HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#2251 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 06. 15:47

Idézet: Picassu - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 16:24

Köszönöm a tippet, utánanézek merre és mennyiért kapható. :respect:

Hát sajna csak 1 helyen találtam eddig, de ott is nettó 9eFt. én jobban örülnék ha áfával lenne max ennyi. 12-t nem szeretnék kiadni. Esetleg tudsz boltot mondani ehhez az árhoz?

Szerkesztette: Picassu 2006. 05. 06. 15:52 -kor

#2252 Felhasználó inaktív   gamer8200 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 06. 16:34

Hmm..
tényleg 9000+áfa körül van, DE! hidd el, annyi többletet megér, én USR ezközöket használok, és mindegyik egy Istencsászár...
itt 1 link, én innen szoktam vásárolni : http://www.wlan-ok.hu/index.php?setf=8

#2253 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 17:45

Idézet: gamer8200 - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 17:34

Hmm..
tényleg 9000+áfa körül van, DE! hidd el, annyi többletet megér, én USR ezközöket használok, és mindegyik egy Istencsászár...
itt 1 link, én innen szoktam vásárolni : http://www.wlan-ok.hu/index.php?setf=8

Köszi, őket találtam meg én is.  :(
Majd akkor még győzködöm magam, mert ennyit nem akartam rááldozni :)

#2254 Felhasználó inaktív   NAron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 10:22

Ki tud olyan PCI-os wifi kártyáról, ami képes access point módban üzemelni és még Linux alatt is tudom használni? Azt tervezem, hogy a router-gépet egy access point funkcióval egészítem ki.
Használ valaki ilyen felállást?
Ha már sokszor volt ez a kérdés, akkor egy egysoros - link - válasszal is teljesen megelégszem :)

#2255 Felhasználó inaktív   NAron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 10:39

Válaszolok magamnak: Intersil Prim2 -es chipset kell nekem a kártyán. Ezt az adatot a gyártók a datasheeteken nem nagyon reklámozzák. Hogy tudok mégis ilyen kártyát találni? Milyen márkát/típust ajánlotok hatótávolság/megbízhatóság szempontjából?

#2256 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 12:12

Idézet: NAron - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 10:22

Ki tud olyan PCI-os wifi kártyáról, ami képes access point módban üzemelni és még Linux alatt is tudom használni? Azt tervezem, hogy a router-gépet egy access point funkcióval egészítem ki.
Használ valaki ilyen felállást?
Ha már sokszor volt ez a kérdés, akkor egy egysoros - link - válasszal is teljesen megelégszem :)

http://www.wlan-ok.hu/index.php?si=238
Ez biztosan menni fog és az ára sem veszélyes! :)
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#2257 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 14:35

Idézet: NAron - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 10:39

Válaszolok magamnak: Intersil Prim2 -es chipset kell nekem a kártyán. Ezt az adatot a gyártók a datasheeteken nem nagyon reklámozzák. Hogy tudok mégis ilyen kártyát találni? Milyen márkát/típust ajánlotok hatótávolság/megbízhatóság szempontjából?

Múzeumban talán még találsz; ma már csak 2.5 van időnként.....

#2258 Felhasználó inaktív   wlantal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 07:27

Jó reggelt.
Egy kérdés.Lehet-e két wifi karesszal,olyat csinálni,hogy az egyik fogja a router jelét igy van net,és a másik kártyát AP ként üzemeltetném és igy tovább osztja a netet?

#2259 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 12:33

Idézet: Picassu - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 10:00

Sziaszok

Egy wlan kártya vásrálás előtt állok. Tudnátok segíteni a típus kiválasztásában. Az ár elég viszonlag meghatározó, minél olcsóbban szeretném megúszni, de nem lenne jó vmi gyönge cuccba beruházni. Egy Linksys router küldi a jelet és 2 vastagabb fal van a gépig. Egy Asus kártyával próbálkoztam már (ha jól emlékszem 138g típusú), de vmiért nem az igazi. 40-50 dB körüli a max jelerősség és elég instabil néha a kapcsolat.  Egy laptoppal is megnéztük, azon tökéletes volt a jel, de nekem normál asztali gépem van.
Esetleg ha vkinek vann a kedvencei között egy jó teszt ezekről a kártyákról, akkor az is jól jönne.

Előre is köszi a segítséget

Ammi eddig bevalt az mind Atherosos chipsettes volt a Wlan-ok.hu oldalon van tonze kartya 2,5 es 5 Ghz PCI kartya (lehet hogy nincs fent de hivd oket fel. Az ar kb 15e Ft de mukodik minden alatt Linuxban AP modban is.
Az informatika atok de jo hogy van.

#2260 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 12:35

Idézet: wlantal - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 7:27

Jó reggelt.
Egy kérdés.Lehet-e két wifi karesszal,olyat csinálni,hogy az egyik fogja a router jelét igy van net,és a másik kártyát AP ként üzemeltetném és igy tovább osztja a netet?

Win XP alatt az MSI PCI Wlan kartyaja tudja, Linux alatt barmelyik atheros chipsettes kartya.
Az informatika atok de jo hogy van.

#2261 Felhasználó inaktív   wlantal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 17:28

Idézet: szaki - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 12:35

Win XP alatt az MSI PCI Wlan kartyaja tudja, Linux alatt barmelyik atheros chipsettes kartya.

Thx :respect: .Nekem egy Gigabyte GN-WPKG Ra2500-as chipset-es karim van és egy GIGABYTE GN-WP01GS kareszt szándékozok most venni.Remélem ezekkel is meg fogom tudni csinálni?!

#2262 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 08:56

Idézet: wlantal - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 17:28

Thx :respect: .Nekem egy Gigabyte GN-WPKG Ra2500-as chipset-es karim van és egy GIGABYTE GN-WP01GS kareszt szándékozok most venni.Remélem ezekkel is meg fogom tudni csinálni?!

http://www.wlan-ok.hu/index.php?si=238
Linux alatt megye rendesen,de winxp alatt ki kellene deriteni.Egyébként tonze.com.tw
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#2263 Felhasználó inaktív   carline 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 09:48

Van egy PCMCIA wlan kártyám amin a mellékelt képen látható csatlakozó van.
Mi a csatlakozó tipusa?
Pl. Cantennát vagy gridet tudok ezen a csatin rákötni?

Kép
Lenovo X201s
­

#2264 Felhasználó inaktív   DankenMcL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 17:58

Idézet: carline - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 8:48

...
Mi a csatlakozó tipusa?
...

Sötét a kép, de ha olyan a csatlakozó, mint amilyet a hozzászólásomhoz csatoltam, akkor ilyen kell Neked: pigtail Ugyanez létezik N aljzattal is.

Így már csatlakoztathatsz rá bármilyen antennát.

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  u.jpg (0byte)
    Letöltések:: 0

Szerkesztette: DankenMcL 2006. 05. 10. 17:59 -kor

#2265 Felhasználó inaktív   wlantal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 10:46

Idézet: carline - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 9:48

Van egy PCMCIA wlan kártyám amin a mellékelt képen látható csatlakozó van.
Mi a csatlakozó tipusa?
Pl. Cantennát vagy gridet tudok ezen a csatin rákötni?

Kép

Neked egy ilyenre van szükséged:Antenna konnektor dugasz uF / N aljzat

Szerkesztette: wlantal 2006. 05. 11. 10:48 -kor

#2266 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 12:09

Idézet: Picassu - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 18:45

Köszi, őket találtam meg én is.  :(
Majd akkor még győzködöm magam, mert ennyit nem akartam rááldozni :)

Végül döntöttem :)
Vettem egy SMC SMCWPCIT-G típusú kártyát
bruttó 8eFt környékén vesztegetik és nálam tökéletes jelminőséget produkál. Az ASUS WL138G pedig rendszeresen elvesztette a jelet. 5 év gari van a kártyára, remélhetőleg sokáig jól fog működni. Egyenlőre annyi a tapasztalat vele, hogy stabil és jó minőségű jelet fog. a gép helyzetétől függetlenül. Míg az ASUS csak speciális állás mellett fogott max gyenge jelet.
Csak azért írtam mindezt, hátha van más is aki tanácsatalan, és segít neki kicsit a választásban.

#2267 Felhasználó inaktív   carline 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 17:31

Idézet: DankenMcL - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 18:58

Sötét a kép, de ha olyan a csatlakozó, mint amilyet a hozzászólásomhoz csatoltam, akkor ilyen kell Neked: pigtail Ugyanez létezik N aljzattal is.

Így már csatlakoztathatsz rá bármilyen antennát.

Nem hiszem, hogy olyan ez mint a MiniPCI kártyán van.
Annak a peremen belül pici tüske van, ennél pedig kicsit magasabb a perem és belül üres.
Lenovo X201s
­

#2268 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 23:36

Gyerekek, olyan WLAN külső egységre lenne szükségem Ethernet porttal, ami AP, bridge, repeater módokat tud, mondjuk egy D-Link AirPlus 2000 féleség, de (!) :

- támogasson konzolt (telnet vagy ssh) - egy rendszergazda ismerősöm azt mondta hogy a Cisco ilyen de kurva drága és így inkább Linksys-ek, nagyon jók

- meg tudjam neki adni, hogy bazmeg ha a jel 50% fölé megy, ne növelje meg a sávszélt hanem maradjon ugyanannyiban, ugyanis CS alatt lagolok mint a fene, mert határon vagyok 11 és 28 Mbit között és váltogatja folyton, igaz 1 mega / sec-el töltök lefele (a gerinc mögötte jó) de vazz a pingek ilyen undorítóak nagyon, és ha picikét távolabb viszem akkor nyilván már nem teszi fel 28 Mbitre és 11-en atom jók a pingek is végre

- hja és lehessen neki extra erős adást állítani stb.

Tényleg a Linksys-ek ilyen jók ? Nem olcsóak ahogy nézegetem őket .. de normális cuccot akarok, és külsőt mindenképpen, driverekkel én nem szarakodok linux alá ..

tippet !

thx
Om mani peme hung.

#2269 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 07:53

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 23:36

Gyerekek, olyan WLAN külső egységre lenne szükségem Ethernet porttal, ami AP, bridge, repeater módokat tud, mondjuk egy D-Link AirPlus 2000 féleség, de (!) :

- támogasson konzolt (telnet vagy ssh) - egy rendszergazda ismerősöm azt mondta hogy a Cisco ilyen de kurva drága és így inkább Linksys-ek, nagyon jók

- meg tudjam neki adni, hogy bazmeg ha a jel 50% fölé megy, ne növelje meg a sávszélt hanem maradjon ugyanannyiban, ugyanis CS alatt lagolok mint a fene, mert határon vagyok 11 és 28 Mbit között és váltogatja folyton, igaz 1 mega / sec-el töltök lefele (a gerinc mögötte jó) de vazz a pingek ilyen undorítóak nagyon, és ha picikét távolabb viszem akkor nyilván már nem teszi fel 28 Mbitre és 11-en atom jók a pingek is végre

- hja és lehessen neki extra erős adást állítani stb.

Tényleg a Linksys-ek ilyen jók ? Nem olcsóak ahogy nézegetem őket .. de normális cuccot akarok, és külsőt mindenképpen, driverekkel én nem szarakodok linux alá ..

tippet !

thx

Ahogy az elvárásaidat nézem, leginkább mikrotik lenne jó.... bár szerintem teljesen felesleges, ez egy síma kliens üzemmódú darab. Hány méterre vagy az AP-tól és milyen antennával?

#2270 Felhasználó inaktív   Gordon Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 14. 09:37

Sziasztok!

Szeretnék kiépíteni itthon egy kis vezeték nélküli hálózatot. Vagy is csak az egyik gépet tenném wirellessre. Mivel a gépen nincs PCIMCIA, ezért rá kel szorulnom az USB wirellesre.... Azt már biztos, hogy routert kell vennem... Ha jól tudom, mert akkor az egyik gépet rá tudom kötni UTP kábellel. A másik meg mehet madzig nélkül.  :D
Az volna a kérdésem, hogy van-e valakinek tapasztalata ezzel az USB eszközzel? Melyik márkát érdemes megvenni? Lehetőleg ne legyen túl drága. És működjön egy panellakásban :)
Egyébként chellom van... Ha ez számottevő :)
Gigabyte K8N51GMF-9 S939, AMD Athlon64 3500 Venice, Hynix 4x512Mb DDR400, Inno3D 7600GS, NEC DVD_RW ND-3520A, LD DVD ROM

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.