HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#641 Felhasználó inaktív   Pancser 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 18. 17:44

Idézet: Pancser - Dátum: 2005. jún. 11., szombat - 17:10

USR808054 es roter , és hozzá való 125MPS kártya.
Megprobáltam WPA-PSK titkositott kapcsolatot létrehozni de nem sikerült . Itt a kép a beállitásokról , kell még valamit ezen kivül beállitani ha WPA-PSK-t szeretnék használni ?

Amugy a link quality az 90 % , mert egyelőre csak itt a lakásban tesztelem a cuccot.

Valaki elárulná a titkot hogy hogy lehet WPA-PSK titkositott kapcsolatot felállitani ?

1. Proba USR808054 router és USR kártya közt. Mindkét eszközhöz beirtam a "jelszót" ugyan azt mindkettőhöz. De nem ment.

2. Proba USR808054 és DWL2000AP közt mindkét eszköz tudja megfelelhő helyre beirtam a jelszót vagy inkáb KULCSOT , persze ugyan az mindkét helyen , de nem megy igy sem.

MI A MEGOLDÁS ???
Valaki árulja el ! Mert ugye tudjuk hiába a 256 bites WEP ez is törhető percek alatt.

Szerkesztette: Pancser 2005. 06. 18. 17:45 -kor

Csillagokat szeretnék !
Gigabyte GA-K8NS Ultra939 * A64 X2 4200+ * Arctic Cooling Freezer64 * 2x1GB A-DATA DDR500 * 6800GT * Leadtek TV2000 Expert * 300W Coolink táp *

#642 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 18:54

Idézet: sif85 - Dátum: 2005. jún. 18., szombat - 11:22

Hi!

Tudnátok nekem ajánlani olyan 54-es Ap-t, ami tudja a kliens módot és az antennája is leszerelhető és olcsó is? :p

thx előre is!

lol, még egy szombathelyi.. ha jól tudom még ismerlek is :p

D-Link DWL-2000AP+ ~16k
Linksys WAP54G ~16k

Ha jól tudom mind2 tudja a client mode-ot.

-C0pp3rM!n3-

#643 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 21:19

Idézet: Pancser - Dátum: 2005. jún. 18., szombat - 18:44

Valaki elárulná a titkot hogy hogy lehet WPA-PSK titkositott kapcsolatot felállitani ?

1. Proba USR808054 router és USR kártya közt. Mindkét eszközhöz beirtam a "jelszót" ugyan azt mindkettőhöz. De nem ment.

2. Proba USR808054 és DWL2000AP közt mindkét eszköz tudja megfelelhő helyre beirtam a jelszót vagy inkáb KULCSOT , persze ugyan az mindkét helyen , de nem megy igy sem.

MI A MEGOLDÁS ???
Valaki árulja el ! Mert ugye tudjuk hiába a 256 bites WEP ez is törhető percek alatt.

Ugyan az elozo oldalon irtam, hogy megprobalok segiteni de le se tojtal, na meg1*

Szoval a security fulnel, WPA_PSK beallitva pl 40 karakteres vmi (ez.1.feltor7etlen.jelszo)
MAC szurest ne allitsd be egyelore majd csak akkor ha megy a link.
Ugyan ezt meg kellene adni a PCI USR kartya  utilprogijaban.
Ezek utan kliensnel nezd meg mit csinal, lesz egy authentikacios resz (util progi) ha ott sokaig var akkor a ket kod nem ugyan az. Erre nagyon kell ugyelni!
szerk: Ja azt mondanom sem kell hogy a legujabb firm kellene a routerbe:
Innen, 167 b44

Szerkesztette: Michael 2005. 06. 18. 21:21 -kor

#644 Felhasználó inaktív   DreamR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 23:12

Idézet: Pancser - Dátum: 2005. jún. 18., szombat - 18:44

MI A MEGOLDÁS ???

Nah egy napja gyúrok az  USR805450-es AP-t és USR805410-es kártyát. Kiválóan működik minden.
1. firmware frissítés
2. routerben bekapcsolni WPA-PSK titkosítást
3. jelszót beírni -legalább 20 karakter legyen. Elég könnyű elütni, úgyhogy inkább a clipboard-ról másold be.
4. a gépben levő kártya segédprogramjával megkeresed a routered jelét.
5. kétszer kattintassz rá, megjelenik a "profil" ablak, itt bekapcsolod a WPA-PSK-t, bemásolod a jelszót
6. vigyázol arra, hogy az SSID megegyezzen a routerével
7. a profilt elmented, hogy később is használhasd, hátradőlsz, élvezed.  ;)

Szerkesztette: DreamR 2005. 06. 18. 23:15 -kor

#645 Felhasználó inaktív   Pancser 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 23:16

Idézet: DreamR - Dátum: 2005. jún. 18., szombat - 22:12

Nah egy napja gyúrok az  USR805450-es AP-t és USR805450-es kártyát. Kiválóan működik minden.
1. firmware frissítés
2. routerben bekapcsolni WPA-PSK titkosítást
3. jelszót beírni -legalább 20 karakter legyen. Elég könnyű elütni, úgyhogy inkább a clipboard-ról másold be.
4. a gépben levő kártya segédprogramjával megkeresed a routered jelét.
5. kétszer kattintassz rá, megjelenik a "profil" ablak, itt bekapcsolod a WPA-PSK-t, bemásolod a jelszót
6. vigyázol arra, hogy az SSID megegyezzen a routerével
7. a profilt elmented, hogy később is használhasd, hátradőlsz, élvezed.  ;)

firmware + driver a legujabb
pont ugy csináltam , beillesztettem
ez volt a jelszó : "szobás összkomfortos"
ez pont 20 karakter
hátradöltem és majd megörultem mert a nett ettől kezdve nem müxik .......

még annyit hogy mivel a link most is megy csak WEP-el ezért az SSID vel és a MAC filterrel nem lehet baj
egyszerüen a security hez lapoztam és a WEP -et átálitottam WPA-PSK -ra majd másolással kimásoltam a jelszót és CTRL+V -vel beillesztettem mindkét helyre, ezekután ugynez a az AP-ban

egyébként a manual 8-64 karaktert ir .......
meg amugy a DI624+-al sem sikerült belőni nekem , de ráfogtasm arra hogy azé mert ugy is s.....

Szerkesztette: Pancser 2005. 06. 18. 23:27 -kor

Csillagokat szeretnék !
Gigabyte GA-K8NS Ultra939 * A64 X2 4200+ * Arctic Cooling Freezer64 * 2x1GB A-DATA DDR500 * 6800GT * Leadtek TV2000 Expert * 300W Coolink táp *

#646 Felhasználó inaktív   DreamR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 23:25

Idézet: Pancser - Dátum: 2005. jún. 19., vasárnap - 0:16

firmware + driver a legujabb
pont ugy csináltam , beillesztettem
ez volt a jeslz : "szobás összkomfortos"
ez pont 20 karakter
hátradöltem és majd megörultem mert a nett ettől kezdve nem müxik .......

egyébként a manual 8-64 karaktert ir .......
meg amugy a DI624+-al sem sikerült belőni nekem , de ráfogtasm arra hogy azé mert ugy is s.....

Az SSID ugyanaz?
Én megpróbálnám a jelszót space nélkül és ékezet nélküli betűkkel is.
A min. 20 karakter csak biztonsági okból kell.   :)
MAC szűrés OK?

Gondolom titkosítás nélkül jól megy?!

Szerkesztette: DreamR 2005. 06. 18. 23:28 -kor

#647 Felhasználó inaktív   Pancser 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 23:41

Idézet: DreamR - Dátum: 2005. jún. 18., szombat - 22:25

Az SSID ugyanaz?
Én megpróbálnám a jelszót space nélkül és ékezet nélküli betűkkel is.
A min. 20 karakter csak biztonsági okból kell.   :)
MAC szűrés OK?

Gondolom titkosítás nélkül jól megy?!

jó megprobálom ékezet és szóköz nélkül
de az a dologban a rossz , hogy a router nem nálam van ..... és ugye ennek a tulfejlett USR808054 nek nincs DDNS támogatása sem ugyhogy remote managmentel sem tudnák hozzáférni hogy probálgassam a dolgot , tehát át kellene mennem a routerhez , ami nem mindig megoldható ......
ugyhogy a probával várnom kell még , addig is várom az ötleteket , és köszönöm az eddigi segitséget !!!!!
Csillagokat szeretnék !

#648 Felhasználó inaktív   DreamR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 19. 12:19

Idézet: Pancser - Dátum: 2005. jún. 19., vasárnap - 0:41

jó megprobálom ékezet és szóköz nélkül
de az a dologban a rossz , hogy a router nem nálam van ..... és ugye ennek a tulfejlett USR808054 nek nincs DDNS támogatása sem ugyhogy remote managmentel sem tudnák hozzáférni hogy probálgassam a dolgot , tehát át kellene mennem a routerhez , ami nem mindig megoldható ......
ugyhogy a probával várnom kell még , addig is várom az ötleteket , és köszönöm az eddigi segitséget !!!!!

Hello, nekem is megvan az első problémám a US Robotics-szal.  :D

A 805450 AP Win felületről indított konfigurációs programja nem működik. A Web-es megy kiválóan, de a másik nem ismeri fel az AP-t és nem hagyja magát uppgrade-elni sem a v1-42b1 verzióról. Ennek következtében az AP közvetlenül a szg. LAN portjába csatlakoztatva elérhetetlen.  Nem tudom AP kliensként sem használni. Monjuk az új driver béta verzió. Nem nagy gond de azért mégis...  Van valakinek ötlete?
Un/reinstall, factory reset, egyenes/kereszt UTP kipróbál megvolt.

Lehet, h. neked is ez a gond? Próbáltad a routert Web-ről is konfigolni?

#649 Felhasználó inaktív   DreamR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 19. 12:25

Más.

Úgy látom nyugaton megjelent a USR WiFi eszközeinek új "MAXg" változata.
Gondolom aki anyagilag megengedheti és türelme is van, annak érdemes kivárni.

#650 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 19. 13:30

Idézet: DreamR - Dátum: 2005. jún. 19., vasárnap - 13:19

Hello, nekem is megvan az első problémám a US Robotics-szal.  :D

A 805450 AP Win felületről indított konfigurációs programja nem működik. A Web-es megy kiválóan, de a másik nem ismeri fel az AP-t és nem hagyja magát uppgrade-elni sem a v1-42b1 verzióról. Ennek következtében az AP közvetlenül a szg. LAN portjába csatlakoztatva elérhetetlen.  Nem tudom AP kliensként sem használni. Monjuk az új driver béta verzió. Nem nagy gond de azért mégis...  Van valakinek ötlete?
Un/reinstall, factory reset, egyenes/kereszt UTP kipróbál megvolt.

Lehet, h. neked is ez a gond? Próbáltad a routert Web-ről is konfigolni?

El kellene olvasni elobb melyik util progi kell a kulonbozo firmware verziokhoz.

Note: This utility can only be used in conjunction with firmware 1.41.
Tehat ez a Util progi az 1.41 firmwarehez JO!
Ha most vasaroltad akkor valoszinuleg ujabb firmware van benne.

Note: This utility can only be used in conjunction with firmware 1.53b10
Innen leszedheted az ujabb util progit.

#651 Felhasználó inaktív   DreamR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 19. 14:11

Idézet: Michael - Dátum: 2005. jún. 19., vasárnap - 14:30

El kellene olvasni elobb melyik util progi kell a kulonbozo firmware verziokhoz.

Note: This utility can only be used in conjunction with firmware 1.41.
Tehat ez a Util progi az 1.41 firmwarehez JO!
Ha most vasaroltad akkor valoszinuleg ujabb firmware van benne.

Note: This utility can only be used in conjunction with firmware 1.53b10
Innen leszedheted az ujabb util progit.

Nagyon köszönöm  :respect:

Közben rájötem, hogy nem csak a *.bin hanem a *.exe  file-t  is le kell tölteni. Ez frissíti a win-es változatot. Ez volt a gond. Most müxik. Igaz a win-es válozat kevesebet tud mint a web-es

Hát igen nem árt ha az ember elolvassa néha a használati utasítást is.  :D

A kliens mód nem jön össze így se.

A helyzet az, h ha kiállok az erkélyre akkor a gépben levő WiFi picimaci card felcsatlakozik egy szolgátatóra. Kapok IP címet a routerétől, megy a net stb.

Az az AP-vel szeretném ugyanezt megtenni. Úgy tudom ezt kliens módban lehet.  Kirakom az erkélyre, a web-es programmal szépen felismeri a szolgáltató AP-jét, beírom a MAC-ját. Leveszem az AP a routeremről bedugom a PC LAN portjába. Win-es program felismeri.  Az USR AP eldobja a korában kapott IP címet, beáll 0.0.0.0-ra majd nem kap új IPcímet a szolgáltató routerétől, nem megy a net. IPrelease/renew megvolt. 

#652 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 19. 15:14

Idézet: DreamR - Dátum: 2005. jún. 19., vasárnap - 15:11

Nagyon köszönöm  :respect:

Közben rájötem, hogy nem csak a *.bin hanem a *.exe  file-t  is le kell tölteni. Ez frissíti a win-es változatot. Ez volt a gond. Most müxik. Igaz a win-es válozat kevesebet tud mint a web-es

Hát igen nem árt ha az ember elolvassa néha a használati utasítást is.  :D

A kliens mód nem jön össze így se.

A helyzet az, h ha kiállok az erkélyre akkor a gépben levő WiFi picimaci card felcsatlakozik egy szolgátatóra. Kapok IP címet a routerétől, megy a net stb.

Az az AP-vel szeretném ugyanezt megtenni. Úgy tudom ezt kliens módban lehet.  Kirakom az erkélyre, a web-es programmal szépen felismeri a szolgáltató AP-jét, beírom a MAC-ját. Leveszem az AP a routeremről bedugom a PC LAN portjába. Win-es program felismeri.  Az USR AP eldobja a korában kapott IP címet, beáll 0.0.0.0-ra majd nem kap új IPcímet a szolgáltató routerétől, nem megy a net. IPrelease/renew megvolt.

Ezt nem teljesen ertem, de azert megprobalom... az AP nak nem ugyan az a MAC je mint annak a kartyanak amit a szolgaltato adott.
Ha cliensben probalnad, akkor site survey ha itt latszik a "szolgaltatod" radiogombra kattintasz es hozzaadod. De a szolgaltatonal MAC szures biztos hogy van.
A kliens teljesen jol mukodik az 5450 ben ugyhogy ha nem megy akkor a MACnel keresd a problemat.

#653 Felhasználó inaktív   DreamR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 19. 16:48

Idézet: Michael - Dátum: 2005. jún. 19., vasárnap - 16:14

Ezt nem teljesen ertem, de azert megprobalom... az AP nak nem ugyan az a MAC je mint annak a kartyanak amit a szolgaltato adott.
Ha cliensben probalnad, akkor site survey ha itt latszik a "szolgaltatod" radiogombra kattintasz es hozzaadod. De a szolgaltatonal MAC szures biztos hogy van.
A kliens teljesen jol mukodik az 5450 ben ugyhogy ha nem megy akkor a MACnel keresd a problemat.

A szolgáltató egy teljesen nyílt ingyenes rendszer. Nincs MAC szürés. A PCMCIA teljesen "szüzen" "életében először" bejelenkezet és kapott IP  címet. Ezt szeretném megtenni alkalmanként  a AP-vel is. Mivel antennával jobb a vétel. és nem kell a PC-t hordozni vele együtt.

Mondjuk nem létkérdés, inkább csak érdekes. Ahhoz ugyanis, hogy helyben kipróbáljam a kliens módot, kéne még egy AP itthon, ami ugye nincs

De nagyon köszi akkor is.  :respect:

#654 Felhasználó inaktív   xeri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 19. 22:15

Sziasztok!
Nagyjából végigolvastam a témát, úgyhogy már nem vagyok teljesen láma, csak majdnem...
Van itthon egy notebook, ami a beépített (Ralink RT2500) wlan kártyájával kapcsolódik egy Astarte ASW2301 (Quetec) kártyához (és ezen keresztül többek között az internethez is). A házunk kétszintes, és az emeleten elég gyenge a kapcsolat, több helyről egyáltalán nem látszik a másik gép (ami a földszinten van). Ez eddig nagyjából reális, amit olvastam, aszerint a födém miatt az is csoda, hogy néhol megy. (Barkácsoló kedvűeknek egyébként ajánlom a kartonból hajtogatott alufóliás parabolatükröt, picit javít a helyzeten).
A következő lépés az volt, hogy építek egy antennát, amit majd kiraknék a házon kívülre, nagyjából a födém magasságába, és reménykednék, hogy így mindkét szinten működik a net. Ezt a leírást használtam, és csináltam egy double biquad antennát (másodszorra egész precízen sikerült :)), hozzá vettem 10m h-155 kábelt egy rp-sma csatival, a kábel másik vége az antennára forrasztva. A próba viszont elég lehangoló eredményt hozott... Az antenna gyengébb volt, mint a gyári kis körsugárzó, tehát ahol eddig nagyon jó volt a vétel, ott rossz vagy nagyon gyenge lett (egyelőre ugyanott volt az antenna, ahol a gyári).  :think:
Nem tudom, hogy mit csinálhattam rosszul. Úgy számoltam, hogy a h-155 vesztesége ilyen hosszon kb. 5dBi, csatival együtt legyen 6, viszont az antenna nyeresége állítólag 13-14dBi (realista szemmel legyen mondjuk 11-12dBi), tehát 5-6dBi körüli nyereséget kellene kapnom (később tervezem a kábel rövidítését, esetleg lecserélem h-1000-re  szükség szerint). Korábban kipróbáltam egy olcsó panelantennát is, amelyre 6dBi nyereséget írtak, és az nagyjából ugyanolyan eredménnyel működött, mint a gyári antenna. Ebből arra gondoltam, hogy a házi készítésű cuccal kb. ugyanott leszek, mint a gyári antennával, csak éppen 10m-nyi "szabad kezet" kapok. De tévedtem  :reklamacio:
Mielőtt beruháznék a drága kábelbe, elkezdem majd rövidíteni a mostanit, de addig egy szakértő esetleg megtalálhatná a hibát az elképzelésemben :) Kösz a segítséget, és bocs, ha hosszú voltam  :smoker:
Ja, a térerő méréséhez csak a windows hálózati tulajdonságait tudom használni, mert a Netstumbler csak egy minimális csíkot húz, akárhol is vagyok. Gondolom nem támogatja a kártyámat :(

#655 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 19. 23:32

Idézet: xeri - Dátum: 2005. jún. 19., vasárnap - 23:15

Ja, a térerő méréséhez csak a windows hálózati tulajdonságait tudom használni, mert a Netstumbler csak egy minimális csíkot húz, akárhol is vagyok. Gondolom nem támogatja a kártyámat :(

Nekem sikerült a Ralink 2500-as kártyával és Netstumblerrel jelszintet mérni, de nekem is voltak olyan problémáim, hogy csak egy időegységben mért értemles jelszintet, aztán csak egy minimális csíkot húzott. Sajnos már nem emlékszem, hogy mit kell vele csinálni, hogy tudjon mérni. Talán valami driver probléma volt, vagy összeakadt a windows-os zero-wireless-config toolal? Sajna nem emkékszem, de ne add fel!

#656 Felhasználó inaktív   DreamR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 20. 00:51

Nah működik a kliens kapcsolat is.

Ki kell váni, amíg a távoli WiFi router IPcímet ad a AP-nek majd a PC-nek.
Ez hosszú percekig is eltart, addig nem megy semmi.

#657 Felhasználó inaktív   xeri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 20. 12:03

Idézet: olinka - Dátum: 2005. jún. 20., hétfő - 0:32

Nekem sikerült a Ralink 2500-as kártyával és Netstumblerrel jelszintet mérni, de nekem is voltak olyan problémáim, hogy csak egy időegységben mért értemles jelszintet, aztán csak egy minimális csíkot húzott. Sajnos már nem emlékszem, hogy mit kell vele csinálni, hogy tudjon mérni. Talán valami driver probléma volt, vagy összeakadt a windows-os zero-wireless-config toolal? Sajna nem emkékszem, de ne add fel!

Nekem azzal kezdte, hogy kilőtte a zero configot, úgyhogy a futása közben a wines tulajdonságok sem voltak elérhetőek. De nem is ez a legnagyobb problémám, mert tulajdonképpen édesmindegy, hogy milyen grafikont rajzol, ha működik a kapcsolat. Sokkal inkább az antenna nyeresége vagy vesztesége a kérdés, de ezt sajnos a windowsos állapotjelzőn is látom...

#658 Felhasználó inaktív   The JaCKaL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 20. 16:40

Hello!

Nekem a követklezö dologban kéne a segitségetek.

Van egy  D-Lnk 604+ om routerom amiről megy a net több gépre is. Van mellette egy ugyan csak D-Link, de 614+ os wireles routerem is. Azt szeretném megoldani, hogy ezen keresztül csatakozzanak a wireles eszközök és innen menjen az internet is. Hogy konfiguráljam, hogy a 604 el összekötve netezni tudjanak? ha a wlanra kötöm a 604 et akkor nem látom ugye a 614 et a saját ipjén kersztül, de ha egy portra akkor tudom konfigurálni, de hogy fog menni wirelessen is a net?
Vagy ez meg sem oldahato?

Köszi elöre is a segitséget!
The JaCKaL

ASUS P4P800; P4 1,6A -> 2,4 (1,5V) , 2x512 Samsung DDR400 ; Maxtor 120GB 7200 ATA133 ; Samsung 80GB ATA133 ;
MSI Geforce FX5900XT 128MB TV ; SB Live 5.1 ; Samsung SyncMaster 765MB.

#659 Felhasználó inaktív   sif85 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 20. 17:05

Valaki meg tudná mondani nekem, h az X-micro 54-es routerébe, hogyan lehet mac alapján szűrni, h ki kapjon netet a lanon, mert a 11-es x-microm simán vitte, most meg az Istennek sem tudom beállítani!  :reklamacio:

Help pls!!!
[ASUS M2N, AMD Athlon 64 X2 5400+@2.8GHz, 2X1Gb Kingston 800MHz DDR2, MSI Radeon HD3850 256Mb DDR3, Samsung 223BW 22" LCD]

#660 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 19:26

Két surecom 54-es kártyával próbálok kapcsolatot létesíteni két gép között  két gép egymás felett van, a gond az, hogy köztük lévő födémben padlófűtés megy vashálóval.
Nem látják egymást.
Ne is próbálkozzak nem fog menni?

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »