HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#1031 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 25. 12:46

Idézet: istvan_ - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 6:00

Te magára az antennára is ilyen dobozt raktál? Mert az ap, ill. a router nekem is ilyenben van, de azért az antennára szerintem nem kell ennyire 'profi' cucc....
Haveromnak pl egy 100ft-os mikrozható, kör alakú műanyag doboz van rajta (a la háztartási bolt), de volt már olyan antenna is, amin egy somlói galuska doboza volt! :) (ez mellett szólt, hogy könnyebb volt kivágni, és az antennaszigetelés előtt még ettél is egy jót! :) )

Anno régen  ugy ment hogy az antenna mellé volt rakva az ap a gewiss dobozba!Azért egy egy 200huf-os dobozra anno még nem biztam volna rá egy 50e ap-t! ;)
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#1032 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 12:46

Idézet: kuk@c - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 10:24

Hi all!

Kellene egy kis segítség.
Mondjatok már olyan külső wireless cliens-nek való eszközt, amivel közvetlen, vagy közvetve /+egy sima router/ meg lehetne osztani egy wireless net hozzáférést.

@

Olvas vissza!

#1033 Felhasználó inaktív   kuk@c 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 25. 16:01

Idézet: uboat - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 12:46

Olvas vissza!

Olvastam Én amennyit bírtam, de időm nem sok van... /meló/

Találtam egyet, de ezekhez a cuccokhoz nem értek...

Erről lenne szó: D-Link DWL-810+

Ismeri ezt valaki, esetleg használt is már ilyet?

Vélemények érdekelnének róla, esetleg mást nézzek helyette...

@
"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot...

#1034 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 07:31

Idézet: kuk@c - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 16:01

Olvastam Én amennyit bírtam, de időm nem sok van... /meló/

Találtam egyet, de ezekhez a cuccokhoz nem értek...

Erről lenne szó: D-Link DWL-810+

Ismeri ezt valaki, esetleg használt is már ilyet?

Vélemények érdekelnének róla, esetleg mást nézzek helyette...

@

Client bridget tudja!Egyszerű eszköz semmi extra tudás,egyszerű konfigurálás!DE viszont eléggé arany árba mérik ebből márt kijön egy ap ami tudja a client módot vagy egy ap+router páros!Persze gyártó és ár függő az egész!HA veszel akkor inkább egy ap-t vegyél mert a jövőben kitudja!HA megszűnik a wlan nettet akkor otthon még tudsz csinálni magadnak egy saját wlan hálót!

#1035 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 13:53

Lenne pár kérdésem. Mi kell egy hivatalos wifi netet szolgáltató céghez?
1. gondolom valami üzleti előfizetés kell valamelyik szolgáltatónál amit majd megosztok wifin. mekkora sávszél kell? mennyibe kerül ez kb?
2. 1km x 2km -es téglalap alakú területet kell lefedni (normál egyszintes /néhol 2/ téglaépületek). milyen adó kell ehhez? mennyibe kerül ez kb?
3. milyen vevő kell? mennyibe kerül ez kb?
4. egyéb jogi dolgok? engedélyek?

#1036 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 15:16

Idézet: eMeM - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 14:53

1. gondolom valami üzleti előfizetés kell valamelyik szolgáltatónál amit majd megosztok wifin. mekkora sávszél kell? mennyibe kerül ez kb?
2. 1km x 2km -es téglalap alakú területet kell lefedni (normál egyszintes /néhol 2/ téglaépületek). milyen adó kell ehhez? mennyibe kerül ez kb?

Kedves eMeM!
Uran Jezus, Te elvarod, hogy majd itt megoldjak azt amit masok kitapostak megszenvedtek a burokracia utvesztoin vegigjartak? Elvarod, hogy mindezt ezust talcan adjak Neked?
Ennyire egyszeru lenne, hogy beirok a forumba hogy "he haverok aruljatok mar el nekem hogyan kell internetet szolgaltatni" mi kell hozza, merre  induljak.

Szereny Velemenyem Szerint igy bele se kezdj.
De az is lehet hogy en vagyok ostoba, mert nem igy allok a dolgokhoz mint Te.
Bocs, hogy beleugattam de ez kikivankozott.
Sok sikert!

#1037 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 17:01

tyű! helószia!
eszembe se jutot hogy én most itt céget alapítok. csak ahol lakom, ott még a környékben sincs ilyen, és elgondolkodtam h miért nem juttott ez még valakinek az eszébe. arra gondoltam, hogy itt olyan válaszok jönnek majd, hogy 1001 engedély kell, meg 1001 eszköz és hogy ez mennyire is drága mulatság.
persze titkon remélem h nem is, és majd ha esetleg olyan helyzetbe jutok, akkor talán, TALÁN rápróbálnék... nem számítottam rá, hogy ezért itt akasztás jár...  :confused:

remélem a többiek nem így vélekednek erről a témáról mint kedves Michael... :omg:

#1038 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 17:48

Idézet: eMeM - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 18:01

.. eszembe se jutot hogy én most itt céget alapítok.

=  Lenne pár kérdésem. Mi kell egy hivatalos wifi netet szolgáltató céghez?
En ebbol indultam ki.
Nem akartam leharapni a fejed de gondolod milyen valaszok lesznek.

#1039 Felhasználó inaktív   szpetya 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 27. 20:46

Szisztok!

Lenne egy kérdésem:

Van egy WRT54G ap-ruterem, ezen van egy Freeman-Talisman 1.02 fw. Client-Bridged módot használ. Valahol olvastam hogy állítólag ezzel a firmware-val csak 1 PC-t lehet rákötni. Rákapcsoltam 2 PC-t, külön-külön (időben) tudok rajta internetezni 2 géppel, de ha egyszerre próbálok letölteni mindkét Pc-vel, akkor lelassul, majd megáll a kapcsolat.

KÉRDÉS: Megoldódhat ez a problémám, ha kötök az ap-routerre egy 5 portos switch-et?

Köszi!

#1040 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 21:31

Idézet: Michael - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 18:48

...de gondolod milyen valaszok lesznek.

Hozzáértő?  :think:  :cool:

#1041 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 10:13

Idézet: eMeM - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 13:53

Kb kezdésnek 5millio huf aztan ha valamit akarsz kezdeni akkor elkell a 10milla is!Be kell jelenteben a hifhez egy csomo papirt be kell szereztettnek(mérési jegyzökönyv stb...)
Álltalában kör alakban tudsz lefedni területeket vagy ha  használsz sector sugárzokat akkor nagyobb fokban tudsz sugározni amerre irányitod!Lényeg hogy magas épületeken vagy viztornyokon helyezd el az antennákat!
Ha nem értesz hozzá akkor kezdj  el tanulni vagy kezdetben rakj össze otthonodban egy kültéri bázist és állandoan tesztelj!Szerintem ha nem értesz hozá akkor fegyél fel egy szakembert mert a nem megfelelö tudas esetében nagyon fogsz bukni!
Röviden ennyi!

#1042 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 10:14

Idézet: szpetya - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 20:46

Szisztok!

Lenne egy kérdésem:

Van egy WRT54G ap-ruterem, ezen van egy Freeman-Talisman 1.02 fw. Client-Bridged módot használ. Valahol olvastam hogy állítólag ezzel a firmware-val csak 1 PC-t lehet rákötni. Rákapcsoltam 2 PC-t, külön-külön (időben) tudok rajta internetezni 2 géppel, de ha egyszerre próbálok letölteni mindkét Pc-vel, akkor lelassul, majd megáll a kapcsolat.

KÉRDÉS: Megoldódhat ez a problémám, ha kötök az ap-routerre egy 5 portos switch-et?

Köszi!

Switch nem oldja meg a problémádat!

#1043 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 10:31

Idézet: eMeM - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 17:01

tyű! helószia!
eszembe se jutot hogy én most itt céget alapítok. csak ahol lakom, ott még a környékben sincs ilyen, és elgondolkodtam h miért nem juttott ez még valakinek az eszébe. arra gondoltam, hogy itt olyan válaszok jönnek majd, hogy 1001 engedély kell, meg 1001 eszköz és hogy ez mennyire is drága mulatság.
persze titkon remélem h nem is, és majd ha esetleg olyan helyzetbe jutok, akkor talán, TALÁN rápróbálnék... nem számítottam rá, hogy ezért itt akasztás jár...  :confused:

remélem a többiek nem így vélekednek erről a témáról mint kedves Michael... :omg:

Lelkesedésed tiszteletre méltó, tudatlanságod kevésbé. Először menj az NHH lapjára (www.nhh.hu), olvasd el mi kell.
Alapíts egy céget, perkálj ki 1000 illetéket, az első lépés OK.
Szerezz betápot.
Készíts ÁSZF-et.
Szerezz ügyfelet
Tervezd meg a hálódat
Kezdj el számolni, mennyi kell és mire -- ezt akár minden lépés előtt is megteheted.....
Jelentsd be az interfészedet
Máris kezdheted a szolgáltatást
ondoskodj az NBH előírásainak betartásáról
Indítod az ügyfélszolgálatot

Idáig jutottam, de:
ne felejtsd el azokat, akik nem fizetnek vagy késve, ezért mindig legyen tartalékod.....
ne feledkezz el a szükséges és elkerülhetetlen beruházásokról és fejlesztésekről
meg a fizetési kötelezettségeidről

Szal induláshoz 20-30 fővel számolj min. 1-2 M-val; ha nem értesz hozzá akkor meg naponta 2x át is fognak vágni.....
Ne feledkezz meg a TB, NYUFI és egyéb terhekről sem...

Remélem sikerült elvennem a kedved a dologtól, ha nem, akkor meg kezdj neki

#1044 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 10:47

Van egy Edimax WiFi router + DLink USB-s WiFi antenna.
Elég gyakori eset, hogy a gép bekacsolásakor nincs net, de amint ki-be rakom az usbs antennácskát rögtön beindul az usbs antenna+utility és közli hogy oké bár lassú a kapcsolat.
Miért van az, hogy ezt el kell játszam ??

Elfogadott itt WiFi világban, hogy a routerek meghülyülnek?
Müködik hónapok óta, majd nincs net senkinek.
Pingelni sem lehet.
Jön a vezetékes kapcsolat > ping > nincs életjel > reset > látja mindenki pingelünk OK :)
WiFi > net beállítás a routeren és mindenki boldog  :D
Csak idegesítő, hogy nem ad életjelet néha a ruti...
Amúgy létezik antenna bővítés Y formában?
1 a routerbe 1 antenna a másik meg 1 antennakábelen keresztül menne majd a végén egy komolyabb antenna, hogy többen is vegyék az adást. Létezik ilyen??

#1045 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 15:12

Idézet: Prometheus - Dátum: 2005. aug. 29., hétfő - 10:47

Van egy Edimax WiFi router + DLink USB-s WiFi antenna.
Elég gyakori eset, hogy a gép bekacsolásakor nincs net, de amint ki-be rakom az usbs antennácskát rögtön beindul az usbs antenna+utility és közli hogy oké bár lassú a kapcsolat.
Miért van az, hogy ezt el kell játszam ??

Elfogadott itt WiFi világban, hogy a routerek meghülyülnek?
Müködik hónapok óta, majd nincs net senkinek.
Pingelni sem lehet.
Jön a vezetékes kapcsolat > ping > nincs életjel > reset > látja mindenki pingelünk OK :)
WiFi > net beállítás a routeren és mindenki boldog  :D
Csak idegesítő, hogy nem ad életjelet néha a ruti...
Amúgy létezik antenna bővítés Y formában?
1 a routerbe 1 antenna a másik meg 1 antennakábelen keresztül menne majd a végén egy komolyabb antenna, hogy többen is vegyék az adást. Létezik ilyen??

Home kategoria nem 7*24 órás üzemre lettek kitalálva és készítve vannak ilyenek is 150e Ft környékén.

Y elágazás röviden nem hoszabban bizonyos eszközökkel igen de jelentősen csökken a teljesítmény és nő a zaj. 2m hoszabb antenna kábel amúgy sem javasolt.
Az informatika atok de jo hogy van.

#1046 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 15:24

Nekem egy jó 5 méteres kábelem van végén az antenna a lépcsőházban.
Így nekem akinél a router van a jel már gyengén jön de megy az internet....
Csak azért kéne az Y hogy mindenki jól meg legyen áldva sávszéllességgel  :D
És ha Edimax,DLInk gagyi  WiFi ben akkor ki gyárt jó WiFi -rutyit,USB,antennát ??

#1047 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 15:51

Adott egy HP Ipaq RX3715 PDA es egy Linksys WAP11B 2.8-as AP.

Hogyan lehet ezeket ugy paroztatni, hogy a PDA csakis kizarolag erre az AP-ra kapcsolodjon? De azt azonnal, bekapcsolaskor. Tobbi AP-t ne is keresse.

Egyik ugyfelnel a kutyu hatosugaran belul van 4-5 AP, es ugy tunik az egyik szomszed kavezo AP-je erosebben ad, mint a mialtalunk kirakott WAP11B, es eloszeretettel arra csatlakozik bekapcskor a kutyu.

Itthon irodaban nem volt problema ugyanazzal a PDA-val, meg az itteni regebbi WAP11B 2.2-vel, de itt nincs is 5 AP 100m-en belul.

Szerkesztette: nyunyu 2005. 08. 29. 15:56 -kor

#1048 Felhasználó inaktív   cb750f 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 30. 04:49

Idézet: Prometheus - Dátum: 2005. aug. 29., hétfő - 16:24

Nekem egy jó 5 méteres kábelem van végén az antenna a lépcsőházban.
Így nekem akinél a router van a jel már gyengén jön de megy az internet....
Csak azért kéne az Y hogy mindenki jól meg legyen áldva sávszéllességgel  :D
És ha Edimax,DLInk gagyi  WiFi ben akkor ki gyárt jó WiFi -rutyit,USB,antennát ??

Senao !!!!! ezeket kell használni. mióta nekem senaok az AP-k semmi bajság nincs a hálóval egy jó antennával nagy területet lehet lefedni amúgy a senao SL-2611cb ezt lehet AP meg kliens módban használni

#1049 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 10:00

Kép

Sziasztok!

Vázolva a helyzet :)

Szóval egy olyan klienst szeretnék bevonni a hálóba, amelyik tőlem nem látszik közvetlenül, csak egy másik kliensen keresztül...

Az lenne a kérdésem, hogy annak a kliensnek milyen eszközt kellene beizzítani, akin keresztül menne a nem látszó kliens?

Egy általam elképzelt megoldás, hogy oda is egy AP kell, és én is kliens lennék, de akkor nekem egy újabb AP-t kell vennem, ami kliens módban menne... Na ezt szeretném elkerülni, és azt is, hogy annak a kliensnek, akin keresztül látszik az a harmadik kliens se kelljen csak 1db eszközt beizzítnai.

Van vmi ilyen szerkentyű/mód??

Köszi!

#1050 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 11:12

Idézet: calibra - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 11:00

Szóval egy olyan klienst szeretnék bevonni a hálóba, amelyik tőlem nem látszik közvetlenül, csak egy másik kliensen keresztül...

Az lenne a kérdésem, hogy annak a kliensnek milyen eszközt kellene beizzítani, akin keresztül menne a nem látszó kliens?

Egy általam elképzelt megoldás, hogy oda is egy AP kell, és én is kliens lennék, de akkor nekem egy újabb AP-t kell vennem, ami kliens módban menne... Na ezt szeretném elkerülni, és azt is, hogy annak a kliensnek, akin keresztül látszik az a harmadik kliens se kelljen csak 1db eszközt beizzítnai.

Van vmi ilyen szerkentyű/mód??

Szia
Arra a kliensre szvsz egy US Robotics 5450 AP (kb br 35e Ft)  kellene bridge modban egy szektorantennaval megfejelve.
Ha helyes lepteku a rajz a szoget tekintve akkor egy 120 as szektor eleg.
A most beiktatni kivant kliensre pedig a kabelhossztol fuggoen kartya vagy egy AP kliensben.

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.