HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#1441 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 21. 15:33

Idézet: szaki - Dátum: 2005. nov. 13., vasárnap - 10:34

Megneztem az oldalukat nem sok ertekes info. Minden keppen erdemes megnezni jol lathato e az ado. Erdemes meg helyszini merest is kerni toluk, az ugy lattam ingyenes.

Ez mar mas akkor kell nev es jelszo paros a hasznalathoz, egy kicsit tul van bonyolitva de mindegy.

Közben kiderült mi okozza a problémát, sajnos egy kivülálló ok miatt nem jó a netem:
Tanet -  Zavarok egyes területeken
Kép

#1442 Felhasználó inaktív   BigKoko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 18:14

Sziasztok!

Gazdája lettem e Zyxel P-334WT routernek illetve egy Zyxel G-360 kártyának mindkettő 54Mbites és támogatja a SuperG szabványt, ennek ellenére 54mbit fölé nem tudok menni (Az elérhető 125 lenne). Mi az amit állítanom kellene. A távolság röhejes de kb 50 cm :) Illetve hogy lehet beállítani, hogy a kártya a routerre automatikusan felcsatlakozzon.

Köszönöm a válaszokat.

#1443 Felhasználó inaktív   [EARTHQUAKE] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 19:34

Linksys WPC54G pcmcia Linksys WRT54GS routerrel szerintetek? Kb 30ból kéne kijönni hogy tesóm a notijával tudjon a 2szintes házába bárhol adsl-ezni. ÉRdekelne, bevált kombinációk pcmcia-ra. Linksys jó márka?

Köszi

MG
ABIT NF7-S 2.0 # AMD ATHLON XP 2800+ @ ~ 2500 MHz # GeCube Radeon 9550 Extreme # Elixir 512 DDR 400 MHz # Chieftec 360W PFC Dual Fan # Western Digital Caviar SE 250GB/8MB/7200RPM/SATA # PIONEER DVR-110D# 19" Samsung SyncMaster 997MB # A házam

#1444 Felhasználó inaktív   ZyXEL support 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 21:41

Idézet: BigKoko - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 19:14

Sziasztok!

Gazdája lettem e Zyxel P-334WT routernek illetve egy Zyxel G-360 kártyának mindkettő 54Mbites és támogatja a SuperG szabványt, ennek ellenére 54mbit fölé nem tudok menni (Az elérhető 125 lenne). Mi az amit állítanom kellene. A távolság röhejes de kb 50 cm :) Illetve hogy lehet beállítani, hogy a kártya a routerre automatikusan felcsatlakozzon.

Köszönöm a válaszokat.

A default profilt állítsd be a megfelelő értékekre.
Ha közel mész a routerhez, akkor sem megy 125 Mbitre?
Nézd meg a wireless settingsben a G+ be van-e ikszelve.

ZS
Mindig ellenőrizd, nincs-e újabb firmware az eszközödhöz. Ezzel időt és munkát spórolhatsz.

#1445 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 22:17

Egy hüje kérdés: pl Dlink 624+ Access Point képes kliens módban müxeni?
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#1446 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 23:44

Valaki tud mondani olyan cuccost ami microtik+routerboard paroson kivül ami egyidöben pon-pont kapcsolatott és ap modot is lekezel? :confused:

Szerkesztette: uboat 2005. 11. 23. 23:44 -kor

A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#1447 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 23:50

Mekkora veszteséget termel egy splitter ha 3db 17db nyereségü szektor antenna van rajta és mpci 200mw adják a kakaot? :confused:
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#1448 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 10:33

Idézet: uboat - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 23:44

Valaki tud mondani olyan cuccost ami microtik+routerboard paroson kivül ami egyidöben pon-pont kapcsolatott és ap modot is lekezel? :confused:

Sima PC linuxal es WLAn kartyakkal Atheros-os chipszettesek.
Az informatika atok de jo hogy van.

#1449 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 10:37

Idézet: uboat - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 23:50

Mekkora veszteséget termel egy splitter ha 3db 17db nyereségü szektor antenna van rajta és mpci 200mw adják a kakaot? :confused:

De miert akarsz splittert hasznalni harom antenna harom kartya. Igy a kiszolgaloi oldalon is van tartalakod plusz a csatlakozok es kabeleken sem vesztesz sokat egy ilyen eszkoz 3-10dbi is levehet.
Az informatika atok de jo hogy van.

#1450 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 11:04

Hali!

Van egy Linksys WRT54G wireless router a legujabb firmware-rel, es mellette egy noti amiben egy SMC 54-es PCMCIA wireless halokartya van. Megy minden, kapcsolodik a routerre, de a net neha megall. Kapcsolat van, de nem jonnek be oldalak es a pingelesnel is 5-6 valasz utan beugrik par timeout. A noti kb 30 cm-re van a routertol, probaltam mtu-t levenni 1450-re, sebesseget is levettem valamint mind1, hogy titkositas be van-e kapcsolva vagy sem. Mi lehet a gaz? A kozelben van egy masik AP a szemkozti hazban, de teljesen mas csatornan.

Udv,
Lacima

#1451 Felhasználó inaktív   vocsok 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 14:06

Idézet: Lacima - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 11:04

Hali!

Van egy Linksys WRT54G wireless router a legujabb firmware-rel, es mellette egy noti amiben egy SMC 54-es PCMCIA wireless halokartya van. Megy minden, kapcsolodik a routerre, de a net neha megall. Kapcsolat van, de nem jonnek be oldalak es a pingelesnel is 5-6 valasz utan beugrik par timeout. A noti kb 30 cm-re van a routertol, probaltam mtu-t levenni 1450-re, sebesseget is levettem valamint mind1, hogy titkositas be van-e kapcsolva vagy sem. Mi lehet a gaz? A kozelben van egy masik AP a szemkozti hazban, de teljesen mas csatornan.

Udv,
Lacima

Ha a router 5. verzió, akkor az is gond lehet, a Linksys le is állította a gyártását.
1. Próbáld ki egy másik routerral.
2. Próbálj mással rácsatlakozni, másik gép, notebook.
Ezekből ki kell derüljön, melyik a hunyó.

#1452 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 16:38

Idézet: vocsok - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 15:06

Ha a router 5. verzió, akkor az is gond lehet, a Linksys le is állította a gyártását.
1. Próbáld ki egy másik routerral.
2. Próbálj mással rácsatlakozni, másik gép, notebook.
Ezekből ki kell derüljön, melyik a hunyó.

Hali!

Kiprobaltam, egy Acer TM4652 gyari Intel wireless kartyajaval megy tokeletesen minden, atraktam bele az SMC kartyat azzal is megy. Szoval ugy nez ki, hogy a masik Acer TM2413-as notebookban nem megy valamiert az SMC halokartya. Windowst ujrarakom hatha megoldja a problemat.

#1453 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 19:22

Idézet: Lacima - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 17:38

Hali!

Kiprobaltam, egy Acer TM4652 gyari Intel wireless kartyajaval megy tokeletesen minden, atraktam bele az SMC kartyat azzal is megy. Szoval ugy nez ki, hogy a masik Acer TM2413-as notebookban nem megy valamiert az SMC halokartya. Windowst ujrarakom hatha megoldja a problemat.

Windows ujratelepitese megoldotta a problemat. Azert koszi.

#1454 Felhasználó inaktív   vocsok 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 19:47

Örülök neki.

#1455 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 19:51

Idézet: szaki - Dátum: 2005. nov. 19., szombat - 12:01

Az hogy mekkora freki es hany vatt kimeneti vegfokon mulik. A fizikai resze ezert nem fog fejlodni erdemben mert mar kesz csak finomitjak nem egy borodben fer el az elektronika hanem egy chippen :-)

A masik resze az adatok tovabbitasanak kodolasa az meg igen de ez is behatarolt mert nincs sok lehetoseg frekvencia modulacio es trasai.

A harmadik resze ami igazan fejlodik es ez kerdeses hogy fejlodes e az adat titkositas es alkalmazas szintu hasznalat.

A szabalyozasok nagy resze a frekire es teljesitmenyre vonatkozik a tobbire nem. Ezert lehet aranylag szabadon garazdalkodni az antennakkal fejekkel kabelekkel, kevesbe az eszkozokkel es megkevesbe a programokkal.
Pl a D-Link 108M eszkozeivel senki mas nem tud mukodni de ez igaz az osszes gyartora. Mar az is orommel tolt el ha 54M-an vannak olyan eszkozok a mik egyuttdolgoznak stabilan egymassal mas mas gyartotol, hal istennek 11M an nincs ilyen problemusz.

Hát teljes mértékben nem értek egyet. A moduláció változik folyamatosan, ld. b-g-a-wimax... Javul a hibajavítás, ezzel a terjedés is. A properitary megoldások pedig minden területen megvannak. Rengeteg hálózati eszköz van, amelyek nem, vagy csak korlátozottan képesek együttműködni, még a "síma" Ethernet kártyák esetében is,

#1456 Felhasználó inaktív   BigKoko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 23:18

Beállítás megvolt.  Nem tudtam akkor se többet kicsikarni. Ellenben 1-2 nap után beállt a csatlakozás állandóra. Lehet, hogy az elején ellenőrzés titkosítások miatt hosszabb ideig szinkronizál, és amióta a router nem volt áramtalanítva (egy pár kapcsolódás után) azóta szépen összecuppannak :) Jah ráraktam már a a belinket új firmwaret is :)

#1457 Felhasználó inaktív   gyugyuka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 12:30

Idézet: uboat - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 22:44

Zyxel ZyAir B-3000, G-3000.

#1458 Felhasználó inaktív   bluexxx 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 26. 13:56

Sziasztok

Remélem tud segíteni nekem valaki.....

Szeretnénk a lakótelepen megosztani a netet, mikrós megoldással. A központban lévő ház tetejére kerülne egy omni-AP páros, ott lenne a bázis. A kliensek a  környező házakban, yagi vagy panel+bridge megoldással. Eddíg nincs is semmi gond.
A kérdés hogy milyen AP-t válasszunk ami képes akár 10-20-50 klienst is kezelni megfelelő sebességel. Van ilyen SOHO kategóriás AP? Vagy ha ez nagy falat nekik, akkor érdekelne, hogy egy mikrós szolgáltató milyen eszközzel oldja meg ezt. (kültéri AP).

köszi

#1459 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 22:12

Neverending Story.... Megint egy lelkes próbálkozó. Olvasgass vissza, hogy milyen buktatói vannak a dolognak.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1460 Felhasználó inaktív   neonblue 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 27. 00:31

az ASUS márkáról mi a vélemény? vannak valakinek tapasztalatai vele?

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.