha a cimet direkt takartad ki, akor elfelejtetted ott alul is kitakarni)

Szívesen megosztom, bár értelmét nem látom egyelőre, mert nagyon specifikus környezetben megy csak (értsd: FreeBSD-n a squid jailben fut, és a gazda os-ből piszkálom a squid processt, stb.) de természetesen ha megcsinálom a tűzfalas veriziót, akkor azt letölthetővé teszem.
most eszembe jutott, hogy valakinek már egyszer ígértem, de akkor se csináltam meg, szóval nyáron kicsit aktiválnom kéne magam ilyen ügyekben is  :o

A címet direkt takrartam volna, de ahogy látom, már mindegy :Đ

#1463 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 17:29

nos, ez annyira nem probléma, ugyanis most van tervbe véve proxy beüzemelése, akkor meg mindegy, hogy mit (miattam a bsd-n is mehet, sőt)

a tüzfalas dolgot hogy tervezted? (mármint milyen tüzfallra, stb)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1464 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 19:00

Idézet: charlie - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 18:29

nos, ez annyira nem probléma, ugyanis most van tervbe véve proxy beüzemelése, akkor meg mindegy, hogy mit (miattam a bsd-n is mehet, sőt)

a tüzfalas dolgot hogy tervezted? (mármint milyen tüzfallra, stb)

Nálam pf a nyerő, ahol tehetem, azt használom, úgyhogy valószínűleg arra írom meg.

#1465 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 20:46

a pf az OpenBSD tűzfala?

akkor ha nem gond megosztanád a mostani tüzfalas cuccot? (a kapcsolodo konfigfájlokkal és program verziókkal együtt, ha nem gond)

engem ez nagyon érdekelne..

Szerkesztette: charlie 2006. 05. 30. 20:50 -kor

#1466 Felhasználó inaktív   Mártír 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 07:56

Idézet: 1soproni - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 10:32

Aki nagyértékűben kért Acer Travelmate laptopot, nézze már meg! Múlt héten hármat megnéztem a nyolcból és a bal oldali felfüggesztésnél reped a burkolat mindegyiken. Nálatok is?

Nálunk Albacompnak matricázva vannak, de még mindegyik bírja. Mondjuk nincsennek agyonhajszolva...
Viszont egy másik pályázatból kerültek ide FSC Amilo Pro V2020-as gépek. Azok közül az egyik már megadta magát a fent említett helyen.
Intel E2180 2,0GHz@3,05GHz | Thermaltake RubyOrb  | Gigabyte GA-P31-DS3L | 2x1024MB GEIL Black Dragon 800 MHz DDR2 | SAMSUNG HD080HJ, SAMSUNG HD501LJ HDD | Thermaltake Xaser III. VA1000A | Thermaltake Toughpower W0103RE 600W |PIONEER DVR 212D| Logitech G15, Logitech MX518 | Samsung SyncMaster 223BW |

#1467 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 08:38

Idézet: charlie - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 21:46

a pf az OpenBSD tűzfala?

akkor ha nem gond megosztanád a mostani tüzfalas cuccot? (a kapcsolodo konfigfájlokkal és program verziókkal együtt, ha nem gond)

engem ez nagyon érdekelne..

Igen, a pf, az OpenBSD tűzfala, de én FreeBSD-n használom.

Viszont mint mondottam, egyelőre csak squidet birizgál a cucc, nyáron tervezem megírni, hogy portokat lehessen engedélyezgetni majd, szóval amit kérsz, az még nincs kész. ;)

Viszont megosztom, ha kész lesz, jó?  :up:

Szerkesztette: melon 2006. 05. 31. 08:38 -kor

#1468 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 10:06

Idézet: melon - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 9:38

Viszont mint mondottam, egyelőre csak squidet birizgál a cucc, nyáron tervezem megírni, hogy portokat lehessen engedélyezgetni majd, szóval amit kérsz, az még nincs kész. ;)

Én majdnem hiába csináltam meg a squid-es korlátozást is. 1-2 tanárnak az az első, hogy engedélyezi minden gépre. Van, amelyik a címet is elfelejtette, pedig nem bonyolult  :omg:
Fegyelmet tartani nem tudnak. Buktatni nem mernek, csak sírnak hogy senki nem tud semmit...
Kár ezeknek bármit is  :(
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#1469 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 10:17

Én a tevékenységet egy sql táblába logolom, és cronból megy mailben hetente egy kimutatás arról, hogy ki mennyit használja. Innentől kezdve nem az én dolgom a döntés, én csak adatokat szolgáltatok :smoker:

#1470 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 10:17

Én meg alapból csak olyat csinálok, amit én használok. A többi meg nem érdekel. Úgy se tudják kezelni, ha 1 gomb van rajta, akkor sem.

#1471 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 11:02

Idézet: melon - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 9:38

jo, értem én, de engem a tüzfalas cucc nem érdekel, proxys érdekelne (mág ha nincs teljesen kész, vagy nemtom, mert meg tudom hegeszteni akár ha átlátom)

#1472 Felhasználó inaktív   kapasz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 16:43

Szerintetek miért van az, hogy az otp banki műveletek olyan lassúak a sulinetes netről? A https? Vagy a Java miatt?
Olcsón eladó 1 db Yonah Celeron 1.73 GHz-es mobilproci (1MB/533MHz), továbbá 1 db Dothan Celeron M 1.3 GHz/400MHz/1MB cache), valamint 4 db 256MB-os SODIMM DDR2 laptop RAM. Ha kapok mobilszámot, a visszahívást vállalom.

#1473 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 17:53

hogy érted, hogy lassú? maga az oldal lassú?

#1474 Felhasználó inaktív   Gaspitz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 06:56

Idézet: 1soproni - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 11:06

Én majdnem hiába csináltam meg a squid-es korlátozást is. 1-2 tanárnak az az első, hogy engedélyezi minden gépre. Van, amelyik a címet is elfelejtette, pedig nem bonyolult  :omg:
Fegyelmet tartani nem tudnak. Buktatni nem mernek, csak sírnak hogy senki nem tud semmit...
Kár ezeknek bármit is  :(

Mi bürokratikusabbak vagyunk. Intraneten csináltunk egy felületet, ahol a tantermekhez igényelhetnek internetet a tanárok. A vezetőjük, ha engedélyezi akkor mi is megnyitjuk a csatornát. Bár visszautasítani nem szokták a vezetők, de minden tanár meggondolja a procedurát, többnyire csak olyankor kérik amikor feltétlenül szükséges az internet.

Ja soproni én hívtalak érettségi elött freepascal ügyben, kösz a segítséget, sikerült megoldani

#1475 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 08:10

Idézet: Gaspitz - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 7:56

Ja soproni én hívtalak érettségi elött freepascal ügyben, kösz a segítséget, sikerült megoldani

Köszi, azóta is kicsit homály volt, hogy ki hívott, de már ki is ment a fejemből :)
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#1476 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 08:18

Idézet: kapasz - Dátum: 2006. jún. 1., csütörtök - 16:43

Szerintetek miért van az, hogy az otp banki műveletek olyan lassúak a sulinetes netről? A https? Vagy a Java miatt?

Szerintem is is. Nálam sem egy rohanó őrült.

#1477 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 04. 20:56

Tudni valamit sávszél emelés ügyben? Nincs tervben a sulinetnél?
Tud ajánlani valaki egyéb olcsó SZÉLESsávú kapcsolatot? Mondjuk legalább 3 MBit havi 15körül?
NIIF-es kapcsolata van valakinek?

#1478 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 04. 22:10

hát, nálunk volt (egy évig) csello (árukapcsolás miatt, mert igy asszem olcson, vagy majdnem ingyen kötöttek be kábeltv-t.) 15 vagy 16 ezerért csello, de most nyáron jár le és le lesz mondva (egyszerűen nincs rá pénz sajna, kell másra...)

de már tényleg jó volna sávszéltemelni, lassan a leglassabb csomag is gyorsabb lesz mint a "nagy" és "überfasza" közháló/sulinet...
(pedig aztán a technika a matávnál is megvan, hogy minden vidéki iskolába is lehessen akár 10-20 mbites net, E1, E3, stb...)

Szerkesztette: charlie 2006. 06. 04. 22:12 -kor

#1479 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 09:23

Idézet: charlie - Dátum: 2006. jún. 4., vasárnap - 23:10

hát, nálunk volt (egy évig) csello (árukapcsolás miatt, mert igy asszem olcson, vagy majdnem ingyen kötöttek be kábeltv-t.) 15 vagy 16 ezerért csello, de most nyáron jár le és le lesz mondva (egyszerűen nincs rá pénz sajna, kell másra...)

de már tényleg jó volna sávszéltemelni, lassan a leglassabb csomag is gyorsabb lesz mint a "nagy" és "überfasza" közháló/sulinet...
(pedig aztán a technika a matávnál is megvan, hogy minden vidéki iskolába is lehessen akár 10-20 mbites net, E1, E3, stb...)

Lassan a modemes net beelőz minket  :D
Szerk: chello-ra gondoltam én is, de aggaszt, hogy korlátos. Nem tudom, hány giga megy el 1 hónapban...

Szerkesztette: 1soproni 2006. 06. 05. 09:47 -kor

#1480 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 21:23

Van valakinek 1,5 megánál szélesebb Sulinet vonala?

Téma megosztása:

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.