HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#691 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 29. 13:12

Thx,
tényleg jó kis bolt.
Bár beltéri egységekből azért itt is gyengébb a kínálat...
:)

#692 Felhasználó inaktív   Falánk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 19:40

Szasztok!
Kettő darab ILYEN antennám van.
Azt szeretném megkérdezni, hogy 150m távolság áthidalása során lehet-e az antennákat teljesen vízszintesen felszerelni úgy, hogy egymáshoz képest egy emeltnyi (kb 3m) szintkülömbség van.
Vagy teljesen egymás felé kell fordítani?
Ha lehet csak az válaszoljon aki ért is hozzá.
Köszi
Szeretem a sört, bort, pálinkát no meg a Nőket is!

#693 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 06. 29. 20:36

Idézet: Falánk - Dátum: 2005. jún. 29., szerda - 20:40

Kicsit érdemes rajt fordítani, ott van, hogy milyen szögben műxik, rajzolsz egy háromszöget, két befogó 150 egység és 3 egység, abból meg is van a szemközti szög.
Make love not Wor.

#694 Felhasználó inaktív   DreamR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 22:09

Idézet: Falánk - Dátum: 2005. jún. 29., szerda - 20:40

Szasztok!
Kettő darab ILYEN antennám van.
Azt szeretném megkérdezni, hogy 150m távolság áthidalása során lehet-e az antennákat teljesen vízszintesen felszerelni úgy, hogy egymáshoz képest egy emeltnyi (kb 3m) szintkülömbség van.
Köszi

Szükséges nyílásszög: 2x arc tgn 3/150 ~ 2,3 fok. Ennél az antennáid nyilásszöge nyílván nagyobb, ilyen pontossággal beállítani sem tudod (ennyit bólinthat az árbóc is stb)  Szal. gyakorlatilag a két antenna egy szinten van  ;)

#695 Felhasználó inaktív   Falánk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 22:16

THX!
Szeretem a sört, bort, pálinkát no meg a Nőket is!

#696 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 22:16

Idézet: DreamR - Dátum: 2005. jún. 29., szerda - 23:09

Szükséges nyílásszög: 2x arc tgn 3/150 ~ 2,3 fok. Ennél az antennáid nyilásszöge nyílván nagyobb, ilyen pontossággal beállítani sem tudod (ennyit bólinthat az árbóc is stb)  Szal. gyakorlatilag a két antenna egy szinten van  ;)

Lelőtték itt a poénom :-)

Amúgy 150 méterre érdemes ilyen durva cucc? Sokkal egyszerűbb lenne valami falra felfúrható, vízálló bigyó, és akkor nem kell árbóc. 150 méteren 3 métert meg ki kellene mérni rendesen, napokban több ember is tippelt, hogy azért nem látom erkélyről a házunkat, mert útközben van domb,mi meg mögötte völgyben vagyunk. Nosza, térkép és GPS előkap, útközben nincs kiemelkedés, és 18 méterrel feljebb vagyunk, holott mindenki jó sokat tippelt mínuszban.
Make love not Wor.

#697 Felhasználó inaktív   ghostfun 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 30. 10:12

Sziasztok!

Vettem egy asus wl500g deluxe routert és egy wusb54 g clientet. Problémám a következő: 1 percenkét 1 másodpercre nem tud adatot küldeni. Netezésnél észre se lehet venni viszont játéknál nagyon kellemetlen. Mi lehet rossz? Segítsetek!

#698 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 12:55

Nahh, megyek le tanyára nyomkodni a Wlanom, de szomszéd háza pont közbelóg. 2 kilométerről meg nincs az az antenna, ami 1 házon meg 2 izmosabb fán átmegy, de azért bizakodjunk ja :-)
Make love not Wor.

#699 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 20:40

Próbálgattam a napokban, hogyha kiteszem routert ablakba, meddig van még háló.
Érdekes volt, hogy baromi sok fa van az alattunk lévő utca és a házunk között, de volt netem :)
Bementem másik házba, lépcsőház ablakába kitesz laptop, és örül, mert van net :D
Dlink 514-el próbáltam, de valamelyik nap kipróbálom Linksys-el is.
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#700 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 21:23

Sziasztok!

Azt szeretném kideríteni, hogy a pár házzal odébb lakó szomszéd valóban feltörte ill. használja e a hálózatomat és evvel együt az internetem is...vagy csak a szája jár. De hogyan fogjak hozzá...Program vagy egyéb más...?A router LinksysWRT 54G
Köszönöm a segítséget!

BCs

#701 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 21:39

Idézet: csabors - Dátum: 2005. jún. 30., csütörtök - 22:23

Azt szeretném kideríteni, hogy a pár házzal odébb lakó szomszéd valóban feltörte ill. használja e a hálózatomat és

Lannetscan nevezetű cucc kell Neked, az végiglesi a hálózatot, nomeg LinkSys logját kell lesegetni, DHCPvel osztott-e ki IP-t. amúgy MAC addressre szűrés ilyen szempontból jó, mert azt hiába állítja be, egyszerre csak egy klienssel fog műxeni, és kibújik a szög a zsákból.
Make love not Wor.

#702 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 11:34

Ha a szomszéd DHCP-vel kapott címet, akkor azt a router konfig oldalán meg tudod mézni. A status/DHCP-Client List-re kell kattintani. Állítsd magasra azt az időt, ameddig élnek a DHCP-s címek, hogy sokáig láthasd, miután már kilépett.
Ha nem DHCP-vel kapott címet, akkor nehezebb.
Milyen firmware van a routereden?

#703 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 22:48

Idézet: olinka - Dátum: 2005. júl. 1., péntek - 12:34

Ha a szomszéd DHCP-vel kapott címet, akkor azt a router konfig oldalán meg tudod mézni. A status/DHCP-Client List-re kell kattintani. Állítsd magasra azt az időt, ameddig élnek a DHCP-s címek, hogy sokáig láthasd, miután már kilépett.
Ha nem DHCP-vel kapott címet, akkor nehezebb.
Milyen firmware van a routereden?

Szia.
A router frimware 4.00.7. Kezd gyanussá váln,i hogy nem csak szájjáratásról van szó... mindkét gép ki van kapcsolva mégis, a router és a modem állapotjelző fényei eszeveszettül villognak. Lannetscan progit, hogy kell használni?

Udv

#704 Felhasználó inaktív   xeri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 23:15

Idézet: aurum - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 13:46

ez az antenna a dupla biquad, ket ilyen 5km-t visz lazan. a nyeresege, ha meret helyes 13.5dB. a negyzetesseg nem szempont, de az igen, hogy az oldalak 30mm hosszuak legyenek. azt nem tudom fejbol, hogy nem forditott keresztezesunek kellene lennie a ket oldalon a biquad-oknak, majd otthon megnezem (1..2 eve nem csinaltam ilyet). az elve kulonben az, hogy a biquad kozepen 50ohm a szelein meg 100 ohm impedanciaju. ha kettot a szelen parhuzamositasz akkor a replusz miatt 50ohm lesz az eredo impedancia es +3dB a nyereseg.  az ohmikus ellenallast felesleges merni annak 0 kozeleben kell lennie.

Kösz a választ, pár napot most kihagytam.
A méretezést elég pontosan csináltam (30,5mm-re, mert a fenti linken ennyit írtak  :confused: ). Azóta próbáltam 5m-nyi kábellel is, most pedig már egy méter alatt van a h-155 hossza (egyik végén az rpsma, másik vége beforrasztva az antennába). Nagyjából a gyári antenna helyén van tehát, minimális veszteséggel terhelve. Fogalmam sincs, mit csináltam rosszul, de ha ennek 13dBi a nyeresége, akkor megeszem a kalapom :) Bizonyos "kritikus" helyeken, ahol a gyári antenna is kifulladt, ez ugyanúgy (vagy még hamarabb) meghal, pedig még irányba is forgattam (a gyári egy 10 centis rúd).
A kapcsolat másik végén egy noti van beépített rt2500-al, amihez nem lehet külső antennát rakni, de nem is nagyon szeretnék. Mivel a feladat "csak" egy kétszintes ház besugárzása lenne, egy födémet és egy-két falat át kéne vinni egy ilyen antennának, nem?

#705 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 23:17

Idézet: csabors - Dátum: 2005. júl. 1., péntek - 23:48

Lannetscan progit, hogy kell használni?

elindítod, adol neki IPtartományt... Ha routered 192.168.1.1, akkor 192.168.1.1-192.168.1.255, aztán végignyalja, hogy hol esélyes ha fut valami/valaki... Ennyi :-)

www.rettesoft.hu/jahnoftp/letoltes/lannetscan.exe
Make love not Wor.

#706 Felhasználó inaktív   DreamR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 02. 00:25

Idézet: csabors - Dátum: 2005. júl. 1., péntek - 23:48

Szia.
A router frimware 4.00.7. Kezd gyanussá váln,i hogy nem csak szájjáratásról van szó... mindkét gép ki van kapcsolva mégis, a router és a modem állapotjelző fényei eszeveszettül villognak. Lannetscan progit, hogy kell használni?

Udv

Szerintem ne parázz.
A router és modem fényei állandóan villognak. Kapcsold ki a WiFi részt, láthatod ugyanúgy villognak. Ha izgat milyen a forgalom,  a routeredben gondolom van forgalomszámláló.

A "szomszédbiztos" rerndszerhez:
1. változtasd meg routered jelszavát.
2. Változtasd meg az SSID és tiltsd le broadcast-ját.
3. Kapcsold be a MAC szürést
4. Használj WPA-PSK titkosítást legalább 20 karakteres jelszóval.
5. Figyeld a router LOG-ját,
6. Ha nem használod kapcsold ki a WiFi részt.

#707 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 02. 06:33

elokerestem a sajat dupla biquad-omat es megnezetm. a kep alapjan a te dupla biquad-od is jol van megcsinalva, vagyis fazishelyesen van osszekotve a ket biquad sarka. tehat ez nem lehet gond. ellenorizd le a drot-reflektor kozotti tavolsagot. 15..18mm-nek kell lennie.

dupla biquad keszites

ami meg okozhat kissebb jelszintet: a szimpla biquad eleg nagy nyilasu, ami azt jelenti, hogy olyan 50..70fok.-on belil keveset valtozik a jel erossege, 50fokon tul is csak a felere, 3dB-el csokken. addig a dupla biquad a nagyonn, dupla nyereseg miatt kisebb nyilasu, vagyis 25fok korul van a ket 3dB-es pontja. azonkivul a polarizaciora is sokkal erzekenyebb.

tehat forditsd a masik gep iranyaba pontosan es probald meg vertikalis es horizontalis polarizacioval is.

peldakent:

az en elnagyolt dipla biquad-omra 2m rg58 van rakva ennek 1dB/m a vesztesege vagyis 2dB ez egy cf-wlan adapterbe volt dugva, ami erdetileg nem rendelkezett antenna csatlakozoval, csak egy kis dielektromos antennaval. ere nem fabrikaltam 3cm 75ohm-os vekony hangszorovezetekbol meg egy rpsm csatlakozobol kulso antennacsatlakozot. meresek szerint 8..10dB veszteseggel megy.  :rolleyes:

a masik oldalon egy x-micro 108g volt 9db korsugarzoval. az cf adpter 10dBm az x-micro 15dBm teljesitmenyu. ez a felallas 2km-rol mukodot ugy, hogy a haz ahol az ap volt 3 sor 20m magas nyarfa mogott rejtozott. vagyis nem is tudtam hol van, csak az antennaval talatam meg.

szoval a dupla biquad ha jol van elkeszitve, pontosan a masik oldal fele nez es jo a polarizacio biztosan kell hogy mukodjon akar 3..4 b30-as falon at is.

#708 Felhasználó inaktív   xeri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 02. 10:33

Akkor lehet, hogy visszaveszem majd szimpla biquad-ra. Mivel a házban több helyről is el kell érni a hálót, ezért nehéz egy irányt belőni. A hátlapból muszáj lesz levágnom, vagy maradhat nagyobb, mint amit a szimplához írnak?
A polarizációt honnan tudom pl a notebooknál? Próbálgassam, hátha jobb az egyik irány a másiknál?

#709 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 02. 13:07

Idézet: xeri - Dátum: 2005. júl. 2., szombat - 9:33

Akkor lehet, hogy visszaveszem majd szimpla biquad-ra. Mivel a házban több helyről is el kell érni a hálót, ezért nehéz egy irányt belőni. A hátlapból muszáj lesz levágnom, vagy maradhat nagyobb, mint amit a szimplához írnak?
A polarizációt honnan tudom pl a notebooknál? Próbálgassam, hátha jobb az egyik irány a másiknál?

a hatlap akarmekkora lehet. a polarizacio probalgatassal megy.

#710 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 02. 20:06

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. júl. 2., szombat - 0:17

elindítod, adol neki IPtartományt... Ha routered 192.168.1.1, akkor 192.168.1.1-192.168.1.255, aztán végignyalja, hogy hol esélyes ha fut valami/valaki... Ennyi :-)

www.rettesoft.hu/jahnoftp/letoltes/lannetscan.exe

Ha valamilyen tűzfal fut a 'támadó' gépén, akkor nagy valószínűséggel nem fog válaszolni a pingelésre, és lehet, hogy a tűzfal elrejti a nyitott portokat, tehát lehet, hogy teljesen láthatatlan.

csabors:
A 100%-os módszer, ha felteszel valamilyen linux alapú firmware-t, aztán ott meg tudod nézni, hogy milyen kapcsolatok mennek keresztül a routeren. Még azt is meg tudod nézni, hogy éppen mit tölt le vagy böngész.

Az azért elég gyanús, hogy villognak a ledek, miközben a te gépeid nem csinálnak semmit, mindenesetre DreamR jól összefoglalta, hogy mit kell csinálni.

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.