HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák II.

#2941 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 10. 10:09

van egy reg fajlom amit minden usernel(!) le kene futtani, hogy egy program menjen.
Meg lehet ezt vhogy ugy oldani, hogy automtikusan? (gp-ből, vagy ha a HKCU helyett ugyanazt a kulcsot megcsinalom a HKLM-be, akkor felulirja az useret?)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#2942 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 08:46

Üdv nektek! Mint középiskola megkaptam végre a Tisztaszotveres Programcsomagot! Küldtek 1Db Windows 2003 R2 SP2 X64et 1Db Win 2003 R2 SP2 X86ot 1Db Windows Vista Enterprise-t (Érdekes mód ehhez nem tartozik telepitő kód valszeg akkor agyonspecializált kimondottan suliknak készült változat Sulinetes aktivációval) 1Db Office 2003-t 1Db Office 2007 Enterpriset 1Db ISA szervert 1Db Sharepoint Portal szervert Stb... rakat promóciós anyagot és 2 megrendelőt!
Takygyerek a világjáró......

#2943 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 09:16

Idézet: charlie - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 11:09

van egy reg fajlom amit minden usernel(!) le kene futtani, hogy egy program menjen.
Meg lehet ezt vhogy ugy oldani, hogy automtikusan? (gp-ből, vagy ha a HKCU helyett ugyanazt a kulcsot megcsinalom a HKLM-be, akkor felulirja az useret?)

Ami a HKLM-be van, előbb fut le, mint a HKCU, tehát ha oda is beraksz valamit, meg a userébe is, akkor utóbbi felül fogja írni. Pl. egy induláskor lefutó script szerintem jobb ötlet.
----------
rohamkocka

#2944 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 09:45

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2007. okt. 11., csütörtök - 9:46

Üdv nektek! Mint középiskola megkaptam végre a Tisztaszotveres Programcsomagot! Küldtek 1Db Windows 2003 R2 SP2 X64et 1Db Win 2003 R2 SP2 X86ot 1Db Windows Vista Enterprise-t (Érdekes mód ehhez nem tartozik telepitő kód valszeg akkor agyonspecializált kimondottan suliknak készült változat Sulinetes aktivációval) 1Db Office 2003-t 1Db Office 2007 Enterpriset 1Db ISA szervert 1Db Sharepoint Portal szervert Stb... rakat promóciós anyagot és 2 megrendelőt!

Az isa server és sharepoint verziója mi? Maradtak a régiek?
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#2945 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 10:00

Idézet: rohamkocka - Dátum: 2007. okt. 11., csütörtök - 10:16

Ami a HKLM-be van, előbb fut le, mint a HKCU, tehát ha oda is beraksz valamit, meg a userébe is, akkor utóbbi felül fogja írni. Pl. egy induláskor lefutó script szerintem jobb ötlet.

nos, normal esetben a usernel nincs ilyen kulcs, viszont a program (hogy lhet igy megirni egy programot?!) ott keresi, ha talal akkor regisztralva van a progi, ha nem, akkor meg nincs.

akkro az lesz, hogy a bejelentkezesi szkripbe rakom bele, de a legtutibb az volna, ha házirenddel lehetne megoldani.

Szerkesztette: charlie 2007. 10. 11. 10:12 -kor

#2946 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 10:13

Idézet: charlie - Dátum: 2007. okt. 11., csütörtök - 11:00

nos, normal esetben a usernel nincs ilyen kulcs, viszont a program (hogy lhet igy megirni egy programot?!) ott keresi, ha talal akkor regisztralva van a progi, ha nem, akkor meg nincs.

akkro az lesz, hogy a bejelentkezesi szkripbe rakom bele, de a legtutibb az volna, ha házirenddel lehetne megoldani.

Esetleg ez? >>KLIKK<<
----------
rohamkocka

#2947 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 10:16

Idézet: charlie - Dátum: 2007. okt. 11., csütörtök - 11:00

http://www.desktopstandard.com/PolicyMaker...yExtension.aspx
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#2948 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 10:49

koszi!

#2949 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 13:02

Idézet: bon - Dátum: 2007. okt. 11., csütörtök - 9:45

HA jól emlékszem 2006 a verziója! Már a 7en nem dolgozom! Sztem minden frissült!

#2950 Felhasználó inaktív   envagyok 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 13:10

Idézet: charlie - Dátum: 2007. okt. 8., hétfő - 14:38

azt mondjatok meg nekem, hogy xp-nel az megy e 100%-ig, hogy egy gepet telepitek, beallitok, aztan valamivel "osszecsomagolom" és az teljesen mas hardverre felrakva is mukodik? Tehát olyan mint a sysprep csak akár teljesen mas hardveren is.
vagy a sysprep is megy igy (doksik szerint csak hasonlo gepekre lehet igy felrakni)

nálam ha új hardveren nem veszi észre magát, akkor egy xp javítást szokott kapni,
és már röffen is minden beállítással együtt..
igaz ez kicsit növelei a telepítési időt, de még mindig jobb mint az elejéről kezdeni.

Szerkesztette: envagyok 2007. 10. 11. 13:11 -kor

--== envagyok ==--

#2951 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 13:13

hmm, valahol olvastam, hogy lehet olyan telepito cd-t csinalni ami fel is telepiti a dolgokat. ilyet csinalt mar valaki?

#2952 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 20:50

Idézet: charlie - Dátum: 2007. okt. 11., csütörtök - 13:13

hmm, valahol olvastam, hogy lehet olyan telepito cd-t csinalni ami fel is telepiti a dolgokat. ilyet csinalt mar valaki?

Létezik ilyen telepitő készítő program! Anno ajánlották nekem hogy csinál specializált XP-t az adott gép éppen aktuális drivereivel! De soha senkit nem láttam még akinek ez müködött vna!

#2953 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 06:24

a driveres resz az oke, azt nliteval lehet csinalni, node az oem telepito a nagyobb falat.

#2954 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 11:55

Idézet: bon - Dátum: 2007. okt. 11., csütörtök - 10:45

Egészen pontosan:

Windows Server 2003 R2 Standard
Windows Server 2003 R2 Standard x64
MS SQL Server 2005 Standard
MS Exchange Server 2007 Standard
MS ISA Server 2006 Standard
MS Office SharePoint Server 2007

Windows Vista Enterprise
Microsoft Office Enterprise 2007

#2955 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 21:52

Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 12:55

Egészen pontosan:

Windows Server 2003 R2 Standard
Windows Server 2003 R2 Standard x64
MS SQL Server 2005 Standard
MS Exchange Server 2007 Standard
MS ISA Server 2006 Standard
MS Office SharePoint Server 2007

Windows Vista Enterprise
Microsoft Office Enterprise 2007

Köszi a pontos választ.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#2956 Felhasználó inaktív   funnyman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 09:54

kms server elerhetosege:
195.199.255.195, 1688-as tcp port.
es csak sulinet halozatbol elerheto

#2957 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 10:00

nos, szeretnék áttérni 64 bitre, több okbol, egyrészt, mert valószínuleg hardver bovites van kilatasba, az uj ms cuccok 64 bitesek, meg igy is ugy is ujra kene tenni a szervert mert baja van (valami nem jol sikerult mikor atmereteztem alatta a particiot)

namarmost, Én arra gondoltam, hogy ntbackuppal csinalok egy system state mentest, viszont ebbol kihagyom a rendszerfajlokat (tehat igy elvileg benne kell lennie az adnek, a gep beallitasainak, stb).
nos, viszont mivel a fent nevezett átméretezés óta a tartománnyal voltak gondjaim (nem akart replikalni, masik vezerlot eszrevenni, stb), ezért kérdéses, hogy nem e menti bele a hibat a mentésbe, és akkor az uj telepítésnél is ott vagyok ahol a part szakad.
nomeg igy a regisztrit is lementi, de mivel azért egy uj telepítést szeretnék, az nem kellene.

(a legjobb tudom, ohgy az vlna, hogy tiszta lappal kezdeni, de ez nem megoldhato)

esetleg még az lenne jo, hogy kiexportalom a tartomanyt,  és késobb azt allitom vissza?

a cél tehát az, hogy legyen egy szép új 64 bites 2k3-m, viszont a tartomány az maradjon meg (tehát se a gépeket, se a falhasznalokat ne kelljen ujbol berakni)

esetleg még az lenne megoldas, hogy addig berakok egy masik 2k3-at melle, es arra lereplikalna, viszont mivel gondjai vannak a replikalassal, ezert attol felek, hogy igy nem menne e at minden, vagy megintcsak atmenne a hiba, vagy valami nagyon balul sulne el.

melyik lenne a legjobb megoldas a szamomra?

#2958 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 11:56

ha a küldő fél caller id-je nem stimmel, akkor lehet elbol tiltani, vagy mivel vannak akiknek a szervere ilyet nem tud, csak pár pontot adjak neki?

#2959 Felhasználó inaktív   funnyman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 21:25

holnapi IT tisztan eloadas valaki?:)

#2960 Felhasználó inaktív   funnyman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 21:29

Idézet: charlie - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 9:00

nos, szeretnék áttérni 64 bitre, több okbol, egyrészt, mert valószínuleg hardver bovites van kilatasba, az uj ms cuccok 64 bitesek, meg igy is ugy is ujra kene tenni a szervert mert baja van (valami nem jol sikerult mikor atmereteztem alatta a particiot)

namarmost, Én arra gondoltam, hogy ntbackuppal csinalok egy system state mentest, viszont ebbol kihagyom a rendszerfajlokat (tehat igy elvileg benne kell lennie az adnek, a gep beallitasainak, stb).
nos, viszont mivel a fent nevezett átméretezés óta a tartománnyal voltak gondjaim (nem akart replikalni, masik vezerlot eszrevenni, stb), ezért kérdéses, hogy nem e menti bele a hibat a mentésbe, és akkor az uj telepítésnél is ott vagyok ahol a part szakad.
nomeg igy a regisztrit is lementi, de mivel azért egy uj telepítést szeretnék, az nem kellene.

(a legjobb tudom, ohgy az vlna, hogy tiszta lappal kezdeni, de ez nem megoldhato)

esetleg még az lenne jo, hogy kiexportalom a tartomanyt,  és késobb azt allitom vissza?

a cél tehát az, hogy legyen egy szép új 64 bites 2k3-m, viszont a tartomány az maradjon meg (tehát se a gépeket, se a falhasznalokat ne kelljen ujbol berakni)

esetleg még az lenne megoldas, hogy addig berakok egy masik 2k3-at melle, es arra lereplikalna, viszont mivel gondjai vannak a replikalassal, ezert attol felek, hogy igy nem menne e at minden, vagy megintcsak atmenne a hiba, vagy valami nagyon balul sulne el.

melyik lenne a legjobb megoldas a szamomra?

nem akarok beleszolni, de ova intelek egyenlore 64 bites vilagtol. nekem klienskent egy csodalatos (fujfuj) 64bites csodam, eddig csak szivtam vele.. ha eddig nem volt, ezutan se nagyon eroszakold ezt a vonalat, inkabb egy 2 magos megoldasra szavaznek. rengeteg sw/hw -re keptelenek gyartani 64bites os ala drivert, 32 bitessel meg ha megeroszakolod magad, se hajlando elindulni. vegigszambaztam mint xpvel, mint vistaval, szamomra egyenlore ez a vonal egyenlore zsakutca.
privat velemenyem hallhattad :)

Téma megosztása:

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.