HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#2171 Felhasználó inaktív   corelx 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 18. 08:10

Idézet

Én elsőkörben szétszedném és összeraknám újra.

Ez már egyszer megtörtént, átraktam máshova az antennát, de semmi sem változott :(
Probáltam másik antennával is, hogy csak rádugtam a kártyára, és kilogattam alul a gépből.
A csatlakozok felcserélésével is probálkoztam már, de nemhasznál.

Idézet

vagy a kártyád szar, vagy az AP-d. Egyébként ha ugrál a jelszint, akkor általában vert jelről van szó.

Már probáltam 3 másik kártyával és rengeteg AP-val, de mindenütt ugrál ugyanugy mint a videon.
Volt már probálva olyan helyen, hogy körbe voltam véve az APkal, mind 30-50 SNR, és azt is igy szaggatta.
Amugy miaza vert jel? Bár kétlem hogy mindenhol ilyen lenne :\

Akkor még mi lehet? :(:(:(

#2172 Felhasználó inaktív   corelx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 08:11

Idézet: VKP - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 22:34

Kell hozzá egy notebook, egy wlan kártya, külső antenna, egy auditor meg rengeteg türelem mire körülbelül megtalálod... ha megtalálod...

Vagy árulnak már ilyen kulcstartó hotspot keresőt is :) Van rajta 4-5led, és nemnagyobb mint egy pendrive. Azzal is jó móka keresgélni  :Đ

#2173 Felhasználó inaktív   ssl 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 18. 21:42

Tegyük fel megvan minden, notebook kellően erős wlan kártya (atheros chipsettel) BackTrack vagy Auditor SC meg a türelem. Hogyan csinálnád?

(Nem egy AP helyét akarom megtalálni,  hanem a klienst(irányt, távolságot és persze úgy hogy semmi külső jel nem utal kliens jelenlétére, tehát nem úgy akarom tudni, hogy kint van egy grid vagy yagi vagy parabola antenna és akkor abból következtetek).
Az ilyen kulcstartós szarok max azt jelzik van-e wlan AP  a környéken, de az engem nem érdekel. Arra ott van a kismet, airodump iwlist stb.)

#2174 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 00:09

Idézet: ssl - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 20:42

Tegyük fel megvan minden, notebook kellően erős wlan kártya (atheros chipsettel) BackTrack vagy Auditor SC meg a türelem. Hogyan csinálnád?

(Nem egy AP helyét akarom megtalálni,  hanem a klienst(irányt, távolságot és persze úgy hogy semmi külső jel nem utal kliens jelenlétére, tehát nem úgy akarom tudni, hogy kint van egy grid vagy yagi vagy parabola antenna és akkor abból következtetek).
Az ilyen kulcstartós szarok max azt jelzik van-e wlan AP  a környéken, de az engem nem érdekel. Arra ott van a kismet, airodump iwlist stb.)

kismet látja a klienst is...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2175 Felhasználó inaktív   ssl 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 19. 07:54

Valóban látja, de nekem az kell hogy pl. egy adott kliens milyen messze van és milyen irányban tőlem.
Ezt hogy csinálnád auditorral vagy bármi mással?

#2176 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 08:20

Idézet: ssl - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 8:54

Valóban látja, de nekem az kell hogy pl. egy adott kliens milyen messze van és milyen irányban tőlem.
Ezt hogy csinálnád auditorral vagy bármi mással?

Notival kezedben elindulsz, amerre nagyobb a jelszint, arra mész.  :)

#2177 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 07:27

Idézet: ssl - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 21:42

Jó (nem visszavert) jel esetében viszonylag egyszerű a helyzet: addig jársz körbe, míg az irányát be nem tudod lőni. Ahol az irányok metszik egymást, valahol ott a "forrás". GPS, térkép, iránytű, 1-2 óra, kis térinformatika (antenna abszolút iránya) és már meg is vagy (vagy ki is, ha Bp).

#2178 Felhasználó inaktív   gyuri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 09:11

Helló Mesterek!

Segítség kellene. Van egy Asus wl-500g routerem és azon a gyári bot antenna.
A szomszéddal osztom a netet. Köztünk van 4 fal. 1 db 30cm tégla 3 db 10cm tégla.

Szeretném erősíteni a jelet, mert nála ledobja a router (nála linksys 11b-s usb külső kártya van).

Erre az antennára gondoltam:Panel antenna

Ki mit gondol, megéri nem, más alternatíva.
Az ára 3000 bruttó lenne.

Köszi Gyuri

#2179 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 13:09

Idézet: gyuri - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 9:11

Helló Mesterek!

Segítség kellene. Van egy Asus wl-500g routerem és azon a gyári bot antenna.
A szomszéddal osztom a netet. Köztünk van 4 fal. 1 db 30cm tégla 3 db 10cm tégla.

Szeretném erősíteni a jelet, mert nála ledobja a router (nála linksys 11b-s usb külső kártya van).

Erre az antennára gondoltam:Panel antenna

Ki mit gondol, megéri nem, más alternatíva.
Az ára 3000 bruttó lenne.

Köszi Gyuri

Nem biztos, hogy segít. Először is ettől az egész "egyoldalas" lesz, a kliens oldalán semmi, csak nálad antenna.

#2180 Felhasználó inaktív   gyuri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 13:14

Idézet: lrajmon - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 12:09

Nem biztos, hogy segít. Először is ettől az egész "egyoldalas" lesz, a kliens oldalán semmi, csak nálad antenna.

Oké ezt értem, de a klienns oldalt egy Linksys WUSB11 van,  erre lett cserélve az előző dlink dwl-122 szintén külső usb kártya, mivel a dlink nem tudott visszafele is megfelelően szolgáltatni.

A routeren a radio power 60-ra van állítva, az átvitelt is levettem fix 11b-re.. :confused:

Egyéb ötlet, ajánlat? :up:

GYuri

#2181 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 20:14

Idézet: gyuri - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 13:14

Oké ezt értem, de a klienns oldalt egy Linksys WUSB11 van,  erre lett cserélve az előző dlink dwl-122 szintén külső usb kártya, mivel a dlink nem tudott visszafele is megfelelően szolgáltatni.

A routeren a radio power 60-ra van állítva, az átvitelt is levettem fix 11b-re.. :confused:

Egyéb ötlet, ajánlat? :up:

GYuri

mindkét oldalra antennázható cucc -- esetleg kábel??

#2182 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 22. 17:33

Hi!

Biztonsági kérdésem van.
A routerem tud pár titkosítást:

Static-wep
WPA-PSK
WPA
802.1x+Dynamic WEP
802.1x+Static WEP
802.1x+No WEP
WPA2-PSK
WPA2

Jelenleg WPA-PSK-t használok több mint húsz karakteres kulccsal.
Az lenne a kérdésem, hogy a fentiek közül melyik a maximálisan biztonságos titkosítás ami még nem igényel authentiációs szervert?

A WPA2-PSK az miben különbözik a sima WPA-PSK-tól? Ér valamit a dolog, ha bekapcsolom a WPA compatible módot a WPA2-PSK alatt? Elképzelhető, hogy egy vadiúj noti nem tud ilyet? (atheros ar5bxb6 kátrya).

Előre is köszi!

#2183 Felhasználó inaktív   Joke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 23. 18:54

Hi!

Lenne egy kérdésem. Van egy netszolgáltató, annak az ap-jére szeretnék csatlakozni, ködübelül olyan 500-800 méterre lehet tőlünk, visznont nem tom hogy megvan-e az optikai rálátás mert néhány fa az útban van és nem látom az ap-t. Sajna lehet hogy egy épület is útba esik.

Egy tonze 600r-es ap-t és egy orion 13p panelantennát néztem ki magamnak. Van esély arra hogy befogjam az ap-t?
Chieftec 360W, Asus A7N8X Rev 2.0  Delux Gold Ultra 400, AMD Barton 2500+@3200+, 2*512MB pqi 400Mhz DDR(2,3,3,5), Inno3d Geforce 6600GT AGP, Pinnacle Pctv TV Tuner, Seagate 200GB 7200 rpm, Pioneer 121 DVD-ROM, NEC ND-2500A DVD +/-RW, Samsung 765MB 17'

#2184 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 23. 19:32

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. ápr. 22., szombat - 18:33

Biztonsági kérdésem van.

A WPA-PSK és a WPA2-PSK a két legmagasabb szintű autentikáció, ami még nem igényel külön szervert.
PSK esetén érdemes kihasználni mind a 64 (vagy 63?) karakteres jelszót.
WPA és WPA2 között az a különbség, hogy a WPA TKIP (Temporal Key Integrity Protocol) kódolást használ, míg a WPA2 AES-t.
A TKIP 10000 csomagonként változtatja az ideiglenes kulcsot. Az AES a magasabb szintű.
Ezeket az infokat ebből a pdf-ből szedtem. Ha hülyeség akkor szóljatok. Régen olvastam egy másik doksit ami többoldalasan pont e két autentikáció közti különbséget írta le, de most nem találom.

Szerintem használd a WPA2-t, otthonra nem kell ennél nagyobb tikosítás. Wlan feltörős topicban volt erről is szó, van neten flash, amin pikkpakk feltörik a wpa-psk-t...

Konkrét wlan kártyának meg a honlapján kell megnézni támogatja-e ezeket a titkosításokat.

Szerkesztette: Fresi 2006. 04. 23. 19:32 -kor

#2185 Felhasználó inaktív   gyuri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 09:09

Idézet: lrajmon - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 19:14

mindkét oldalra antennázható cucc -- esetleg kábel??

Megnéztem a csatornákat és túl sokan voltunk az 1-n, így átmentem a 4-re, mot ott nincs más, és láss csodát műxik újra! :respect:

#2186 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 20:45

Hogyan tudom kideríteni a kártyámról hogy tud-e WPA2-PSK-t?

ATHEROS AR5BXB6

Semmit nem találni erről a neten.
Van valami okos progi ami kifaggatja?

Köszi!

#2187 Felhasználó inaktív   pumper 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 23:05

Rákerestem de nem igazán találtam olyan választ ami segítene. Arra vagyok kiváncsi, hogy az RTS treshold és a Fragment treshold mit jelentenek egy wlan káryta esetén, s az állításuk mit eredményez. Ha valaki tudja kérem segítsen.

#2188 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 06:44

Idézet: pumper - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 23:05

Rákerestem de nem igazán találtam olyan választ ami segítene. Arra vagyok kiváncsi, hogy az RTS treshold és a Fragment treshold mit jelentenek egy wlan káryta esetén, s az állításuk mit eredményez. Ha valaki tudja kérem segítsen.

hmmm... sztem ez megfelelő lehet: http://www.wi-fiplan...cle.php/1445641
Nagyon röviden a csomagok méretét ill. a fragmentációt tudod állítani, de ez "overhead"-et is okoz a wireless forgalomban. Általában defaultban OK, kivéve nagyon heterogén rendszereket ill. távoli usereket.

#2189 Felhasználó inaktív   Joke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 11:27

Idézet: Joke - Dátum: 2006. ápr. 23., vasárnap - 19:54

Hi!

Lenne egy kérdésem. Van egy netszolgáltató, annak az ap-jére szeretnék csatlakozni, ködübelül olyan 500-800 méterre lehet tőlünk, visznont nem tom hogy megvan-e az optikai rálátás mert néhány fa az útban van és nem látom az ap-t. Sajna lehet hogy egy épület is útba esik.

Egy tonze 600r-es ap-t és egy orion 13p panelantennát néztem ki magamnak. Van esély arra hogy befogjam az ap-t?

Valaki erre a kérdésre tudna válaszolni? Elég fontos lenne...
Chieftec 360W, Asus A7N8X Rev 2.0  Delux Gold Ultra 400, AMD Barton 2500+@3200+, 2*512MB pqi 400Mhz DDR(2,3,3,5), Inno3d Geforce 6600GT AGP, Pinnacle Pctv TV Tuner, Seagate 200GB 7200 rpm, Pioneer 121 DVD-ROM, NEC ND-2500A DVD +/-RW, Samsung 765MB 17'

#2190 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 12:39

Idézet: Joke - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 10:27

Valaki erre a kérdésre tudna válaszolni? Elég fontos lenne...

4,8,45,76,80

Szerinted ezekkel a számokkal nyerek a lottón?

Kb. ilyen kérdést tettél fel. Nagy valószínűséggel nem fog menni, mielőtt bármit megvennél, kérj kölcsön cuccot amivel ki tudod próbálni.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.