HWSW Informatikai Kerekasztal: Richard Burns Rally - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (384 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Richard Burns Rally (Az első topic folytatása)

#341 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 21. 08:51

Idézet: pukkandur - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 20:28

Miért fontos a realistic törés?
HRT-ben többen nyomjuk safe-en, off-on, mint realistic-en.
Így sem szórakozás már néha a játék...

Szerintem pedig offline (hot lap) nincs értelme a alacsonyabb törésmodellel menni. Egyrészt, ha igazán jó időt mész, akkor úgyis hibátlanul teljesíted a pályát, mert ha nem akkor időt vesztettél. Akkor meg nem teljesen mindegy, hogy realistic töréssel, vagy reduceddel érsz érintetlenül a célba?
Annak idején összesen 1 rally idejeit raktam fel safe töréssel mert beugrott ez, hogy csak a tiszta kör értékelhető időben akkor pedig mindegy és legalább mindkét listára gyártok időket.
Ekkor még épp, hogy kezdtem ráérezni a gamára és közelítőleg se voltak olyan idejeim mint most neked, már akkor realistic-ben játszottam.

Másrészt szerintem jó néhányan vagyunk ezzel, így én csak a pro listát nézem a rank-on és egy újonnan betérő user is azt látja előbb, mert az jön be alapból.

Tulajdonképpen nem akarok itt prédikálni, de tök jó lenne ha a pro listán is látnálak téged és a többieket is.  :up:
My photos

#342 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 09:21

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 9:51

Másrészt szerintem jó néhányan vagyunk ezzel, így én csak a pro listát nézem a rank-on és egy újonnan betérő user is azt látja előbb, mert az jön be alapból.

Tulajdonképpen nem akarok itt prédikálni, de tök jó lenne ha a pro listán is látnálak téged és a többieket is.  :up:

Egyetértek. Nem is tudtam, hogy van amatőr rank is. Sejtettem, mert itt már szóbakerült, de mivel mindig a pro jött be....... Aztán tegnap kattintottam először a Switch rankra, és akkor láttam meg.
k s

#343 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 10:35

Idézet: KZKZKZ - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 10:21

Egyetértek. Nem is tudtam, hogy van amatőr rank is. Sejtettem, mert itt már szóbakerült, de mivel mindig a pro jött be....... Aztán tegnap kattintottam először a Switch rankra, és akkor láttam meg.

Eleinte egyszer kétszer néztem az amatőr listát, majd legutóbb a multkor néztem rá, mert nem találtam sehol a HRT-seket annyira hátul meg nem lehetnek. Majd megnéztem az idejeiket és láttam, hogy amatőrt kéne lesni.  :omg:

Szóval fiúk az amatőr rankon elért eredmény az bizony csak titkos dicsőség mert szinte senki sem nézi és csodálkoznak, hogy csapatban meg ott vagytok a dobogón.
My photos

#344 Felhasználó inaktív   Falcon77 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 10:38

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 9:51

Szerintem pedig offline (hot lap) nincs értelme a alacsonyabb törésmodellel menni. Egyrészt, ha igazán jó időt mész, akkor úgyis hibátlanul teljesíted a pályát, mert ha nem akkor időt vesztettél. Akkor meg nem teljesen mindegy, hogy realistic töréssel, vagy reduceddel érsz érintetlenül a célba?

Egyetlen komoly kivétel van, a ballábfék és a motorhalál esete. Reducedon nem lehet így kigyilkolni. Előttem Ben Cornett valószínűleg azért tartotta Reduced-dal a WR-t Joux Plane-on, mert megunta, hogy sosem ér végig. Mondjuk ez vezetési stílus kérdése, amin nem árt változtatni, ha rendszeresen kigyilkolod a motort realisticen..
TRally fejlesztő - http://hszk.bme.hu/~s8554dea

#345 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 11:20

Idézet: Falcon77 - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 11:38

Egyetlen komoly kivétel van, a ballábfék és a motorhalál esete. Reducedon nem lehet így kigyilkolni. Előttem Ben Cornett valószínűleg azért tartotta Reduced-dal a WR-t Joux Plane-on, mert megunta, hogy sosem ér végig. Mondjuk ez vezetési stílus kérdése, amin nem árt változtatni, ha rendszeresen kigyilkolod a motort realisticen..

Miért, te betonon is alkalmazod a ballábféket?
k s

#346 Felhasználó inaktív   Papa_G 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 11:34

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 11:35

Eleinte egyszer kétszer néztem az amatőr listát, majd legutóbb a multkor néztem rá, mert nem találtam sehol a HRT-seket annyira hátul meg nem lehetnek. Majd megnéztem az idejeiket és láttam, hogy amatőrt kéne lesni.  :omg:

Szóval fiúk az amatőr rankon elért eredmény az bizony csak titkos dicsőség mert szinte senki sem nézi és csodálkoznak, hogy csapatban meg ott vagytok a dobogón.

Azért már van HRT-s az első 30-ban :D
Sőt lesz mégtöbb is. remélhetőleg.
Én már az elejétől realisticban nyomom, de én azért mert mikor megjelent a RBR akkor az tetszett a
legjobban, hogy ha nekimegyek 100-al egy fának megáll a motor. Nem úgy mint a CMR-ban.
Én így élvezem jobban.
Bár ez csak az én véleményem.
Mindegy is. A lényeg, hogy megelőzöm nemsoká Gabor Kaizert, asztán új célt kell keresnem. :)
Ide meg kellene valamit írni. De mit is? Hmm... Megvaaaan! :
                         R A L L Y ! ! ! ! ! !           :)                                                        nameg                     Szia!

#347 Felhasználó inaktív   Falcon77 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 11:52

Idézet: KZKZKZ - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 12:20

Nem feltétlenül szándékosan, inkább arról van szó, hogy nem mindig emelem teljesen fel a jobb lábam fékezés közben. Ez sokszor csak ülési- vagy sarok-pozíció kérdése, előfordul, hogy úgy ülök be a pedálok elé, hogy kényelmetlenül hátra kell feszítenem a lábfejemet, hogy teljesen elvegyem a gázt.. Pl. szombaton rendszeresen kigyilkoltam a motort JP végére, vasárnap nem. Mondjuk szombaton inkább azért nem jött össze az idő, mert "rákaptam" arra, hogy a 2. mért pont előtti nagyon gyors jobbosban mindig beleszállok a fakorlátba - hiába egy hiba ha rögzül  :rolleyes:  :reklamacio:

#348 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 12:18

Idézet: Falcon77 - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 12:52

Nem feltétlenül szándékosan, inkább arról van szó, hogy nem mindig emelem teljesen fel a jobb lábam fékezés közben. Ez sokszor csak ülési- vagy sarok-pozíció kérdése, előfordul, hogy úgy ülök be a pedálok elé, hogy kényelmetlenül hátra kell feszítenem a lábfejemet, hogy teljesen elvegyem a gázt.. Pl. szombaton rendszeresen kigyilkoltam a motort JP végére, vasárnap nem. Mondjuk szombaton inkább azért nem jött össze az idő, mert "rákaptam" arra, hogy a 2. mért pont előtti nagyon gyors jobbosban mindig beleszállok a fakorlátba - hiába egy hiba ha rögzül  :rolleyes:  :reklamacio:

Értem.
Más: nem indul a trally  :mad: Hibát generál, és hibajelentést akar küldeni a windows...
k s

#349 Felhasználó inaktív   Tomibá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 12:18

Sziasztok!

Grat falcon sebi és a csapat többi tagjának is természetesen. :respect:
Csináljunk egy magyar bajnokságot és aki akar a külfödiek közül az jöhet most is ez van csak másképp hívják. :p  :D
A realistic törés azért keményebb a falcon által is említetteken kívül mert a futómű is romlik rendesen.
Bizonyára mindenki volt úgy hogy nem ment neki semminek de a futó amortizálódott.
SEGÍTSÉG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Már nincs kormányom!!!!!
Van kölcsön egy Sidewinder Microsoft de csak 95-98 driver van.
A hivatalos oldalon nem találtam XP-s frissítést.
Aki tud valahol-valahonnan az kérem segítsen egyrészt az elvonási tünetek miatt másrészt szeretnék menni én is szombaton.
Aki talál annak a csapat talin fizetek 1..2.......? bambit.
Csapat tali Eger rally. SZIGORÚAN.
Lada Samara 1.5 Kit Car  http://www.rallymanus.atw.hu/

#350 Felhasználó inaktív   Papa_G 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 12:33

Idézet: Tomibá - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 13:18

Sziasztok!

Grat falcon sebi és a csapat többi tagjának is természetesen. :respect:
Csináljunk egy magyar bajnokságot és aki akar a külfödiek közül az jöhet most is ez van csak másképp hívják. :p  :D
A realistic törés azért keményebb a falcon által is említetteken kívül mert a futómű is romlik rendesen.
Bizonyára mindenki volt úgy hogy nem ment neki semminek de a futó amortizálódott.
SEGÍTSÉG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Már nincs kormányom!!!!!
Aki tud valahol-valahonnan az kérem segítsen egyrészt az elvonási tünetek miatt másrészt szeretnék menni én is szombaton.

heló.
a downloads.com-on van egy win 2000-hez is jó, hátha.
http://www.download.com/3120-20_4-0.html?q...oft+&tg=dl-2001

aztán van még itt is egy, de ezt nem tom hogy kell letölteni, mert kuka vagyok angolból:
http://members.driverguide.com/driver/deta...?driverid=79453

meg beírhatod a yahoo-ba vagy a google-be. Úgy nézem 4.0-ás verziót kell keresned. az jó az xp-hez
                         R A L L Y ! ! ! ! ! !           :)                                                        nameg                     Szia!

#351 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 13:41

Már nincs kormányom!!!!!

Ne keress drivert. Használd teljesen nyugodtan a win 95-98-as 4.0-ás drivert és programot. Nekem a közel múltig ilyen kormányom volt és ezzel a driverrel használtam (a win 2000-es is ua)
Amikor 2001-ben jött az xp én is elkezdtem keresgélni hátha van xp-s driver és a végén a hivatalos oldalon azt az infót találtam az ms-től, hogy nincsen szükség külön xp driverre, mert tökélesen működik a 4.0-ással és ezért nem ad ki újabbat belőle. Ha már MS akkor ezt talán már jól tudják, hogy a saját oprendszerükkel mi működik együtt. Amúgy az újonnan kapható sidewinderek is ugyanezt a drivert használják.
Tehát no probelm. Ha a win rinyál nyogodtan lepeítsd és ne törődj vele, hogy mihez van. Nekem nem is volt win2000 nevezetű driver végig a gyári cd-n lévő 98-as drivert használtam (ugyanis akkor vettem a kormányt).
My photos

#352 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 13:46

Idézet: Papa_G - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 12:34

Azért már van HRT-s az első 30-ban :D
Sőt lesz mégtöbb is. remélhetőleg.
Én már az elejétől realisticban nyomom, de én azért mert mikor megjelent a RBR akkor az tetszett a
legjobban, hogy ha nekimegyek 100-al egy fának megáll a motor. Nem úgy mint a CMR-ban.
Én így élvezem jobban.
Bár ez csak az én véleményem.
Mindegy is. A lényeg, hogy megelőzöm nemsoká Gabor Kaizert, asztán új célt kell keresnem. :)

Az első fecske!  :D  :up:

Vajon mijen ambíciózus célt találsz magadnak?  :think:  :rolleyes:

Annak idején én csak annyira vágytam, hogy bekerüljek az első 30-ba. Amikor sikerült láttam, hogy még van tartalékom és a 20-ba akartam lenni. Akkor számomra a 10 közelébe kerülés még fényévnek tűnt és irreális célnak. Most meg már tényleg szeretnék 1 számjeggyel leírható sorszámot és a héten meglesz, hacsak nem tör fel hirtelen valaki nagyon.
My photos

#353 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 13:55

Idézet: KZKZKZ - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 12:20

Én használom.
Pl gyors bukkanós szakaszokon a stabilitás érdekében és nagysebességű kanyarok be illetve kijárati ívégnél szoktam használni. Olyan erővel talán nem, hogy oldjon a difi, de használom.
Gyakorlatban pl a joux plane-en az első ellenőrző pont előtt amikor beérsz a fák közé és tele gázzal kell menni és dobál az út  ha ott nem nyomnék bele egy kicsit, akkor vagy a falnak vagy egy fának kenődnék. Továbbá praktikus szintén ezen a pályán nem sokkal az előbb említett rész után, amikor kiérsz a fák közül a balosban egy kicsit, mert így 140-el tudok kijönni a kanyarból míg nélküle nekem általában az a kanyar úgy 130 környékén sikerül.

A használata tényleg vezetési stílus kérdése és szerencsére sikerült annyira visszaszorítanom a használatát, hogy most már szinte sose gyilkolom le a motort. (nagyon ritkán a hosszú gyorsokon)
My photos

#354 Felhasználó inaktív   Falcon77 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 14:04

Idézet: KZKZKZ - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 13:18

Más: nem indul a trally  :mad: Hibát generál, és hibajelentést akar küldeni a windows...

Egy tippem van így látatlanban: ugye 16 bitre van állítva a desktop színmélység? Ha igen, akkor állítsd 32-re és láss csodát :) Sajnos a TRally nem a legfelhasználóbarátabb progi, pláne nem ez a másfél éves verzió - sajnos azóta még nem állt össze egy újabb kiadható package, pedig igen sok dolog változott már...

#355 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 14:06

Idézet: Falcon77 - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 15:04

Egy tippem van így látatlanban: ugye 16 bitre van állítva a desktop színmélység? Ha igen, akkor állítsd 32-re és láss csodát :) Sajnos a TRally nem a legfelhasználóbarátabb progi, pláne nem ez a másfél éves verzió - sajnos azóta még nem állt össze egy újabb kiadható package, pedig igen sok dolog változott már...

1280x1024 32bit-en.
Gondoltam itt a melóban se maradjak rally nélkül ;) , de csak nem akart indulni  :(
k s

#356 Felhasználó inaktív   Papa_G 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 14:23

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 14:46

Az első fecske!  :D  :up:

Vajon mijen ambíciózus célt találsz magadnak?  :think:  :rolleyes:

Annak idején én csak annyira vágytam, hogy bekerüljek az első 30-ba. Amikor sikerült láttam, hogy még van tartalékom és a 20-ba akartam lenni. Akkor számomra a 10 közelébe kerülés még fényévnek tűnt és irreális célnak. Most meg már tényleg szeretnék 1 számjeggyel leírható sorszámot és a héten meglesz, hacsak nem tör fel hirtelen valaki nagyon.

Eddig az volt a legnagyobb cél hogy rajtalegyek a listán úgy, hogy ne keljen görgetni. :)
Most a legnagyobb cél, hogy 1-essel kezdődjön a számom és persze nem hátrány ha kétjegyű.
De addig is van még sok kicsi is.
Pl. olyan -15 környékén úgy döntöttem, hogy megfogom a következő magyart, de megszabtam magamnak, hogy csak a francián ment időket használhatom. :)
És úgy néz ki sikerül. már csak a 3-as és 4-es gyorson kell jobbat menni. Ezekkel az a gond,hogy ezen szakaszok felét itinerből teljesítem. szóval a következő cél talán az lehet, hogy megtanuljam a pályákat sorban. Ehhez viszont sokat kell menni. Hát meglátjuk mikorra jön össze. Bár mostanában igen sokat fejlődtem, úgyhogy hátha nemsokára nekem iscél lehet az egyjegyűség.

Ezúton szeretném megragadni a lehetőséget, és szólni a HRT tagjaihoz:
Gyúrjunk waze! Mert nehogymá ne legyünk másodikok. :D

#357 Felhasználó inaktív   Falcon77 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 14:28

Idézet: KZKZKZ - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 15:06

1280x1024 32bit-en.
Gondoltam itt a melóban se maradjak rally nélkül ;) , de csak nem akart indulni  :(

Oprencer? videokari?

Nekem itt melóhelyen XP alatt egy 1700+-os Athlonon Gef2vel kb. 20 fps..
Neked mikor akad el? mingyá' a legelején, vagy azért a stage/kocsi választó feljön?

Szerkesztette: Falcon77 2005. 03. 21. 14:31 -kor

#358 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 14:33

A citroenhez mit kell csinálnom hogy meglegyen?
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#359 Felhasználó inaktív   Papa_G 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 14:40

Van még egy mondanivalóm.
Voltam nemrég megnézni a szakaszok egy részét. Mármint az eger rally szakaszairól van szó.
Igazából a jó kanyarválasztás általában lutri,úgyhogy csak azt mondom amit láttam.
A második napi Roznak-Bátor gyorsnak csak a bátorhoz közeli részét néztem meg de az úgy érdekesnek tűnt.
mielött beérne az út bátorba, igen dobálós rész van ott. van vagy 2-3 jobb 3 vagy 4 körüli kanyar, aminek a közepe eldob. de igazából az úton van ott egy hegy. Nem tudom hogy fognak ott menni az autók, mindenesetre szerintem én odamegyek. Ezt csak úgy mondtam. :D
Voltam a többi szakaszon is már, úgyhogy ha valakit érdekel mi van hol, akkor kérdezzen nyugodtan :)

#360 Felhasználó inaktív   Falcon77 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 14:42

Szép és jó, meg mennék is, mert már régen vágyom ilyen helyen megjelenni, de ha jól tévedek az ápr. 1-3, nekem meg akkor Szegeden van jelenésem.. Max. 3-án tudnék menni az meg nem nagy poén..
Szóval ugyan hozzunk már össze a jovő héten egy pesti csapattalit, aki a környéken van..

Téma megosztása:

• (384 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.