HWSW Informatikai Kerekasztal: A Te weboldalad II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A Te weboldalad II.

#121 Felhasználó inaktív   ADAMX 001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 17. 21:59

Idézet: Delawer - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 21:37

Már hogyne lenne.
Használj egyszerű css-t (nem a legutóbb mutatott grafikus rolloveres dologra gondoltam :) )

szerk.: amúgy ha megnézed milyen hibát generál az oldalad, akkor látod, hogy az alkalmazott js hibás.

Pedig szerintem definiálva van az 'm1'. Ha nem lenne, akkor miért menne IE/Operával?
CSS-el nem tudom, hogy kell megoldani, de utánaolvasok.
:)

Szerk.: Beírtam ezt az egy sort a css file-ba és megy: 'A:hover {background:#4D4D4D;}'. :)
Igaz így minden link az oldalon változtatja a háttérszínét, de rájöttem, hogy ez így nem is rossz. És valid. :)

Szerkesztette: ADAMX 001 2005. 03. 17. 22:33 -kor

#122 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 17. 22:35

Idézet: Harder - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 22:57

A főcím alapján Vivien és Ivett biztos Invitel netes kapcsolat segítségével találkoztak, meleg szerelmük kiteljesedése érdekében az egyikük meghívta a másikat (és itt bekapcsolódik a invite -> invitel asszociáció). A meghívott egy Csomagot is vitt magával (amiben minden, a kezdők számára szükséges Széles és Sávos eszköz megtalálható volt), majd a NetPartnerek - meglátván egymást és örülvén az Ideális Választásnak - egy Kis Üzletben használták fel a Csomagba rejtett Extrákat.
:smoker:

azta bazzeg, a marketing dolgozik 1000L az invitelnel. :D
nem semmi ezt kitalalni.
amugy ezt a linket mar benyomtam delelott az inviteles topicba.
"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

#123 Felhasználó inaktív   Murmuro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 00:57

Na emberek, tessék kritizálni:

Egészségkuckó

Amire választ keresek: a felső és alsó árnyékos háttér (lap leteteje és legalja) 1-1 pixellel balra csúszik, és nem tudom miért. Tessék nekem választ adni vihargyorsan. :)
Képek természetesen cserélve lesznek, most csak az érzékeltetésért vannak úgy odacsapva.
A színek azért csak bordó meg szürke, mert a masszőr (anyum :D) névjegykártyáján is ezek a színek dominálnak.

:offtopic: Harder, LOL :D
Angels, they fell first but I’m still here...

#124 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 06:24

Idézet: Delawer - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 20:55

Szerintem a legnagyobb gond ott van, hogy sima táblázattal ezt nem is olyan egyszerű megcsinálni.
Ellenben, ha a táblázatON kellene rajtalennie ennek a szövegnek, akkor egyszerűbb, ha css-el fölépozícionálod azt a bizonyos szöveget.
Hiszen a táblázatnak az az egyik lényege, hogy a benne foglalt tartalom ne menjen ki.

Ha ebben kellene segítség biztosan találsz embert :)

Nem pontosan értelek.
Nyilván kell segítség, hiszen nem kérdezném.
Embert nem találok, mert eddig senki nem tudott segíteni.
Nem értem, egy szöveg miért lenne a táblázaton, ha egyszer a cella tartalma és azt sem, hogy ha css-sel fölépozícionálnám, akkor miért nem lenne probléma, hiszen akkor még csak esély se lenne rá, hogy a szöveg bennmaradjon a cella keretei között.
A táblázatnak egy másik fontos lényege, hogy akkora legyen a mérete, amekkorára beállítom, ne nyomja szét egy tördelhetetlen szövegrész.

kAy : div-vel, hogyan? Azt már próbáltam, hogy layert nyomtam a cellába, de azt is széttolja...

Szerkesztette: Before 2005. 03. 18. 06:26 -kor

Tuningőrült vagyok: monitor 17''@18,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérről meg a többiről már nem is beszélek...

#125 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 06:51

Idézet: Murmuro - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 0:57

Egészségkuckó

Amire választ keresek: a felső és alsó árnyékos háttér (lap leteteje és legalja) 1-1 pixellel balra csúszik, és nem tudom miért. Tessék nekem választ adni vihargyorsan. :)
Képek természetesen cserélve lesznek, most csak az érzékeltetésért vannak úgy odacsapva.
A színek azért csak bordó meg szürke, mert a masszőr (anyum :D) névjegykártyáján is ezek a színek dominálnak.

:offtopic: Harder, LOL :D

Sorry de hol csúszik el??? Én nem látok elcsúszást... Próbáld ki Firefox 1.01 alatt 1024-ben...
macbook air 2014

#126 Felhasználó inaktív   Nec 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 08:26

Idézet: Before - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 5:24

ne nyomja szét egy tördelhetetlen szövegrész.

vszeg  arra gondolsz hogy beirsz egy tablaba pl 2000 'A' betut ( AAAAAAAAAAAAAAAAA ... ) tördelésmentesen, és ne törje szét a táblázatot.

a gond itt az hogy a szoveget a html akkor töri be, ha szavaknál tudja törni, ezt ő szegényke egy szónak veszi, ezért szorgalmasan megjeleniti, ezzel széttolva a táblát

ezt siman html -bol megoldani max ugy lehet ha beszursz egy (nem valid) <wbr> taget, bar tapasztalat szerint ez is csak IE alatt muxik.
megsugom firefox még akkorse törné ha kötőjelet teszel bele :)

inkabb azt nezd meg hol fordulhat elő ilyen.
ha az oldal statikus, akkor elvben nem merülhet fel ilyen gond, szép a magyar nyelv, tudsz szótagolni, válaszd el

ha az oldal dinamikus, akkor meg itt el lehet felejteni a sima html -t, php-ben csudajo modszerek vannak szoveg kemény kettétörésére adott karakter után, amit hasznalok azt is a php.net -en találtam html wordwrap
ezzel szepen belőheted hogy hol törjön a szöveg anelkul hogy szettolna barmit

#127 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 08:34

Nec: pontosan erről van szó!
Kóddal persze én is meg tudom oldani, csak arra voltam kíváncsi, hogy létezik-e html megoldás.
Ezek szerint nem, ez elég gáz...
Köszi a hosszú körbejárást! :)

szerk: egyébként nem feltétlenül várnám el, hogy letördelje a be nem férő betűket, ki is lóghatna a cellából (láthatatlanul persze...), sőt...

Szerkesztette: Before 2005. 03. 18. 08:37 -kor

Tuningőrült vagyok: monitor 17''@18,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérről meg a többiről már nem is beszélek...

#128 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 08:50

Idézet: Before - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 6:24

kAy : div-vel, hogyan? Azt már próbáltam, hogy layert nyomtam a cellába, de azt is széttolja...

div-ekkel csinálod meg a táblázatodat :)

ez olyan balkézzel jobbfül vakarása módszer, de megoldható :)
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#129 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 18. 14:02

Idézet: Murmuro - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 1:57

szep, letisztult, olyan Murmuros. :)
en nem latok elcsuszast.
a szemes kepen kivul milyem mas kep van, amit cserelni kell?
en nem lattam.

#130 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 14:25

Idézet: Murmuro - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 0:57

Egészségkuckó

- a dropshadow tul élesen ér véget, és viszonylag nagy.
- a headerben a szövegek alatti árnyék tul távoli, és tul erős
- a header igy nem szerencsés, összevisszaságot sugall, és felesleges felülre kitenni a cimet, inkább a szlogent kéne.
- a vörös árnyék csunyácska, olyan érzése van az embernek, mintha kimosták volna a siteot.
- a lapon belül egyes fejléceket nyugodtan emeld ki valami sötétvörös szinnel
- a szemes kép nagyon müvészi, de teljesen öncélú, és semmi köze a tartalomhoz. esetleg valami masszázsos életkép?
- mi az a hhtml? :)
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#131 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 18. 15:12

Idézet: kAy - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 15:25

- a szemes kép nagyon müvészi, de teljesen öncélú, és semmi köze a tartalomhoz. esetleg valami masszázsos életkép?
- mi az a hhtml? :)

irta, hogy az cserelve lesz.
hhtml... :D

szanalom: http://weblap.srv.hu

Szerkesztette: kukac7 2005. 03. 18. 15:48 -kor

#132 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 17:50

Idézet: kukac7 - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 15:12

ÁÁÁ!
Igazi Pistike!

Ritka nagy pofátlanság egy (vélhetőleg) ingyenes portálmotorról eltávolítani a nyilvánvaló azonosítójeleket és saját munkaként eladni. Főleg többször.
A referenciákon pedig elég érdekesek a készők adatai:
- Pocakpeti: f.bela@tvnetwork.hu
- állateledel: weblap@drotposta.hu
- fajátékok: senki...
- fajáték áruház: senki, de benne hagyott egy kopirájtot: phPayV2 &copy; 2002 kansok.com :D
- parkettáson megint senki...

#133 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 18. 18:26

Idézet: Before - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 18:50

ÁÁÁ!
Igazi Pistike!

Ritka nagy pofátlanság egy (vélhetőleg) ingyenes portálmotorról eltávolítani a nyilvánvaló azonosítójeleket és saját munkaként eladni. Főleg többször.
A referenciákon pedig elég érdekesek a készők adatai:
- Pocakpeti: f.bela@tvnetwork.hu
- állateledel: weblap@drotposta.hu
- fajátékok: senki...
- fajáték áruház: senki, de benne hagyott egy kopirájtot: phPayV2 &copy; 2002 kansok.com :D
- parkettáson megint senki...

amit irtam lapot, azon az e107 cms fut.
nevettsegesek ezek a "designerek". :(

#134 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 18:46

Jaja, arról beszéltem én is...

#135 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 09:18

Idézet: kukac7 - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 18:26

amit irtam lapot, azon az e107 cms fut.
nevettsegesek ezek a "designerek". :(

Én csak egy hibaüzit kaptam, de már abból láttam, hogy e107 :D
Murmuro: Én sem látok törést vagy elcsúszást sehol. FF 1.0.1 rulez! ;)

#136 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 11:26

Kedves kollégák egy gyors segítségre lenne szükségem.
Hírlevelet kéne szétküldenem. Minden klassz, megvan a levél, a program is (ASP-ben), de a fontok nem akarnak működni. Először csatolt stylesheet volt, de betettem azt a 3-4 stílust, ami kellett és már így küldöm a levelet smtp-n keresztül. Az egy dolog, hogy az én freemail-es címemre nem nagyon akar megjönni, de ahoca meg is érkezik (normális email) ott még mindig times betű van a levélben.
Van valakinek ötlete, mi a fene lehet??

szerk: a stylesheetben a betű "Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif", szóval eleve durva, hogy times-t tesz be a helyére...

Szerkesztette: Before 2005. 03. 19. 11:27 -kor

#137 Felhasználó inaktív   Murmuro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 11:40

Mindenkinek, aki FireFox 1.0.1-et ajánlgatott nekem: köszi, azt használok egy ideje. :D (Sőt, alapvetően FireFoxot használok kb. fél éve - de a lapjaimat addig is mindig megnéztem vele.)

Másodszor nem NAGY elcsúszásról beszéltem, csupán 1 pixelnyiről. Egy picit nyissátok ki a szemetek és hajoljatok közel a monitorhoz. Köszi ;)

kAy által mondott hibákat idővel javítom.

kukac7, tudom, hogy egyszerű meg letisztult, meg minden, de végülis ez volt az alapkoncepció. (Nekem elhiheted, baromira unom már az ilyen "szép, letisztult, Murmuros" site-okat csinálni.) Viszont most eszembe jutott egy designterv, amit majd egy ún. designtanulmánynak megcsinálok, az nem lesz ilyen nyugis. :D

Többen kérdezték, hogy mi van a fotókkal: nem az a szem marad bent, az csak érzékelteti, hogy ilyen lesz majd a képkeret :p Nemsoká készülnek fotók - ha minden igaz, engem fog masszírozni Anyu, Nec meg fotózza :D

Szerkesztette: Murmuro 2005. 03. 19. 11:41 -kor

Angels, they fell first but I’m still here...

#138 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 11:48

Idézet: Before - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 11:26

Kedves kollégák egy gyors segítségre lenne szükségem.
Hírlevelet kéne szétküldenem. Minden klassz, megvan a levél, a program is (ASP-ben), de a fontok nem akarnak működni. Először csatolt stylesheet volt, de betettem azt a 3-4 stílust, ami kellett és már így küldöm a levelet smtp-n keresztül. Az egy dolog, hogy az én freemail-es címemre nem nagyon akar megjönni, de ahoca meg is érkezik (normális email) ott még mindig times betű van a levélben.
Van valakinek ötlete, mi a fene lehet??

szerk: a stylesheetben a betű "Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif", szóval eleve durva, hogy times-t tesz be a helyére...

Esetleg nem lehet, hogy a levelező beállítása olyan, hogy minden font-ot egy bizonyos betűtipussal jelenít meg? Mert nálam pl így van. (TB)

#139 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 11:56

Idézet: Murmuro - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 11:40

Mindenkinek, aki FireFox 1.0.1-et ajánlgatott nekem: köszi, azt használok egy ideje. :D (Sőt, alapvetően FireFoxot használok kb. fél éve - de a lapjaimat addig is mindig megnéztem vele.)

Másodszor nem NAGY elcsúszásról beszéltem, csupán 1 pixelnyiről. Egy picit nyissátok ki a szemetek és hajoljatok közel a monitorhoz. Köszi ;)

kAy által mondott hibákat idővel javítom.

kukac7, tudom, hogy egyszerű meg letisztult, meg minden, de végülis ez volt az alapkoncepció. (Nekem elhiheted, baromira unom már az ilyen "szép, letisztult, Murmuros" site-okat csinálni.) Viszont most eszembe jutott egy designterv, amit majd egy ún. designtanulmánynak megcsinálok, az nem lesz ilyen nyugis. :D

Többen kérdezték, hogy mi van a fotókkal: nem az a szem marad bent, az csak érzékelteti, hogy ilyen lesz majd a képkeret :p Nemsoká készülnek fotók - ha minden igaz, engem fog masszírozni Anyu, Nec meg fotózza :D

Ha megdöglök, akkor sem látom azt az 1 pixelt :)

#140 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 12:01

Idézet: e-lias - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 11:48

Esetleg nem lehet, hogy a levelező beállítása olyan, hogy minden font-ot egy bizonyos betűtipussal jelenít meg? Mert nálam pl így van. (TB)

Nemtom...
Ez eleve html-mail.
Akinek küldözgetem tesztelés céljából Outlook 2003-at használ, de nekem is jött már (igaz akkor még csatolt css-sel) levél a freemail.re és ott is rossz volt...

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.