HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#1401 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 10. 21:22

Idézet: VKP - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 16:27

Nekem nem baj, csak mostaniban egyre több olyan embert látok itt, akik mindenáron wirelessen szeretnének legalább 10megabitet átvinni  :D 

Szóval innen lemaradt egy 0, tehát 100 megabitre gondoltam... sorry
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1402 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 19:34

Idézet: VKP - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 21:22

Szóval innen lemaradt egy 0, tehát 100 megabitre gondoltam... sorry

nem gond... az effektív 20-22 Mb/s 8FTP-VEL)  gyakorlatilag csak 802.11a- val érhető el... b/g alatt legfeljebb időszakosan....

#1403 Felhasználó inaktív   Bratac 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 11. 22:53

Sziasztok Ismerőssel szeretnék wlan hálózatot dlink DI-624 wlan routerrel, nála egy DWL-G650 kártya lenne na mármost a távolsággal van a gondom én panel negyediken ő panel másodikon lakik(egymás alatt vagyunk) a 108 megabitből marad annyi hogy tudjon normális sebességgel netezni?
Válaszokat előre is kössz

#1404 Felhasználó inaktív   Gordon Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 12. 15:09

És melyik routert érdemes venni?
Gigabyte K8N51GMF-9 S939, AMD Athlon64 3500 Venice, Hynix 4x512Mb DDR400, Inno3D 7600GS, NEC DVD_RW ND-3520A, LD DVD ROM

#1405 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 12. 16:59

Idézet: Bratac - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 22:53

Sziasztok Ismerőssel szeretnék wlan hálózatot dlink DI-624 wlan routerrel, nála egy DWL-G650 kártya lenne na mármost a távolsággal van a gondom én panel negyediken ő panel másodikon lakik(egymás alatt vagyunk) a 108 megabitből marad annyi hogy tudjon normális sebességgel netezni?

Konnyen lehet hogy semmi. Nezzetek meg kabelt tudtok e villanyora szekrenyben levinni, max falat kell furni az UTP kabelnek.
Az informatika atok de jo hogy van.

#1406 Felhasználó inaktív   istvan_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 12. 18:26

Szerintem se 'küzdjetek' wirelessel.... Főleg panelban....
Árban, stabilitásban, meg sebességben is sokkal jobban kijöttök....

#1407 Felhasználó inaktív   Gordon Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 12. 19:03

Idézet: istvan_ - Dátum: 2005. nov. 12., szombat - 19:26

Szerintem se 'küzdjetek' wirelessel.... Főleg panelban....
Árban, stabilitásban, meg sebességben is sokkal jobban kijöttök....

Én panelban lakom. De a notit nem telepítném. Tehát wirellesben kell gondolkodnom... Nem igaz, hogy nem létezik használhato.... :reklamacio:
Gigabyte K8N51GMF-9 S939, AMD Athlon64 3500 Venice, Hynix 4x512Mb DDR400, Inno3D 7600GS, NEC DVD_RW ND-3520A, LD DVD ROM

#1408 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 12. 19:38

Kicsit se értek a vezeték nélküli hálózatokhoz, így nem egészen vagyok képben, de talán fel tudtok világosítani.  ;)

Én a netet W-LAN-on keresztül kapom, tetőn fenn van egy szép hengeres antenna (irányított?), amihez egy acces point csatlakozik abból jön az anyag a hálókártyámba. Szolgáltatóm szerint DSL protokollt használ, 384kbit a névleges sebességem. Namármost elég érdekes a probléma, mert a letöltés általában normálisan megy is (főleg FTP, az majdnem maximálisan jó esetben, a torrent már korántsem), de a gyors válaszidőket igénylő webes műveletek (elsősorban játék, de a webböngészés is igyényli szerintem) nagyon rosszul mennek. A hibajelenség követhető, ha az adótornyot pingelem, pédául itt van egy hosszab ideje futó ping eredménye:
10.255.255.200 ping-statisztikája:
    Csomagok: küldött = 14367, fogadott = 11950, elveszett = 2417 (16% veszteség),
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
    minimum = 2ms, maximum = 1670ms, átlag = 70ms

A szolgáltató szerint nálam van a hiba, mert náluk semmiféle hibajelenség nincs, de érdekes módon nem mindig ilyen rossz, néha 2-3% veszteség a maximum (bár azért mostanában ez a 10 fölötti érték látszik állandósulni). Mi lehet a hiba? Vírusírtó napi frissítéssel megy (F-Secure) emellett van Spyware és Ad-Aware is hetente futtatva.
Más kérdés, és a szolgáltatót minősíti, hogy a harmadik bejelentésem után se csináltak semmit...

#1409 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 12. 20:07

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2005. nov. 12., szombat - 19:38

Kicsit se értek a vezeték nélküli hálózatokhoz, így nem egészen vagyok képben, de talán fel tudtok világosítani.  ;)

Én a netet W-LAN-on keresztül kapom, tetőn fenn van egy szép hengeres antenna (irányított?), amihez egy acces point csatlakozik abból jön az anyag a hálókártyámba. Szolgáltatóm szerint DSL protokollt használ, 384kbit a névleges sebességem. Namármost elég érdekes a probléma, mert a letöltés általában normálisan megy is (főleg FTP, az majdnem maximálisan jó esetben, a torrent már korántsem), de a gyors válaszidőket igénylő webes műveletek (elsősorban játék, de a webböngészés is igyényli szerintem) nagyon rosszul mennek. A hibajelenség követhető, ha az adótornyot pingelem, pédául itt van egy hosszab ideje futó ping eredménye:

A szolgáltató szerint nálam van a hiba, mert náluk semmiféle hibajelenség nincs, de érdekes módon nem mindig ilyen rossz, néha 2-3% veszteség a maximum (bár azért mostanában ez a 10 fölötti érték látszik állandósulni). Mi lehet a hiba? Vírusírtó napi frissítéssel megy (F-Secure) emellett van Spyware és Ad-Aware is hetente futtatva.
Más kérdés, és a szolgáltatót minősíti, hogy a harmadik bejelentésem után se csináltak semmit...

ki a szolgaltato? DSL protokol erdekes mert vagy TCP/IP vagy IPX, vagy NetBeui ezek a protokolok.

Masz fol a teteore es nezd meg az adot latod e. ha nem mert fa van elotte eleje nott a nyaron akkor az lehet a bajod. Ha nincs akkor nezd vegig a csatikat es szetszed es osszerak hatha koszolodas is belejatszik.

#1410 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 12. 20:19

Idézet: Bratac - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 23:53

2emelet van koztetek akkor az max 20-30meter kabel. 100ft/m a kabel, vagy meg annyise, az mar a dragabbik lebego. szal olyan 3ezer huf korul ki lehet jonni.

nem ertem mit kell telepiteni a notebookon? ha sima kabeles variaciot csinaltok, akkor csak osszedugjatok a ket gepet es kesz. windowson kell 1-2 beallitas elvegezni meg, es siman megy.

a masik: wifin a WLAN olyan max 1-2mega/sec, kabellel meg 8-9mega/s.

miert akarsz annyira wifit? van vmi nyomos indok?

amugy fogadok nem sokat konyitassz a temahoz igaz? ez kicsit erdekes felvetes hogy 108megabitbol mennyi marad a netre:) hol lattal te olyan sebesseget magyaroszagon?:)

ha netezni akartok, akkor csak akkor fog menni, ha a fo server gep be lesz kapcsolva, a masikon csak akkor fog menni a net. Ha azt akarjatok hogy ne igy legyen, akkor kell egy wifi router, de az mar nem 3-4ezer ft, hanem egy 15-20.

nekem itthon wifi router van, es lakast teljes jelszinttel lefedi, sztem 2emelettel feljebb se lenne nagy vesz, de meg nem probaltam mit bir, es meddig .......

#1411 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 12. 20:32

Idézet: szaki - Dátum: 2005. nov. 12., szombat - 20:07

ki a szolgaltato? DSL protokol erdekes mert vagy TCP/IP vagy IPX, vagy NetBeui ezek a protokolok.

Masz fol a teteore es nezd meg az adot latod e. ha nem mert fa van elotte eleje nott a nyaron akkor az lehet a bajod. Ha nincs akkor nezd vegig a csatikat es szetszed es osszerak hatha koszolodas is belejatszik.

A szolgálató a Tanet, akik tulajdonképpen T-Online szolgáltatást adnak tovább, vagy mi...

A hálózati protokoll valami PPPoE (Point-to-Point Protocol over Ethernet).

Elméletileg optikailag rálátok az adótoronyra, legalábbis legutóbb nézve ilyen probléma nem volt, de holnap majd felmászok megint, hátha tényleg változott valami.

#1412 Felhasználó inaktív   Gordon Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 12. 20:33

Idézet: pauz - Dátum: 2005. nov. 12., szombat - 21:19

2emelet van koztetek akkor az max 20-30meter kabel. 100ft/m a kabel, vagy meg annyise, az mar a dragabbik lebego. szal olyan 3ezer huf korul ki lehet jonni.

nem ertem mit kell telepiteni a notebookon? ha sima kabeles variaciot csinaltok, akkor csak osszedugjatok a ket gepet es kesz. windowson kell 1-2 beallitas elvegezni meg, es siman megy.

amugy fogadok nem sokat konyitassz a temahoz igaz? ez kicsit erdekes felvetes hogy 108megabitbol mennyi marad a netre:) hol lattal te olyan sebesseget magyaroszagon?:)

ha netezni akartok, akkor csak akkor fog menni, ha a fo server gep be lesz kapcsolva, a masikon csak akkor fog menni a net. Ha azt akarjatok hogy ne igy legyen, akkor kell egy wifi router, de az mar nem 3-4ezer ft, hanem egy 15-20.

nekem itthon wifi router van, es lakast teljes jelszinttel lefedi, sztem 2emelettel feljebb se lenne nagy vesz, de meg nem probaltam mit bir, es meddig .......

A notebookot nem akarom telepíteni... Tehát nem akarom helyhez kötni a kábel miatt.  ;)
Most kábelesen van. routerrel. De ez igy nem jo.
Viszont nincs benne PCIMCIA. Csak USB-sel lehetne megoldani. És pont ez volt a kérdéem, hogy milyen Access point-USB wlan párositás müködik rendesen. Mert már hallottam problémákrol.
Ja, és a másik: mi a különbség az Access point, és a Wirelles router között?Mert pl. az Aquaban mindkettöt lehet kapni

Szerkesztette: Gordon Freeman 2005. 11. 12. 20:37 -kor

#1413 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 12. 20:46

sztem az, hogy az AP csak jeltovabbito, a wifi routerben meg benne van azis, meg tovabblehet osztani.... bocs ha tevedek

#1414 Felhasználó inaktív   gedikart 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 12. 21:00

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2005. nov. 12., szombat - 20:38

Nekem 1 évvel ezelőtt a következő volt a szitu.

Két ház az egyikben egy WRT54G. A másikban egy WAP54G. Két ház között 400 m távolság. Mindkét háztetőn egy-egy 15dBi-s Yagi.

WRT54G-re 11 Megabit/s-mal lehetett másolni a WAP54G-től. Fordítva már csak 3,5 Megabit/s volt.
A végére kiderült, hogy mi okozta a bibit. WRT54G-re egy FTP kábel volt kötve. WAP54G-re pedig egy szar minőségű UTP. DE nagyon nem szertik ezek a kütyük az UTP-t. Ugyanis kipróbáltam mindkét eszközél, ha nagy adatbájttal (65500 byte, de már 10000 felett is) pingeltem a hálókártyától a gyári utp-n keresztül a kütyüig, 25-30% veszteséget is kaptam. Szóval a WAP54G-re is egy FTP kötöttem. Azóta minden frankó. Pingnél kijön (nagy adatbájt esetén), hogy jó-e a kábel.

Most a kapcsolat a két eszköz között azonos: 14,85 Megabit/s-mal tudok másolni.

#1415 Felhasználó inaktív   Bratac 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 13. 05:32

Idézet: pauz - Dátum: 2005. nov. 12., szombat - 21:19

T Törzsvendég!!! Ha átnézted azt amit irtam rájöhetnél hogy ismerősnek notebookja van  és mondjuk szeretné a a netet bárhol használni a lakásban ez az egyik, a másik meg az hogy a cucc amit venni szeretnék 108megabitet tud maximum magyarul romolhat bőven a jel mivel az adslem csak 2 megabites. Ezeket arra alapozom hogy én úgy tudom hogy a távolsággal nő a hibák száma igy több a javító kód és így kevesebb az értékes adatcsomag. Más az hogy én nem értek hozzá és az, hogy te nem látod át a probléma lényegét. kössz

#1416 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 13. 10:28

Idézet: Gordon Freeman - Dátum: 2005. nov. 12., szombat - 20:33

A notebookot nem akarom telepíteni... Tehát nem akarom helyhez kötni a kábel miatt.  ;)
Most kábelesen van. routerrel. De ez igy nem jo.
Viszont nincs benne PCIMCIA. Csak USB-sel lehetne megoldani. És pont ez volt a kérdéem, hogy milyen Access point-USB wlan párositás müködik rendesen. Mert már hallottam problémákrol.
Ja, és a másik: mi a különbség az Access point, és a Wirelles router között?Mert pl. az Aquaban mindkettöt lehet kapni

Akkor csinaljatok igy:
- toled kabel ohozza
- a kabel vegere AP vagy Wlanrouter

AP = csak adokent uzemel
Router = ado + kapcsolatert felelos egyseg + switch

Lentre egy AP kell, van olyan is aminek van beepitett switch de draga.

Bocsi meg valami o hozzajarul a tekoltsegeidhez? vagy teljesen ingyen fog netetezni, hogy oldod meg hogy ne tudjatok egymas elol elvenni a savszelt? Ehez vagy szoftvert kel telepiteni vagy olyan router kell.
USB cuc javalom a gyarto megegyezen az AP gyartojaval. Tobb okbol, az egyik, hogy tapasztalatom szerint igy satbilan mukodik a halo mint vegyes felalasban. Masik ok, hogy a nagyobb sebesseg 108Mbit csak igy garantaljak a gyartok sajat eszkozeikre, ami igen kisbetuvel szerepel a doksikban.

Szerkesztette: szaki 2005. 11. 13. 10:30 -kor

#1417 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 13. 10:34

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2005. nov. 12., szombat - 20:32

A szolgálató a Tanet, akik tulajdonképpen T-Online szolgáltatást adnak tovább, vagy mi...

A hálózati protokoll valami PPPoE (Point-to-Point Protocol over Ethernet).

Elméletileg optikailag rálátok az adótoronyra, legalábbis legutóbb nézve ilyen probléma nem volt, de holnap majd felmászok megint, hátha tényleg változott valami.

Megneztem az oldalukat nem sok ertekes info. Minden keppen erdemes megnezni jol lathato e az ado. Erdemes meg helyszini merest is kerni toluk, az ugy lattam ingyenes.

Ez mar mas akkor kell nev es jelszo paros a hasznalathoz, egy kicsit tul van bonyolitva de mindegy.

Szerkesztette: szaki 2005. 11. 13. 10:35 -kor

#1418 Felhasználó inaktív   Gordon Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 13. 11:50

:D

Idézet: szaki - Dátum: 2005. nov. 13., vasárnap - 11:28

Akkor csinaljatok igy:
- toled kabel ohozza
- a kabel vegere AP vagy Wlanrouter

AP = csak adokent uzemel
Router = ado + kapcsolatert felelos egyseg + switch

Lentre egy AP kell, van olyan is aminek van beepitett switch de draga.

Bocsi meg valami o hozzajarul a tekoltsegeidhez? vagy teljesen ingyen fog netetezni, hogy oldod meg hogy ne tudjatok egymas elol elvenni a savszelt? Ehez vagy szoftvert kel telepiteni vagy olyan router kell.
USB cuc javalom a gyarto megegyezen az AP gyartojaval. Tobb okbol, az egyik, hogy tapasztalatom szerint igy satbilan mukodik a halo mint vegyes felalasban. Masik ok, hogy a nagyobb sebesseg 108Mbit csak igy garantaljak a gyartok sajat eszkozeikre, ami igen kisbetuvel szerepel a doksikban.

Tehát igy lehet?

UTP-Acces Point-kábellel gép
         I
     Wlan USB-vel gép

Chellom van. Ezek a cuccok mellé nem kell egy router? Mert az egyik gépet mindenképpen kábellel szeretném a netre kötni. Ja, és nem szeretném, hogy csak akkor menne a notin a net ,ha a másik gép be van kapcsolva.
Az igazság az,hogy még nem láttam ilyen hálozatot kiépítve. Ugyhogy, bocs ha hülyeségeket kérdezgetek.

Szerkesztette: Gordon Freeman 2005. 11. 13. 11:53 -kor

#1419 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 13. 15:29

Idézet: Gordon Freeman - Dátum: 2005. nov. 13., vasárnap - 11:50

:D
Tehát igy lehet?

UTP-Acces Point-kábellel gép
         I
     Wlan USB-vel gép

Chellom van. Ezek a cuccok mellé nem kell egy router? Mert az egyik gépet mindenképpen kábellel szeretném a netre kötni. Ja, és nem szeretném, hogy csak akkor menne a notin a net ,ha a másik gép be van kapcsolva.
Az igazság az,hogy még nem láttam ilyen hálozatot kiépítve. Ugyhogy, bocs ha hülyeségeket kérdezgetek.

Akkor igy nezne ki

- csello kabel
- te routered (cable/dsl router) pld Edimax BR6104
--- te geped UTP-n
--- utp kabel le a harverhoz
------ vegere AP
--------- USB Wlan kutyu a notiba

Konfig:
- Te Lan kartya MAC cime megnez
- Routerben WAN port beir dhcp tipus
- LAN portok hoz belso ip DHCP kiosztas
- sajt geped DHCP re rak
- masiknal AP fel - elotte beallit kozvetlenul radugva a PC/notebok - SSID, titkositas, MAC szures (USB kartyae)
- USB kutyu notiba beallit (SSID)

#1420 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 13. 19:27

Idézet: Bratac - Dátum: 2005. nov. 13., vasárnap - 6:32

T Törzsvendég!!! Ha átnézted azt amit irtam rájöhetnél hogy ismerősnek notebookja van  és mondjuk szeretné a a netet bárhol használni a lakásban ez az egyik, a másik meg az hogy a cucc amit venni szeretnék 108megabitet tud maximum magyarul romolhat bőven a jel mivel az adslem csak 2 megabites. Ezeket arra alapozom hogy én úgy tudom hogy a távolsággal nő a hibák száma igy több a javító kód és így kevesebb az értékes adatcsomag. Más az hogy én nem értek hozzá és az, hogy te nem látod át a probléma lényegét. kössz

ok, ha teis olvastad volna rendesen rajottel volna. de bocs lehet tul "morickasan" irtam le.

a 108megabit valoban csak elv.... de nem is az a lenyeg, a chello meg 2,5megbait akkor max annyival fog menni, vagy amennyira hasznalja a masikotok....

az meg hogy a notit hurcolni szeretne a lakasban is..... arrra irtam azokat hogy kabel vagy wifi, de odairtam az arakat is kb, hogy mivel lehet szamolni, es dontsetek

kabeles megoldas 3-4ezer
wifirouteres 15-20ezer

ennyit akartam kihozni

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73