HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák II.

#1601 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 21. 09:35

charlie KUKAC net PONT szombathely PONT hu
vagy
csardi_janos KUKAC bercsenyi-szombathely PONT hu
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1602 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 10:59

Idézet: charlie - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 10:17

valaki régebben igértte nekem azt, hogy freebsd vagy linux - vagy a fene emlékszik rá - tűzfallal vagy proxyval megoldható webes netkorlátozo cuccot rendbetesz és stb...
szal, ki mondta ezt, vagy kinek van ilyenje (mivel mostanában lesz ujraépítve az egész háló, minden féle fajta megoldás érdekel, mind win, mind linux, *bsd, stb-vel (ISA ekünk nem jár, az kilőve!)

Én voltam az aki, felelőtlenül ígérgetett. Még nem készítettem el a tervezett változatásokat, mert mindig van fontosabb tennivaló, néha nem győzök a fejemhez kapkodni :/
Viszont tervbe vettem, hogy minden ilyen móka, amit meg tudok magamtól csinálni, egy HOWTO-ban végzi, és azokat közzéteszem. Csak idő kérdése :)

#1603 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 18:09

Idézet: melon - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 11:59

Még nem készítettem el a tervezett változatásokat, mert mindig van fontosabb tennivaló, néha nem győzök a fejemhez kapkodni :/

Ezzel én is mindig így vagyok  :reklamacio:
Ráadásul a vezetés szerint a fentartó nem menne bele még 1 fő felvételébe  :( (~230 desktop gép, 70 pda, 20 laptop és 80-100 tanár van a hálózatban  :rolleyes: )
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#1604 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 18:34

Idézet: 1soproni - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 19:09

Ezzel én is mindig így vagyok  :reklamacio:
Ráadásul a vezetés szerint a fentartó nem menne bele még 1 fő felvételébe  :( (~230 desktop gép, 70 pda, 20 laptop és 80-100 tanár van a hálózatban  :rolleyes: )

Mire használjátok azt a sok PDA-t?
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#1605 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 10:28

Idézet: bon - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 19:34

Mire használjátok azt a sok PDA-t?

Hamarosan bevezetésre kerül az elektronikus napló. Ezeken fogják felvinni a tanárok a hiányzásokat és a jegyeket is.
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#1606 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 17:56

Idézet: 1soproni - Dátum: 2006. szept. 22., péntek - 11:28

Hamarosan bevezetésre kerül az elektronikus napló. Ezeken fogják felvinni a tanárok a hiányzásokat és a jegyeket is.

Erről az elektronikus naplóról tudnál bővebb infot adni? Egyébként milyen iskolába dolgozol, hogy ilyen sok gépetek van. Hány terembe vannak szétosztva a desktop gépek? Gondolom a PDA-k Wifi-fel kommunikálnak az elektronikus napló adatbázisával.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#1607 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 22. 18:22

Idézet: bon - Dátum: 2006. szept. 22., péntek - 18:56

Erről az elektronikus naplóról tudnál bővebb infot adni? Egyébként milyen iskolába dolgozol, hogy ilyen sok gépetek van. Hány terembe vannak szétosztva a desktop gépek? Gondolom a PDA-k Wifi-fel kommunikálnak az elektronikus napló adatbázisával.

B+ ilyen iskolát én is elbírnék viselni.  :Đ
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#1608 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 11:06

Idézet: bon - Dátum: 2006. szept. 22., péntek - 18:56

A napló szoftver részét a szegedi Infotec Kft készíti. Beleintegrálják a Magiszter .NET-be. Ezt fogják elérni a PDA-k egy böngészővel.
Van 4 számtech terem 17-18 géppel, van 5 elektro terem 6-7 géppel, minden szertárban (egyelőre) 1-1 gép, irodák, és van egy tanműhelyi épületünk további irodákkal, egy CNC teremmel és még néhány géppel.
A felszerelés viszonylag nem rossz, de egyedül nagyon kevés vagyok ennyi felé futni :(

Akik kérték a nettiltást, azoknak nemsokára küldöm azt is.
Elöljáróban annyi, hogy termenként 1-1 txt fájl a MACekkel, és ez beadva a squidnek. A PHP pedig belépéstől függően mutatja a fájlok tartalmát egy kellemes kis felületen, ahol pipával engedélyezed/tiltod a netet. A formot elküldve a php #-eket ír a kívánt sor elé a txt-ben és végrehajt egy squid -k reconfigure parancsot.

#1609 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 13:01

Sziasztok, ASR visszaállítással lenne kis problémám, a helyzet a következő: készült egy adot gépről egy ASR mentés most szükség lenne rá hogy visszallítsuk az eredeti állapotot, de nem sikerül. A windows újra lett telepítve azóta, most ott tartunk, hogy boot windows2003 server install cd-ről, F2 majd lemez bead neki, ekkor elkezd tölteni, de kiírja, hogy a idézem:
The windows insatllation media you are using for the recovery does not match the original installation media.

:think:  Ugyan úgy w2003server standard van fölrakva, a lemez tuti hogy az amit az előző rendszer mentésénél hozott létre az ntbackup. A mentés.bkf egy külön pata-s vinyón van, a rendszer maga scsi-t használ, érdekes, hogy a rendszer partíciót amin a windows van E-ként látja... nem tudom számít-e ez valamit....  na, várom az ötleteket, megoldásokat..én már pár dolgot végig próbáltam. Volt olyan is hogy nem látszott a scsi vinyó... most már végre látszik egyszerre a Pata és a scsi... előre is köszi a segítséget, észrevételeket.

Szerkesztette: Szolti 2006. 09. 26. 13:01 -kor

#1610 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 28. 11:26

Idézet: melon - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 11:59

Én voltam az aki, felelőtlenül ígérgetett. Még nem készítettem el a tervezett változatásokat, mert mindig van fontosabb tennivaló, néha nem győzök a fejemhez kapkodni :/
Viszont tervbe vettem, hogy minden ilyen móka, amit meg tudok magamtól csinálni, egy HOWTO-ban végzi, és azokat közzéteszem. Csak idő kérdése :)

Jelentem, elkezdtem összeírni egy-két manőverem, amit elkövetek itt az iskolában az élet megkönnyítéséhez. Úgy döntöttem, hogy ezt egy egyszerű blog formájában teszem meg.
Első körben a FreeBSD és az Active Directory összehozását írtam le, folyt. köv!

Várom a visszajelzéseket!

#1611 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 28. 12:44

Idézet: 1soproni - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 12:06

Akik kérték a nettiltást, azoknak nemsokára küldöm azt is.
Elöljáróban annyi, hogy termenként 1-1 txt fájl a MACekkel, és ez beadva a squidnek. A PHP pedig belépéstől függően mutatja a fájlok tartalmát egy kellemes kis felületen, ahol pipával engedélyezed/tiltod a netet. A formot elküldve a php #-eket ír a kívánt sor elé a txt-ben és végrehajt egy squid -k reconfigure parancsot.

Elküldtem :) Bocs a késlekedésért!

#1612 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 28. 13:12

elkuldod nekem is?
keksznet KUKAC gmail.com
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#1613 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 28. 13:23

Win xp-re van 1 kártyás proxy szerver?

#1614 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 28. 13:42

Idézet: KekszNET - Dátum: 2006. szept. 28., csütörtök - 14:12

elkuldod nekem is?
keksznet KUKAC gmail.com

Ja :)

#1615 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 28. 15:46

Idézet: pgyafi - Dátum: 2006. szept. 28., csütörtök - 14:23

Win xp-re van 1 kártyás proxy szerver?

válasz magamnak:

Szóval net tiltás/engedélyezés win xp -k alatt, ahol nincs szerver meg ilyesmik, csak egyenrangú gépek, közvetlen sulinetes switchre dugva.
Tanári gépre ccproxy 6.3.9  feltesz, beállít, a többi gépen meg megad, hogy ezt a proxyt használják. Ezen van szép start meg stop gomb.
(Persze ha user kiszedi a proxy beállítást, akkor lehet nete.. - ez még megoldásra vár.)

#1616 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 28. 18:59

Idézet: pgyafi - Dátum: 2006. szept. 28., csütörtök - 16:46

(Persze ha user kiszedi a proxy beállítást, akkor lehet nete.. - ez még megoldásra vár.)

gpedit.msc + korlátozott felhasználó?

#1617 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 09. 29. 05:44

Én is közoktatási rendszergarázda lettem. 40 gép, sulinetre kb. 30 csatlakozik, fele P1, másik fele kétharmada valami A64 rüszme. 14 colos monitorok, meg ilyesmik és a lényeg: 512/96k-s adsl a 30 gépre. Nálunk a netkorlátozás így magától adódik. Szerencsétlen diák megunja várni a lapokra. Viszont a Cisco1711 tud traffic shaping-et is, persze a sulinet felől az eszköz helyi konfigurációját nem támogatják, írjak levelet az OM-nek. Viszont a szekrényben találtam egy elég érdekesen kábelezett cisco1711 feliratú, management feliratú zacsit... :]
Hub a tortán, hogy a cisco asszem 16 port-os switch-be összesen egy kábel van beleemésztve az uplink-en kívül, ami egy planet switch-be megy, az meg 24 port-os. A router-en ráadásul összesen 4 port áll rendelkezésre. Namost van 30 gép, szerintetek jut net mindegyikre? :Đ Ráadásul a patch panel is csak 24-es, a maradék két kanóc, ami jelenleg be van húzva, az szigszalaggal lezárva pihen.
Úgyhogy első dolgom lesz a 1711-en engedni még egy port-ot, mert úgy tűnik, alapértelmezés szerint nem engedett a többi és összehozni a két switch-et ilyen módon. Van még egy IBM Thinkcentre szerver is, talán annak is kijár egy saját vonal, talán csinálok valami móricka tartományt is a két teremhez, hogy diákseregnek lehessen feladatot adni egyszerűen, gépről. Hjajj, szép lesz ez, W98 és tartomány.. Láttam már ilyet működni. :Đ Jahno kiokított múltkor, hogy mi kell neki...
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1618 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 29. 06:15

Ééés ilyen korán kezdesz :]
Üdv a "klubban" :)

#1619 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 09. 29. 06:20

Idézet: melon - Dátum: 2006. szept. 29., péntek - 7:15

Ééés ilyen korán kezdesz :]
Üdv a "klubban" :)

Áááááhh! Ágyban vagyok! :D
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1620 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 29. 06:44

Idézet: didyman - Dátum: 2006. szept. 29., péntek - 6:44

Én is közoktatási rendszergarázda lettem...

Neeeem semmi :)

A cisco routerhez elvileg kell legyen egy szép nagy cisco 24+2 portos switch is.
Ez programozott a routerrel együtt. Szépen megvan, melyik portját mire használhatod. Magát a routert nem lehet sehogyan sem programozgatni. Ha valami módosítást szeretnél az alap router+switch konfigban, akkor azt a forms oldalon kell igényelned.

Elsőként derítsd ki az iskla közhálós azonosítját, majd az "admin postaláda belépési felhasználó nev"-ét ill. az ehhez tartozó jelszót.  Az iskolában kell legyen egy "Üzemeltetési praraméterek és feltételek" című végponti dokumentáció.

Olvasnivaló:
http://www.sulinet.hu/tart/kat/Rd 
jobb szélen "Túlélőkészlet"

Szerkesztette: pgyafi 2006. 09. 29. 06:49 -kor

Téma megosztása:

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82