Vezetek nelkuli LAN II
Elküldve: 2005. 05. 12. 21:56
Elküldve: 2005. 05. 12. 22:17
Idézet: Atiqua - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 22:56
Gigabyte cuccok jók szoktak lenni... Nekem pl. Gigabyte VGA-m van, és olyan szépen megy, hogy még.
Amúgy a leírás alapján jónak tűnik... De ha jól tudom, Ralink chipes, és azzal meg gondok vannak... legalábbis nekem gondjaim vannak vele (Lásd itt)
Elküldve: 2005. 05. 13. 10:32
Idézet: gery_hu - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 21:17
Amúgy a leírás alapján jónak tűnik... De ha jól tudom, Ralink chipes, és azzal meg gondok vannak... legalábbis nekem gondjaim vannak vele (Lásd itt)
És az ott ajánlott megoldási mód sem segített (Zero config tools)? Másnak voltak problémái hasonló chipsetes kártyával?
Elküldve: 2005. 05. 13. 12:59
Idézet: Atiqua - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 22:56
Hali!
Nekem volt ilyen kártyám, kb 1 hónapig. Ameddig használtam, addig nem volt vele semmi problémám. Drivert lehet hozzá letölteni nemcsak a gigabyte oldalról, hanem a Ralink honpaljáról is. Ott újabb van.
Elküldve: 2005. 05. 13. 15:18
Idézet: Atiqua - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 11:32
1: Nem.
2: Eggyel feljebb...
Szerkesztette: gery_hu 2005. 05. 13. 15:21 -kor
Elküldve: 2005. 05. 13. 15:20
Idézet: olinka - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 13:59
Nekem volt ilyen kártyám, kb 1 hónapig. Ameddig használtam, addig nem volt vele semmi problémám. Drivert lehet hozzá letölteni nemcsak a gigabyte oldalról, hanem a Ralink honpaljáról is. Ott újabb van.
Lehet, hogy nem minden Ralink-os kártya ilyen, de a Conceptronic gyártmányú Ralink RT2500-as kártyák biztos, hogy ilyenek, én már kettőt és próbáltam, mindketőnél ugyanaz a probléma... Néha "becsúszik" pár hibás csomag... De mint mondtam, bővebben itt.
Elküldve: 2005. 05. 13. 17:32
Idézet
Most már teljesen kivagyok a wifitől.
úgy 2 hete írtam, hogy két notebook között sikerült megcsinálnom, h legyen net leosztava, meg hálozat is volt úgy ahogy.
Ezután vettem egy x-micro g-s usb-s wifit. Ezt rádugtam egy gépre a kollégiumi szobámban, és a notebookommal látták egymást, és volt háló.
Most megpróbáltam ugyanezt otthon is. Az asztali gép most lett frissen telepítve xp-vel, ugyanazt megcsináltam mint a másik esetben. Eredmény: mind a két gépen azt írják a wifi kapcsolatoknál, hogy kapcsolódtak arra a hálózatra, amit csináltam. Ehhez képest, se háló nincs, se net.
IP cím kérések automatikusak, lefutattam a windowsos netmegosztást, a munkacsoport ugyanaz.
Ha valaki tud, kérem segítsen.
Köszönöm
Ezt én írtam, de azóta sikerült megcsinálnom, csak egy problémám maradt. Az asztali géppel látom hálózatban a notebookot, de nem enged belépni, azt írja, hogy: \\XY nem érhető el. Lehet, hogy nincs joga a hálózati erőforrás használatához. Lépjen kapcsolatba a kiszolgáló rendszergazdájával, hogy megtudja, van-e hozzáférési joga. A hálózati elérési út nem található. De a notebookról minden további nélkül be tudok lépni az asztali gép megosztott részeibe. Hogy lehetne ezt megoldani?
Köszi
Az asztali gépben egy x-micro wlan 11g usb adapter van, a notebookban pedig beépített wifi van (Intel® PRO/Wireless LAN 2100 3B Mini PCI Adapter). A hálózat egyszerű, csináltam mind a két gépen ad-hoc módban uazon az ssid néven, uazzal a wep kulccsal vezeték nélküli hálózati kapcsolatot, ezután a windows net leoszójával leosztottam a netet és kész. Minden megy is, kivéve ezt a kis apróságot.
Köszönöm előre is.
Elküldve: 2005. 05. 13. 20:19
Idézet: bences - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 18:32
Ezt én írtam, de azóta sikerült megcsinálnom, csak egy problémám maradt. Az asztali géppel látom hálózatban a notebookot, de nem enged belépni, azt írja, hogy: \\XY nem érhető el. Lehet, hogy nincs joga a hálózati erőforrás használatához. Lépjen kapcsolatba a kiszolgáló rendszergazdájával, hogy megtudja, van-e hozzáférési joga. A hálózati elérési út nem található. De a notebookról minden további nélkül be tudok lépni az asztali gép megosztott részeibe. Hogy lehetne ezt megoldani?
Köszi
Az asztali gépben egy x-micro wlan 11g usb adapter van, a notebookban pedig beépített wifi van (Intel® PRO/Wireless LAN 2100 3B Mini PCI Adapter). A hálózat egyszerű, csináltam mind a két gépen ad-hoc módban uazon az ssid néven, uazzal a wep kulccsal vezeték nélküli hálózati kapcsolatot, ezután a windows net leoszójával leosztottam a netet és kész. Minden megy is, kivéve ezt a kis apróságot.
Köszönöm előre is.
Szia!
Milyen oprendszerek vannak a gépeken? Azt írtad, hogy az asztali gépen XP van, de milyen oprendszer van a laptopon???
Ha Win98 van rajta, akkor kicsit macerás a dolog, hogy működjön a file sharing, de megoldható. Én is szembekerültem már ezzel a problémával, én úgy oldotam meg, hogy csináltam az XP-s gépen egy olyan felhasználót, akinek a userneve és jelszava megegyezik a Win98-as gépbe belépett MS Network-ös felhasználó (az a kis ablak, ami induláskor jön be... bekér egy nevet meg egy jelszót).
Szóval, csinálsz egy felhasználót az XP-s gépen, egyező névvel és jelszóval, majd egyik csoportba sem sorolod bele az újonnan létrehozott felhasználót, így nem fog megjelenni az Üdvözlöképernyőn.
Ha ez megvan, a Win98-as gépen bejelentkezel a megadott névvel+jelszóval, és máris menni fog a dolog.
Azért a jogosultságokat ellenőrizd az XP-s gépen, "Mindenki"-nek adj olvasási jogot (legalább), illetve a beállításoktól függően lehet, hogy "Senki"-nek is kell adni jogokat, hogy menjen a dolog.
Ha valami nem megy, szólj, segítünk!
Ha a laptopon is XP van, akkor simán csak ellenőrizd a jogosultságokat, mennie kell a dolognak.
Remélem, tudtam segíteni valamit...
Szerkesztette: gery_hu 2005. 05. 13. 20:20 -kor
Elküldve: 2005. 05. 13. 22:01
jogosultságot hol nézzem meg?
Másik géppel való összekapcsoláskor nem volt ilyen gond
Elküldve: 2005. 05. 13. 22:23
Idézet: bences - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 23:01
jogosultságot hol nézzem meg?
Másik géppel való összekapcsoláskor nem volt ilyen gond
Azon a gépen nézd meg, ahol a megosztás van (asztali géped).
Jobb klikk a megosztott mappán -> Tulajdonságok -> Megosztás fül.
Itt ellenőrizd, hogy be van-e jelölve a "Mappa megosztása a hálózaton" opció, majd ellenőrizd a megosztás nevét + ha akarod, hogy a laptopról is lehessen írni a megosztást, akkor jelöld be a "Más felhasználók módosíthatják a fájljaimat" opciót!
Ha ez megvan, a laptopon csinálj egy ilyet:
Start -> Futtatás -> beírod: //asztali_gep_neve/megosztas_neve majd ENTER.
A hálózaton lévő gépek neveit a net view paranccsal tudod megnézni.
Elküldve: 2005. 05. 13. 22:27
Idézet: gery_hu - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 23:23
Jobb klikk a megosztott mappán -> Tulajdonságok -> Megosztás fül.
Itt ellenőrizd, hogy be van-e jelölve a "Mappa megosztása a hálózaton" opció, majd ellenőrizd a megosztás nevét + ha akarod, hogy a laptopról is lehessen írni a megosztást, akkor jelöld be a "Más felhasználók módosíthatják a fájljaimat" opciót!
Ha ez megvan, a laptopon csinálj egy ilyet:
Start -> Futtatás -> beírod: //asztali_gep_neve/megosztas_neve majd ENTER.
A hálózaton lévő gépek neveit a net view paranccsal tudod megnézni.
En inkabb a nev helyt a gep ip szamat irnam be.mivel szegeny MS termek nem mindig kezeli jol le az ekezetes betuket es a userek eloszeretettel adnak ekezetes gep nemvet
Elküldve: 2005. 05. 13. 22:40
Idézet: pike.killer - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 23:27
MS file sharingnél csak gépnevet lehet használni... IP-t nem fogad el.
Pl. ha beírom Futtatáshoz:
//Gery/filmek -> behozza a Filmek nevű megosztott mappát, ami a Gery nevű gépen található
de ha monjuk az IP-m 192.168.1.5 és beírom ezt:
//192.168.1.5/Filmek, akkor a Windows egy csinos ki hibaüzenettel jutalmaz meg...
Amúgy abban igazad van, hogy nem tanácsos ékezetes betűs megosztási neveket használni... de elvileg az XP-ben már lehet, csak akkor a régebbi, főleg a DOS alapú progik nem fogjá megtalálni...
Elküldve: 2005. 05. 13. 23:02
Idézet: gery_hu - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 23:40
Pl. ha beírom Futtatáshoz:
//Gery/filmek -> behozza a Filmek nevű megosztott mappát, ami a Gery nevű gépen található
de ha monjuk az IP-m 192.168.1.5 és beírom ezt:
//192.168.1.5/Filmek, akkor a Windows egy csinos ki hibaüzenettel jutalmaz meg...
Amúgy abban igazad van, hogy nem tanácsos ékezetes betűs megosztási neveket használni... de elvileg az XP-ben már lehet, csak akkor a régebbi, főleg a DOS alapú progik nem fogjá megtalálni...
Leheteseges nalam a a galeriabana kepek nel a beszurban megtalalod h lehet ilyet csinalni:D
Elküldve: 2005. 05. 13. 23:09
A munkacsoport mappája üres.
Elküldve: 2005. 05. 14. 09:24
Beállítom a router webes felületén a titkosítást.
A notival fel akarok jelentkezni, kéri is a kulcsot, beírom, megerősítem, és nem tud felcsatlakozni.
A titkosítás. WPA-PSK Kell valamit beállítani a notin is? Az op-rendszer XP Prof SP2.
Elküldve: 2005. 05. 17. 10:32
Itthon mikrohullámon keresztül netezek, csak az a gondom, hogy nem tudom nagyon messze vinni a gépemet az antennától. Ezért gondoltam, hogy veszek egy Wireless--Ethernet Bridge-et,aztán utp viszem amíg csak akarom, de nem vagyok benne biztos, hogy ezzel menni fog! SSID-t és Hálózati kulcsot kell csak beállítanom, az IP-t automatice kapom! Ezt az eszközt néztem ki: LINKSYS WET11 2,4GHz 11Mbps Wireless Ethernet Bridge 
Szerintetek meg lehet vele oldani? A kérdésem inkább az lenne, hogy ebben a bridge-ben be lehet-e állítani SSID-t és Hálózati kulcsot?
Elküldve: 2005. 05. 17. 11:17
Idézet: Amd_Boy - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 11:32
Itthon mikrohullámon keresztül netezek, csak az a gondom, hogy nem tudom nagyon messze vinni a gépemet az antennától. Ezért gondoltam, hogy veszek egy Wireless--Ethernet Bridge-et,aztán utp viszem amíg csak akarom, de nem vagyok benne biztos, hogy ezzel menni fog! SSID-t és Hálózati kulcsot kell csak beállítanom, az IP-t automatice kapom! Ezt az eszközt néztem ki: LINKSYS WET11 2,4GHz 11Mbps Wireless Ethernet Bridge 
Szerintetek meg lehet vele oldani? A kérdésem inkább az lenne, hogy ebben a bridge-ben be lehet-e állítani SSID-t és Hálózati kulcsot?
Szia!
Nekem is ilyen volt,míg tökre nem ment.Be lehet rajta állítani ssid-t,hálózati kulcsot is,de neked majd klónozni kell a PCI kártyád MAC címét,a Bridge-ben.Én nem ezt a tipust használnám a helyedben mert sok a szériahibás darab./az enyém is az lehetett/.
Elküldve: 2005. 05. 17. 11:45
Idézet: piston - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 12:17
Nekem is ilyen volt,míg tökre nem ment.Be lehet rajta állítani ssid-t,hálózati kulcsot is,de neked majd klónozni kell a PCI kártyád MAC címét,a Bridge-ben.Én nem ezt a tipust használnám a helyedben mert sok a szériahibás darab./az enyém is az lehetett/.
akkor milyet ajánlasz? A MAC címmel nem lesz gond, mert beszólok a netszolgáltatónak és már át is írták a MAC címet...
Szerkesztette: Amd_Boy 2005. 05. 17. 11:46 -kor
Elküldve: 2005. 05. 17. 11:46
Idézet: gery_hu - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 23:40
Én a Total Commenderbe ezt szoktam beírni és teljesen jól működik:
Idézet
(A backslash-t kell írni.)
Elküldve: 2005. 05. 17. 12:58
Szeretném lecserélni a 12Dbi-s panelantennámat egy nagyobra mert kevésnek találom az erejét 3-4km távolságra (úgy,hogy semmi zavar be a látókörbe)
Szóval légyszives adjatok több linket hol tudok venni minőségi antennákat (wlan-ok.hu-t ismerem) thx
view itt a rálátásom a dolgokra
Szerkesztette: alltech 66 2005. 05. 17. 13:10 -kor

Súgó
A téma zárva.