HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#421 Felhasználó inaktív   Stoto 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 21. 11:57

Valaki megtudna mondani hogy mi az az "invalid misc" ? Csak mert kb fel orankent fagy a gep, nem ettol van? Ja ez egy regi linuxos gep, ezt hasznalom routernek. Wlan nelkul nemfagy.
Kép

Szerkesztette: Stoto 2005. 05. 21. 11:58 -kor

MB:  Gigabyte GA-K8T890-9, CPU:  Athlon64 3000+, Memory:  2x512 Kingmax DDR400, VGA:  inno3D 6600GT 128mb, PS:  Ultra Power 470W

#422 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 12:54

Idézet: YikeSS - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 11:56

Valahol lattam regebben 1 home-made tervet/megoldast a wlan eszkozok sajat antennajara rahuzhato "parabola-szeru" pajzsrol. Nem tudtok 1 linket ra? Ellitolag iranyitottabba es erosebbe teszi valamelyest a jelet.

Erre gondoltál?
http://www.freeanten...ate2/index.html

#423 Felhasználó inaktív   szlnk 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 21. 16:00

Wireless internetszolgáltatást szeretnék a közeljövőben igénybe venni, és a csatlakozáshoz wireless bridge szükséges. Két gépet szeretnék rákötni a netre ennek segítségével, úgyhogy egy switchre is szükségem lesz a bridge és a gépek közé (ugye jól gondolom?).

Kérdésem, hogy ki lehetne-e váltani ezt a két eszközt (bridge + switch) eggyel, illetve ezzel egyidejűleg csökkenteni kéne a kötségeket is, ha megoldható (bridge /U.S.Robotics USR805430/  kb. 25 ezer, switch kb. 7-8 ezer Ft).

Olvasgattam egy kicsit a fórumon és találtam szimpatikus megoldást, csak nem tudom, hogy valóban muködik-e.

1. Linksys WRT54G  (Kábel/DSL router, 1 WAN, 4LAN port, 54 Mbps wireless Access Point) módosított firmwerrel működik bridge módban is (ezt olvastam). Működik ezzel egyidejűleg switchként is? Jó lenne ez így a célra? (ez kb. 18ezer Ft)

2. Ha bridge helyett Wireless Access Point eszközöket használok, amik bridge módban is működnek (pl.Linksys WAP54G, D-Link DWL-2000AP+ ??? ezek ugye tényleg működnek bridgeként is), akkor jobban járok, vagy rosszabbul, mert ezek "nem annyira jók bridgenek"? (Switch ekkor is kell, de a ezek jóval olcsóbbak egy bridgenél.)

Működnek ezek a megoldások? Van e valami hátrányuk (megbízhatóság, sebesség, titkosítás, stb.) a bridge+switchhez képest?

A válaszokat előre is köszönöm.

szlnk

#424 Felhasználó inaktív   mail_0 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 16:02

Sziasztok!

Kezdő wlan-os módjára szeretnék egy problémát felvetni.
Wlan-os internet szolgáltatómtól kaptam egy IP címet melyet egy d-link dwl-510-es pci-os wireless kártyán és antennán keresztül tudok netezésre használni.
Itthon meg szeretném oldani azt, hogy ezen az IP-n keresztül tudjak netezni több gépen (jelenleg 1 pc és 1 notebook).
Az itthoni hálózatot is wireless-en keresztül képzeltem el.
Milyen eszközökre lesz szükségem és hogyan kezdjek hozzá?

#425 Felhasználó inaktív   Rosep 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 16:44

Idézet: mail_0 - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 17:02

Sziasztok!

Kezdő wlan-os módjára szeretnék egy problémát felvetni.
Wlan-os internet szolgáltatómtól kaptam egy IP címet melyet egy d-link dwl-510-es pci-os wireless kártyán és antennán keresztül tudok netezésre használni.
Itthon meg szeretném oldani azt, hogy ezen az IP-n keresztül tudjak netezni több gépen (jelenleg 1 pc és 1 notebook).
Az itthoni hálózatot is wireless-en keresztül képzeltem el.
Milyen eszközökre lesz szükségem és hogyan kezdjek hozzá?

Kell:
- egy wireless router, pl. D-Link DI-624+, ebbe fixre beállítod a kapott IP-t
- meg ha nincs a notebook-odba, akkor egy PCMCIA WLAN kártya (D-Link DWL-G650+) vagy egy USB adapter

A roueternak adsz egy 192.168.0.1 IP címet (befelé), és beállítod a DHCP-t. Gépeken is automatikusra rakod az IP-cím meghatározást. Ennyi :)

Ja és arra ügyelj, hogy amit veszel router, a mostani antennakábeleddel azonos csatlakozójú legyen. (Ezért is ajánlottam a D-Link-et)

#426 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 18:18

Idézet: szlnk - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 17:00

Wireless internetszolgáltatást szeretnék a közeljövőben igénybe venni...

Kell pppoe a kapcsolat felépítéséhez?
Ha igen, akkor megegnedi a szolgáltató, hogy egyszerre 2-en ugyanazzal a felhasználónévvel csatlakozzanak? (Ha nem engedi meg azt, hogy valaki 2x jelentkezzen be, de pppoe kell a kapcsoalathoz, akkor nem fog menni a switches dolog.)
Melyik szolgáltató?

#427 Felhasználó inaktív   szlnk 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 19:40

Idézet: olinka - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 19:18

Kell pppoe a kapcsolat felépítéséhez?
Ha igen, akkor megegnedi a szolgáltató, hogy egyszerre 2-en ugyanazzal a felhasználónévvel csatlakozzanak? (Ha nem engedi meg azt, hogy valaki 2x jelentkezzen be, de pppoe kell a kapcsoalathoz, akkor nem fog menni a switches dolog.)
Melyik szolgáltató?

PPPOE kell, ha jól tudom (de Te ezt biztosan jobban tudod, mert NetEasy lenne a szolgáltató és láttalak a NetEasys fórumban is ;) ). Azt hiszem a szolgáltató egyébként sem engedi meg egyszerre a 2 belépést (jól tudom?), úgyhogy a switches megoldás tényleg nem fog menni... Router kell a bridge és a gépek közé?

Szinteén NetEasys fórumban láttam, hogy Linksys WRT54G-d van, és ezzel kapcsolódsz az AP-jukhoz. Akkor ez ugye működik :up: ? Lehet így 2 gépet is csatlakoztatni?

Szerkesztette: szlnk 2005. 05. 21. 19:41 -kor

#428 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 20:16

Idézet: szlnk - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 20:40

PPPOE kell, ha jól tudom (de Te ezt biztosan jobban tudod, mert NetEasy lenne a szolgáltató és láttalak a NetEasys fórumban is ;) ). Azt hiszem a szolgáltató egyébként sem engedi meg egyszerre a 2 belépést (jól tudom?), úgyhogy a switches megoldás tényleg nem fog menni... Router kell a bridge és a gépek közé?

Szinteén NetEasys fórumban láttam, hogy Linksys WRT54G-d van, és ezzel kapcsolódsz az AP-jukhoz. Akkor ez ugye működik :up: ? Lehet így 2 gépet is csatlakoztatni?

Igen, működik. Lehet több gépet is csatlakoztatni rá.
DE!
Nem gyári Linksys firmware van a routeren.
A router-t nem a webes felületén kell konfigurálni.

#429 Felhasználó inaktív   szlnk 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 20:46

Idézet: olinka - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 21:16

Igen, működik. Lehet több gépet is csatlakoztatni rá.
DE!
Nem gyári Linksys firmware van a routeren.
A router-t nem a webes felületén kell konfigurálni.

Ennek örülök :D , és köszi a választ!  :respect:
NetEasys fórumban most néztem, hogy leírtad hogyan kell beállítani az új firmwerrel. Akkor úgy néz ki ez lesz a megoldás. Tűzfalként is működik ekkor az eszköz?

#430 Felhasználó inaktív   mail_0 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 22:38

Idézet: Rosep - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 17:44

Kell:
- egy wireless router, pl. D-Link DI-624+, ebbe fixre beállítod a kapott IP-t
- meg ha nincs a notebook-odba, akkor egy PCMCIA WLAN kártya (D-Link DWL-G650+) vagy egy USB adapter

A roueternak adsz egy 192.168.0.1 IP címet (befelé), és beállítod a DHCP-t. Gépeken is automatikusra rakod az IP-cím meghatározást. Ennyi :)

Ja és arra ügyelj, hogy amit veszel router, a mostani antennakábeleddel azonos csatlakozójú legyen. (Ezért is ajánlottam a D-Link-et)

Lehet, hogy én nem értem, de ha meglesz a wireless router amire rákötöm a tetőn lévő antennát (kb 8m magasan van a tetőmön), akkor annak látnia kellene a dwl-510-t a saját antennájával és a notebook wireless-ét?
Ha ez így van, akkor a falak, mennyezetek nem fogják gátolni a kommunikációt?

#431 Felhasználó inaktív   Rosep 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 23:45

Idézet: mail_0 - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 23:38

Lehet, hogy én nem értem, de ha meglesz a wireless router amire rákötöm a tetőn lévő antennát (kb 8m magasan van a tetőmön), akkor annak látnia kellene a dwl-510-t a saját antennájával és a notebook wireless-ét?
Ha ez így van, akkor a falak, mennyezetek nem fogják gátolni a kommunikációt?

Elvileg látnia kéne. Sőt... A DWL-510 és a notebook is láthatja egymást, a routert (mint AP-t) kihagyva.

#432 Felhasználó inaktív   mail_0 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 07:39

Idézet: Rosep - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 0:45

Elvileg látnia kéne. Sőt... A DWL-510 és a notebook is láthatja egymást, a routert (mint AP-t) kihagyva.

A notebook-ba szerinted melyikkel járok jobban? (DWL-G650 cardbus vagy DWL-G122)

#433 Felhasználó inaktív   Rosep 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 10:06

Idézet: mail_0 - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 8:39

A notebook-ba szerinted melyikkel járok jobban? (DWL-G650 cardbus vagy DWL-G122)

"Szereltem" már jópár notebookba ilyet is olyat is. Hát nem tudom. Én most veszek notebookot, és én PCMCIA-t fogok bele rakni. Igazából az USB-s ellen csak két érvet tudok felhozni. Egyik, ha nem ugyanaba az USB portba dugod, újra kell telepíteni (mint ált. minden USB-s cuccot). Másik, hogy szerintem egy PCMCIA-sat ágyban fekve talán nem lehet olyan könnyen letörni. :)

#434 Felhasználó inaktív   mail_0 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 10:20

Idézet: Rosep - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 11:06

"Szereltem" már jópár notebookba ilyet is olyat is. Hát nem tudom. Én most veszek notebookot, és én PCMCIA-t fogok bele rakni. Igazából az USB-s ellen csak két érvet tudok felhozni. Egyik, ha nem ugyanaba az USB portba dugod, újra kell telepíteni (mint ált. minden USB-s cuccot). Másik, hogy szerintem egy PCMCIA-sat ágyban fekve talán nem lehet olyan könnyen letörni. :)

Én most vettem egy Acer Travelmate 2354LM notebook-ot és a hiresztelésekkel ellentétben sajna nincs benne se wifi , se irda... :-( Van az oldalán egy wifi kapcsoló+led, de csak annyit ír ha ki-be kapcsolgatom, hogy wireless on és wireless off.)
Úgyhogy valószínűleg a pcmcia mellett döntök.
Köszi a segítséget!

#435 Felhasználó inaktív   Rosep 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 14:14

Idézet: mail_0 - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 11:20

Én most vettem egy Acer Travelmate 2354LM notebook-ot és a hiresztelésekkel ellentétben sajna nincs benne se wifi , se irda... :-( Van az oldalán egy wifi kapcsoló+led, de csak annyit ír ha ki-be kapcsolgatom, hogy wireless on és wireless off.)
Úgyhogy valószínűleg a pcmcia mellett döntök.
Köszi a segítséget!

Acerben az "i" végűek a WiFi-sek.
Én egy 2355NLM-et veszek nemsoká, és abban se lesz...

#436 Felhasználó inaktív   atomin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 15:54

Idézet: aurum - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 6:29

de mivel fel dupley az atvitel meg csomagvesztes is van kb a felet tudja. superg modban tomorit, stb +30..40%-at tobbet.

köszi az infokat , thx
Most nincs, ..........

#437 Felhasználó inaktív   mail_0 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 15:59

Idézet: Rosep - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 15:14

Acerben az "i" végűek a WiFi-sek.
Én egy 2355NLM-et veszek nemsoká, és abban se lesz...

Bocsi, egy nem ide illő kérdés...
A regisztárciókor beállítottam, hogy minden egyes fórum hozzászóláskor küldjön mail. Hogyan tudnék megszabadulni ezektől a mail-ektől?

#438 Felhasználó inaktív   mail_0 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 16:23

Idézet: mail_0 - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 16:59

Bocsi, egy nem ide illő kérdés...
A regisztárciókor beállítottam, hogy minden egyes fórum hozzászóláskor küldjön mail. Hogyan tudnék megszabadulni ezektől a mail-ektől?

Rosep!
Lenne még egy kérdésem.
Oly sok mindent lehet olvasni a notebook-ok aksi használatáról....
Hogyan érdemes használni a notebook-ot Li-ion-os aksival? Töltés közben vagy ki kell venni az aksit amikor pl. itthon használom töltőröl vagy lényegtelen?

#439 Felhasználó inaktív   Rosep 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 20:09

Idézet: mail_0 - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 17:23

Rosep!
Lenne még egy kérdésem.
Oly sok mindent lehet olvasni a notebook-ok aksi használatáról....
Hogyan érdemes használni a notebook-ot Li-ion-os aksival? Töltés közben vagy ki kell venni az aksit amikor pl. itthon használom töltőröl vagy lényegtelen?

Ezt nem tudom mer én még nem vettem.
De itt egy jó kis topik: https://forum.hwsw.h...showtopic=84269

#440 Felhasználó inaktív   BoZo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 23:18

Sziasztok!

A biztonsági dolgokhoz nem nagyon értek, ezért lenne ezzel kapcsolatban kérdésem:
Ha van két kis vezetékes LAN (2-2 gép) egy-egy PtP bridge módba állított WAP11-el összekapcsolva, és az egyik vezetékes LAN-ra van kötve egy router, amin keresztül ez az egész rendszer elérheti a netet, akkor ha WEP-et és WPA-PSK-t hanyagolom, de mindkét AP-n és a routeren is csak a mi 4 gépünk MAC címét engedélyezem a MAC szűrésnél, akkor nem tud senki sem vezeték nélük csatlakozni erre a hálóra, különösen nem kimenni ezen keresztül a netre?

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.