HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#2351 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 17. 09:21

Idézet: arcadas - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 14:28

Üdv!

Nagyobb kiterjedésű (kis városi), szórt spektrumú rádiós hálózat (internet) kiépítéséről, szerver beállításról, biztonságáról, egységes sávszélesség korlátozás megoldásáról lenne szükségem vmi bővebb leírásra, esetleg könyvre. ( Keresőkkel és könyvtárral már próbálkoztam, de ha vki tud vmi jót akkor írjon.)

thx

Igy nem talalsz infot inkabb forumokon es speci OS doksikat ersz el.
- Linux
- Microtik
- stb

Aki uzemeltet az nem fogja elarulni mivel szivott es hogy mia mukodo megoldas mert igen csak megszenvedet erte, legalabis ingye nem.

Ha eszkozok infoi kellenek az gyartoi oldalak.

IP protokol meg szabvanyokrol a szakoldalakon erheto el info IEC.com de a letoltesek fizetosek.

Egyeb irodalom kiskapu kft kulfoldi konyvei kozott.
Az informatika atok de jo hogy van.

#2352 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 17. 10:04

Idézet: arcadas - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 14:28

Üdv!

Nagyobb kiterjedésű (kis városi), szórt spektrumú rádiós hálózat (internet) kiépítéséről, szerver beállításról, biztonságáról, egységes sávszélesség korlátozás megoldásáról lenne szükségem vmi bővebb leírásra, esetleg könyvre. ( Keresőkkel és könyvtárral már próbálkoztam, de ha vki tud vmi jót akkor írjon.)

thx

mikrotik tanfolyam.... . wlan-ok.hu

#2353 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 17. 10:11

Idézet: szaki - Dátum: 2006. jún. 12., hétfő - 20:49

Hm a radiusz az titkosit ezerrel. Ennel jobbat meg nem talaltak ki erre. a VPN az csak annyit csinal nagyolva hogy az elkuldendo adatot becsomagolja es azt kuldi tovabb a halozatra a masik oldal meg kicsomagolja.

a VPN titkosíthat is, nem is rosszul... DES, 3DES, stb.

#2354 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 17. 10:32

hi!

adsl megosztást szeretnék csinálni wlan routerrel. kicsit szétnéztem és arra jutottam, hogy a normál antennás mezei routereknél elég siralmas a helyzet tiszta rálátás nélkül. esetemben ez nem megoldható: két szint között kellene a megosztás.

kérdés 1: milyen routert (antennát) és/vagy megoldást ajánlanátok a célra.
kérdés 2: a gépben levő wlan kártyára (antennájára) is igaz ugyanez? mármint az, hogy cserélni kell vmi jobbra. hisz nyilván visszirányú kommunikációban is el kell jutnia a jelnek a routerhez. vagy a routerben esetlegesen cserélt antenna nemcsak nagyobb teljesítménnyel ad, hanem a vételi nyeresége is jobb?

vagymi? :)

#2355 Felhasználó inaktív   Bendegoose 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 17. 12:18

Idézet: dnyl - Dátum: 2006. jún. 17., szombat - 10:05

Lehet, hogy a jelerősség nagyobb, de milyen a jelminőség?

nos a jelmnőség szerintem kifogástalan lehet, már ha lehet ilyenről beszélni,
azt kipróbáltuk, hogy A pontban magasabra került az antenna, és így azt már C pontban is látni annak ellenére, hogy B pontban egy 5 fokos törés van A és C között, és C pontból közvetlenül A pontra csatlakozva hasonló sebességgel jöt a net mint B pontból, annak ellenére, hogy C pontból B pontba 49% jel erősség van, és C pontból A pontba pedig csak 22-25% és még a szabad rálátás sincs meg,

üdv,
B.

#2356 Felhasználó inaktív   Digi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 01:02

Sziasztok!

Van egy asus p4p800se alaplapom, amin rajta van az asus wifi slot. Nemrég beszereztem egy bele való kártyát, asus wifib-t.
Az alaplapi hálókártya a belső hálóra van csatlakoztatva, van egy pci-slotos hálokari, amire a net megy.(nem az ötödik pci slotban!)
Amikor berakom a wifi kártyát a helyére, akkor a gép elindulás után csak két ethernet kártyát lát, s azokat nem tudja feltelepíteni, a wifi kártyának se híre se hamva! Ha kiveszem, akkor minden működik, mindkét hálókártya.
Szerintetek mi lehet a gond?
Lehet h nem éppen a vezeték nélküli topikba való kérdés, de gondoltam először itt kérdezek!

Szerkesztette: Digi 2006. 06. 22. 01:02 -kor

Asus P5K-E wifi, Intel Q6600, 4x 1Gbyte Kingmax DDRII 1066Mhz RAM, Sapphire HD 2900XT PCI-Express 512Mbyte, WD Raptor 74Gbyte 10000rpm

#2357 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 06:17

Idézet: Digi - Dátum: 2006. jún. 22., csütörtök - 1:02

Sziasztok!

Van egy asus p4p800se alaplapom, amin rajta van az asus wifi slot. Nemrég beszereztem egy bele való kártyát, asus wifib-t.
Az alaplapi hálókártya a belső hálóra van csatlakoztatva, van egy pci-slotos hálokari, amire a net megy.(nem az ötödik pci slotban!)
Amikor berakom a wifi kártyát a helyére, akkor a gép elindulás után csak két ethernet kártyát lát, s azokat nem tudja feltelepíteni, a wifi kártyának se híre se hamva! Ha kiveszem, akkor minden működik, mindkét hálókártya.
Szerintetek mi lehet a gond?
Lehet h nem éppen a vezeték nélküli topikba való kérdés, de gondoltam először itt kérdezek!

Először is meg kéne nézni más PC-ben és másik slotban. Ha ott sem megy, csere.

#2358 Felhasználó inaktív   Digi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 13:11

Idézet: lrajmon - Dátum: 2006. jún. 22., csütörtök - 5:17

Először is meg kéne nézni más PC-ben és másik slotban. Ha ott sem megy, csere.

Igen, erre én is gondoltam, csak nincs egyik ismerősömnek sem ilyen lapja, vagyis amelyikben van asus wifi slot!
Esetleg nem segítene vki, Pesten lakó kipróbálni nála?
Asus P5K-E wifi, Intel Q6600, 4x 1Gbyte Kingmax DDRII 1066Mhz RAM, Sapphire HD 2900XT PCI-Express 512Mbyte, WD Raptor 74Gbyte 10000rpm

#2359 Felhasználó inaktív   DeepDish5 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 14:01

Udv!!

REgi routerem bexart,gondoltam WIFI-sre lecserelem, de havernak pl allandoan bontja kapcsolatot es ha gamel az ember ez eleg bosszanto,ez egyedi eset vagy WIFI-nel ez megszokott?
30 rugoig milyen roputert ajanlotok /4 port max/ 108 Mbps-eset erdemes?!

Koszonom  :respect:

#2360 Felhasználó inaktív   Casoli 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 11:52

Hali!

Olyan gondom van hogy van nekem egy asztali WLAN kártyához adott antennám, aminek fél méter lehet max. a kábele. Ezt csak egy hosszabbítóval tudnám kirakni az erkélyre. Ilyen hosszabbítót honnan tudok szerezni? RPSMA csati van az antennán és a hálókarin is. Esetleg átalakítóval koaxon keresztül. De hol tudok ilyet készre szerelten megvásárolni? 3m-nél nem kell hosszabb.

#2361 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 24. 21:00

Idézet: Casoli - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 11:52

Hali!

Olyan gondom van hogy van nekem egy asztali WLAN kártyához adott antennám, aminek fél méter lehet max. a kábele. Ezt csak egy hosszabbítóval tudnám kirakni az erkélyre. Ilyen hosszabbítót honnan tudok szerezni? RPSMA csati van az antennán és a hálókarin is. Esetleg átalakítóval koaxon keresztül. De hol tudok ilyet készre szerelten megvásárolni? 3m-nél nem kell hosszabb.

rpsma dugo+3m h-155+rpsma aljzatt!
Kérd igy szivesen megcsinalják itt:
www.wlan-ok.hu
:)
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#2362 Felhasználó inaktív   Casoli 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 07:49

Idézet: uboat - Dátum: 2006. jún. 24., szombat - 22:00

rpsma dugo+3m h-155+rpsma aljzatt!
Kérd igy szivesen megcsinalják itt:
www.wlan-ok.hu
:)

:respect:

#2363 Felhasználó inaktív   DeepDish5 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 15:45

Linksys WRT54 GS/GL -rol van vkinek tapasztalata?
Jelerosseg wifinel?

#2364 Felhasználó inaktív   Jancsi007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 03. 21:58

Sziasztok!

A routeremhez vettem egy Acces Pointot. Be van konfigolva, AP-n keresztül el tudom érni a routert is, és a skype is működik. Azonban nem megy a böngésző, sem az msn... Meg tudja valaki mondani, mik lehet a baj? Előre is köszönöm!!

#2365 Felhasználó inaktív   [.:AMDFan:.] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 11. 21:28

Idézet: Jancsi007 - Dátum: 2006. júl. 3., hétfő - 21:58

Sziasztok!

A routeremhez vettem egy Acces Pointot. Be van konfigolva, AP-n keresztül el tudom érni a routert is, és a skype is működik. Azonban nem megy a böngésző, sem az msn... Meg tudja valaki mondani, mik lehet a baj? Előre is köszönöm!!

Gondolom már megoldódott a probléma, de ha esetleg valakinek ez a gondja akkor állítson be DNS szervert az adott gépen amin netezik, és menni fog a böngésző meg az Emese is
Glory Glory Man United!!!

#2366 Felhasználó inaktív   uszilard 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 07. 13. 13:28

Sziasztok

Van egy olyan problémám, hogy microcom routeren nem tudom beállítabni a wepet. Ha rákattintok ne csináll semmit. Freemwaret nem találtam hozzá a gyártó oldalán. Szoftveres oka lehet a dolognak?

Szilárd

#2367 Felhasználó inaktív   erdosf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 13:46

Sziasztok!

Az iránt érdeklődnék, hogy milyen miniPCI kártyát ajánlanátok, amelyik notebookba beépíthető, tudja a 802.11g-s szabványt és a teljesítménye erősebbre is állítható, mint az átlagos ilyen kártyáké. (Ezalatt azt értem, hogy az adó teljesítményét a firware/driver által meg lehet növelni, mint például egy WLAN routernél, de ha nem szükséges, akkor akár csökkenteni is lehet.)

A notebookom egy ALBACOMP ACTIVIA típusú, van benne szabad miniPCI foglalat és az antenna előkészítés is meg van. (Az INTEL PRO WIRELESS kártya pl. biztos beépíthető.)

Jelenleg három kártyát találtam, amit neten is lehet rendelni:

TONZE PC-686X mPCI
CM9 Mini-PCI 802.11abg 

Válaszukat előre is köszönöm, tisztelettel:

#2368 Felhasználó inaktív   erdosf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 13:51

az előbb sikerült véletlenül rátenyerelnem a billentyűzetre :)
szóval még 1X:

Sziasztok!

Az iránt érdeklődnék, hogy milyen miniPCI kártyát ajánlanátok, amelyik notebookba beépíthető, tudja a 802.11g-s szabványt és a teljesítménye erősebbre is állítható, mint az átlagos ilyen kártyáké. (Ezalatt azt értem, hogy az adó teljesítményét a firware/driver által meg lehet növelni, mint például egy WLAN routernél, de ha nem szükséges, akkor akár csökkenteni is lehet.)

A notebookom egy ALBACOMP ACTIVIA típusú, van benne szabad miniPCI foglalat és az antenna előkészítés is meg van. (Az INTEL PRO WIRELESS kártya pl. biztos beépíthető.)

Jelenleg három kártyát találtam, amit neten is lehet rendelni:

TONZE PC-686X mPCI 802.11a/b/g Atheros AR5006XS
CM9 Mini-PCI 802.11a/b/g Atheros AR5213
SENAO NL-2511MP Plus miniPCI 802.11a/b/g Prism chipset

Ebből nekem a SEANO a legszimpatikusabb a teljesítménye miatt, de kérdés, hogy ez jó-e notebookba és az antennacsatlakozók is kompatibilisek-e.

Szóval köszi előre a segítséget...

#2369 Felhasználó inaktív   ibrahim 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 14:03

Sziasztok!

Remélem elfér ebben a topikban a kérdésem

Tehát: adott egy lakás, aminek a két átellenes végében lévő szobákban lennének gépek egy-egy csokorban, nevezzük ezeket A és B csoportnak. A cél, hogy a csoportokon belül és a csoportok között minél nagyobb sávszélességű kapcsolat legyen. A csoportokon belül nem gond a kábel, a csoportok között viszont vezeték nélküli összekötése gondoltunk, mert nem szeretnénk végigkábelezni a lakást. Az egész lakásnak kifelé egy netkapcsolata van (helyileg abban a szobában, ahol az A csoport gépei). A tervünk a következő: mind az A, mind a B csoport gépeit egy-egy wlan routerhez kapcsolnánk vezetékkel, a routerek pedig egymás között wifin kommunikálnának, A csop. routere lenne a netre kötve. A kinézett router(ek): Belkin Wireless Pre-N - remélve, hogy egymás között minél jobban meg tudják közelíteni a 100 Mbps-t.

A kérdésem az lenne, hogy jó-e az ötlet?
- működőképes-e így a hálózat, tud-e ilyen módon együttműködni 2 wlan router?
- van-e rá esély, hogy a két pre-N router egymás között elérni/megközelíti a 100 Mbps-t (konkrétan ilyen teszttel még nem találkoztam)?
- kicsit off: van-e tapasztalat az említett routerrel?

Ha nem jó, milyen javaslataitok vannak?

Előre is köszi a segítséget!
ibrahim

#2370 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 14:16

Idézet: ibrahim - Dátum: 2006. júl. 13., csütörtök - 15:03

Sziasztok!

Remélem elfér ebben a topikban a kérdésem

Tehát: adott egy lakás, aminek a két átellenes végében lévő szobákban lennének gépek egy-egy csokorban, nevezzük ezeket A és B csoportnak. A cél, hogy a csoportokon belül és a csoportok között minél nagyobb sávszélességű kapcsolat legyen. A csoportokon belül nem gond a kábel, a csoportok között viszont vezeték nélküli összekötése gondoltunk, mert nem szeretnénk végigkábelezni a lakást. Az egész lakásnak kifelé egy netkapcsolata van (helyileg abban a szobában, ahol az A csoport gépei). A tervünk a következő: mind az A, mind a B csoport gépeit egy-egy wlan routerhez kapcsolnánk vezetékkel, a routerek pedig egymás között wifin kommunikálnának, A csop. routere lenne a netre kötve. A kinézett router(ek): Belkin Wireless Pre-N - remélve, hogy egymás között minél jobban meg tudják közelíteni a 100 Mbps-t.

A kérdésem az lenne, hogy jó-e az ötlet?
- működőképes-e így a hálózat, tud-e ilyen módon együttműködni 2 wlan router?
- van-e rá esély, hogy a két pre-N router egymás között elérni/megközelíti a 100 Mbps-t (konkrétan ilyen teszttel még nem találkoztam)?
- kicsit off: van-e tapasztalat az említett routerrel?

Ha nem jó, milyen javaslataitok vannak?

Előre is köszi a segítséget!
ibrahim

100 megabit wlan-on? Ugye csak viccelsz?

De ha azt kérdezed mennyire közelíthető meg, akkor azt mondom 30-40 megabitnek már nagyon örülhetsz. De ez is kicsit álom kategória.  :Đ

Szerkesztette: FlowM@N 2006. 07. 13. 14:22 -kor

| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.