HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#681 Felhasználó inaktív   GabCs 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 26. 19:15

Idézet: PaLa - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 17:46

Sziasztok. Egy olyan hálózat megoldást szeretnék létrehozni, amivel kb. 150m -t kellene a szabad levegőben átlőni egy fán keresztül (illetve két ablaküvegen). Létezik olyan megoldás, hogy két gépet egyszerűen és relatíve olcsón összehozzak így?

Hali!
Megoldható, az a fa kérdéses, hogy mennyire zavarja az optikai rálátást, mert az időjárás is szépen alakíthatja a kapcsolat miőségét (esőben meg utána pl, amikor vizes a fa), és a jelek nem úgy terjednek. Egyébként két kártya plusz antennák is szükségesek lesznek.

#682 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 26. 20:58

Tehát irányított antennákat kell az ablakokba kirakni? Mert az egyik géptől kábelezve kb. 4m, a másiktól meg úgy 5 az ablak. Tehát akkor mit érdemes beszerezni? Teljesen zéró vagyok hozzá.

#683 Felhasználó inaktív   Pancser 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 23:22

Idézet: xeri - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 16:31

Csao! Kösz a tippeket, én annyira  :lama: vagyok ehhez, hogy még a hibakeresés alapjai sem jutottak eszembe. Ellenállások: az antennán gyakorlatilag 0 (ugyanazt a 0,2-0,3 ohmot mutatja a műszer, amit a saját vezetékei összeérintésekor). A vezeték (amikor még egyben volt) középső ér 0,2 ohm, árnyékolás 0,1 ohm (levonva a fenti értékeket), a kettő között végtelen (szerelt csatlakozóval vettem a kábelt, hogy legalább az rendben legyen :) ). Aztán megfeleztem a kábelt, ráraktam az antennát újra, az rpsma két pontja között most 0 ohm mérhető (gondolom ez normális  :think: )
Csináltam képet is, amit jobban megnézve az látszik, hogy nem szabályos négyzetek vannak (lehet, hogy ez a gond?). Persze amikor a drótot hajlítottam, akkor még azok voltak, de a beforrasztáshoz kicsit el kellett távolítani őket egymástól, ettől meg hülye alakja lett az egésznek. Ezt hogyan oldják meg a profik? (kézenfekvő lenne levágni a vezeték két végéből egy-egy kis darabot, de a leírás külön hangsúlyozta, hogy fontos a pontos hossz, ezért ezt nem mertem meglépni.)

Kép

Szóval most fele kábelen lóg az antenna (kb. 5m), és látványosan javult a jelszint (most kicsivel jobbnak tűnik, mint a kártya gyári antennája, ami egyébként még mindig elég siralmas eredmény).

Nekem csak sima biqaud ( csak 2 négyzet nem 4 ) antennám van de az elég brutális, kilóméterekre lévő AP-t is 60%os nak lát , a saját APmet meg 90 % nak.
Egyébként én elvágtam a drótból hogy szép négyzet legyen.
Csillagokat szeretnék !
Gigabyte GA-K8NS Ultra939 * A64 X2 4200+ * Arctic Cooling Freezer64 * 2x1GB A-DATA DDR500 * 6800GT * Leadtek TV2000 Expert * 300W Coolink táp *

#684 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 06. 26. 23:34

Idézet: PaLa - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 19:46

Létezik olyan megoldás, hogy két gépet egyszerűen és relatíve olcsón összehozzak így?

Két alsóbb kategóriás 3ezer pénzes antennával menni fog, egyik helyen gondolom router/accesspoint van, másik helyre így csak egy kártya/kábel/antenna kell.

Én is ezzel szívok, de 3 kilométerről, és térkép szerint rálátok, gyakorlatban a másik ház erkélyéről nem ismerem meg a tanyánkat :-)
Make love not Wor.

#685 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 12:40

Idézet: mckay - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 10:36

Hát, én átböngésztem, nem igazán vágom, hogy mire gondolsz.  :think:
Ilyen Orion 11-P panelantennára gondolsz?

De asszem egyszerűbb lesz, ha komolyan felteszem a kérdést:
Hogy lehetne ésszerű befektetéssel szórni a lant
- 3 fal mögé, 10m távolságra
ugyanakkor
- 2 emelettel feljebb, szintén kb 10m távolságra???

Mert most
- tökéletesen működik 2 emelettel feljebb.

A routerem egy átlagosnak tűnő LinkPro, két kis antennával.

Ha szerzek egy ilyen panelanntennát, akkor emeleti irányba továbbra is jól fog menni szerintetek?
Vagy próbálkozzak két biquad antennával, a két irányba?
Nem lesz interferencia?

regebben volt egy 12dB gyk biquad nyeresegu antenna. az hazilag is olyan 1800..2000ft-bol lehet kihozni. ha nincs gyakorlat erdemesebb megvenni.

ket biquad kepes atloni akar 2 monolit fodemet is vagy 6..8 b30-as falat is akar 5..8Mbps tcp/ip sebeseggel, atheros chipset-el.

szakadozik a net, 40%-os térerőt mér a hálókártya az első esetben,
míg ugyanakkor

az interferencia miatt lehet, valamilyen iranyitott antenna kellene ide, a biquad pont nem jo mert akar 50 fokos nyilasa is lehet.

#686 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 12:46

Idézet: xeri - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 16:31

Kép

ez az antenna a dupla biquad, ket ilyen 5km-t visz lazan. a nyeresege, ha meret helyes 13.5dB. a negyzetesseg nem szempont, de az igen, hogy az oldalak 30mm hosszuak legyenek. azt nem tudom fejbol, hogy nem forditott keresztezesunek kellene lennie a ket oldalon a biquad-oknak, majd otthon megnezem (1..2 eve nem csinaltam ilyet). az elve kulonben az, hogy a biquad kozepen 50ohm a szelein meg 100 ohm impedanciaju. ha kettot a szelen parhuzamositasz akkor a replusz miatt 50ohm lesz az eredo impedancia es +3dB a nyereseg.  az ohmikus ellenallast felesleges merni annak 0 kozeleben kell lennie.

#687 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 20:47

Idézet: aurum - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 11:40

regebben volt egy 12dB gyk biquad nyeresegu antenna. az hazilag is olyan 1800..2000ft-bol lehet kihozni. ha nincs gyakorlat erdemesebb megvenni.
ket biquad kepes atloni akar 2 monolit fodemet is vagy 6..8 b30-as falat is akar 5..8Mbps tcp/ip sebeseggel, atheros chipset-el.

Köszi a választ!
Böngésztem a nagykereket, de a legtöbb egy 7dbi antenna volt, amit beltériből találtam.  :(

Idézet

Idézet

szakadozik a net, 40%-os térerőt mér a hálókártya az első esetben,
míg ugyanakkor

az interferencia miatt lehet, valamilyen iranyitott antenna kellene ide, a biquad pont nem jo mert akar 50 fokos nyilasa is lehet.

Hm, csak néhány napja van fenti gép, és előtte is 40% volt a térerő, és úgyis szakadozott.
Sőt, még régebben egy 1 antennás router volt a mostani 2 antennás router helyén, azzal 30% volt a jelerősség.
Sőt, még még régebben a szóban forgó 3 falunk mögött egy ZyXEL hálókari volt a mostani Asus helyén, az "kiváló" térerőt mért, oszt mégis szakadozott.

Valszeg egy olyan 12dbi antenna kéne, mégis csak.

Hol lehet venni???

#688 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 21:32

Van olyan USB-be vagy picimaciba dugható cucc, amire szabvány külső antennát lehet dugni? Laptoppal terepen valahogy könnyebb lenne térerőket méregetni, mint géppel és sípoló UPS-el :-)
Make love not Wor.

#689 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 22:09

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 20:32

Van olyan USB-be vagy picimaciba dugható cucc, amire szabvány külső antennát lehet dugni? Laptoppal terepen valahogy könnyebb lenne térerőket méregetni, mint géppel és sípoló UPS-el :-)

Avaya USB... ha kiveszed belőle a kártyát az meg mehet picimaciba... Netstumbler meg kezeli is jól.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#690 Felhasználó inaktív   Pancser 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 21:47

[quote name='mckay' date='2005. jún. 27., hétfő - 19:47']Köszi a választ!
Böngésztem a nagykereket, de a legtöbb egy 7dbi antenna volt, amit beltériből találtam.  :(

az interferencia miatt lehet, valamilyen iranyitott antenna kellene ide, a biquad pont nem jo mert akar 50 fokos nyilasa is lehet.[/QUOTE]
Hm, csak néhány napja van fenti gép, és előtte is 40% volt a térerő, és úgyis szakadozott.
Sőt, még régebben egy 1 antennás router volt a mostani 2 antennás router helyén, azzal 30% volt a jelerősség.
Sőt, még még régebben a szóban forgó 3 falunk mögött egy ZyXEL hálókari volt a mostani Asus helyén, az "kiváló" térerőt mért, oszt mégis szakadozott.

Valszeg egy olyan 12dbi antenna kéne, mégis csak.

Hol lehet venni???[/QUOTE]
Olcson antenna ?
Akkor itt egy tipp : [url="http://www.addel.hu/template/temp1/detailproduct.php?storeid=348&productid=47965"]<<<-->>>[/url]
Csillagokat szeretnék !
Gigabyte GA-K8NS Ultra939 * A64 X2 4200+ * Arctic Cooling Freezer64 * 2x1GB A-DATA DDR500 * 6800GT * Leadtek TV2000 Expert * 300W Coolink táp *

#691 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 13:12

Thx,
tényleg jó kis bolt.
Bár beltéri egységekből azért itt is gyengébb a kínálat...
:)

#692 Felhasználó inaktív   Falánk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 19:40

Szasztok!
Kettő darab ILYEN antennám van.
Azt szeretném megkérdezni, hogy 150m távolság áthidalása során lehet-e az antennákat teljesen vízszintesen felszerelni úgy, hogy egymáshoz képest egy emeltnyi (kb 3m) szintkülömbség van.
Vagy teljesen egymás felé kell fordítani?
Ha lehet csak az válaszoljon aki ért is hozzá.
Köszi
Szeretem a sört, bort, pálinkát no meg a Nőket is!

#693 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 20:36

Idézet: Falánk - Dátum: 2005. jún. 29., szerda - 20:40

Kicsit érdemes rajt fordítani, ott van, hogy milyen szögben műxik, rajzolsz egy háromszöget, két befogó 150 egység és 3 egység, abból meg is van a szemközti szög.
Make love not Wor.

#694 Felhasználó inaktív   DreamR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 22:09

Idézet: Falánk - Dátum: 2005. jún. 29., szerda - 20:40

Szasztok!
Kettő darab ILYEN antennám van.
Azt szeretném megkérdezni, hogy 150m távolság áthidalása során lehet-e az antennákat teljesen vízszintesen felszerelni úgy, hogy egymáshoz képest egy emeltnyi (kb 3m) szintkülömbség van.
Köszi

Szükséges nyílásszög: 2x arc tgn 3/150 ~ 2,3 fok. Ennél az antennáid nyilásszöge nyílván nagyobb, ilyen pontossággal beállítani sem tudod (ennyit bólinthat az árbóc is stb)  Szal. gyakorlatilag a két antenna egy szinten van  ;)

#695 Felhasználó inaktív   Falánk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 22:16

THX!
Szeretem a sört, bort, pálinkát no meg a Nőket is!

#696 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 22:16

Idézet: DreamR - Dátum: 2005. jún. 29., szerda - 23:09

Szükséges nyílásszög: 2x arc tgn 3/150 ~ 2,3 fok. Ennél az antennáid nyilásszöge nyílván nagyobb, ilyen pontossággal beállítani sem tudod (ennyit bólinthat az árbóc is stb)  Szal. gyakorlatilag a két antenna egy szinten van  ;)

Lelőtték itt a poénom :-)

Amúgy 150 méterre érdemes ilyen durva cucc? Sokkal egyszerűbb lenne valami falra felfúrható, vízálló bigyó, és akkor nem kell árbóc. 150 méteren 3 métert meg ki kellene mérni rendesen, napokban több ember is tippelt, hogy azért nem látom erkélyről a házunkat, mert útközben van domb,mi meg mögötte völgyben vagyunk. Nosza, térkép és GPS előkap, útközben nincs kiemelkedés, és 18 méterrel feljebb vagyunk, holott mindenki jó sokat tippelt mínuszban.
Make love not Wor.

#697 Felhasználó inaktív   ghostfun 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 30. 10:12

Sziasztok!

Vettem egy asus wl500g deluxe routert és egy wusb54 g clientet. Problémám a következő: 1 percenkét 1 másodpercre nem tud adatot küldeni. Netezésnél észre se lehet venni viszont játéknál nagyon kellemetlen. Mi lehet rossz? Segítsetek!

#698 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 12:55

Nahh, megyek le tanyára nyomkodni a Wlanom, de szomszéd háza pont közbelóg. 2 kilométerről meg nincs az az antenna, ami 1 házon meg 2 izmosabb fán átmegy, de azért bizakodjunk ja :-)
Make love not Wor.

#699 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 20:40

Próbálgattam a napokban, hogyha kiteszem routert ablakba, meddig van még háló.
Érdekes volt, hogy baromi sok fa van az alattunk lévő utca és a házunk között, de volt netem :)
Bementem másik házba, lépcsőház ablakába kitesz laptop, és örül, mert van net :D
Dlink 514-el próbáltam, de valamelyik nap kipróbálom Linksys-el is.
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#700 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 21:23

Sziasztok!

Azt szeretném kideríteni, hogy a pár házzal odébb lakó szomszéd valóban feltörte ill. használja e a hálózatomat és evvel együt az internetem is...vagy csak a szája jár. De hogyan fogjak hozzá...Program vagy egyéb más...?A router LinksysWRT 54G
Köszönöm a segítséget!

BCs

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »