HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#281 Felhasználó inaktív   tenor78 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 23. 06:48

Idézet: Kenderice - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 9:32

Egy bizonyos készülékpárosra kimondott képlet nincs, mert a távolságot nagyon sokminden, nagyon sokféle módon befolyásolhat.
Ha a készülék saját antennáit használod, akkor a leírásban a gyártó meg szokta adni a bel- és kültéri hozzávetőleges hatótávolságokat (amely általában a legoptimálisabb szokott lenni). Ha külső antennával használod, akkor a táv függ az eszközök teljesítményétől, az antenna nyereségétől, az antennakábel és a csatlakozók veszteségétől, az optikai rálátástól, a sáv telítettségétől és még sokmindentől.

Akkor ez - ha jól értelmezem - azt jelenti, hogy megveszem a cuccot és vagy látják egymást vagy nem?

Csak mert van egy X-Micro 11b-s routerem és hozzá egy X-Micro 11g-s PCMCIA kártyám. Ugyanazon a szinten nagyon jó a jel, és egyébként is meg vagyok vele elégedve, de ha lejjebb megyek egy szinttel, akkor semmi. Esélytelen ezek szerint vagy létezik rá valami nem túl drága megoldás, hogy az alsó szinten is netezhessek?

T78
No One Here Gets Alive Out

#282 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 23. 09:41

Idézet: tenor78 - Dátum: 2005. ápr. 23., szombat - 6:48

Akkor ez - ha jól értelmezem - azt jelenti, hogy megveszem a cuccot és vagy látják egymást vagy nem?

Csak mert van egy X-Micro 11b-s routerem és hozzá egy X-Micro 11g-s PCMCIA kártyám. Ugyanazon a szinten nagyon jó a jel, és egyébként is meg vagyok vele elégedve, de ha lejjebb megyek egy szinttel, akkor semmi. Esélytelen ezek szerint vagy létezik rá valami nem túl drága megoldás, hogy az alsó szinten is netezhessek?

T78

Több szintes épület az adó egyik szinten a vevő másikon. Amiért nem megy vasbeton födém és az totál árnyékolja a jelet. Megoldás antennákat ki az ablakba lehetőleg ahol látjátok a kirakott antennát. Vagy ha egy tulajdon pld családi ház. Kábelezés és lentre is felrakni valahova egy AP-t.
Az informatika atok de jo hogy van.

#283 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 24. 04:44

Idézet: tenor78 - Dátum: 2005. ápr. 23., szombat - 5:48

T78

a 108gben ket antenna van, az egyik csavaros azt vidd le koax-al a lenti szintre.

#284 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 24. 06:37

Idézet: tenor78 - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 6:55

Sziasztok!

Még nagyon új vagyok közetetek, és amennyire időmből tellett próbáltam átböngészni a WLAN topic korábbi hozzászólásait, de nem találtam választ a kérdésemre. (Peresze lehet én vagyok bé*a!)
Létezik képlet arra, hogy egy adott WLAN eszközpár milyen max. távolságban tud kommunikálni egymással?

Thx.

általában eémondható, hogy rádiómentes területen az áthidalható távolság 10-30 km között változik 2,4GHz-en. 5GHz-en símán megy a 30 km.

#285 Felhasználó inaktív   remyy 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 24. 22:52

hello! dlink 624 es routerrel szeretnem hasznalni az emule programot,beallitottam mindent(virtualis szerver,tcp,udp)de valami nem jo mert ahogy csatlakozok a KAD szerverhez megszakad minden kapcsolat,a radio kapcsolat is....van valamilyen ötletetek?

#286 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 11:54

Ha jol latom, uj firmware jelent meg az USR808054 AP&Router-hez:
Itt

#287 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 08:29

WEP vagy WPA kulcsot mivel lehet "kideríteni" :D ?
Milyen progi kell hozzá?

#288 Felhasználó inaktív   gyuri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 09:28

Hali!

Valaki tudja az okát, hogy  miért kell kb. 4 naponta kézzel újraindítanom a wl-500g routeremet, mert egyszer csak nem kap ip címet az isp-től (tvnet)???? :think:
Valami beállítás??

KÖszi Gyuri

#289 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 09:50

Idézet: eMeM - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 8:29

WEP vagy WPA kulcsot mivel lehet "kideríteni" :D ?
Milyen progi kell hozzá?

WPA nem törhető igazából, WEP --- kereső..... külön topic van rá....

#290 Felhasználó inaktív   gyuri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 15:06

Idézet: gyuri - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 8:28

Hali!

Valaki tudja az okát, hogy  miért kell kb. 4 naponta kézzel újraindítanom a wl-500g routeremet, mert egyszer csak nem kap ip címet az isp-től (tvnet)???? :think:
Valami beállítás??

KÖszi Gyuri

valaki használ ilyet??? :confused:

#291 Felhasználó inaktív   bences 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 16:36

Hello!

Előre is bocs, de nincs időm végigolvasni az egész fórumot, mert véges ideig van nálam wifis notebook.
Szóval az lenne a kérdésem, hogy ha van két notebookom, és mind a kettőben van b-s wifi, akkor azt hogy lehet megcsinálni, hogy olyan hálózat legyen a kettő között, mintha hálókártyán, és kábelen keresztül kapcsoltam volna össze őket. A végcélom az, hogy az egyiken lévő netet wifin keresztül leosszam a másikra. köszi

#292 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 10:15

Idézet: sif85 - Dátum: 2005. márc. 14., hétfő - 17:48

Eddig nem frissítettem, mivel semmi gondom nem volt vele...
Frissítést hol találok? És tutira nem teszem vele tönkre?? A régit vissza lehet hozni valahogy, ha esetleg az új nem szuperálna? :think:

sif

X-Micro WLAN 11b Broadband Router
Model Name: XWL-11bRRG

2005.04-es firmware
FIR - XWL-11BRRG - v1.6.1.0.rar

X-Micro 11b/g driverek és firmware-ek

2005. áprilisi ( :eek: ) firmware, úgyhogy még ropogós :Đ

-C0pp3rM!n3-

#293 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 13:38

Idézet: bences - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 16:36

Hello!

Előre is bocs, de nincs időm végigolvasni az egész fórumot, mert véges ideig van nálam wifis notebook.
Szóval az lenne a kérdésem, hogy ha van két notebookom, és mind a kettőben van b-s wifi, akkor azt hogy lehet megcsinálni, hogy olyan hálózat legyen a kettő között, mintha hálókártyán, és kábelen keresztül kapcsoltam volna össze őket. A végcélom az, hogy az egyiken lévő netet wifin keresztül leosszam a másikra. köszi

csináld ugyanúgy, mintha kábelen tennéd

#294 Felhasználó inaktív   bences 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 13:49

Ok, de hogyan fogja egymást látnni a két gép. hogy kell egymással azonosítattni őket? Múltkor már észlelték egymást de semmi egyéb.
Szóval hogyan tovább?

#295 Felhasználó inaktív   gyugyuka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 14:32

Idézet: bences - Dátum: 2005. ápr. 29., péntek - 12:49

Ok, de hogyan fogja egymást látnni a két gép. hogy kell egymással azonosítattni őket? Múltkor már észlelték egymást de semmi egyéb.
Szóval hogyan tovább?

ugyanaz mint a LAN + Ad-Hoc mód, ugyanaz a freki, ugyanaz a WEP kulcs

#296 Felhasználó inaktív   korfa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 19:53

Hello!

Adott egy olyan helyzet hogy van egy bridge ami csatlakozik egy aphez meg egy másik bridge is csatlakozik ehhez az aphez wirelessen az aphez és a 2 bridgehez is csatlakozik egy switch és a switchbe meg userek gyakorlatilag ezeknek látikéne egymás nem? Vagy rosszul gondolom?

Korfa

#297 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 23:14

Idézet: Coppermine - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 11:15

X-Micro WLAN 11b Broadband Router
Model Name: XWL-11bRRG

2005.04-es firmware
FIR - XWL-11BRRG - v1.6.1.0.rar

X-Micro 11b/g driverek és firmware-ek

2005. áprilisi ( :eek: ) firmware, úgyhogy még ropogós :Đ

-C0pp3rM!n3-

Hali!

Neked műxik???  :confused:
Nekem nem akarja elfogadni, jobban szólva rámygyek, hogy update, megcsinálja, feltölti, újraindúl, attán még mindig a régi firmware van benne, legalábbis a régi dátum!!! Próbáltam már kábelen keresztűl, levegön keresztűl, de sehogysem jött össze!!! Egyáltalán, érdemes feltenni, van valami érdemleges újítás benne???
Még jobb kérdés: ez a firmware, a 108 mbps-osra vonatkozik???  :think:  :D
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#298 Felhasználó inaktív   korfa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 30. 06:12

Kép
Tehát a problémám az hogy a 2-es pontra tettem fel egy ap-t a többi ponton mindenhol 1-1 bridge van. az 1-es ponton van az internet elérés. Minden bridgel az apra csatlakozok én ugygondoltam igy látnifogják egymást a kliensek de nem igy van. Ennek müködni kellene? Vagy hibás az elgondolás? Esetleg akkor hogy lehet megoldani másképpen?

#299 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 30. 08:02

Idézet: korfa - Dátum: 2005. ápr. 30., szombat - 7:12

Kép
Tehát a problémám az hogy a 2-es pontra tettem fel egy ap-t a többi ponton mindenhol 1-1 bridge van. az 1-es ponton van az internet elérés. Minden bridgel az apra csatlakozok én ugygondoltam igy látnifogják egymást a kliensek de nem igy van. Ennek müködni kellene? Vagy hibás az elgondolás? Esetleg akkor hogy lehet megoldani másképpen?

Hi!

Az egész háló wireless-en keresztül van megoldva???  :think:
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#300 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 30. 09:24

Gyakorlati tapasztalatok érdekelnének 54 mbs-es hálózattal kapcsolatban: két gép AP-n keresztül összekapcsolva kb. milyen sebességgel lehet a két gép között másolni?
És ha két 54 mbs-es kártyával szerelt gépet közvetlenül kapcsolunk össze (ad-hoc)? Akkor milyen sebességet kellene gyakorlatban produkálnia?
Fizikai távolság nem nagy, 3-4 méter :)

Azért kérdezem mindezt, mert melóhelyen Apple Airport Express van és sehogy sem tudok kb. 1300 kbyte/sec-nél nagyobb sebességgel másolni két gép között, pedig mindkét gép 54 Mbs-es sebességgel kapcsolódik az AP-hez.

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.