Idézet: PGabi - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 12:32
Egy-két gyakorlati tapasztalatra és tanácsra lenne szükségem! A következő technika van most
otthon D-LINK DI-624+ Router rajta kb. 7 méter h-155 kábel és kint a ház falán kívül a gyári antenna!
A kliens oldalon egy D-LINK DWL-G520+ kártya 7 méter h155 és a cseréptető alatt a gyári antenna!
A távolság 120 méter a két antenna között szinte tökéletes a rálátás (a szint tökéletes azt jelenti, hogy a fák lombkoronája takar bele egy kicsit ház vagy egyéb ojjektum nincs közte)
Most a jel erőség gyenge átviteli sebesség kb. 100 kbyte/sec!
Azt szeretném megtudni, hogy milyen antennát vegyek illetve kell-e mind két oldalra antenna? Én arra gondoltam, hogy kiviszek a tetőn kívülre egy 11dB Yagi antennát és azt rá állítom a router kis antennájára szerintetek elég vagy kell a másik oldalra is egy ugyanolyan antenna??
Illetve (ahogy nézegettem a e-boltokat) 11-16dB közötti Yagi ami kb. 6-7 ezer forint között mozog az megfelelő vagy sem? Azaz igazság feleslegesen nem akarok pénzt kidobni azaz gagyit se akarok venni, de feleslegesen nagy teljesítményű antennát sem szeretnék venni!
Az lenne a fő kérdésem milyen antennát(kat) és milyen „márkát” vegyek ami megfelel erre a távolságra(120m).
Előre is thx…
"Illetve (ahogy nézegettem a e-boltokat) 11-16dB közötti Yagi ami kb. 6-7 ezer forint között mozog az megfelelő vagy sem? Azaz igazság feleslegesen nem akarok pénzt kidobni azaz gagyit se akarok venni, de feleslegesen nagy teljesítményű antennát sem szeretnék venni!"
Kryon Yagi M15 --- 3664,-Ft + FA --- www.wlan-ok.hu