HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#501 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 31. 20:02

Idézet: uboat - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 17:50

Pontosan milyen zajra is gondolsz te? :confused:

Zaj; külső zavaró rádió források, más adók, nagyfeszültségű távvezetékek, csatlakozások inpedancia zvarása, saját adó általl keltett alapfrekvencia jel (oszcillátor) ha az nem tőkéletesen lett megoldva.

Az erősítő a rajta átvitt jel minden adatát erősíti azokon szűrést vagy korrekciót nem végez.

A Wlan eszközök sok esetben a frekvencia sáv elhelyezkedése miatt illetve annak jellemzői miatt igen érzékenyek, így a környezet felépítése (épületek anyagai, fák és azok lombkoronája, távvezetékek, közelben müködő ipari létesítmények - indukciós kemencék) igen befolyásolják a jel minőségét. pl előfordulhat egy lakótelepen, hogy rálátás nélkül is megfelelő stabil a kapcsolat a visszaverődések miatt. A visszaverődés már zajnak tekinthető.

Az alkalmazott hullámforma és ferkvencia egyenes vonalban való terjedést eredményez ezért az adónak és vevőnek a legoptimálisabb ha közvetlenűl irányítottan egy vonalban vannak egymáshoz és nincs lehetőség a szórt sugárzásnak valamilyen tereptárgy hatására eltérni az iránytól és elérnie a vevőt vagy az adót. Az átvitel miatt mind két egység fizikai szinten adóként és vevőként is viselkedik.
Emiatt egymást is "zavarják" egy bizonyos szinten.
Az informatika atok de jo hogy van.

#502 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 20:24

szaki tökéletesen megfogalmazta a lényeget. Még annyit tennék hozzá, hogy 2.4-en a legtöbb zajt a nem megfelelően készített és telepített antennák szokták okozni általában.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#503 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 23:53

Idézet: szaki - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 20:02

Zaj; külső zavaró rádió források, más adók, nagyfeszültségű távvezetékek, csatlakozások inpedancia zvarása, saját adó általl keltett alapfrekvencia jel (oszcillátor) ha az nem tőkéletesen lett megoldva.

Az erősítő a rajta átvitt jel minden adatát erősíti azokon szűrést vagy korrekciót nem végez.

A Wlan eszközök sok esetben a frekvencia sáv elhelyezkedése miatt illetve annak jellemzői miatt igen érzékenyek, így a környezet felépítése (épületek anyagai, fák és azok lombkoronája, távvezetékek, közelben müködő ipari létesítmények - indukciós kemencék) igen befolyásolják a jel minőségét. pl előfordulhat egy lakótelepen, hogy rálátás nélkül is megfelelő stabil a kapcsolat a visszaverődések miatt. A visszaverődés már zajnak tekinthető.

Az alkalmazott hullámforma és ferkvencia egyenes vonalban való terjedést eredményez ezért az adónak és vevőnek a legoptimálisabb ha közvetlenűl irányítottan egy vonalban vannak egymáshoz és nincs lehetőség a szórt sugárzásnak valamilyen tereptárgy hatására eltérni az iránytól és elérnie a vevőt vagy az adót. Az átvitel miatt mind két egység fizikai szinten adóként és vevőként is viselkedik.

Ennél jobban nem is tudtad megfogalmazni!Grat! :respect:
Én gyakorlatban csak ezeket tapasztaltam.:
-eszméletlen teljesitménnel nyomja a szomszédos szolgáltató a jelét a városban és néhány ap-nak bezavar nagyon.
-mezei user ugyan azon a csatornán probál sugározni mezei tesco-ban megvett ap-javal
-van amikor valami miatt a  user-nal nem találunk jelet az amolyan x-akta szokott lenni!
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#504 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 10:04

Idézet: uboat - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 22:53

van amikor valami miatt a  user-nal nem találunk jelet az amolyan x-akta szokott lenni!

:D

A néhány sorral fentebb említett példámnál is ilyesmi volt:
Az egyszinten lévő, de 3 fallal elválasztott PC nehezen kajálta a wlan-t,
míg ugyanazzal(!) a hálókarival a két emelettel feljebb lévő, vagyis 2 fallal elválasztott PC meg remekül!
:hemuveg:

Szerkesztette: mckay 2005. 06. 01. 10:05 -kor

#505 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 10:23

Idézet: uboat - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 16:19

Lehet itt is 1w-os wlan boostert venni és azzal akár 50km-re is sugározni!Max más kérdés ha lejön hif-es kocsi megb*sztank olyan birsággal hogy még házat is elveszik e fejedalol.

mas a frekvencia.

a hif kulonben magasrol tesz az egeszre. itt miskolcon van egy intelnet nevu ganyceg, aki az osszes csatornan 200mW +16dB korsugarzoval nyom a varos tobb pontjan. lehet szamolgatni, 200mW az 23dBm +16 az 39dBm az durvan 8W

#506 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 12:34

Idézet: aurum - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 10:23

mas a frekvencia.

a hif kulonben magasrol tesz az egeszre. itt miskolcon van egy intelnet nevu ganyceg, aki az osszes csatornan 200mW +16dB korsugarzoval nyom a varos tobb pontjan. lehet szamolgatni, 200mW az 23dBm +16 az 39dBm az durvan 8W

:bolond:
Ezért tartunk itt ahol most!HA lenne egy megfelelő szerv aki ezeket ellenőrizné és bírságolna izomból akkor mindenki meggondolni hogy akkor mennyi-vel is lövöm a jelet!DE erre szerintem sosem lesz pénz és gárda aki elvégezné!
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#507 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 15:29

Idézet: mckay - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 10:04

:D

A néhány sorral fentebb említett példámnál is ilyesmi volt:
Az egyszinten lévő, de 3 fallal elválasztott PC nehezen kajálta a wlan-t,
míg ugyanazzal(!) a hálókarival a két emelettel feljebb lévő, vagyis 2 fallal elválasztott PC meg remekül!
:hemuveg:

Az adas lehet vertikalis es horizontalis, valamint hogy al az antenna. Ha egyenesen akkor arra meroleges antennak latjak es kommunikalnak vele ha vizszintessen akkor azok. Lehetseges , hogy megkene nezni az antenna hogyan van elhelyezve es milyen szorasi tulajdonsagvan beallitva es azokkal szorakozni.

Szerkesztette: szaki 2005. 06. 01. 15:29 -kor

Az informatika atok de jo hogy van.

#508 Felhasználó inaktív   Barrow 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 01. 18:42

Hali! Olvastam par sorral fentebb hogy nem mindegy a zajkeltes szempontjabol hogy milyen az antenna! Pontosan mi szamit ? (gyarto .....)

Koszi

#509 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 21:07

Idézet: havri1 - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 16:19

Hali!

AZ létezik, hogy egy Netgear AP (point to point-al) egy Liksys Routerhoz tudott, de egy U.S.Robotics AP-hez már nem tud csatlakozni?

Amióta lecseréltem a Linksyst, azóta az istenért nem tudok ezzel a Netgearral rácsatlakozni:-(
Mit lehet ezzel tenni?
Minden eszközön a lehető legfrisseb FW van.

Van vkinek 5lete?

Igen, a Netgear nem teljesen szabványos......

#510 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 22:16

Idézet: aurum - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 11:23

mas a frekvencia.

:offtopic: Aurum, megadjam az Intelnetes csoka szamat ? :) beszeltem mar vele telefonon, erdekes egy figura.
Kb 1 oran keresztul meselte, hogy az o halozatukat westel szakemberek epitettek.
Majd a BW zsebreteszi ket het alatt. Egyik kutya masik eb, remelem eltakarodik mindketto az eterbol.
Ilyen ADSL es Chello arak mellet ki az a hulye aki elofizet ilyen ganyra.  :offtopic:

#511 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 23:16

Idézet: szaki - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 14:29

Lehetseges , hogy megkene nezni az antenna hogyan van elhelyezve es milyen szorasi tulajdonsagvan beallitva es azokkal szorakozni.

Próbálkoztam én minden szögben.
Az a D-Link 514 csak akkor adott stabilan erős jelet, ha a hónom alá vettem a PC-t, és megközelítettem.
Nem haragszom én erre a kütyüre, csak azért írtam ide be, hogy ha valaki azért választaná, mert rohadt olcsó, de azért van egy két fal az útban, akkor inkább válasszon pár ezresért egy kicsit drágábbat.
Akár D-Link-et is, csak ne ezt a belépőszintűt, mert ennek 3 fal is sok volt.
:p

#512 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 05:44

Idézet: Michael - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 21:16

:offtopic: Aurum, megadjam az Intelnetes csoka szamat ? :) beszeltem mar vele telefonon, erdekes egy figura.
Kb 1 oran keresztul meselte, hogy az o halozatukat westel szakemberek epitettek.
Majd a BW zsebreteszi ket het alatt. Egyik kutya masik eb, remelem eltakarodik mindketto az eterbol.
Ilyen ADSL es Chello arak mellet ki az a hulye aki elofizet ilyen ganyra.  :offtopic:

hulye az mindig van peldaul itt

a poen, hogy a reklamalos forumot letiltatta az intelnet halozatarol  :D a proxy-rol meg nem hallott szegenyke  :cool:  :cool:

#513 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 05:50

Idézet: Coppermine - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 10:16

WDS mód (Wireless Distribution System) akkor jó, ha AP-AP összeköttetést akarsz létrehozni, ergó kiterjeszteni a hatósugarát a wlannak. Ilyenkor kliens nem tud csatlakozni az AP-hoz.

-C0pp3rM!n3-

lehet, hogy en tudom rosszul, de a wds modnak pont az a lenyege, hogy tobb ap osszekapcsolhato es egy ap-nek latszik a kliensek fele. amire te gondolsz az az apclient mod lehet.

#514 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 05:56

Idézet: szaki - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 19:02

veteli erositesnek nincs ertelme, mivel a wlan vevo az alapzaj hataran mukodik. igy a pa erositok sokszor csak a kimeno agat erositik, a zaj legfelejebb a kartyabol jo, de azt a nagy nyeresegu antenna is erositi... szoval van ertelme a pa-nak es hatekony is csak pofatlansag hasznalni.

a visszaverodo jel meg nem zaj, a katyakon levo dsp nagyon jol ki tudja szurni. sott az uj n vagy melyik wlan szabvany pont erre epul.

#515 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 05:59

Idézet: uboat - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 11:34

:bolond:
Ezért tartunk itt ahol most!HA lenne egy megfelelő szerv aki ezeket ellenőrizné és bírságolna izomból akkor mindenki meggondolni hogy akkor mennyi-vel is lövöm a jelet!DE erre szerintem sosem lesz pénz és gárda aki elvégezné!

egyszeruen nem lenne kellene engedni az wlan uzleti celu felhasznalasat de legalabb a 2.4Ghz-en kellene tiltani. masreszt a pont-pont kapcsolatok eseten a 100mW-nal nagyobb eirp-t kellene engedni.

#516 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 06:03

Idézet: mckay - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 22:16

Próbálkoztam én minden szögben.
Az a D-Link 514 csak akkor adott stabilan erős jelet, ha a hónom alá vettem a PC-t, és megközelítettem.
Nem haragszom én erre a kütyüre, csak azért írtam ide be, hogy ha valaki azért választaná, mert rohadt olcsó, de azért van egy két fal az útban, akkor inkább válasszon pár ezresért egy kicsit drágábbat.
Akár D-Link-et is, csak ne ezt a belépőszintűt, mert ennek 3 fal is sok volt.
:p

tegyel ra egy nagyobb nyeresegu antennat, pl a listan tobbszor is emlegetett 2500ft-os cuccot.

#517 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 06. 02. 11:54

Jó ez a wireless lan topik, hiába olvastam eddig, most nem találom visszamenőleg amit keresek...

Szóval adott két WAP54G-s LinkSys, két drótos hálót kellene vele összekötni.

Ilyenkor egyiket hely1-re lerakom, egyik antennáját hely2 felé fordítom, másikra tudok laptopokkal csatlakozni? Hely2-őn antenna odanéz a hely1 felé, másik antennájára tudok laptoppal/egyébbel csatlakozni? Kliensoldali módok hogy vannak? Cuccokat gondolm egy IPtartományba kell tenni, ha a hely2-őt el akarom kicsi tkülöníteni, akkor WRT54G kellene, mi?

Amúgy 100ezer költség 3 kilométerre, nem lesz gyenge...
Make love not Wor.

#518 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 14:38

Idézet: aurum - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 6:44

hulye az mindig van peldaul itt

a poen, hogy a reklamalos forumot letiltatta az intelnet halozatarol  :D a proxy-rol meg nem hallott szegenyke  :cool:  :cool:

00-02-6f-33-31-72 bw-malyi1 No
00-02-6f-37-56-a0 Albert No
00-02-6f-33-1a-ad bw-nyek-ne No
00-02-6f-33-31-71 bw-malyi2 No
00-02-6f-35-35-5f bw-malyi3 No
00-02-6f-35-35-5e bw-malyi4 No
00-02-6f-33-1a-a6 bw-nyek-se No
00-02-6f-32-32-1e INTEL-NET HCM 5 No

Ezeket latom meg, de Intel_nyet volt meg tobb is, meg a BW menjen a fenebe es rendben leszunk.
A hulyek levittek Hejoszalontara a netet, abba a ciganyputriba. Vagy felvettek az allami tamogatast es megfeleltek a kiirasnak, mert ott nem lesz elofizeto 1 sem.

#519 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 15:57

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 10:54

Jó ez a wireless lan topik, hiába olvastam eddig, most nem találom visszamenőleg amit keresek...

Szóval adott két WAP54G-s LinkSys, két drótos hálót kellene vele összekötni.

Ilyenkor egyiket hely1-re lerakom, egyik antennáját hely2 felé fordítom, másikra tudok laptopokkal csatlakozni? Hely2-őn antenna odanéz a hely1 felé, másik antennájára tudok laptoppal/egyébbel csatlakozni? Kliensoldali módok hogy vannak? Cuccokat gondolm egy IPtartományba kell tenni, ha a hely2-őt el akarom kicsi tkülöníteni, akkor WRT54G kellene, mi?

Amúgy 100ezer költség 3 kilométerre, nem lesz gyenge...

a laptop-al wlan-on kakasz catlakozni? akkor wds mod kell neked egyebkent ap-client.

#520 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 15:59

Idézet: Michael - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 13:38

00-02-6f-33-31-72 bw-malyi1 No
00-02-6f-37-56-a0 Albert No
00-02-6f-33-1a-ad bw-nyek-ne No
00-02-6f-33-31-71 bw-malyi2 No
00-02-6f-35-35-5f bw-malyi3 No
00-02-6f-35-35-5e bw-malyi4 No
00-02-6f-33-1a-a6 bw-nyek-se No
00-02-6f-32-32-1e INTEL-NET HCM 5 No

Ezeket latom meg, de Intel_nyet volt meg tobb is, meg a BW menjen a fenebe es rendben leszunk.
A hulyek levittek Hejoszalontara a netet, abba a ciganyputriba. Vagy felvettek az allami tamogatast es megfeleltek a kiirasnak, mert ott nem lesz elofizeto 1 sem.

valami 150M-et szedtek fel. kulonben a bw chipland erdekeltseg, akik utan adoscsalas miatt nyomoz a rendorseg...  :rolleyes:  :rolleyes:

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.