HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#2231 Felhasználó inaktív   Bendeguuuz 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 30. 16:26

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. ápr. 30., vasárnap - 15:06

bocs, kisse rohanasban vagyok, es nem igazan ertem a kerdesed.

a lenyeg: az AP-k nalad csak az ado szerepet tudjak ellatni, arra viszont tobb vevo is tud csatlakozni. ezek az AP-k vevokent nem tudnak funkcionalni. a PC-s wifi kartya mindig vevo. a tobbit remelem ki tudod ebbol sakkozni. sok sikert!

lényeg, hogy van egy WiFi-n bejövő hálózat (netmegosztas+hálózat) és erre akarok 2-3 géppel csatlakozni .. van 2 WiFi-s routerem (Dlink DI624+; SMCWBR14-G), ill egy WiFi kártyám (eddig ezzel a kártyával ment a dolog, de másik gépet is be kellene ebbe a szobába iktatni a hálozatba). feleslegesen kidobandó pénzem nincs .. megoldható? hogyan? gőzöm sincs mit hogy konfiguráljak, de egyenlore semmi épkézláb ötlet nincs.
ABIT NF-7S ver:2.0 # Barton 2500+ @ 3200+ # Aerocool HT101 + Zalman ZM-OP1 # 2X KingMax 512/400 SuperRam Dual Channel DDR # Club3D 6600 GT + Zalman VF700 AlCu # Samsung 250G Sata2 # 2x Maxtor 120G (7200) # Nec 2500 DVD-RW # Nec 3500 DVD-RW # Casetec 1020

#2232 Felhasználó inaktív   gamer8200 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 01. 00:59

Hali!
vettem egy Tonze AW6200R típusú AP-t, és sajnos még a legelején gondolkodás nélkül fölraktam rá a legújabb, 1.19-es firmware-t. namost nagyon ugy tűnik hogy elég instabil lett. olyat csinál hogy ha pl a menüjéből indítom ujra, akkor 5-10 percig eccerűen nem lehet elérni az eszközt UTP kábelen sem! Aztán gondol egyet és megjavul. viszont az az érdekes, hogy miközben az AP-t nem tudom elérni, az adatforgalom tökéletesen áthalad rajta, az AP-n keresztül simán elérem a rá csatlakozott klienst!!!!
tehát a kérdésem az lenne, hogy valaki el tudná e nekem a régebbi firmware-t küldeni?
ide ha lehet kérnem: dli604 kukac gmail pont com.
köcce előre is

#2233 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 06:53

Idézet: Bendeguuuz - Dátum: 2006. ápr. 30., vasárnap - 16:26

lényeg, hogy van egy WiFi-n bejövő hálózat (netmegosztas+hálózat) és erre akarok 2-3 géppel csatlakozni .. van 2 WiFi-s routerem (Dlink DI624+; SMCWBR14-G), ill egy WiFi kártyám (eddig ezzel a kártyával ment a dolog, de másik gépet is be kellene ebbe a szobába iktatni a hálozatba). feleslegesen kidobandó pénzem nincs .. megoldható? hogyan? gőzöm sincs mit hogy konfiguráljak, de egyenlore semmi épkézláb ötlet nincs.

Szerintem: WIFI kártya bele a gépbe(ami 24h-ban megy), mellé egy normál hálókártya. A net úgy jön be, hogy a WIFI kártyád csatlakozik a WIFI-n bejövő hálózatra. A normál UTP-s kártyát használva összekötöd a gépet a di-624-el.

Ekkor már az a többi 2-3 gép is tud csatlakozni a hálózathoz, a di-624-en keresztül, akár WIFI-, vagy egyszerű switchként használva a di-624-et UTP-n.

Ha a másik 2-3 gép csak UTP-n csatlakozik, akkor lehet elég lenne Neked egy pár ezer ft-os switch is és nem kellene egyik router sem.

Szerkesztette: ANTImatavFan 2006. 05. 01. 06:54 -kor

#2234 Felhasználó inaktív   gamer8200 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 15:00

nahh háj!
Ilyen antit néztem ki a jelenlegi Orion 12 dBi -s körsugárzóm helyett..
véleményeteket várom...

link: http://www.wireless-bolt.hu/detailproduct....productid=26881

#2235 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 18:19

de mire akarod hasznalni? es miert akarod lecserelni? (enelkul kisse nehez velemenyt mondani.)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2236 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 18:58

Sziasztok!

Tud valaki PC-s AP-klienst?
Lehetőleg ne legyen nagy gépigénye, nem szeretnék Wlan-winXP-híd-LAN konfigot.

#2237 Felhasználó inaktív   gamer8200 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 19:02

Idézet: gamer8200 - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 15:00

nahh háj!
Ilyen antit néztem ki a jelenlegi Orion 12 dBi -s körsugárzóm helyett..
véleményeteket várom...

link: http://www.wireless-bolt.hu/detailproduct....productid=26881

ugyanarra mint eddig, de gyanús hogy az Orion baszakszik, mivel eccer le lett szedve az oszlopról amin kint van, mert a tartószerkezete egy kicsit görbe volt, ebből kifolyólag ugyebár az anti is.... namost mikor megpróbáltuk a csatlakozását szétcsavarni, az antenna felőli része a csatinak egyszerűen KIESETT!!!!. visszatömködtem ahogy tudtam, dehát.....

#2238 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 21:31

Idézet: gamer8200 - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 0:59

Hali!
vettem egy Tonze AW6200R típusú AP-t, és sajnos még a legelején gondolkodás nélkül fölraktam rá a legújabb, 1.19-es firmware-t. namost nagyon ugy tűnik hogy elég instabil lett. olyat csinál hogy ha pl a menüjéből indítom ujra, akkor 5-10 percig eccerűen nem lehet elérni az eszközt UTP kábelen sem! Aztán gondol egyet és megjavul. viszont az az érdekes, hogy miközben az AP-t nem tudom elérni, az adatforgalom tökéletesen áthalad rajta, az AP-n keresztül simán elérem a rá csatlakozott klienst!!!!
tehát a kérdésem az lenne, hogy valaki el tudná e nekem a régebbi firmware-t küldeni?
ide ha lehet kérnem: dli604 kukac gmail pont com.
köcce előre is

Honnan szedtél 1.119 firmware-t?

#2239 Felhasználó inaktív   gamer8200 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 21:52

Idézet: lrajmon - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 21:31

Honnan szedtél 1.119 firmware-t?

www.tonze.com.tw
egyébként nem 1.119, hanem 1.19  :)
ja, és az instabilitás nem az ujj firmware miatt van... a hálózati problémát egy szviccsnek használt dlink di-604-es router okozta.. de ugy kivágtam hogy...

Szerkesztette: gamer8200 2006. 05. 01. 21:54 -kor

#2240 Felhasználó inaktív   Teddy Snow 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 08:36

Sziasztok.

Olyat kérdezek, de olyat, hogy... Már kb. fél éve keresem a választ. Google kereső, külföldi fórumok, 100 oldalas topikok átböngészése, sehol semmi. Ezért megpróbálom itt is.

A gép:
600MHz AMD
380MB RAM
Radeon 7200
Intel pro 100
Hangkártya (Az áldozat)
D-Link DWL 520+ (A gyanusított)
WinXP pro SP1-el aztán SP2-vel

Történet:
Vezeték nélküli internet. 512-vel megy, nagyon jól, hiba nélkül. A gépben van egy SB128-as hangkártya, ez is teljesen jó. Elindítom a Skype-ot és a gép dob egy kékhalált vagy egy nagy kattanással újraindul. Havernál ugyan ez a hiba, ugyan ez a konfig, csak neki más videókártyája van. Vett egy új gépet, a hangkártya és az wifi kártya maradt. A hiba is megmaradt. Kicserélte a wifi kártyát egy ASUS nem tudom mire. A hiba még mindig ugyan az. Kivette a hangkártyáját és beállította az alaplapit és megszünt a hiba. Én annyit cseleztem, hogy kicseréltem az SB128-amat egy Fortemedia szoftveres kártyára és jó lett dolog. A Fortemediát tovább cseréltem egy Cmedia-ra (szoftveres az is). Azzal is jó. Most ott tartok, hogy vennék egy SB Audigy-t, de nem merem, mert félek, hogy a DWL 520+ nem szereti a hardveres hangkártyát. Egyébként akkor is újraindul vagy lefagy a gép ha a Sound Forge-ban nyitok egy felvétel ablakot. Azzonal.
Tehát a kérdésem, hogy ismer valaki olyat, akinek D-Link DWL 520-as kártya mellett van egy hardveres hangkártyája és Skype-ozik, TeamSpeak-ezik, hangot digitalizál?

Bocs, hogy hosszú lett.
A segítséget előre is köszönöm.

#2241 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 20:22

Idézet: Teddy Snow - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 8:36

Sziasztok.

Olyat kérdezek, de olyat, hogy... Már kb. fél éve keresem a választ. Google kereső, külföldi fórumok, 100 oldalas topikok átböngészése, sehol semmi. Ezért megpróbálom itt is.

A gép:
600MHz AMD
380MB RAM
Radeon 7200
Intel pro 100
Hangkártya (Az áldozat)
D-Link DWL 520+ (A gyanusított)
WinXP pro SP1-el aztán SP2-vel

Történet:
Vezeték nélküli internet. 512-vel megy, nagyon jól, hiba nélkül. A gépben van egy SB128-as hangkártya, ez is teljesen jó. Elindítom a Skype-ot és a gép dob egy kékhalált vagy egy nagy kattanással újraindul. Havernál ugyan ez a hiba, ugyan ez a konfig, csak neki más videókártyája van. Vett egy új gépet, a hangkártya és az wifi kártya maradt. A hiba is megmaradt. Kicserélte a wifi kártyát egy ASUS nem tudom mire. A hiba még mindig ugyan az. Kivette a hangkártyáját és beállította az alaplapit és megszünt a hiba. Én annyit cseleztem, hogy kicseréltem az SB128-amat egy Fortemedia szoftveres kártyára és jó lett dolog. A Fortemediát tovább cseréltem egy Cmedia-ra (szoftveres az is). Azzal is jó. Most ott tartok, hogy vennék egy SB Audigy-t, de nem merem, mert félek, hogy a DWL 520+ nem szereti a hardveres hangkártyát. Egyébként akkor is újraindul vagy lefagy a gép ha a Sound Forge-ban nyitok egy felvétel ablakot. Azzonal.
Tehát a kérdésem, hogy ismer valaki olyat, akinek D-Link DWL 520-as kártya mellett van egy hardveres hangkártyája és Skype-ozik, TeamSpeak-ezik, hangot digitalizál?

Bocs, hogy hosszú lett.
A segítséget előre is köszönöm.

esetleg nincs ütközés(azonos irq) a két kártya között?  :confused: 

#2242 Felhasználó inaktív   Teddy Snow 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 07:14

Azonos IRQ-van minden, az összes kártya. De más más IO címen, így nincs ütközés "Ez az eszköz megfelelően működik." Közben tegnap kaptam kölcsön egy Audigy 1-est és úgy néz ki, hogy jó. Ezek szerint az SB128 nem tűr maga mellett WIFI-t, de még tesztelem.
Köszi a tippet.

#2243 Felhasználó inaktív   gamer8200 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 19:04

Háj!
Tudja e véletlen valaki hogy ez pontosan mire is jó? :: Inter Acces Point Protokol

Az AP-ban IAPP-nak van rövidítve. Ha bekapcsolom akkor mi lesz jobb, mit érek el vele?

#2244 Felhasználó inaktív   www1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 08:30

Tudja valaki, hogy hol kapok szombaton mmcx csatlakozót Bp.-en?

#2245 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 10:00

Sziaszok

Egy wlan kártya vásrálás előtt állok. Tudnátok segíteni a típus kiválasztásában. Az ár elég viszonlag meghatározó, minél olcsóbban szeretném megúszni, de nem lenne jó vmi gyönge cuccba beruházni. Egy Linksys router küldi a jelet és 2 vastagabb fal van a gépig. Egy Asus kártyával próbálkoztam már (ha jól emlékszem 138g típusú), de vmiért nem az igazi. 40-50 dB körüli a max jelerősség és elég instabil néha a kapcsolat.  Egy laptoppal is megnéztük, azon tökéletes volt a jel, de nekem normál asztali gépem van.
Esetleg ha vkinek vann a kedvencei között egy jó teszt ezekről a kártyákról, akkor az is jól jönne.

Előre is köszi a segítséget

#2246 Felhasználó inaktív   www1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 12:30

Antennával nem oldódna meg? pl Zyxel -nek van 5dbi-s antenája. 3k körüli összeg. Mágnestalpas kb. 1m kábel SMA csatis. Azt hiszem az ASUS-nak is sma kell.

#2247 Felhasználó inaktív   www1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 12:31

Connection timeout miatt duplán ment...

Szerkesztette: www1 2006. 05. 06. 12:31 -kor

#2248 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 12:37

Idézet: www1 - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 13:30

Antennával nem oldódna meg? pl Zyxel -nek van 5dbi-s antenája. 3k körüli összeg. Mágnestalpas kb. 1m kábel SMA csatis. Azt hiszem az ASUS-nak is sma kell.

nem tudom, de jobb lenne ha magában a kártya egy jobb, de megfizethető változat lenne. Most néztem, egy ilyen kártyát már bruttó 6e Ft ért odaadnak. De van 14-ért is más márka. Mondjuk olyan 8-at adnék is érte, ha jó darab.

#2249 Felhasználó inaktív   gamer8200 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 14:27

Idézet: Picassu - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 12:37

nem tudom, de jobb lenne ha magában a kártya egy jobb, de megfizethető változat lenne. Most néztem, egy ilyen kártyát már bruttó 6e Ft ért odaadnak. De van 14-ért is más márka. Mondjuk olyan 8-at adnék is érte, ha jó darab.

akkor a te választásod a U.S. Robotics 5416-os PCI kari lesz! 9000 FT körüli árához képest NAGYON jóóóó!!!!

#2250 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 15:24

Idézet: gamer8200 - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 15:27

akkor a te választásod a U.S. Robotics 5416-os PCI kari lesz! 9000 FT körüli árához képest NAGYON jóóóó!!!!

Köszönöm a tippet, utánanézek merre és mennyiért kapható. :respect:

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.