HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#1751 Felhasználó inaktív   gabo007 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 22. 07:51

Idézet: plasterboy - Dátum: 2006. febr. 20., hétfő - 11:54

Helló!

Látam hogy sikerűlt csinálni wlan-t.
Én is szeretnék csinálni.
Hol vettél kálbelt?
Van ciműk?
Ehez mitszolsz KRYON YAGI M-19? 18DB es.
wlanok
Én belvárosban vagyok, és sok ház van de csak 5-6útcára kéne max elmenni.
Msok is a bázis antenna.
Mitajálasz?

Ez a Kryon antenna nagyon korrekt, én is most cseréltem ilyenre a régi 15dB-es panelt és határozottan jobb.
Amúgy a kártya is rengeteget számit, most cseréltem a Linksys WMP54GS-t egy US Robotics 125 Mbps MaxG kártyára, jobb a vétel ezzel, bár igaz a linksys csak 50mW-os, mig a USR 100mW és érzékenységre is jobb kicsivel.

Következő lépés a Linksys router csere US R.-re Szintén az 50mW helyett egy 100mW-os ra. (ha valakit érdekel a Linksys olcsóért adom WRT 54 GS -3 hetes, 2 év gar+ 1 hozzávaló Speedboosteres kártya, brutál gyors ha jó a térerő)

Sajna nálunk is nagy a távolság kb.100m, minden egyes decibelért nagyon meg kell küzdeni :-))

Szerkesztette: gabo007 2006. 02. 22. 07:52 -kor

Gigabyte GA-M59SLI S4, AMD X2 4600+ , 2x1Gb PQI power DDR2 800 + 2X512KINGMAX MARS DDR2, Gigabyte GeForce 8600GT, 2x160GB maxtor SATA2 (RAID1), Samsung 930BF

#1752 Felhasználó inaktív   c0yr 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 22. 13:12

Idézet: VKP - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 8:28

Kell hozzá egy gép, amire raksz linuxot, kell egy PPoE meg sávszél management, meg pár üveg sör annak aki összedobja neked.

És ennek a linuxos gépnek kb. milyen paraméterei kell, hogy legyenek?
Meg ugye kell egy wlan router is? De milyen? Lehet egy valami egyszerű 10K körüli?  :think:

#1753 Felhasználó inaktív   Kenderice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 14:46

Idézet: c0yr - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 13:12

És ennek a linuxos gépnek kb. milyen paraméterei kell, hogy legyenek?
Meg ugye kell egy wlan router is? De milyen? Lehet egy valami egyszerű 10K körüli?  :think:

Linuxos gép kb.: egy 486-os is megteszi vagy egy alap P1-es 8MB RAM, 100-150MHz passzív hűtéses proci, hálókártyák (10Mbit-es elég) , floppymeghajtó. Az egész megvan 2-3 ezresből. Persze ha kell a WLAN, akkor többe kerül a hálókártya.
Ez a gép lenne a router. Fel kell rá konfigolni egy egyfloppys linuxot (Fli4l, Coyote, stb...), így még vinyó sem kell bele.
Wlan router minek?

Vagy ha ez bonyolult, akkor van sávszél szabályzós router is, de az nem olcsó...

#1754 Felhasználó inaktív   cornholio77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 14:51

Üdv mindenkinek !

Korábban ADSL-re volt kötve a routerem és tökeletesen ment minden, most pedig egy helyi kábelszolgáltatónál vagyok.

A problémám pedig a következő : A router kiiktatva tökéltesen megy a net, de routeren keresztül nem megy a domain név feloldás. A DNS szerver IP címe jól be van állítva. IP címmel pedig minden megy frankón.... csakhát az elég kényelmetlen pl. pöngészésél.

Nem tud valaki valamilyen öteteleten mondani, hogy hogyan induljak el a probléma megoldásban ? ... egyáltalán nem találok semmit a router konfigjában ami megoldást jelentene. (egyébként DHCP klines MAC addresset is klónozom.)

Köszi előre is a válaszokat.

#1755 Felhasználó inaktív   c0yr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 15:01

Idézet: Kenderice - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 15:46

Vagy ha ez bonyolult, akkor van sávszél szabályzós router is, de az nem olcsó...

De van olyan sávszélesség szabályozós wlan router, amin be tudnék mindent úgy állítani ahogy korábbi hozzászólásomban felvázoltam?  :think:
Vagy mindenképp  linuxos gép + (izé nem wlan router akkor hanem) AP kell hozzá?

#1756 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 15:16

Idézet: cornholio77 - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 14:51

Üdv mindenkinek !

Korábban ADSL-re volt kötve a routerem és tökeletesen ment minden, most pedig egy helyi kábelszolgáltatónál vagyok.

A problémám pedig a következő : A router kiiktatva tökéltesen megy a net, de routeren keresztül nem megy a domain név feloldás. A DNS szerver IP címe jól be van állítva. IP címmel pedig minden megy frankón.... csakhát az elég kényelmetlen pl. pöngészésél.

Nem tud valaki valamilyen öteteleten mondani, hogy hogyan induljak el a probléma megoldásban ? ... egyáltalán nem találok semmit a router konfigjában ami megoldást jelentene. (egyébként DHCP klines MAC addresset is klónozom.)

Köszi előre is a válaszokat.

Milyen router?
Melyik szolgáltató?
Szolg DNS-ét miért kézzel adod meg? Automatikus kéréssel se megy?

#1757 Felhasználó inaktív   DZzso 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 15:59

Sziasztok!

Ki kellene tennem messzebre az antennámat a routertől, de nem tudom milyen csati kell hozzá! Az igazság az, hogy nem ismerem a csatlakozókat ezen a frekin. A BNC és N csatiknál leragadtam sajna. Szóval egy WRT54GL-re kellene hosszabbítást eszközölnöm. Help pls.

DZzso

#1758 Felhasználó inaktív   cornholio77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 16:15

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 15:16

Milyen router?
Melyik szolgáltató?
Szolg DNS-ét miért kézzel adod meg? Automatikus kéréssel se megy?

A Router Topcom WBR256g, a szolgáltató BiaTV.

Előszőr én is automatikus kéréssel próbálkoztam, de úgy  sem meg így sem. A szolgáltatónál az mondják, hogy ha router nélkül megy akkor az egyébként sem lehet az ő hibájuk....

Én már azt sem tudom felfogni, hogy hogyan lehet egy router és egy hoszt között különbséget tenni, ha a MAC adresszük klónolt.

#1759 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 17:04

Idézet: DZzso - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 16:59

Sziasztok!

Ki kellene tennem messzebre az antennámat a routertől, de nem tudom milyen csati kell hozzá! Az igazság az, hogy nem ismerem a csatlakozókat ezen a frekin. A BNC és N csatiknál leragadtam sajna. Szóval egy WRT54GL-re kellene hosszabbítást eszközölnöm. Help pls.

DZzso

WRT54xx-re RPTNC-kell!!!

ÜDV: Tracert

#1760 Felhasználó inaktív   DZzso 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 17:50

Idézet: tracert - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 18:04

WRT54xx-re RPTNC-kell!!!

Szia!

Köszi a gyors választ, de még kérdeznék, ha megengeded. Találtam olyat, hogy RPTNC/N fordító, de mindkettő aljzat a "napszám " leírása szerint. Ez jó lehet nekem? A kérdéses router nem nálam, hanem a szüleimnél van, megnézni nem tudom sajnos, ezért a sok kérdés. Optikai rálátás ok, táv talán 300 méter lehet.
Thx

#1761 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 18:00

Idézet: c0yr - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 14:01

De van olyan sávszélesség szabályozós wlan router, amin be tudnék mindent úgy állítani ahogy korábbi hozzászólásomban felvázoltam?  :think:
Vagy mindenképp  linuxos gép + (izé nem wlan router akkor hanem) AP kell hozzá?

Linuxos gép mindenképpen kell, nem kell AP, ha raksz bele egy wireless kártyát
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1762 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 20:01

Idézet: Kenderice - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 13:46

Ez a gép lenne a router. Fel kell rá konfigolni egy egyfloppys linuxot (Fli4l, Coyote, stb...), így még vinyó sem kell bele.

Ezzel már lehet sávszélességet is szabályozni?

#1763 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 22:55

Idézet: DZzso - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 17:50

Szia!

Köszi a gyors választ, de még kérdeznék, ha megengeded. Találtam olyat, hogy RPTNC/N fordító, de mindkettő aljzat a "napszám " leírása szerint. Ez jó lehet nekem? A kérdéses router nem nálam, hanem a szüleimnél van, megnézni nem tudom sajnos, ezért a sok kérdés. Optikai rálátás ok, táv talán 300 méter lehet.
Thx

rptnc csati + kábel + antennától függő 2. csatlakozó kell... Az átalkaító itt "luxus", nem látom értelmét. H-1000-nél szokták alkalmazni, ha a kártyából/AP-ből a kábelhossz miatt ezzel kell menni.

#1764 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 09:57

Idézet: DZzso - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 18:50

Szia!

Thx

Hát attól függ mit értünk aljzat alatt??? mama vagy papa???

a WRT54xx-en papa van!

#1765 Felhasználó inaktív   DZzso 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 10:13

Idézet: lrajmon - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 23:55

rptnc csati + kábel + antennától függő 2. csatlakozó kell... Az átalkaító itt "luxus", nem látom értelmét. H-1000-nél szokták alkalmazni, ha a kártyából/AP-ből a kábelhossz miatt ezzel kell menni.

Szia!

Köszönöm, hogy segítetek!

Szóval a wrt-t a padlásra akarom rakni az antennát pedig árbócra. A kábel hossza kb 4-5 méter. Onnan etherneten PoE-vel táplálva le a szobába. Ez a része megy is. Antenna kábelnek H1000-et tennék, mivel sem a hossz, sem az ár ezen a hosszon nem jelentős. Antenna biquad, fixen forrasztva H1000-re. A H1000 végére N dugó (papa), wrt-re pedig ezek szerint RPTNC-alj(mama)/N-alj(mama) kellene? Jól gondolom?

Esetleg RPTNC-t lehet egyenesen H1000-re kapni? Eddig csak H155-re láttam.

Amúgy általában könnyen tanulok, de ebből a technikából kimaradtam eddig, szóval bocsi a sok hülye kérdésért. A wrt-hez pénteken este férek hozzá legközelebb, de ha addig megtudom amit kell, akkor pénteken beszerzés, szombaton pedig szerelés. Csak nem akarok használhatatlan dolgokat venni. A wrt eddig csak kábelen osztott, az AP része 0 kilóméteres :-) Csak a tanácsomra ilyet vettek. Most jól jön. Így nem kell áthelyezni az ADSL-t az öcsémnek és mind a 2 helyen lesz net.

Thx

#1766 Felhasználó inaktív   DZzso 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 10:16

Idézet: tracert - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 10:57

Hát attól függ mit értünk aljzat alatt??? mama vagy papa???

a WRT54xx-en papa van!

Szia!

Nem tudom, hogyan lehet egyszerre két felhasználónak válaszolni a fórumban, de Neked is köszönöm.

Thx

#1767 Felhasználó inaktív   DZzso 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 11:40

Sziasztok!

Művelődtem picit a nagy könyvtárban (Google) és oda jutottam, hogy :

Veszek RPTNC csatit H1000-hez. Nem kell konverter, mivel a google dobott linket az előzőhöz, így kimarad az N csati. Viszont az RPTNC krimpelős. Szal kell egy fogó is :( Pénzben ugyanott vagyok, csak a csillapítás nem lesz akkora, mert 2 csatlakozással kevesebb. Ez sem hátrány. Viszont könnyű-e elszúrni a krimpelést? Vegyek-e plusszba 1-2 csatit? Ethernetet krimpeltem még eddig csak.

Thx

#1768 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 11:49

Idézet: DZzso - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 11:40

Sziasztok!

Művelődtem picit a nagy könyvtárban (Google) és oda jutottam, hogy :

Veszek RPTNC csatit H1000-hez. Nem kell konverter, mivel a google dobott linket az előzőhöz, így kimarad az N csati. Viszont az RPTNC krimpelős. Szal kell egy fogó is :( Pénzben ugyanott vagyok, csak a csillapítás nem lesz akkora, mert 2 csatlakozással kevesebb. Ez sem hátrány. Viszont könnyű-e elszúrni a krimpelést? Vegyek-e plusszba 1-2 csatit? Ethernetet krimpeltem még eddig csak.

Thx

Ha egy ket kabelrol van szo, akkor nem erdemes fogot venni.
www.wlan-ok.hu
Itt erdeklodj, keszre is szerelik a kabelt, olyan csatival amivel akarod..

#1769 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 18:30

Idézet: DZzso - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 10:40

Veszek RPTNC csatit H1000-hez. Nem kell konverter, mivel a google dobott linket az előzőhöz, így kimarad az N csati. Viszont az RPTNC krimpelős. Szal kell egy fogó is :( Pénzben ugyanott vagyok, csak a csillapítás nem lesz akkora, mert 2 csatlakozással kevesebb. Ez sem hátrány. Viszont könnyű-e elszúrni a krimpelést? Vegyek-e plusszba 1-2 csatit?

1-2 dolog:
- sok krimpelős csatinak a közepét forrasztani kell csak a külseje krimpelős. Kicsit barbár megoldás, de azt is oda lehet forrasztani + 1-3 réteg zsugorcső.

- simán csak szerelhető (és forrasztós) csatit én még csak 'N' -ből láttam.

csatlakozók és tüskék(I)/hüvelyek(U):
RPTNC alj: I
RPTNC dugó : U
TNC alj : U
TNC dugó : I
RPSMA alj : I
RPSMA dugó : U
SMA alj : U
SMA dugó : I
N alj : U
N dugó : I

A fenntiekből látszik hogy NINCS pl: RPTNC aljzatban hüvelyes kivitel.

1 megjegyzés: szvsz ekkora távra elég a H-155 is.

#1770 Felhasználó inaktív   Kenderice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 19:14

Idézet: PcCave - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 20:01

Ezzel már lehet sávszélességet is szabályozni?

Igen. Többek között. De arra biztosan jó, amire neked kell.
Itt van egy-két dolog:
LINK
pl.
Coyote (ajánlom)
FLI4L (én ezt használtam)
FREESCO (ajánlom)

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88