HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#1051 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 30. 12:19

Idézet: Michael - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 12:12

Szia
Arra a kliensre szvsz egy US Robotics 5450 AP (kb br 35e Ft)  kellene bridge modban egy szektorantennaval megfejelve.
Ha helyes lepteku a rajz a szoget tekintve akkor egy 120 as szektor eleg.
A most beiktatni kivant kliensre pedig a kabelhossztol fuggoen kartya vagy egy AP kliensben.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Ezzel csak az a baj, hogy a BRIDGE mode-hoz az AP-nak bridge mode-ban kell lennie, nem? És akkor a C1 és C2 nem tud csatlakozni...

A C3 és C4 vadi új kliensek, és mindegyiknek csak 1-1 eszközt kellene venni! És én (mint AP) sem szertnék a C3 és C4 közti bridge miatt új eszközt venni!

Vagy esetleg tévedek, és van olyan bridge, amihez az AP-nek nem kell bridge módban dolgozni, és a bridge helyén (C3) is vezetékessel bekapcsolódhat valami a LAN-ba?

Köszi

#1052 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 14:07

Idézet: calibra - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 12:19

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Ezzel csak az a baj, hogy a BRIDGE mode-hoz az AP-nak bridge mode-ban kell lennie, nem? És akkor a C1 és C2 nem tud csatlakozni...

A C3 és C4 vadi új kliensek, és mindegyiknek csak 1-1 eszközt kellene venni! És én (mint AP) sem szertnék a C3 és C4 közti bridge miatt új eszközt venni!

Vagy esetleg tévedek, és van olyan bridge, amihez az AP-nek nem kell bridge módban dolgozni, és a bridge helyén (C3) is vezetékessel bekapcsolódhat valami a LAN-ba?

Köszi

C3=Linksys wrt54g wds modba!Raksz rá 2db antennát egyiket arra forditod amerröl a jelet veszed a másikat pedig ahová szeretnéd löni!De a wds modhoz tudni kelli a fö ap-nak is! :)
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#1053 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 15:20

Idézet: calibra - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 13:19

Köszi

En ugy ertettem, hogy a C3 hoz raknad az APt USR5450 "bridge"vagy repeaterkent.
Ott megadod a "kozponti" AP MACjet.
C4 re pedig tetszes szetint kartya vagy egy masik kutyu kliensben.
Antennanak szektor vagy amit uboat is emlitett ket yagi egy-egy iranyban. (nemtom milyen tavrol van szo)
Ennek az is az elonye hogy nem szorja tele feleslegesen az etert mert iranyban all.

#1054 Felhasználó inaktív   villam 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 30. 17:11

Idézet: calibra - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 11:00

Egy általam elképzelt megoldás, hogy oda is egy AP kell, és én is kliens lennék, de akkor nekem egy újabb AP-t kell vennem, ami kliens módban menne... Na ezt szeretném elkerülni, és azt is, hogy annak a kliensnek, akin keresztül látszik az a harmadik kliens se kelljen csak 1db eszközt beizzítnai.

Van vmi ilyen szerkentyű/mód??

Esetleg egy repeater?  :confused:

#1055 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 22:44

Idézet: uboat - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 15:07

C3=Linksys wrt54g wds modba!Raksz rá 2db antennát egyiket arra forditod amerröl a jelet veszed a másikat pedig ahová szeretnéd löni!De a wds modhoz tudni kelli a fö ap-nak is! :)

Kép

Sajnos a fő AP egy WAP11, így az még nem igen tud WDS módot...

Esetleg elemezzük ki kicsit Michael megoldását, ha nem gond:

Van a fő AP(ugye WAP11). Lenne a C3-on egy BRIDGE üzemmódú AP, és erre csatlakozna a C4(AP kliensként, de ez tök mind1). Na ekkor a C3 BRIDGE helyén is kellene kapcsolódnia egy PC-nek! Kérdés az, hogy ha egy AP bridgeként megy, akkor a vezetékes csatiján lehet-e kapcsolódni a lan-hoz? És vajon a fő AP-nak ilyenkor nem BRIDGE módban kell mennie? Mert itt egy kép a WAP11-emből, és ott azt írja bridge módhoz, hogy a remote BRIDGE mac-je kell!?

Sajnos muszály ezt így látatlanban letisztáznom, mert ha megveszem és nem megy, akkor veszett a lóvé :(

Antenna ügyben meg annyit, hogy a C3 helyén egyetlen antenna lesz, ami látja az AP-t is meg C4-et is, ez nem kérdéses, de a fenti az igen :)

Köszi

#1056 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 23:00

Sziasztok!
Én egy Asus WiFi-b antennával próbálkozom.
A gondom a következő: A kapcsolat a két gép között felállt rendesen, de az internetmegosztással van a gondom. A kiszolgáló Win2000 és a laptopon WinXP van. Nagyon ritkán bejött az internet, de nem akar menni rendesen.
Mi lehet a gond? :(
Üdv, Bajsz

#1057 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 01:26

Idézet: bajsz - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 0:00

Sziasztok!
Én egy Asus WiFi-b antennával próbálkozom.
A gondom a következő: A kapcsolat a két gép között felállt rendesen, de az internetmegosztással van a gondom. A kiszolgáló Win2000 és a laptopon WinXP van. Nagyon ritkán bejött az internet, de nem akar menni rendesen.
Mi lehet a gond? :(
Üdv, Bajsz

Netstumblerrel próbálkoztál? Megmutatja a jeled minőségét!
Vagy lehet hogy Asus kártyát nem ismeri? Akkor meg próbáld a másik gépen...

Ezzel leellenőrizheted, hogy a jel jó-e a két gépezet között. Ha ez rendben van, akkor a problémád már nem a WIFI topicban keresendő :D

A lényeg, hogy stabil, folyamatos jeled legyen. Eleinte legyenek a gépek akadály nélkül jó közel egymáshoz, és ha akkor megy: kezdhetsz távolodni az asztalitól. Tűzalakra is figyelj! Ne kavarjanak be.

#1058 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 08:09

Quick question:
Mi a WAP11 2.8 admin loginja?
admin/admin ugyanis nem megy rajta, leirasaban meg sehol sincs leirva.
Linksys weblapja meg katasztrofalis sebesseggel (nem) jon be.

WAP11 2.2-re siman beleptem admin/adminnal, de a zsiruj 2.8-as nem enged be :(

#1059 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 09:53

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 9:09

Quick question:
Mi a WAP11 2.8 admin loginja?
admin/admin ugyanis nem megy rajta, leirasaban meg sehol sincs leirva.
Linksys weblapja meg katasztrofalis sebesseggel (nem) jon be.

WAP11 2.2-re siman beleptem admin/adminnal, de a zsiruj 2.8-as nem enged be :(

felhasználónév ÜRESEN! pwd meg ha aszondod 'admin' akko admin :) má nem emléxem...

#1060 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 09:53

Idézet: calibra - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 23:44

Kép

Sajnos a fő AP egy WAP11, így az még nem igen tud WDS módot...

Esetleg elemezzük ki kicsit Michael megoldását, ha nem gond:

Van a fő AP(ugye WAP11). Lenne a C3-on egy BRIDGE üzemmódú AP, és erre csatlakozna a C4(AP kliensként, de ez tök mind1). Na ekkor a C3 BRIDGE helyén is kellene kapcsolódnia egy PC-nek! Kérdés az, hogy ha egy AP bridgeként megy, akkor a vezetékes csatiján lehet-e kapcsolódni a lan-hoz? És vajon a fő AP-nak ilyenkor nem BRIDGE módban kell mennie? Mert itt egy kép a WAP11-emből, és ott azt írja bridge módhoz, hogy a remote BRIDGE mac-je kell!?

Sajnos muszály ezt így látatlanban letisztáznom, mert ha megveszem és nem megy, akkor veszett a lóvé :(

Antenna ügyben meg annyit, hogy a C3 helyén egyetlen antenna lesz, ami látja az AP-t is meg C4-et is, ez nem kérdéses, de a fenti az igen :)

Köszi

Erre vki? Csak hogy el ne merüljön a tengerben :)

#1061 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 15:43

Idézet: calibra - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 10:53

felhasználónév ÜRESEN! pwd meg ha aszondod 'admin' akko admin :) má nem emléxem...

Uff, ezt nem probaltam :)

Gondoltam ugyanaz a 2.8-as admin belepese is, mint a 2.2-ese, ha mar mindkettot WAP11-nek nevezik, de mar a tapcsatija sem volt kompatibilis a kettonek, meg a 2.8-on fejjel lefele van az UTP csati a regebbi tesojahoz kepest.

#1062 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 16:31

Idézet: calibra - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 0:26

Netstumblerrel próbálkoztál? Megmutatja a jeled minőségét!
Vagy lehet hogy Asus kártyát nem ismeri? Akkor meg próbáld a másik gépen...

Ezzel leellenőrizheted, hogy a jel jó-e a két gépezet között. Ha ez rendben van, akkor a problémád már nem a WIFI topicban keresendő :D

A lényeg, hogy stabil, folyamatos jeled legyen. Eleinte legyenek a gépek akadály nélkül jó közel egymáshoz, és ha akkor megy: kezdhetsz távolodni az asztalitól. Tűzalakra is figyelj! Ne kavarjanak be.

Jel volt, meg ment a ping is... de mégis nem ment a net, és mégis WiFi probléma volt :D
átjárónak az antenna IP cimét kellett beállitani  :up: meg egy két apróság és már megy is :D
Üdv, Bajsz

#1063 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 10:56

Idézet: bajsz - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 16:31

Jel volt, meg ment a ping is... de mégis nem ment a net, és mégis WiFi probléma volt :D
átjárónak az antenna IP cimét kellett beállitani  :up: meg egy két apróság és már megy is :D
Üdv, Bajsz

Urak! Fékezni kéne egy kicsit, mielőtt még a levegőnek is IP címe lesz és ütközni fog a vízével..... Mielőtt elküldötök egy hozzászólást, végig kéne gondolni, van-e értelme annak amit leírtok!

#1064 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 12:34

Idézet: lrajmon - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 9:56

Urak! Fékezni kéne egy kicsit, mielőtt még a levegőnek is IP címe lesz és ütközni fog a vízével..... Mielőtt elküldötök egy hozzászólást, végig kéne gondolni, van-e értelme annak amit leírtok!

Már nem azért hogy vitázzak, de itt nekem az adónak is van IP cime, és az az átjáró a géphez. Bocsi nem vagyok zseni a szakmában, de ha te ennyire profi vagy akkor légyszi ird le nekem hogy hogyan megy ez a dolog.
Hálókarin jön az internet a gépbe a routeremből, és ezen a gépen van egy ASUS WiFi-b wireless antenna, és ennek külön IP cimet és mindent be kellett állitani, amit kell egy hálókarihoz is a manuális beállitáshoz. Nos a laptoppal ehhez az antennához kapcsolódok az IP cimhez átjáróként, és igy kapom meg a megosztott netet a gépről. ha hülyeség lenne akkor lészi javits ki, mert kiváncsi vagyok.
Ja és ki irta azt hogy a levegőnek is IP cime van???  :think:
Üdv, Bajsz

#1065 Felhasználó inaktív   pcbrr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 13:36

hello

egy kérdésem lenne, nem vagyok túl jártas wireless témában sajna.

egy kollegám gépén csináltam reinstallt, felraktam a wireless usb adapter driverét majd ujraindítás adapter csatlakoztatva megy. megtalálja a céges hálót, beírom a jelszót, csatlakozva a internet mégsem megy....mitől lehet ez? a hálót sem látja.
routerben mac adress alapján vannak engedélyezve az adapterek, de ez nem lehet gond hiszen ugyanaz az adapter...
mi lehet a gond?

#1066 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 14:06

Idézet: bajsz - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 12:34

Már nem azért hogy vitázzak, de itt nekem az adónak is van IP cime, és az az átjáró a géphez. Bocsi nem vagyok zseni a szakmában, de ha te ennyire profi vagy akkor légyszi ird le nekem hogy hogyan megy ez a dolog.
Hálókarin jön az internet a gépbe a routeremből, és ezen a gépen van egy ASUS WiFi-b wireless antenna, és ennek külön IP cimet és mindent be kellett állitani, amit kell egy hálókarihoz is a manuális beállitáshoz. Nos a laptoppal ehhez az antennához kapcsolódok az IP cimhez átjáróként, és igy kapom meg a megosztott netet a gépről. ha hülyeség lenne akkor lészi javits ki, mert kiváncsi vagyok.
Üdv, Bajsz

Nos a laptoppal ehhez az antennához kapcsolódok az IP cimhez átjáróként, és igy kapom meg a megosztott netet a gépről. ha hülyeség lenne akkor lészi javits ki, mert kiváncsi vagyok.
"átjárónak az antenna IP cimét kellett beállitani  "
A kédésedre a válasz!

#1067 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 15:24

Idézet: uboat - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 13:06

Nos a laptoppal ehhez az antennához kapcsolódok az IP cimhez átjáróként, és igy kapom meg a megosztott netet a gépről. ha hülyeség lenne akkor lészi javits ki, mert kiváncsi vagyok.
"átjárónak az antenna IP cimét kellett beállitani  "
A kédésedre a válasz!

Köszi szépen uboat hogy megerősitettél!  :up: És ezért nem tudom hogy mér kell egy-két embernek itt néha okosodni. Inkább segitenének másokon ha ennyire okosak!  :reklamacio:
Üdv, Bajsz

#1068 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 16:32

Idézet: bajsz - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 15:24

Köszi szépen uboat hogy megerősitettél!  :up: És ezért nem tudom hogy mér kell egy-két embernek itt néha okosodni. Inkább segitenének másokon ha ennyire okosak!  :reklamacio:
Üdv, Bajsz

Figyelj te meg ne okosit egy olyan embernek aki több mint 2 éve foglalkozik wlan hálózat kiépítéssel!Inkább tanulj és olvass sokat mert egy nagy láma :lama: vagy a hálózatok terén!

#1069 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 16:51

Idézet: uboat - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 15:32

Figyelj te meg ne okosit egy olyan embernek aki több mint 2 éve foglalkozik wlan hálózat kiépítéssel!Inkább tanulj és olvass sokat mert egy nagy láma :lama: vagy a hálózatok terén!

Figyu!
Én nem okositok senkit sem, csak nem szeretem az olyan embereket akik nagyképüsködnek mert valamihez értenek. Tudom hogy a wlan terén nem vagyok nagyon ott, de éppen ezért fordultam hozzátok hogy segitsetek, mert szerintem ez a fórum erről szól. Egy ember nem lehet minden kis szakterületen profi. Én sem vagizok azzal amiben profi vagyok, pedig megtehetném. De nem csinálom mert annak semmi értelme.
Na mindegy, asszem ebben a topicban már nincs helyem, mert kinéztetek innen.
Bajsz

#1070 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 06:08

Idézet: bajsz - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 12:34

Üdv, Bajsz

nem a nagyképűségről, az értelmességről van szó. Ha valaki leír valamit, úgy kéne, hogy más is megértse, és lehetőség szerint precízen kéne megtenni. Nem bántani akarlak, csak a pongyola megfogalmazás sztem nem a legrövidebb út a megoldás felé.

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.