HWSW Informatikai Kerekasztal: A Te weboldalad II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A Te weboldalad II.

#1761 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 02. 21:52

Gyerekek,

Létezik az, hogy az IE nem képes egy táblán belül a soroknak eltérő háttérképet adni?!? Ugye, nem?!? :reklamacio:
Weblap: Terragen Images

#1762 Felhasználó inaktív   Litium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 21:54

Sziasztok,

azt mondjátok meg énekem hogy a mozilla valamelyik verziója mért kockaként nyitja meg a filmeket illetve mért nem engedélyezi a letöltést...

Ezen hogy lehet esetleg segíteni.

#1763 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 21:55

Idézet: tempjoel - Dátum: 2006. febr. 2., csütörtök - 21:52

Gyerekek,

Létezik az, hogy az IE nem képes egy táblán belül a soroknak eltérő háttérképet adni?!? Ugye, nem?!? :reklamacio:

akár lehetséges is...

abból kiindulva, hogy nemrég képtelen voltam egy xhtml transitional-ban css-ből bordert adni egy táblának...
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#1764 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 22:06

Idézet: kAy - Dátum: 2006. febr. 2., csütörtök - 22:55

akár lehetséges is...

abból kiindulva, hogy nemrég képtelen voltam egy xhtml transitional-ban css-ből bordert adni egy táblának...

Őrület. Ez már ostobizmus a javából.  :(  Az IE monnyon le! :down:

Ui.: a megoldás az, hogy ne a <TR> tag-be, hanem a hozzá tartozó összes <TD> tag-be írjuk be a hátteret. :omg:

Szerkesztette: tempjoel 2006. 02. 02. 22:33 -kor

Weblap: Terragen Images

#1765 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 09:17

Idézet: bbence - Dátum: 2006. febr. 2., csütörtök - 18:04

CSS-t. margin-top, margin-left
De nem értem, mi ez a nagy validálási őrület?!  ;)

Mint szoftverfejlesztő, pont Te kérded?
-- Legyen egy jó napod! --

#1766 Felhasználó inaktív   Suicide 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 10:08

Idézet: Delawer - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 10:17

Mint szoftverfejlesztő, pont Te kérded?

Igaz, nem én kérdeztem, de lenne egy kérdésem:

Mi értelme van valid oldalakat készíteni?

Komolyan kérdezem.

#1767 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 10:20

Pl vitrusból. Meg hogy elmondhasd róa, hogy valid. Én pl nagyon sokat tanultam, tanulok, mikor validálom az oldalakat. Sőt, ilyenkor az is játszik, hogy hogyan lehet megoldani, hogy több böngészőven is helyesen jelenjen meg az oldal, és mégis valid. Szóval sok lehetőség van.

pl programozásnál muszály vagy tartani magad a kiírt szintaxishoz. HTML -ben nem feltétlen. (Bár ezzel nem tudom mit akartam mondani :D, de értsetek bele jót :D )

#1768 Felhasználó inaktív   Suicide 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 11:26

Idézet: e-lias - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 11:20

Pl vitrusból. Meg hogy elmondhasd róa, hogy valid. Én pl nagyon sokat tanultam, tanulok, mikor validálom az oldalakat. Sőt, ilyenkor az is játszik, hogy hogyan lehet megoldani, hogy több böngészőven is helyesen jelenjen meg az oldal, és mégis valid. Szóval sok lehetőség van.

pl programozásnál muszály vagy tartani magad a kiírt szintaxishoz. HTML -ben nem feltétlen. (Bár ezzel nem tudom mit akartam mondani :D, de értsetek bele jót :D )

No igen. Ugyanakkor ha pl. határidőre dolgozol, akkor a legtöbb esetben nincs idő a különböző böngészők kinjait figyelembe véve valid oldalt erőltetni. Szerintem akkor lesz majd értelme a valid kódnak, ha minden böngésző "valid" lesz. Addig tényleg csak virtus.

#1769 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 11:38

Az attól függ, hogy kezdesz kódolni. Én elevel úgy kódolok, hogy valid legyen. Utána még lecsekkolom, és kész. Mikor meg browser -re optimalizálom, akkor az még plusz 30-60 perc, ha tudom mi a kínja. Ha nem tudom, akokr meg több, de egyre ritkább az ilyen :) Szóval nem feltétlen jelent akkora időtöbbletet. Főleg, ha szeret az ember minőségi munkát végezni.

#1770 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 11:46

a sitekód legyen valid.

egyetlen dolog amit csak "nemvalid" módszerekkel lehet betenni, az a flash (ie ugye igényel <embed>-et is), de az is megkerülhető conditional commentekkel, és az is valid lesz.

egyetlen dolog van, aminél nemlehet crossplatform megoldani a validitást, az a css (pl filter property, szintén az IE miatt).

ja, és senki ne jöjjön nekem azzal, hogy csináljak csak külön az IE számára egy css-t :)
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#1771 Felhasználó inaktív   Suicide 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 11:53

Idézet: kAy - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 12:46

a sitekód legyen valid.

Persze, persze, de miért is? Még mindig komolyan kérdezem, nem kötözködésből...

#1772 Felhasználó inaktív   Harder 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 12:02

Szvsz egy lap használhatósága, kezelhetősége, tartalma, grafika és tartalom összhangja fontosabb mint hogy valid-e vagy sem (feltéve ha mindenhol rendesen megjelenik). Sajnos mostanában már alig találni olyan fórumot a neten ahol a "mutasd meg honlapod" típusú topikokban ilyenekkel is foglalkoznának, mind készítői mind pedig kritikusi oldalról, csak azt olvasni hogy valid-e vagy sem ...
A valid kód nem lehet cél, csak eszköz egy jó honlap elkészítése során - szerintem ezt sokan elfelejtették. :(

Ui.: Ne vegye senki magára, nem 1-2 embernek szólt, általánosan a helyzetről írtam.
tutorial.hu | mactippek.com | blog.harder.hu

#1773 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 12:13

Részemről egy mánia, és kihívás a vlidság. Persze lemondok róla, ha a site megkívánja, de az általában csak a css validságának rovására szokott menni (kép opacity). Használhatóság szvsz nem igazán függ a validságtól.

De azon azért érdemes elgondolkodni, hogy ha egy webstúdió agyon ajnározza magát, és a saját odalában error -ok vannak, akkor mennyire figyelnek a kódra.

ui.: Nálam ez egyéni mánia, hogy amennyire csak lehet, betartsam a szabványt. Nem tudom, más hogy van ezzel. És ártani nem árt.

#1774 Felhasználó inaktív   Suicide 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 12:24

Én meg úgy vagyok vele, hogy minden esetben törekszem valid kódot készíteni, de nem minden áron. Mi értelme a szabványoknak, ha minden böngésző másképp értelmezi ezeket?

#1775 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 12:37

másképp?

dehogy.

valid azért legyen, mert akkor future-proof. ha a sitekód valid, akkor onnantól kezdve probléma már csak a formázással lehet, azt pedig toszigálod css-ben, etc.

a site-nak pedig értelmezhetőnek kell lennie anélkül is, feldolgozhatónak, megjelenithetőnek, etc. ha nem valid, akkor ott gondok lesznek, abból pedig már kinőttünk, hogy egy site csak a vizualitást és a használhatóságot jelentse. itt információról van szó, AZ az elsődleges.

nonvalid site-ból pedig nehezebb lesz kinyerni. EZÉRT legyen valid.

#1776 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 12:56

Idézet: kAy - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 12:37

másképp?

dehogy.

valid azért legyen, mert akkor future-proof. ha a sitekód valid, akkor onnantól kezdve probléma már csak a formázással lehet, azt pedig toszigálod css-ben, etc.

a site-nak pedig értelmezhetőnek kell lennie anélkül is, feldolgozhatónak, megjelenithetőnek, etc. ha nem valid, akkor ott gondok lesznek, abból pedig már kinőttünk, hogy egy site csak a vizualitást és a használhatóságot jelentse. itt információról van szó, AZ az elsődleges.

nonvalid site-ból pedig nehezebb lesz kinyerni. EZÉRT legyen valid.

:up:

#1777 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 12:57

eh, szar fórummotor.

Szerkesztette: kAy 2006. 02. 03. 12:58 -kor

#1778 Felhasználó inaktív   Harder 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 13:04

Nem valid lap is lehet future proof. Csak hogy 2 dolgot mondjak: w3c sikítozik mondjuk xhtml kapcsán egy <br>-re, mert az helyesen <br />. Lesz ezzel gondom a jövőben, szét fog emiatt esni a lap? Szvsz nem, de lehet vitakozni. Vagy egy másik: <td>-nek nem adhatok background-t (gondolom ismerős mindenkinek: line Warning: <td> proprietary attribute "background"). Helyzet ugyanaz mint a <br> esetében.

Félreértés ne essék én nem vagyok a valid lapok ellen, sőt. Ha szóba kerül mindig azt mondom, hogy törekedjünk rá, jó dolog.
Amiért írtam amit írtam, hogy jó lenne már visszakerülni a lóra, mert most az oldalán lógunk. ;)
tutorial.hu | mactippek.com | blog.harder.hu

#1779 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 13:08

Idézet: Harder - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 13:04

Nem valid lap is lehet future proof. Csak hogy 2 dolgot mondjak: w3c sikítozik mondjuk xhtml kapcsán egy <br>-re, mert az helyesen <br />. Lesz ezzel gondom a jövőben, szét fog emiatt esni a lap? Szvsz nem, de lehet vitakozni. Vagy egy másik: <td>-nek nem adhatok background-t (gondolom ismerős mindenkinek: line Warning: <td> proprietary attribute "background"). Helyzet ugyanaz mint a <br> esetében.

Félreértés ne essék én nem vagyok a valid lapok ellen, sőt. Ha szóba kerül mindig azt mondom, hogy törekedjünk rá, jó dolog.
Amiért írtam amit írtam, hogy jó lenne már visszakerülni a lóra, mert most az oldalán lógunk. ;)

<td background> ?

ne basszál már fel, hogy a dokumentumba akarsz tenni vizualitást :D

használ css-t, megvan a dolgoknak a maguk helye.

#1780 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 13:08

Ezzel is egyet értek. Várom a véleményeket a korábban postolt lappal kapcsolatban. :)

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.