HWSW Informatikai Kerekasztal: Diablo II. (2.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (172 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Diablo II. (2.) Lord of Destruction

#141 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 21. 20:44

Idézet: td - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 20:31

:( nekem RD van 5 perc cuccolás miatt :down:

Üdv: Dan

Mondjuk ezt a büntetést se értem meg, ami az azonos accounton lévő de más karakterekkel történő gyors ki-be lépegetésért adnak, hiszen akkor nem bot-ok működnek valószínűleg, a legtöbben ilyenkor cuccolnak... Na persze ha emiatt kap az ember egy jókora RD-t a nyakába és veszik el egy rakás cucc, akkor a Blizzard max a vállát vonogatja. :evil2:

#142 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 21:14

Apropó td! Ami a WW-t illeti, akár két darab tőrrel is lehet csinálni, hiszen az úgy működik, hogy leklikkelsz a szörnycsoporton túlra, a barbi pedig mint egy búgócsiga, a legtöbb szörnyet érintve átcikázik rajtuk a kijelölt pontra. Vagyis olyan közel megy a szörnyekhez, hogy akár tőrrel is szurkálhatna.  :D  na persze ilyenkor sajnos olyan közel is kerül, hogy óhatatlanul is bekap egy-két ütést, meg persze a sebzés is jobb egy brutál kétkezes fegyverrel.

De hogy milyen fegyvert is használnék én ww-re... Ha mindenképp polearmot akarsz használni, akkor szvsz jobb választás a Cryptic Axe, mert annak az átlagos sebzése (és azért főleg ez számít, és nem a maximális) 91.5 szemben a Great Poleaxe 86.5-ével. Nem nagy különbség, de azért különbség.

Viszont ha spear-ban gondolkodsz, akkor ott van a War Pike a maga 33-178 sebzésével, itt az átlagos sebzés 105.5! És WW-nél a fegyver sebessége nem érdekes, és még a range is 5-ös.

Viszont az tény, hogy rúnaszavakban a polearmok most jobban el vannak látva:
Crescent Moon
Doom
Destruction
Infinity
Insight (ugyebár ezt könnyű összerakni, amíg nincs jobb pl.)
Obedience
Pride

Ami mindkettőbe jó:
Breath of the Dying (BotD)
Call To Arms (CtA) - jó kis warcry növelőkkel
Eternity
Hand of Justice
Silence (+2 all skill, 75% all res, +200% ed stb.)
Fury (209% ed, 40% as, 20% ar, life stolen, stb.)
Honor - nagyon könnyen összerakható, de nem is olyan jó mint a többi

Na persze ezekhez aztán kellenek rúnák rendesen...

Viszont unique is van bőven, de itt is jobbak a polearmok: én a Tomb Reaver-t vagy a Bonehew-t választanám, ha spear, akkor meg mondjuk a Steel Pillar.

#143 Felhasználó inaktív   morgo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 10:07

Idézet

Ami a WW-t illeti, akár két darab tőrrel is lehet csinálni, hiszen az úgy működik,

azert nagyobb tomegnel kifejezetten jo, ha a szelsok is kapnak a csapasokbol.

Idézet

Viszont unique is van bőven, de itt is jobbak a polearmok: én a Tomb Reaver-t vagy a Bonehew-t választanám, ha spear, akkor meg mondjuk a Steel Pillar.

Ha mar itt tartunk. Szerintetek melyik a legjobb fegyver egy sorci kovetojenek? Bonehew, Steel Pillar, vagy Arioc? gondolom mindegyikbe amn runat teve...

#144 Felhasználó inaktív   Jareth 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 10:24

Idézet: morgo - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 10:07

Szerintetek melyik a legjobb fegyver egy sorci kovetojenek? Bonehew, Steel Pillar, vagy Arioc? gondolom mindegyikbe amn runat teve...

Reaper's Toll...
Tyraan - Artum Inferniti

#145 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 03. 22. 11:10

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 21:14

De hogy milyen fegyvert is használnék én ww-re... Ha mindenképp polearmot akarsz használni, akkor szvsz jobb választás a Cryptic Axe, mert annak az átlagos sebzése (és azért főleg ez számít, és nem a maximális) 91.5 szemben a Great Poleaxe 86.5-ével. Nem nagy különbség, de azért különbség.

Nos, tegnap kiderült, hogy a great poleaxom egy cuccolás alkalmával elveszett ugyhogy egyelőre van egy 5 lukas crypic axe-om, ami viszont aggaszt vele kapcsolatban hogy csak range 4-es. A range 4 és 5 között nagyon nagy a különbség vagy nem lényeges? Elég a range 4 is bőven? Az IK maul range 3-as és már az is elég jó amikor WW-zek IK barbival. Mert ahogy Morgo is mondja jó azért a nagy tömegben a szélső ellent is csapkodni :)

A két polearm runaszó amit használni fogok:
Insight alacsony szinten és az Obedience magasabb szinten
Tudom hogy ezeket inkább csicsóknak találta ki a blizzard, de mivel elég alacsony rúnákból állnak össze ezért számomra sem elérhetetlenek.

A stat és skill elosztáshoz mit szólsz? Mert sajna még nem találtam épkézláb polearmos barbi leírást neten, csak jó régieket.

Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#146 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 03. 22. 13:44

Ha vkinek esne egy sima, superior vagy 5 lukas partizan, ha nem gond tegye félre már nekem, pont jó lesz az insight-nak amikor majd clvl27-es szinten leszek.

Előre is köszi! :)

Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#147 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 03. 22. 16:14

Idézet: td - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 13:44

Ha vkinek esne egy sima, superior vagy 5 lukas partizan, ha nem gond tegye félre már nekem, pont jó lesz az insight-nak amikor majd clvl27-es szinten leszek.

Előre is köszi! :)

Jajj nem jól írtam 4 lukas partizan jó, meg Bill ami nem lukas, mert az insight-hoz 4 luk kell...
De ha már úgyis írok: aki esetleg véletlen gamblézna egy +2baba skilles rare amut az ne adja al, hanem dobjon meg vele :)

Kép

#148 Felhasználó inaktív   vaakuum 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 18:23

valami gond lenne a szerverrel?
kidobott, és nem is enged vissza éppen. :(
hogyan szúrják ki a cuccolást? egyáltalán azért lehet ilyen?
"Asszony kell a házba!" -Kőműves Kelemen-
Szerintem is, csak nem pont úgy, wazze.

#149 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 19:03

Idézet: vaakuum - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 18:23

[...]
hogyan szúrják ki a cuccolást? egyáltalán azért lehet ilyen?

Ha cuccolsz, akkor egy karakterrel legalább 1 percig maradj a játékban, mielőtt egy másikkal belépnél, így nem figyel fel rád a Blizzard "szerver-rendőrsége"... :D

Egyébként én általában magányosan szoktam cuccolni, csinálok egy normál gémet az mf sorcimmal (aminél a szétszórandó talált holmik vannak), öt percet játszok vele, aztán kiszórom a földre a cuccokat, amiket aztán felszedegetek a cuccos karikkal.

Tehát:
Min 5 perc játékidő után marad meg a játék (ha rövidebb idő után kilépsz, akkor már nem lehet visszalépni)
Min 1 percet töltsön el minden karakter a játékban
A cuccok olyan fél óráig nem tűnnek el a földről, akkor is először a normál, aztán a magic, majd a rare-set-unique holmik (ez tapasztalat).

#150 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 03. 23. 08:43

Na, már találtam megfelelő polearmot egy bill-t az insighthoz, ki is raktam, jó lesz majd clvl27-es szinten:)

A másik rúnaszót is kiraktam előre mert kiváncsi voltam, hát eléggé ütős lett szvsz:
Kép

Már alig várom, hogy clvl59-es legyek :D

Kép

#151 Felhasználó inaktív   vaakuum 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 09:55

Tehát miután kicuccoltam a földre, nem baj, ha úgy lépek ki, hogy éppen senki nincs benn a játékban? Attól creált játék meg fog maradni, ha betartom a min. öt percet? :eek:
Én azt gondoltam, ha mindenki kilép a játékból, akkor az a kreáció megszűnik azonnal, és minden elszáll, ami benn maradt a földön. Erősítsd meg lécci, hogy ez nem következik be ;)

#152 Felhasználó inaktív   vaakuum 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 10:30

Tegnap végérvényesen elhatároztam magam egy zealadin mellett, el is kezdtem fejleszteni.
Ami leírásokat találtam róla, ott mindenhol a gyorsító aurát favorizálták.
Milyen lehet akkor, ha a gyengítő aurát használja? azért a 90% mégiscsak 90%. Elvileg egy sorozat zealnak általában elégnek kell lennie a legtöbb monsta ellen, vagy rosszul gondolom?
Szerintem ekkor egy hell diabló 8 játékossal olyan erős, mintha csak egy játékos lenne benn, vagy rosszul saccolom?
Hogy van ez a rendszer? Ha az attack rating nagyobb, mint az ellenfél defense, akkor eltalálom, és belesebzem a damage sorban feltüntetett tól-ig értékből valamit.
Akkor ennek megfelelően a paladin gyengítő aurája csak az attack rating, azon keresztül pedig a dexterity alacsony értékét kompenzálja, ugye? :confused:
vagy valami egyéb törvényszerűségek is működnek?
Ez  esetben hogyan van a tűz, fagy stb ellenállás rendszere?

#153 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 03. 23. 14:58

Idézet

Tegnap végérvényesen elhatároztam magam egy zealadin mellett, el is kezdtem fejleszteni.
Ami leírásokat találtam róla, ott mindenhol a gyorsító aurát favorizálták.
Milyen lehet akkor, ha a gyengítő aurát használja? azért a 90% mégiscsak 90%. Elvileg egy sorozat zealnak általában elégnek kell lennie a legtöbb monsta ellen, vagy rosszul gondolom?

Zealadinhoz a fanatism aurát kell használni, ez nemcsak gyorsítja az ütéseit, hanem a sebzését is jelentősen megnöveli( a party tagokét is a barbárom nagyon szereti ezt az aurát :) )
A gyengítő aurára elég 1 pont a skillerek ugyis módosítanak rajta, alacsony szinten is elfogadhatóan hatékony, de hogy a zealadin állandóan ezt az aurát használja a zeal támadáshoz az nem jó elgondolás.
A convicton(gyengítő) aura inkább a vengeance párossal tud ütős lenni, mert a vengeance elementális sebzést csinál így a resistjeikben a conviction aura folyamán meggyengült ellenfeleken elég nagyokat tud sebezni a pala, nekem van is egy ilyen palám, baalrunoknál mindig nagy örömmel fogadnak az aura miatt. :)
Egy sorozat Zeal pedig hellen bizony nem elég players 8 mellett.

Idézet

Szerintem ekkor egy hell diabló 8 játékossal olyan erős, mintha csak egy játékos lenne benn, vagy rosszul saccolom?

Players 8 mellett az ellenfelek nyolcszor erősebbek, mint amikor egyedül játszol.

Idézet

Hogy van ez a rendszer? Ha az attack rating nagyobb, mint az ellenfél defense, akkor eltalálom, és belesebzem a damage sorban feltüntetett tól-ig értékből valamit.

Nem, a találati arány nagyban függ attól, hogy te hányas szintü vagy és az ellenfeled hányas szintü. Ezen csak javíthat az attack rating :) A damage pedig a megadott legkissebb és legnagyobb sebzés között üt, vagy megütheti a legkissebb és legnagyobb értéket is, ez változó, de főleg függ a fegyver alap damage átlagjától.(avg.)

Idézet

Akkor ennek megfelelően a paladin gyengítő aurája csak az attack rating, azon keresztül pedig a dexterity alacsony értékét kompenzálja, ugye? confused.gif
vagy valami egyéb törvényszerűségek is működnek?
Ez  esetben hogyan van a tűz, fagy stb ellenállás rendszere?

Sorry de ezt nem értem, mit is akarsz kérdezni? :think:

Kép

#154 Felhasználó inaktív   Kraken 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 23. 15:44

Sziasztok!
Mióta felraktam az 1.10-et, a játék lassú, kifejezetten SZAGGAT, ha D3D rendererrel futtatom (á la VideoTest), míg DDrawban rendesen megy, gyors.
A lassúság főleg nagyobb mobok megjelenése, látványa esetén jelenik meg.

Tudjátok, miért lehet? Nem egy erőmű a gépem, de D2-höz untig elégnek kellene lennie, és régebben elég is volt.

At XP 1800+, 512 DDR333, GF4 Ti4400 stb.
We're the regulators that deregulate///We're the animators that de-animate///We're the propagators of all genocide///Burning through the world's resources///Then we turn and hide

#155 Felhasználó inaktív   vaakuum 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 15:51

Idézet: td - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 15:58

Egy sorozat Zeal pedig hellen bizony nem elég players 8 mellett.

Sorry de ezt nem értem, mit is akarsz kérdezni? :think:

Ez a kettő egy kissé összefügg sztem.
kezdem a fizikasi sebzéssel:
Arra gondoltam, hogy a gyengítő aura leveszi a defens értéket a monsztának, így nem kell vmi egetverő dexterity az eltalálásohoz. Eddig sztem jól gondolom. Azt nem tom, hogy ekkor a beleütött sebzés értéke változik-e (fizikai), vagy azt ez az aura nem befolyásolja? Mert ha nem befolyásolja, akkor csak azt értem el, hogy könnyebben eltalálom, de ugyanúgy rá kell püfölni azt a párszázat ;) mintha nem is lenne ott az aura. Tehát a gyengítő aura csak a találati arányomat javíthatja, mert leveszi a magas defens értéket, amit utána könnyebb felülütni az én viszonylag alacsony attack ratingommal.
Ezt gondolom az aura és a fizikai sebzés kapcsolatáról.

A magikus sebzések esetében (tűz, jég, méreg, villám) nem igazán látom át a működést (feltéve, ha egyáltalán a fizikai sebzés esetét jól értelmezem ;) )
Magic damage esetében nincs ugyanis attack rating, ott mindig betalál, tehát azt feltételezem, hogy valami statisztika van a háttérben. Ez lehet az, hogy a magic damage értékét a (pl fagy esetén) a monster (1-resist cold) értékével (ami ha pl 0.75) megszorozzák, a monsta 0.25*damage értéket nyel be. Ezt a módszert tartom valószínűnek.
Ilyenkor, ha az aurával leviszem a monster pl resist cold értékét 10 %-ra, akkor a cold damage valós besebzett értékét 90%, azaz (1-0.1)*(a fegyver vagy a egy varászlat cold damage értéke)
Ekkor arra gondolok, hogy a rezisztek gyengítésével a damage értéke egyre nagyobb, tehát a paladin gyengítő aura használatával kevesebb támadással fel lehet használni az ellen életerejét mágikus támadással, míg a fizikai támadással nem tudom gyorsabban megölni, mert a fizikai sebzés nem függ az aura lététő vagy nemlététől.
Szóval asszem, mire megírtam ezt a hsz-t, úgy érzem rádöbbentem, hogy gyengíteni csak brutális magic damagék (vengeance) esetén van értelme, hogy rövid legyen a harc. :D tehát zealhoz mindenképpen fanatic aura kell. a kör bezárult, nekem is azt kell fejleszteni. :rolleyes:

Szerkesztette: vaakuum 2005. 03. 23. 15:56 -kor

#156 Felhasználó inaktív   vaakuum 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 15:58

az open wounds és a crushing blow micsoda?

Szerkesztette: vaakuum 2005. 03. 23. 15:59 -kor

#157 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 03. 23. 16:02

Borzasztóan túlbonyolított okfejtésed végére végül rájöttél arra, amit már sok helyen -többek között itt is- tanácsoltak zealadin recepthez, gratula :D :respect:

A conviction a magic resistet nem csökkenti, csak a fire, cold, light, poisen, fizikai resisteket.

Kép

#158 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 16:24

Idézet: vaakuum - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 15:58

az open wounds és a crushing blow micsoda?

Az open wounds (nyílt sebek) arra jó, hogy a megütött monszta vérzik, így nem gyógyul. Hellen nagyon jól tud jönni.

A crushing blow (megsemmisítő csapás) hatása az azt hiszem, hogy olyankor a bevitt ütést megduplázza, de ebben nem vagyok biztos...

#159 Felhasználó inaktív   vaakuum 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 17:02

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 17:24

Az open wounds (nyílt sebek) arra jó, hogy a megütött monszta vérzik, így nem gyógyul. Hellen nagyon jól tud jönni.

A crushing blow (megsemmisítő csapás) hatása az azt hiszem, hogy olyankor a bevitt ütést megduplázza, de ebben nem vagyok biztos...

No, indulok haza, aztán hajrá....reszkessenek a monszták :smoker:

#160 Felhasználó inaktív   vaakuum 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 10:44

Tal rasha úgy eldöngölte a 20-as szintű zealadinomat, hogy csak úgy füstölt :mad: .....kénytelen voltam segítséget kérni. Mi lesz így a későbbiekben?

Téma megosztása:

• (172 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »