HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#401 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 19. 20:09

Idézet: sif85 - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 17:24

Sziasztok!
Az volna a kérdésem, hogy hogyan lehet egy wlan routerrel(X-Micro 11mbit) megosztott internet sávszélességét a klienseknek külön-külön beállítani? Gondolom új routert kellene vennem, ami tud ilyet és ez sajna nem aprópénz.. :( A szofveres limitálással az a bajom, hogy a hálót másolásra is szeretnénk használni, nem csak internet megosztásra, és itt a pl. 256kbit nagyon kevéske lenne. Esetleg olyan progi létezik, amivel csak az internet sávszélességét lehetne korlátozni, tehát mondjuk adott porton történő forgalmakat.
Bocs, ha hülyeséget kérdeztem.

sif

Én linux-ot javasolnék 1fdd-vel, P1-100-as simán elég...

#402 Felhasználó inaktív   nutvalk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 21:59

Idézet: sif85 - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 15:38

És egy ilyen új router mennyibe kerül? Vagy legalább milyen kulcsszó alapján keressem?

Én két ilyen routerrel találkoztam személyesen, mindkettőt ajánlani tudom:
- Linksys WRT54G (br 20000 - users.hu)
- Zyxel 334WT (br 27000 - wlan-ok.hu)

Éppen egy másik (sticky) topicban ütköztetünk érveket és ellenérveket, ha gondolod, nézz be oda.
Ja, és a WRT54G-ről még annyit érdemes tudni, hogy sok a gyárilag hibás darab, melyek újraindulnak a WLAN terhelés alatt. (én vettem két rosszat, az egyiket pénzre váltottam, a másikat kicserélték - megint rossz volt, de ez még a boltban kiderült  :D  - a negyedik működik)

#403 Felhasználó inaktív   nutvalk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 21:59

Idézet: calibra - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 21:09

Én linux-ot javasolnék 1fdd-vel, P1-100-as simán elég...

Pl a WRT54G Alchemyvel = linux..

#404 Felhasználó inaktív   Stoto 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 20. 13:02

Hi!
ad-hoc módban támogatott az 54mbps? Nekem sehogy se sikerül 11mbps fölé menni. Mindkét gépen beállítom a nevet, channelt, sebességet aztan ugyanugy 11mbpsel megy.
MB:  Gigabyte GA-K8T890-9, CPU:  Athlon64 3000+, Memory:  2x512 Kingmax DDR400, VGA:  inno3D 6600GT 128mb, PS:  Ultra Power 470W

#405 Felhasználó inaktív   atomin 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 20. 18:16

Üdv minenkinek,

szeretnék belépni a wlan táborba,
vettem egy notit amiben a köv. wlan van beépítve--->>
Atheros Communications 802.11g Wireless Adapter PCI
1.ezzel a kártyával mennyi lenne a max sebesség amivel csatlakozhatok a netre?
2.ezzel a --''-- hatótávolság az acces pointtol ahol még működni, magyarul mennyi a hatótávolsága?

Valamint szeretném megtudni hogy milyen acces pointot érdemes vennem:
Az elvárások a következőek lennének:
Most 100Mbit-es kapcsolatom van és ez Lan kapcsolat (koli), szeretném hogy a wlan sebessége ugyanilyen legyen , ne lassabb ( a gyorsabb nem gond .
Tehát az acces pointot rá lehessen kötni Lan-ra is , valamint működjön otthon is telefonos internettel is (gondolom ez a router opció lenne).
Tehát aki tud segítsen , köszi
Lenne itt egy kis gép , ez pont olyan lenne amit keresek??? Bővebben: link
és akkor ez 54Mbit -et tud , vagy Wlan on keresztül megy 100Mbit-es sebességgel??

sorry ha hosszú lett , thx
Most nincs, ..........

#406 Felhasználó inaktív   jbl 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 18:50

Sziasztok !

Nekem van egy Wireless Lan NL-2611CB3 PLUS rendszer bent a szobába, kint egy 60cm antenna kb 7km-röl kapom az internetet.(az internet szolgáltató szerelte fel) AZ lenne a kérdésem hogy milyen programmal lehet megnézni a jelszintet( térerö)? És honnan tölthetö le? :think:

#407 Felhasználó inaktív   nutvalk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 18:58

Idézet: atomin - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 19:16

Üdv minenkinek,

szeretnék belépni a wlan táborba,
vettem egy notit amiben a köv. wlan van beépítve--->>
Atheros Communications 802.11g Wireless Adapter PCI
1.ezzel a kártyával mennyi lenne a max sebesség amivel csatlakozhatok a netre?
2.ezzel a --''-- hatótávolság az acces pointtol ahol még működni, magyarul mennyi a hatótávolsága?

Valamint szeretném megtudni hogy milyen acces pointot érdemes vennem:
Az elvárások a következőek lennének:
Most 100Mbit-es kapcsolatom van és ez Lan kapcsolat (koli), szeretném hogy a wlan sebessége ugyanilyen legyen , ne lassabb ( a gyorsabb nem gond .
Tehát az acces pointot rá lehessen kötni Lan-ra is , valamint működjön otthon is telefonos internettel is (gondolom ez a router opció lenne).
Tehát aki tud segítsen , köszi
Lenne itt egy kis gép , ez pont olyan lenne amit keresek??? Bővebben: link
és akkor ez 54Mbit -et tud , vagy Wlan on keresztül megy 100Mbit-es sebességgel??

sorry ha hosszú lett , thx

Nem kapsz olyan WLAN eszközt, ami eléri a LAN sebességét. A 108MBiT is parasztvakítás. Gyakorlatban olyan 20MBiT a maximum, amit elérhetsz. A notid pedig csak 11MBiTes. A link beszúrása meg nem sikerült neked...  :D

#408 Felhasználó inaktív   atomin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 19:20

Idézet: nutvalk - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 19:58

Nem kapsz olyan WLAN eszközt, ami eléri a LAN sebességét. A 108MBiT is parasztvakítás. Gyakorlatban olyan 20MBiT a maximum, amit elérhetsz. A notid pedig csak 11MBiTes. A link beszúrása meg nem sikerült neked...  :D

11 Mbit??????

e a tipusszáma a wlan-nak 
    Atheros AR5002G Wireless Network Adapter

Szerkesztette: atomin 2005. 05. 20. 19:21 -kor

Most nincs, ..........

#409 Felhasználó inaktív   pike.killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 19:26

Idézet: atomin - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 20:20

11 Mbit??????

AR5002G Solution Highlights

*

Support for IEEE 802.11b, 802.11g
    *

Uses digital CMOS technology exclusively, minimizing power consumption and cost while maximizing reliability
    *

Highly integrated 2-chip set
    *

2.4 GHz Radio-on-a-Chip (RoC)
    *

Multiprotocol MAC/baseband processor that support the RoC
    *

Wireless Multimedia Enhancements Quality of Service support (QoS)
    *

Super G® mode delivers up to 108 Mbps raw data rate with typical end user  throughput exceeding 60 Mbps
    *

Hardware encryption for the Wi-Fi Protected Access (WPA) and IEEE 802.11i security specifications, provides Advanced Encryption Standard (AES), Temporal Key Integrity Protocol (TKIP) and Wired Equivalent Privacy (WEP) without performance degradation
    *

Support for draft IEEE 802.11e, h, and i standards
    *

Third-generation OFDM radio provides best-in-class range, throughput, and power consumption

#410 Felhasználó inaktív   nutvalk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 19:32

Idézet: atomin - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 20:20

11 Mbit??????

Na igen.. Benéztem. Ez van.

#411 Felhasználó inaktív   atomin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 19:35

Idézet: nutvalk - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 20:32

Na igen.. Benéztem. Ez van.

akkor 54mbit, de valami gyorsítóval akár 108-at is tud , ugye ???
(ne migazán értem még ezeket a cuccokat , de remélem jól értelmezem)
köszi
és a kártya linkje
Most nincs, ..........

#412 Felhasználó inaktív   nutvalk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 19:41

Idézet: atomin - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 20:35

köszi
és a kártya linkje

Igen. De a gyakorlatban kb 2-3 megabájtnál nem lesz gyorsabb a fájlátvitel. Ez tapasztalat. Nem konkrétan ezzel a kártyával, de a weblapon is csak 60 megabitet tényleges sebességet emlegetnek. Talán van valakinek konkrét tapasztalata, és meg tud cáfolni... úgy legyen!

#413 Felhasználó inaktív   atomin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 19:43

Idézet: nutvalk - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 20:41

Igen. De a gyakorlatban kb 2-3 megabájtnál nem lesz gyorsabb a fájlátvitel. Ez tapasztalat. Nem konkrétan ezzel a kártyával, de a weblapon is csak 60 megabitet tényleges sebességet emlegetnek. Talán van valakinek konkrét tapasztalata, és meg tud cáfolni... úgy legyen!

a jó ha tutira menne 2-3-al az tökéletes lenne,

és arról tudtok mondani valamit hogy mennyi a hatótávja ezeknek???
például 2 falon keresztül kb. ? méterre müxik?
Most nincs, ..........

#414 Felhasználó inaktív   nutvalk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 19:55

Idézet: atomin - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 20:43

a jó ha tutira menne 2-3-al az tökéletes lenne,

és arról tudtok mondani valamit hogy mennyi a hatótávja ezeknek???
például 2 falon keresztül kb. ? méterre müxik?

Pl két fal és 5m táv már necces lehet. Nálam a Linksys WRT54G-n adóteljesítményt kellett növelni (4x), és így is 1-2mb csak. És már az sem stabil. Pl a hálózaton xvid film 5 percenként megugrik.. De ez függ a fal anyagától is, vastagságától is..

#415 Felhasználó inaktív   Barrow 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 22:25

Sziasztok!

Egy hatalmas es nagy volumenu kerdessel fordulok hozzatok!
Az a tenyallas hogy a falunkban nincs normalis szelessavu net (Gyöngyöshalász). Es szeretnek alkotni egyet vezeteknelkuli halon! Valamicske infot mar szedtem ossze a dologrol de a ti velemenyetekre illetve konstrukcios megoldasotokra is kivancsi lennek!
A varos ahonnan a netet loni kellene kb 5km legvonalban! Egy haz 11. emeleterol. Az elso kerdes itt merul fel. Ugyan is egy szal DSL nem eleg (5 emberenkent 1 3M-as kb kezdetben 15-20 emberre szamitok) A wan prtok ugy tudom hogy csak 10M-ak szoval hogy adom be az osszes dslt az apnek ami tovabb lovi ide Halaszra? Illetve hogy megoldhato e. Itt ugyancsak egy grid fogna a jelet egy ujabb ap-n es innen osztanam szet egy torony segitsegevel ami lehet hogy egy haz tetejen lenne de lehet meg masik megoldas is majd meg alakul. A haz 12-13m koruli magassagot enged az antennanak! Milyen antenna legyen illetve az AP-ok milyenek legyenek (ket lovo es a bazis) ? A legkozelebbi kliensek kb 50 m-re lennenek a legtavolabbiak 1-1,5 km. Ja fontos lenne a savmenedzsment is. Ha ez nem megoldhato AP-al akkor javaslat is kellene a szerverre (eroforras, milyen op Linuxon belul). A ralatas a lovesnel megoldott a klienseknel nem mindenhol! A teljesitmeny tullepes nem gond (remelem). A kliens oldali megvalositas is erdekelne!

Nagyon halas lennek ha tudnatok segiteni, es ha ez igy nem negyon megoldhato szivesen fogadok tel szamokat is!

Koszonom!

Barrow

#416 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 05:26

az atheros jo chipset, talan g-ben a legjobb. g modban 20..29Mbps tcp/ip 108g modban 39..50Mbps sebesseg erheto el.

a hatotav kartyatol, antennatol fugg 300m..30km kozott.

#417 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 05:29

Idézet: atomin - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 18:35

köszi
és a kártya linkje

de mivel fel dupley az atvitel meg csomagvesztes is van kb a felet tudja. superg modban tomorit, stb +30..40%-at tobbet.

#418 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 05:37

Idézet: Barrow - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 21:25

Sziasztok!

Az a tenyallas hogy a falunkban nincs normalis szelessavu net (Gyöngyöshalász). Es szeretnek alkotni egyet vezeteknelkuli halon! Valamicske infot mar szedtem ossze a dologrol de a ti velemenyetekre illetve konstrukcios megoldasotokra is kivancsi lennek!
A varos ahonnan a netet loni kellene kb 5km legvonalban! Egy haz 11. emeleterol. Az elso kerdes itt merul fel. Ugyan is egy szal DSL nem eleg (5 emberenkent 1 3M-as kb kezdetben 15-20 emberre szamitok) A wan prtok ugy tudom hogy csak 10M-ak szoval hogy adom be az osszes dslt az apnek ami tovabb lovi ide Halaszra? Illetve hogy megoldhato e. Itt ugyancsak egy grid fogna a jelet egy ujabb ap-n es innen osztanam szet egy torony segitsegevel ami lehet hogy egy haz tetejen lenne de lehet meg masik megoldas is majd meg alakul. A haz 12-13m koruli magassagot enged az antennanak! Milyen antenna legyen illetve az AP-ok milyenek legyenek (ket lovo es a bazis) ? A legkozelebbi kliensek kb 50 m-re lennenek a legtavolabbiak 1-1,5 km. Ja fontos lenne a savmenedzsment is. Ha ez nem megoldhato AP-al akkor javaslat is kellene a szerverre (eroforras, milyen op Linuxon belul). A ralatas a lovesnel megoldott a klienseknel nem mindenhol! A teljesitmeny tullepes nem gond (remelem). A kliens oldali megvalositas is erdekelne!

Nagyon halas lennek ha tudnatok segiteni, es ha ez igy nem negyon megoldhato szivesen fogadok tel szamokat is!

Koszonom!

Barrow

az 5km nem tema. 11g-s wlan 10..18M-el at tudja loni.  az adsl osszefogasa mar mas teszta, megoldhato adaptive routing-al. de nem biztos hogy legalis tovabbadni. ha ez nem zavar mas akadaly nem nagyon van. ha nem akrsz cifrazni akkor a dsl bridge-knek kulonbozo ip-ket adsz es mindenki maganak lep be a pc-jen, de ekkor egy csomo szabalyozasi lehetoseget elvesztesz es csak az otthon/hobby csomagokkal megy.

ha csak webeznek akkor 1M eleg akar 10 embernek is, ha viszont csak 1 letolto is van akkor mar a duna savszelessege is keves. erdemes a web/mail portokra priotitasos route-olast csinalni. akkor nem annyira zavaro ha valaki tolt kozben.

#419 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 08:27

Idézet: Barrow - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 22:25

Sziasztok!

Koszonom!

Barrow

felejtsd el a 2,4 GHz-et, itt csak az 5GHz segít.....  Ilyen távra a 26 Mb/s hozható....

#420 Felhasználó inaktív   YikeSS 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 10:56

Sziasztok!

Valahol lattam regebben 1 home-made tervet/megoldast a wlan eszkozok sajat antennajara rahuzhato "parabola-szeru" pajzsrol. Nem tudtok 1 linket ra? Ellitolag iranyitottabba es erosebbe teszi valamelyest a jelet.

Van 2 haz kozott 2 eszkozom. Egy WAP11 es egy WET11. De a WAP11 eleg rapszodikusan mukodik, van, hogy 2 honapig is hibatlan, van, hogy naponta tobbszor "megall" es csak reset segit rajta.

Ki szeretnem probalni a fenti megoldast, hatha segit valamelyest.
Amugy, amikor megy, akkor a link quality a WET11 szerint 20 es 30 kozott ingadozik.

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.