HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#1581 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 10. 16:05

Idézet: Joci - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 16:36

Köszi!

Sajnos a bot antenna szinte biztos, hogy nemlesz jó, mert úgy van a rálátás, hogy az egyik oldalon a ház másik felén van a lakás, tehát a ház elejére kikell rakni egy antennát. Viszont itt jön a ravasz dolog, hogy az antenna kábele az AP-ig milyen hosszú lehet max? Én úgytudom, hogy csak néhány méter. A távolság viszont... hmm, mondjuk 5-6 méternél nincs több, amit átkéne hidalni (a lépcsőházban elvezetve). De talán az antenna közelébe is eltudnám rakni az AP-ot, akkor meg már mindegy, az UTP lehet hosszú is. Vagy mehetne antenna kábellel is, és elég, ha az AP a lakásban lenne?

A másik végpont viszont rálát így a kirakott antennára, de oda is kellene szerintem. Vagy elég, ha az ablak közelébe lenne rakva az AP, és a saját antennájával mehetne?

Nézegettem amiket ajánlottál AP-ot, ennél olcsóbb, egyszerűbb nincs? Mint írtam, semmi extra feature nemkell, se nagy sávszél, így elég lenne egy 11mbit-es cucc is bőven, azok nem olcsóbbak picit? Vagy kár próbálkozni vacakabb dolgokkal?

Antennát amúgy mit vegyek, ami bőven elég lenne ide? Vagy az APokon levő bot antenna olyan, hogy kábellel ellehet rakni máshova is? Mert akkor valóban elég lenne az is. De ha nem, milyen olcsó antennák vannak?

Üdv,
Joci

Antenna kábel minél rövidebb annál jobb, de nincs kikötés a max hosszról!
Azért 7-8m-nél ne legyen hosszabb!!!

Antenna olcsón: Csinálj! Nagyon egyszerű, és kb. 1000HUF ból megvan a 2.
AP: nem vennék 11-est (később majd bánni fogod, ha fejlesztés lesz, vagy megnőnek az ígények)
15E egy WRT54GL akkor az AP sem kerülhet többe, ha mégis, akkor vedd a routert, hiszen az még többet is tud.....

D-LINK,X-mikro,...stb (ezeket semmiképpen)
Ellátja ugyan a feladatát, de csak szívás lenne, nem érnek annyit....

ÜDV: Tracert

#1582 Felhasználó inaktív   alexander30 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 10. 17:30

Idézet: tracert - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 10:01

1 Honnan tudja a szomszéd hogy te sugárzol? (antenna a tetőn nem bűn)
2 Nem érdekli az NHH-t
3 Nincsen bejelentési kötelezetséged az NHH felé.
4 Le fogják szarni a szomszédot is aki bejelenti, hogy te egy nyitott frekvenián engedélyezett eszközzel sugárzol.
5 Ha méis gáz lenne, max leszereltetik az eszközöket, de ilyenről én még nem hallottam...

A fórumlakók közül többen a megengedett teljesítmény többszörösével sugárznak, és senkinek nem volt még tudtommal problémája.

Tracert !
Köszönöm a kielégítő és gyors választ !!

Üdv:Sanyi

#1583 Felhasználó inaktív   alexander30 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 17:31

Idézet: tracert - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 10:01

1 Honnan tudja a szomszéd hogy te sugárzol? (antenna a tetőn nem bűn)
2 Nem érdekli az NHH-t
3 Nincsen bejelentési kötelezetséged az NHH felé.
4 Le fogják szarni a szomszédot is aki bejelenti, hogy te egy nyitott frekvenián engedélyezett eszközzel sugárzol.
5 Ha méis gáz lenne, max leszereltetik az eszközöket, de ilyenről én még nem hallottam...

A fórumlakók közül többen a megengedett teljesítmény többszörösével sugárznak, és senkinek nem volt még tudtommal problémája.

Tracert !
Köszönöm a kielégítő és gyors választ !!

Üdv:Sanyi

#1584 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 18:11

Idézet: tracert - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 17:05

Antenna kábel minél rövidebb annál jobb, de nincs kikötés a max hosszról!
Azért 7-8m-nél ne legyen hosszabb!!!

Antenna olcsón: Csinálj! Nagyon egyszerű, és kb. 1000HUF ból megvan a 2.
AP: nem vennék 11-est (később majd bánni fogod, ha fejlesztés lesz, vagy megnőnek az ígények)
15E egy WRT54GL akkor az AP sem kerülhet többe, ha mégis, akkor vedd a routert, hiszen az még többet is tud.....

D-LINK,X-mikro,...stb (ezeket semmiképpen)
Ellátja ugyan a feladatát, de csak szívás lenne, nem érnek annyit....

Köszi ismét az infót :)

Antennacsinálás: egyszer már felvetődött ez a dolog, akkor elég sokat nézelődtem is házi antennákkal kalcsolatban. Ismersz valamilyen jó oldalt, ahol van leírás, képekkel? Esetleg magyarul? :)
Sajnos már nemtudom, milyen oldalakat nézegettem, azt sem tudom, milyen címszóval keressek. Bár találtam 1-2t már, de ezek másfajták. Én valami olyanra emlékszem, amit akkoriban ajánlott mindenki, ami úgy nézett ki, hogy egy valami réz drót volt egy kis dobozban, és a drótból két négyzet volt formálva ilyen 8-as szerü alakzatban. Na ennél lámábban már nem is lehetett volna elmagyarázni :D :D :)

Na, ez melyik is? :)

Vagy te milyet ajánlasz, ami a legegyszerűbb, és működik is tutira?

Bocs, hogy nem olvastam vissza a topikban, biztos volt ez már téma...

Köszi mégegyszer!

#1585 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 18:13

Eszembe jutott! Biquad antennákat néztem anno :D

Gondolom akkor azok tökéletesek is. Tényleg könnyen összedobható? :)

Szerk.: közbem megtaláltam a régi régi jó kis oldalakat, amik alapján tényleg pofonegyszerű. Mostmár csak egyetlen kérdésem van, mielőtt belevágnék :)

Szóval, közben arra gondoltam, hogy az egyik oldalra teljesen felesleges AP-ot rakni, mehetne nyugodtan egy wifi kártya rögtön a gépbe. Sokkal olcsóbb, meg talán egyszerűbb is... úgyhogy már csak az a kérdésem, hogy ez így jó lenne e (egyik oldalon AP, másikon kártya), és hogy melyik kártyá(ka)t ajánlanád? Olyan kell mindenképp, amire lehet külső antennát is dugni. Ilyen biquadot pl., mint amit készíteni akarok.

Szerkesztette: Joci 2006. 01. 10. 18:27 -kor

#1586 Felhasználó inaktív   Bandus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 19:20

En pecsen lakozom es van a birtokomban egy WRT54G v5 ha meg szukseges a teszteles.

De szaktudasom nincs csak ez az eszkoz amit kb 2 hete vettem.

#1587 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 19:27

Idézet: Bandus - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 20:20

En pecsen lakozom es van a birtokomban egy WRT54G v5 ha meg szukseges a teszteles.

De szaktudasom nincs csak ez az eszkoz amit kb 2 hete vettem.

Köszi, de tesztnek akkor lenne értelme, ha valaki minden szükséges cuccal rendelkezne, szóval lehetne egy full tesztet csinálni, mielőtt bármit is megveszünk. Neked meg -ha jól értem- csak az AP van a birtokodban. Vagy van mindened? :)
Mert akkor érdekelne a teszt, bár nem most, pár hónap múlva lenne csak aktuális a kiépítés (még csak most épül a ház, ami a másik végpont lesz :D).

#1588 Felhasználó inaktív   Bandus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 19:30

Idézet: Joci - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 18:27

Köszi, de tesztnek akkor lenne értelme, ha valaki minden szükséges cuccal rendelkezne, szóval lehetne egy full tesztet csinálni, mielőtt bármit is megveszünk. Neked meg -ha jól értem- csak az AP van a birtokodban. Vagy van mindened? :)
Mert akkor érdekelne a teszt, bár nem most, pár hónap múlva lenne csak aktuális a kiépítés (még csak most épül a ház, ami a másik végpont lesz :D).

egy routerem van meg 2 db Canyon CN-WF518 USB adapter masom nincs.
Megjegyzem te kerestel valakit akinek lenne eszkoze mert tesztelni szeretnel. Akkor most mirol is beszelunk???

Szerkesztette: Bandus 2006. 01. 10. 19:31 -kor

#1589 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 19:47

Idézet: Bandus - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 20:30

egy routerem van meg 2 db Canyon CN-WF518 USB adapter masom nincs.
Megjegyzem te kerestel valakit akinek lenne eszkoze mert tesztelni szeretnel. Akkor most mirol is beszelunk???

Nem értem a "felháborodást" :)
Én csak úgy értelmeztem, hogy csak routered van, mivel csak azt említetted ;)

De így már más. De közben megnyugtattak itt is, meg máshol is, hogy biztos menni fog, így lehet, hogy felesleges a teszt. Na de majd ha aktuális lesz, akkor majd visszatérek a témára.

Köszi

Szerkesztette: Joci 2006. 01. 10. 19:48 -kor

#1590 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 21:04

Idézet: Joci - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 19:13

Eszembe jutott! Biquad antennákat néztem anno :D

Gondolom akkor azok tökéletesek is. Tényleg könnyen összedobható? :)

Szerk.: közbem megtaláltam a régi régi jó kis oldalakat, amik alapján tényleg pofonegyszerű. Mostmár csak egyetlen kérdésem van, mielőtt belevágnék :)

Szóval, közben arra gondoltam, hogy az egyik oldalra teljesen felesleges AP-ot rakni, mehetne nyugodtan egy wifi kártya rögtön a gépbe. Sokkal olcsóbb, meg talán egyszerűbb is... úgyhogy már csak az a kérdésem, hogy ez így jó lenne e (egyik oldalon AP, másikon kártya), és hogy melyik kártyá(ka)t ajánlanád? Olyan kell mindenképp, amire lehet külső antennát is dugni. Ilyen biquadot pl., mint amit készíteni akarok.

A biquad tökéletes, én is nemrég csináltam egy dublebiquad-ot, elég szépen muzsikál :D
Az elgondolás teljessen jó, kártyák közül én az U.S. Robotics kártyáit javasolnám!
Nekem van belőle néhány, és elég jók!
Éppen van egy eladóm is ha érdekel USR5416 (dobozában, mindentartozék, ...stb)
Valamint a SENAO kártyák szintén nagyon jók, bár az áruk kissé húzósabb.
Mind az USR mind a SENAO kártyáira lehet külső antennát kötni.

Jó antenna készítést! :)

#1591 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 08:13

Valaki tudna nekem mondani valami olcsobb de jo 54 Mbps WLAN halokartyat,  amin van UTP csatlakozo is ?
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#1592 Felhasználó inaktív   selza 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 09:02

Végül is megvettem a US Robotics 815461 routert és bizony nagyon meg vagyok vele elégedve, mert a vezeték nélküli internet megosztás még 2 emeletnyi szintkülönbség mellett is vidáman működik, a jelerősség ilyenkor 35 százalék körüli.

A notebookommal minden tökéletes, az MDA III PDA-m viszont nem igazán tud felcsatlakozni. Ajánlották, hogy kapcsoljam ki a WPA-t és ne broadcastoljam az SSID-t és így sikerülni fog. De így nem lesz nagyon védtelen a wireless hálóm?

Ha fájlokat és nyomtatókat szeretnék megosztani, ahhoz elég az adott gépen az adott erőforrásra, vagy könyvtárra jobb gombot nyomni és betenni sharingbe, vagy ennél azért bonyolultabb a dolog? Milyen lépéseket kell tennem az ügy érdekében?

Köszönöm!

#1593 Felhasználó inaktív   alex1989 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 15:45

Van WL-500g routerom... WLAN-on osztom a notebooknak a netet és egyes helyeken nem megy. Na már most én szeretném, ha menne (nem jut el jel, vagy ha igen olyannyire gyenge, hogy eldobja).

Létezik, olyan, hogy a router WLAN jelét valami megkapja és ő azt tovább küldi, mint egy elosztó s így jut oda is jel, ahova eddig nem.
:think:

#1594 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 15:56

Idézet: alex1989 - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 16:45

Van WL-500g routerom... WLAN-on osztom a notebooknak a netet és egyes helyeken nem megy. Na már most én szeretném, ha menne (nem jut el jel, vagy ha igen olyannyire gyenge, hogy eldobja).

Létezik, olyan, hogy a router WLAN jelét valami megkapja és ő azt tovább küldi, mint egy elosztó s így jut oda is jel, ahova eddig nem.
:think:

Én úgytudom, hogy AP-okkal lehet növelni a távolságot, úgy működnek, mint valami erősítők. Vagy nagyobb antenna a routerre, ha lehet rá rakni.

#1595 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 17:53

Idézet: Joci - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 14:56

Én úgytudom, hogy AP-okkal lehet növelni a távolságot, úgy működnek, mint valami erősítők. Vagy nagyobb antenna a routerre, ha lehet rá rakni.

Ez így nem teljesen igaz. Olyan AP kell, ami tud repeater lenni.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1596 Felhasználó inaktív   alex1989 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 20:59

mennyibe kerül egy olyan?

#1597 Felhasználó inaktív   Kenderice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 01:18

Idézet: alex1989 - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 20:59

mennyibe kerül egy olyan?

Most nézem itt a DEPO-n ezt a Dlink-et.
"5 működési mód: AP, AP-AP híd, AP-Multipont híd, Vezeték nélküli kliens, Vezeték nélküli ismétlő (repeater)"
Ez szerintem jó lenne neked.

#1598 Felhasználó inaktív   Exemplary 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 09:37

Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék!

Van egy LWAP54G Access Point amibe belecsatlakozik egy utp kábel amin keresztül jön a net (az is vezeték nélküli, a társasház teteján van a szolgáltató antennája) a számítógépbe pedig van egy LWMP54GS PCI-s kártya.

A gépen windows xp (sp2) van, feltelepítettem a PCI-s kártya driver-t majd betettem a kártyát a gépbe, fel is ismerte szépen jól működött. Az access point-ba bedugtam az utp kábelt majd az adaptert, majd az xp-n elindítottam az access point cd-jét, meg is találta az AP-t végig vittem a varázslót, nem változtattam semmit, hagytam az ssid-t az ip-t stb.

Ezek után a PCI-s kártyához adott monitor programon keresztül ott láttam az AP-t klikk, hogy connect, de csak a systray-n ment a probálkozás, de nem kapott IP-t a kliens, probáltam az XP saját programjával is de ugyan ez. Az AP IP-je a 192.168.1.245, probáltam a kliensen beállítani a 192.168.1.10-t de akkor se működött a net.
(Az IP-nél lehet szvsz a gond, de nem bírom megoldani, hogy menjen a net a gépen...)
Mit kavarok el, hogy nem műkődik???  :think:  :think:  :think:

Előre is köszi!
A karcmester! - MENTSD MEG ADATAIDAT! - Karcos, sérült CD, DVD lemez javítása akár 1 napos határidővel!
"Nem csupán a saját agyamat használom, hanem az összes kölcsönvehetőt is"
"Dolgozó, adófizető állampolgár vagyok. Én mikor leszek Hungarikum?"

#1599 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 09:49

Idézet: Jakuza - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 8:13

Valaki tudna nekem mondani valami olcsobb de jo 54 Mbps WLAN halokartyat,  amin van UTP csatlakozo is ?

Neked  wlan ethernet bridge kell! :)
Olyan ap-t vegyél ami tud client modot és nem lesz további gondod a jövöben! :)
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#1600 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 09:51

Idézet: Kenderice - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 1:18

Most nézem itt a DEPO-n ezt a Dlink-et.
"5 működési mód: AP, AP-AP híd, AP-Multipont híd, Vezeték nélküli kliens, Vezeték nélküli ismétlő (repeater)"
Ez szerintem jó lenne neked.

d-linket inkabb ne!
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.