HWSW Informatikai Kerekasztal: A Te weboldalad II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A Te weboldalad II.

#41 Felhasználó inaktív   gpek 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 13. 20:41

Hát nekem nem jön be ez a menü le van lassulva szegénke...
ha már ilyen csuda menüt kell csinálni akkor inkább flash....
GPEK WEBDESIGN & SITEBUILD
2004 www.gpek.hu | gpek@vipmail.hu

#42 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 21:31

Idézet: Delawer - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 11:08

Én kedvelem ezt a módszert, nekem ez az egyszerűbb módszer :)

no, csak ugy szórakozásképpen kipróbáltam az emlitett módszert WM2003 alatt futó borzerekkel.

persze annyira nem lényeges a helyzet, mert ugye pocketpc alatt még csak kurzor sincs, ami rollover effektet válthatna ki (stylustap meg kicsit másképp viselkedik), de azért vagyok annyira tech-geek, hogy.

a két versenyző: PocketIE 4.0 és NetFront 3.1
eredmény: PocketIE győzött. (pedig a NetFront a review-öket elnézve sokkal kifinomultabb borzer)

részletek:
- a PIE szépen kezeli a linkeket, de a szöveg ott marad a kép felett. rollover nincs, mivel nincs pointer.
- a NF tökéletesen megjeleniti az oldalt, nincsenek ott a szöveges linkek, csak a képek. kissé sötétebb oldala már a szitunak, hogy b*szik linkelni.

konkluzió:
senki se várjon csodát pocketpc-n, főleg nem 240x320 pixeles display mellett :D :D :D
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#43 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 22:25

Érdekes bejelentés :::
Értem a css-t... :)
Legalább is már kezdem kapisgálni és az jót jelenet... ;)

Szerkesztette: 3V0 2005. 03. 13. 22:33 -kor

macbook air 2014

#44 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 17:15

Hali!

Épp az imént hajítottak ki egy másik topikból, úgyhogy itt próbálkozom. :D
Weblapom HTML, csipetnyi javascripttel és php-val. Tudom, tartalmilag igen karcsú, de csak ennyit engedett az ADSL-hez kapott 10MB tárhelyem. Totál kezdő vagyok, ennek függvényében talán nem rossz... ;)

ArkSoft Backgrounds

Ha van vélemény, szívesen veszem, mégha kritikus is. :cool:
Weblap: Terragen Images

#45 Felhasználó inaktív   Murmuro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 17:26

Idézet: tempjoel - Dátum: 2005. márc. 15., kedd - 17:15

Írtad is, hogy másik topicban is említetted a lapod... Miért kell két topicban is felhívni rá a figyelmet? A policyban benne van ha jól tudom, hogy ezt nem díjazzák. Megjegyzem az oldal maga nem is olyan hűdeszép, hogy ennyire reklámozni kelljen. :(

Amúgy erről mit gondoltok? Nekem nem tetszik a sokféle szín, de alapvetően különösebb bajom nincs vele, csak van egy olyan érzésem, hogy hajaz valamelyik korábbi lapra, de az istennek nem jut eszembe, melyikre...
Angels, they fell first but I’m still here...

#46 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 17:34

Hali!

Weblapom HTML, csipetnyi javascripttel és php-val. Tudom, tartalmilag igen karcsú, de csak ennyit engedett az ADSL-hez kapott 10MB tárhelyem. Totál kezdő vagyok, ennek függvényében talán nem rossz... ;)

ArkSoft Backgrounds

:) Nahh, ha "átzavartak", akkor annak egy pici oka is lehetett :)

Szóval ennek az oldalnak van pár apró bibije.
Előszöris, ez csupán 1 weblap, ahol bemutatsz néhány háttérképet.
A forráskódot nézve látom keveredtek benne a php és js kódok.
Például a js-ből kirakott hónapnév sokkal elegánsabb lett volna php-ból kiírni.
A táblázatos módszer, amit alkalmaztál sajnos nem a legjobb. Itt a td-n belül alkalmazott table ami szerintem tök felesleges.

A kódszerkesztés során nem árt, ha odafigyelsz a tagekben szereplő paraméterek helyes használatáról.
A html 4.01-ben is fontos, hogy ilyenek ne nagyon szerepeljenek:
<input type=hidden ...

Az, hogy az adott kód honnan származik (google keresőmező), nem mentesít a helyes használat alól :)

Stíluslapok használatával sokkal elegánsabban megoldhatod az oldal, a táblázatok, szövegek formázását.
<body leftmargin="0" topmargin="0" rightmargin="0" bottommargin="0" marginwidth="0">

...

<td align="center" valign="middle" height="18" background="countbg.gif"><font face="Verdana,Geneva,Arial,Helvetica,sans-serif" size="1" color="#FFFFFF"><strong>1158</strong></font></td>

Ez mai szinten már eléggé elavult kódolás.

A külcsín, a kinézet már szakember dolga, miként ítéli meg.

Szerkesztette: Delawer 2005. 03. 15. 17:54 -kor

-- Legyen egy jó napod! --

#47 Felhasználó inaktív   Levente 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 17:48

Hali!

ArkSoft Backgrounds

Tulajdonképpen nem néz ki rosszul szerintem, azonban tényleg elég "elavult" a kódja. CSS-sel sokkal elegánsabban meg lehetne oldani.
[ kitaláltam, és attól kezdve van ]

#48 Felhasználó inaktív   Levente 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 17:50

Idézet: Murmuro - Dátum: 2005. márc. 15., kedd - 17:26

(...)
Amúgy erről mit gondoltok? Nekem nem tetszik a sokféle szín, de alapvetően különösebb bajom nincs vele, csak van egy olyan érzésem, hogy hajaz valamelyik korábbi lapra, de az istennek nem jut eszembe, melyikre...

Nekem tetszik, de ez megint egy tökéletes példa egy olyan weboldalra, ahol teljesen feleslegesen használják a flash-t. Flash nélkül majdnem ugyanígy meg lehetett volna csinálni...
[ kitaláltam, és attól kezdve van ]

#49 Felhasználó inaktív   Murmuro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 18:17

Idézet: Levente - Dátum: 2005. márc. 15., kedd - 17:50

Flash nélkül majdnem ugyanígy meg lehetett volna csinálni...

Kb. hasonló gondolatok foglalkoztattak. Van egy olyan érzésem, hogy a flasht manapság parasztvakításra használják az ilyen jellegű honlapokon (azért emelem ki, hogy később ne legyen belőle vita - mert más, kimondottan flashre épülő /pl. művész-/ honlapokon nagyon jól fest), és a munkavállaló még többet leakaszthat érte. Tekintve, hogy ez egy "állami" intézmény, ha jól látom, feltételezem ismét az állam büdzséjéből ment rá a pénz... Ha hülyeségeket beszélek, állítsatok le... :rolleyes:
Angels, they fell first but I’m still here...

#50 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 18:29

Idézet: Murmuro - Dátum: 2005. márc. 15., kedd - 18:26

Írtad is, hogy másik topicban is említetted a lapod... Miért kell két topicban is felhívni rá a figyelmet? A policyban benne van ha jól tudom, hogy ezt nem díjazzák. Megjegyzem az oldal maga nem is olyan hűdeszép, hogy ennyire reklámozni kelljen. :(

Nem azt írtam, hogy említettem, hanem azt, hogy kidobtak (átküldtek ide). ;) Nem akartam két helyen nyomulni, de rossz helyen nyitottam be. Lehet, hogy nem olyan hűdeszép, de a Te első honlapod szebb volt? :D

#51 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 18:35

Idézet: Delawer - Dátum: 2005. márc. 15., kedd - 18:34

:) Nahh, ha "átzavartak", akkor annak egy pici oka is lehetett :)

Szóval ennek az oldalnak van pár apró bibije.
Előszöris, ez csupán 1 weblap, ahol bemutatsz néhány háttérképet.
A forráskódot nézve látom keveredtek benne a php és js kódok.
Például a js-ből kirakott hónapnév sokkal elegánsabb lett volna php-ból kiírni.
A táblázatos módszer, amit alkalmaztál sajnos nem a legjobb. Itt a td-n belül alkalmazott table ami szerintem tök felesleges.

A kódszerkesztés során nem árt, ha odafigyelsz a tagekben szereplő paraméterek helyes használatáról.
A html 4.01-ben is fontos, hogy ilyenek ne nagyon szerepeljenek:
<input type=hidden ...

Az, hogy az adott kód honnan származik (google keresőmező), nem mentesít a helyes használat alól :)

Stíluslapok használatával sokkal elegánsabban megoldhatod az oldal, a táblázatok, szövegek formázását.
<body leftmargin="0" topmargin="0" rightmargin="0" bottommargin="0" marginwidth="0">

...

<td align="center" valign="middle" height="18" background="countbg.gif"><font face="Verdana,Geneva,Arial,Helvetica,sans-serif" size="1" color="#FFFFFF"><strong>1158</strong></font></td>

A külcsín, a kinézet már szakember dolga, miként ítéli meg.

Köszi a kritikát, vettem. Ez legalább érdemi volt, szemben egyesekével... ;)  Tudom, hogy ez csak egy egyszerű, egyoldalas lap, de más témát hirtelenjében nem találtam, tárhelyem csak 10MB-os, és ez az első honlapom. Ahhoz képest, amilyeneket már ezrével láttam, nem gondolom, hogy nagyon szégyellni kéne. Mégegyszer köszi a hozzászólás érdemi részét, figyelembe fogom venni. ;)

#52 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 18:36

Idézet: Levente - Dátum: 2005. márc. 15., kedd - 18:48

Tulajdonképpen nem néz ki rosszul szerintem, azonban tényleg elég "elavult" a kódja. CSS-sel sokkal elegánsabban meg lehetne oldani.

Igen, ez igaz, de a CSS-sel még nem kezdtem meg az ismerkedést, de hamarosan... ;)

#53 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 19:21

hát, grafikailag nem egy nagy durr, sőt, elég átgondolatlan és összefüggésmentes, mégis inkább hagyom, és aztmondom: ne használj angol nyelvet, amit nemtudsz angolosan fogalmazni.

mert bár sok szöveg nincs a lapon, az is fájóan idegenül hat.
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#54 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 19:56

Idézet: kAy - Dátum: 2005. márc. 15., kedd - 20:21

hát, grafikailag nem egy nagy durr, sőt, elég átgondolatlan és összefüggésmentes, mégis inkább hagyom, és aztmondom: ne használj angol nyelvet, amit nemtudsz angolosan fogalmazni.

mert bár sok szöveg nincs a lapon, az is fájóan idegenül hat.

1. Látom, itt a vérprofik (kAy webgrafikus) ízekre szedik a kezdőket. Ismétlem, többedszer: első honlapom.
2. Neked a magyarral akadnak még problémáid, úgy látom (aztmondom, nemtudsz, ill. ne használj angol nyelvet, amit nemtudsz angolosan fogalmazni. - ez így komplett értelmetlen).
3. Köszi a véleményt. ;)

#55 Felhasználó inaktív   Harder 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 20:04

kAy-tól "seggnyalást" ne várj. ;) Ha úgy gondolod ez "ízekre szedés" volt, akkor olvass vissza pár oldalt.. :)
tutorial.hu | mactippek.com | blog.harder.hu

#56 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 20:07

Idézet: Harder - Dátum: 2005. márc. 15., kedd - 21:04

kAy-tól "seggnyalást" ne várj. ;) Ha úgy gondolod ez "ízekre szedés" volt, akkor olvass vissza pár oldalt.. :)

Ez megnyugtató, mivel már kezdtem úgy érezni, sikerült megalkotnom a webtörténelem leghitványabb honlapját (és mindezt elsőre!). ;)  :D  ;)

#57 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 20:58

Idézet: tempjoel - Dátum: 2005. márc. 15., kedd - 19:56

2. Neked a magyarral akadnak még problémáid, úgy látom (aztmondom, nemtudsz, ill. ne használj angol nyelvet, amit nemtudsz angolosan fogalmazni. - ez így komplett értelmetlen).

öhm...

jó, jogos.

védekezem annyival, hogy ált sokmindent egybe irok, nem azért, mert netudnék fogalmazni, csak online igy szoktam meg (pl van amelyik betüt következetesen a rövid formájában használok, pl ü, ö).

amit -> amig pedig sima "ujjbotlás", munka (és barátnő) közben vagyok.

ps: a site nem hitvány, egyszerüen csak átgondolatlan, és kiforratlan. gyakorolj, meg nézelődj sokat.

#58 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 21:01

Szerintem ez a css-mánia kicsit túlzó..
Nagyon szép, nagyon jó, de nem hinném, hogy minden egyes funkciót csak ezzel lehetne/kéne megvalósítani. Azt pedig végképp nem, hogy egy oldal kódja lehet elavult, vagy modern, maximum más felfogású.
Nekem a javascriptes képelőtöltés és rollover tökéletesen megfelel.
A táblázatok miért elavultak? TD tag-be pedig néha be kell tenni table-t, mivel például bizonyos böngészők nem támogatják a TD-background tulajdonságot. De továbbstruktúrálásra is kiváló.
Mondjuk én régi motoros vagyok, számomra a struktúrált feléptés a kézenfekvő, az objektumorientáltság előtt. De nem hinném, hogy ettől még avitt lenne a kód. Számomra egy mérce van: fusson és legyen áttekinthető.

Szerk: tempjoel, szólj valami illetékesnek, hogy a kellékes pár számmal nagyobb arcot adott a kelleténél. Tudod, legalább ne úgy nyitottál volna, hogy "Szerintem elég fasza" és utána meg ne sértődj meg a kritikákon és főleg ne személyeskedéssel próbálj a másikon fogást találni.

Szerkesztette: Before 2005. 03. 15. 21:04 -kor

Tuningőrült vagyok: monitor 17''@18,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérről meg a többiről már nem is beszélek...

#59 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 21:14

egyvalamit kifelejtesz: lassan a világ átmegy mobile-ba.

és egy 320 (jobbesetben 640) pixeles képernyőn kicsit sem mindegy hogy jelenik meg a cucc - ergo, a cél a skálázhatóság, amit a css-el gyönyörüen meg lehet oldani.

mert pl egy pda esetében nincs szükség rollover effektre (mint ahogy egy nem is oly régi postom mutatja :Đ), és jó lenne, ha egy site szolgálná ki az egészet.

összefoglalva: egy site, egy engine, egy tartalom - számtalanféleképp megjelenithető formában.

ez a css+xhtml lényege.

#60 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 21:18

Csupán ezért lehet elavult:

Idézet

...

A táblázat maga nem elavult, hanem az, ahogy használjuk sokszor.
Azaz már a 4.01-es html óta erősen javallot css-ből formázni a táblázatokat, azoknak osztályokat, id-ket adva.
A font tagek használata pedig gondolom számodra sem a legmegnyerőbbek.

Ami a futást illeti, a szabályos oldal jobban, gyorsabban megjeleníthető, ergo a megjelenítéskor a böngésző a kódelemzéskor egy bizonyos időt nem a hibajavítással tölt el.
Tudom, sokan le sem sz..ják, hogy egy oldal legalább közelítsen a szabványoshoz (megjegyzem néha nem is olyan könnyű), de ha nem is törekszünk erre, akkor tök felesleges szajkózni olyan dolgokat, hogy szar a Windows, szar az IE, szar az MS.

A css-mánia egyes esetekben lehet túlzás, de ha arra gondolok, hogy a DHTML-el majdnem ugyanez volt közel 4-5 éve, amikor a mozgó layeres csodákkal volt tele a web, akkor érezhettünk kb. ilyesmit.
A különbség leginkább annyi, hogy egy komoly DHTML oldal és a hozzá tartozó JS-ek meglepően nagy méretet jelentenek, addig egy ilyen CSS csoda többnyire csak törtrésze. Igaz, nem lehet megoldani vele nagyon sok dolgot.
De szerencsére manapság már a JS-t nem dinamikus órákra, egérkövető kurzorokra, lógó füzérekre pazarolják el, hanem ésszerűbb dolgokra, így reméljük a CSS-t sem fogják nagyon "elcseszni". Bár a két dolgot nem is igen lehet összehasonlítani.
:)
-- Legyen egy jó napod! --

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.