HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#1431 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 17. 16:28

Idézet: selza - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 16:14

PC a pincében található, a másik számítógép pedig két emelettel feljebb van. Ahogy olvasgatom a fórumokat, nem

Olyat kell választani, aki odamegy, kipróbáljátok, oszt ha nem működik, akkor megcsinálja kábelezéssel. Topikon is találsz pár vállakozó kedvűt, mert ezer százalékra nincs az az ember, aki azt meri mondani, hogy de, igen, menni fog.

2 emelet elég necces, főleg ha sok vasat raktak a födémbe, szinte biztos nem fog menni, de próbálkozni lehet.
Make love not Wor.

#1432 Felhasználó inaktív   selza 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 17. 16:37

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 17:28

Olyat kell választani, aki odamegy, kipróbáljátok, oszt ha nem működik, akkor megcsinálja kábelezéssel. Topikon is találsz pár vállakozó kedvűt, mert ezer százalékra nincs az az ember, aki azt meri mondani, hogy de, igen, menni fog.

2 emelet elég necces, főleg ha sok vasat raktak a födémbe, szinte biztos nem fog menni, de próbálkozni lehet.

Értem - én is ettől féltem.

Ha viszont nem megy a Wi-Fi, akkor jöhet a jó hosszú Crosslink kábel a két gép közé - jaj de nem szeretném ezt :( Már csak azért sem, mert van egy Wi-Fi PDA-m is, amit jó lett volna a lakásban bárhol netezésre használni. De hát ez van, úgy látszik a Wi-Fi-nek is van még hova fejlődnie...

#1433 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 17. 18:54

Udv!
Lenne egy problemam.
Van egy X-Micro 11-es routerem. Igy egy PC-nek es egy notinak volt osztva a net. Most egy harmadik gepet is beszeretnek kapcsolni. Kabelt kihuzni lusta vagyok, szereztem bele egy Asus PCI kartyat (WL-130b). Tegnap tokoltem egy csomot, de az istennek sem kapcsolodott. Eleinte drivergond volt, de az megoldodott, a halozatot latja, de nem kapcsolodik, ez win2K alol. Atettem a masik PCbe (XP-s), de ott is ugyanez a helyzet, latja, de nem kapcsolodik, mar mindent allitgattam, de nemtom mi lehet. A noti PCMCIA kartyajaval (X-Micro) semmi gondom nem volt, tehat olyan nagy hulyeseget csak nem szurhattam el.

Amugy a netstumbler jel/zaj grafinkoja mit mutat meg? Mert ehhez tok homaly vagyok... Most a PCI kartyaval olyan -23, de neha vannak akkora kilengesek... A notin meg a PCMCIA kartyaval meg -95, de neha meg -45. Ez akkor sem valtozott amikor lementem az emeletrol, tehat nem volt idealis a dolog...

Illetve megegy kerdes... Kaphato miniPCI WLAN kartyahoz antenna? Olyan amit ellehet vezetni a notiban vhol?

#1434 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 19:42

Idézet: selza - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 16:37

Értem - én is ettől féltem.

Ha viszont nem megy a Wi-Fi, akkor jöhet a jó hosszú Crosslink kábel a két gép közé - jaj de nem szeretném ezt :( Már csak azért sem, mert van egy Wi-Fi PDA-m is, amit jó lett volna a lakásban bárhol netezésre használni. De hát ez van, úgy látszik a Wi-Fi-nek is van még hova fejlődnie...

A WIFI mar tovabb nem fog fejlodni a fizikat semmi sem tudja kikerulni. Atviteli sebesseg adatvedelem igen mert az nem igazan a radiohulam terjedesi tulajdonsagaitol fugg annak a maximalis lehetoseget kiaknaztak mar. De veszel egy Wlan routert es megvan oldva a problema. PDA is hasznalhato a ket gep is.
Az informatika atok de jo hogy van.

#1435 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 19:48

Idézet: a t o s z - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 18:54

Udv!
Lenne egy problemam.
Van egy X-Micro 11-es routerem. Igy egy PC-nek es egy notinak volt osztva a net. Most egy harmadik gepet is beszeretnek kapcsolni. Kabelt kihuzni lusta vagyok, szereztem bele egy Asus PCI kartyat (WL-130b). Tegnap tokoltem egy csomot, de az istennek sem kapcsolodott. Eleinte drivergond volt, de az megoldodott, a halozatot latja, de nem kapcsolodik, ez win2K alol. Atettem a masik PCbe (XP-s), de ott is ugyanez a helyzet, latja, de nem kapcsolodik, mar mindent allitgattam, de nemtom mi lehet. A noti PCMCIA kartyajaval (X-Micro) semmi gondom nem volt, tehat olyan nagy hulyeseget csak nem szurhattam el.

Amugy a netstumbler jel/zaj grafinkoja mit mutat meg? Mert ehhez tok homaly vagyok... Most a PCI kartyaval olyan -23, de neha vannak akkora kilengesek... A notin meg a PCMCIA kartyaval meg -95, de neha meg -45. Ez akkor sem valtozott amikor lementem az emeletrol, tehat nem volt idealis a dolog...

Illetve megegy kerdes... Kaphato miniPCI WLAN kartyahoz antenna? Olyan amit ellehet vezetni a notiban vhol?

Antenna kabel kaphato picter kabelek 3-4e Ft darabban.

A kartya tipusa biztos ez?

#1436 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 19:51

Idézet: szaki - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 19:48

Antenna kabel kaphato picter kabelek 3-4e Ft darabban.

A kartya tipusa biztos ez?

Ahham, vhogy gondoltam, hogy nem jon ki egy ezresbol, akkor asszem marad a picimaci...

Igen, ASUS WL-130b
Az Asus oldalan tenyleg nincs ilyen, csak b nelkuli.

#1437 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 21:52

Idézet: szaki - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 19:42

A WIFI mar tovabb nem fog fejlodni a fizikat semmi sem tudja kikerulni. Atviteli sebesseg adatvedelem igen mert az nem igazan a radiohulam terjedesi tulajdonsagaitol fugg annak a maximalis lehetoseget kiaknaztak mar. De veszel egy Wlan routert es megvan oldva a problema. PDA is hasznalhato a ket gep is.

Hm... ilyet azért nem mernék állítani... most jött az 5 GHz, de jönnek még további frekik is... Ha most 5GHz-en 1W EIRP a legális, a magasabb frekiken ez csak több lesz (persze csak ha EU meg NHH is úgy akarja..)

#1438 Felhasználó inaktív   selza 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 18. 18:40

Idézet: szaki - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 20:42

Ezt most hogyan kell érteni, hogy ˝veszel egy Wlan routert es megvan oldva a problema˝? Ez valami nagyobb hatósugarú ketyere, mint amit én említettem? Ezzel megoldható a kétemeletnyi szintkülönbség? Amit én említettem Wi-Fi, abban nincs Wlan router? Össze vagyok zavarodva :)

#1439 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 19. 11:54

Idézet: selza - Dátum: 2005. nov. 18., péntek - 18:40

Ezt most hogyan kell érteni, hogy ˝veszel egy Wlan routert es megvan oldva a problema˝? Ez valami nagyobb hatósugarú ketyere, mint amit én említettem? Ezzel megoldható a kétemeletnyi szintkülönbség? Amit én említettem Wi-Fi, abban nincs Wlan router? Össze vagyok zavarodva :)

Van egy geped ami most osztogat, van egy masik amin Wifi-n szeretned es van egy PDA amin van wifi

Mivel ket emelet a wifi valszeg nem fogja atloni, tehat oda kabel kell. Viszont hasznalsz egy PDA-t. Erre a legjobb megoldas ha ADSL/Cable routert veszel beepitett WIFi-vel. Ebben beallitod az internetedet es jkabelen rakotod a ket Pc-t Wifin meg a PDA-t.

#1440 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 19. 12:01

Idézet: lrajmon - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 21:52

Hm... ilyet azért nem mernék állítani... most jött az 5 GHz, de jönnek még további frekik is... Ha most 5GHz-en 1W EIRP a legális, a magasabb frekiken ez csak több lesz (persze csak ha EU meg NHH is úgy akarja..)

Az hogy mekkora freki es hany vatt kimeneti vegfokon mulik. A fizikai resze ezert nem fog fejlodni erdemben mert mar kesz csak finomitjak nem egy borodben fer el az elektronika hanem egy chippen :-)

A masik resze az adatok tovabbitasanak kodolasa az meg igen de ez is behatarolt mert nincs sok lehetoseg frekvencia modulacio es trasai.

A harmadik resze ami igazan fejlodik es ez kerdeses hogy fejlodes e az adat titkositas es alkalmazas szintu hasznalat.

A szabalyozasok nagy resze a frekire es teljesitmenyre vonatkozik a tobbire nem. Ezert lehet aranylag szabadon garazdalkodni az antennakkal fejekkel kabelekkel, kevesbe az eszkozokkel es megkevesbe a programokkal.
Pl a D-Link 108M eszkozeivel senki mas nem tud mukodni de ez igaz az osszes gyartora. Mar az is orommel tolt el ha 54M-an vannak olyan eszkozok a mik egyuttdolgoznak stabilan egymassal mas mas gyartotol, hal istennek 11M an nincs ilyen problemusz.

#1441 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 15:33

Idézet: szaki - Dátum: 2005. nov. 13., vasárnap - 10:34

Megneztem az oldalukat nem sok ertekes info. Minden keppen erdemes megnezni jol lathato e az ado. Erdemes meg helyszini merest is kerni toluk, az ugy lattam ingyenes.

Ez mar mas akkor kell nev es jelszo paros a hasznalathoz, egy kicsit tul van bonyolitva de mindegy.

Közben kiderült mi okozza a problémát, sajnos egy kivülálló ok miatt nem jó a netem:
Tanet -  Zavarok egyes területeken
Kép

#1442 Felhasználó inaktív   BigKoko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 18:14

Sziasztok!

Gazdája lettem e Zyxel P-334WT routernek illetve egy Zyxel G-360 kártyának mindkettő 54Mbites és támogatja a SuperG szabványt, ennek ellenére 54mbit fölé nem tudok menni (Az elérhető 125 lenne). Mi az amit állítanom kellene. A távolság röhejes de kb 50 cm :) Illetve hogy lehet beállítani, hogy a kártya a routerre automatikusan felcsatlakozzon.

Köszönöm a válaszokat.

#1443 Felhasználó inaktív   [EARTHQUAKE] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 19:34

Linksys WPC54G pcmcia Linksys WRT54GS routerrel szerintetek? Kb 30ból kéne kijönni hogy tesóm a notijával tudjon a 2szintes házába bárhol adsl-ezni. ÉRdekelne, bevált kombinációk pcmcia-ra. Linksys jó márka?

Köszi

MG
ABIT NF7-S 2.0 # AMD ATHLON XP 2800+ @ ~ 2500 MHz # GeCube Radeon 9550 Extreme # Elixir 512 DDR 400 MHz # Chieftec 360W PFC Dual Fan # Western Digital Caviar SE 250GB/8MB/7200RPM/SATA # PIONEER DVR-110D# 19" Samsung SyncMaster 997MB # A házam

#1444 Felhasználó inaktív   ZyXEL support 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 21:41

Idézet: BigKoko - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 19:14

Sziasztok!

Gazdája lettem e Zyxel P-334WT routernek illetve egy Zyxel G-360 kártyának mindkettő 54Mbites és támogatja a SuperG szabványt, ennek ellenére 54mbit fölé nem tudok menni (Az elérhető 125 lenne). Mi az amit állítanom kellene. A távolság röhejes de kb 50 cm :) Illetve hogy lehet beállítani, hogy a kártya a routerre automatikusan felcsatlakozzon.

Köszönöm a válaszokat.

A default profilt állítsd be a megfelelő értékekre.
Ha közel mész a routerhez, akkor sem megy 125 Mbitre?
Nézd meg a wireless settingsben a G+ be van-e ikszelve.

ZS
Mindig ellenőrizd, nincs-e újabb firmware az eszközödhöz. Ezzel időt és munkát spórolhatsz.

#1445 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 22:17

Egy hüje kérdés: pl Dlink 624+ Access Point képes kliens módban müxeni?
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#1446 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 23:44

Valaki tud mondani olyan cuccost ami microtik+routerboard paroson kivül ami egyidöben pon-pont kapcsolatott és ap modot is lekezel? :confused:

Szerkesztette: uboat 2005. 11. 23. 23:44 -kor

A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#1447 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 23:50

Mekkora veszteséget termel egy splitter ha 3db 17db nyereségü szektor antenna van rajta és mpci 200mw adják a kakaot? :confused:
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#1448 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 10:33

Idézet: uboat - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 23:44

Valaki tud mondani olyan cuccost ami microtik+routerboard paroson kivül ami egyidöben pon-pont kapcsolatott és ap modot is lekezel? :confused:

Sima PC linuxal es WLAn kartyakkal Atheros-os chipszettesek.

#1449 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 10:37

Idézet: uboat - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 23:50

Mekkora veszteséget termel egy splitter ha 3db 17db nyereségü szektor antenna van rajta és mpci 200mw adják a kakaot? :confused:

De miert akarsz splittert hasznalni harom antenna harom kartya. Igy a kiszolgaloi oldalon is van tartalakod plusz a csatlakozok es kabeleken sem vesztesz sokat egy ilyen eszkoz 3-10dbi is levehet.

#1450 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 11:04

Hali!

Van egy Linksys WRT54G wireless router a legujabb firmware-rel, es mellette egy noti amiben egy SMC 54-es PCMCIA wireless halokartya van. Megy minden, kapcsolodik a routerre, de a net neha megall. Kapcsolat van, de nem jonnek be oldalak es a pingelesnel is 5-6 valasz utan beugrik par timeout. A noti kb 30 cm-re van a routertol, probaltam mtu-t levenni 1450-re, sebesseget is levettem valamint mind1, hogy titkositas be van-e kapcsolva vagy sem. Mi lehet a gaz? A kozelben van egy masik AP a szemkozti hazban, de teljesen mas csatornan.

Udv,
Lacima

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »