Idézet: Joci - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 16:36
Sajnos a bot antenna szinte biztos, hogy nemlesz jó, mert úgy van a rálátás, hogy az egyik oldalon a ház másik felén van a lakás, tehát a ház elejére kikell rakni egy antennát. Viszont itt jön a ravasz dolog, hogy az antenna kábele az AP-ig milyen hosszú lehet max? Én úgytudom, hogy csak néhány méter. A távolság viszont... hmm, mondjuk 5-6 méternél nincs több, amit átkéne hidalni (a lépcsőházban elvezetve). De talán az antenna közelébe is eltudnám rakni az AP-ot, akkor meg már mindegy, az UTP lehet hosszú is. Vagy mehetne antenna kábellel is, és elég, ha az AP a lakásban lenne?
A másik végpont viszont rálát így a kirakott antennára, de oda is kellene szerintem. Vagy elég, ha az ablak közelébe lenne rakva az AP, és a saját antennájával mehetne?
Nézegettem amiket ajánlottál AP-ot, ennél olcsóbb, egyszerűbb nincs? Mint írtam, semmi extra feature nemkell, se nagy sávszél, így elég lenne egy 11mbit-es cucc is bőven, azok nem olcsóbbak picit? Vagy kár próbálkozni vacakabb dolgokkal?
Antennát amúgy mit vegyek, ami bőven elég lenne ide? Vagy az APokon levő bot antenna olyan, hogy kábellel ellehet rakni máshova is? Mert akkor valóban elég lenne az is. De ha nem, milyen olcsó antennák vannak?
Üdv,
Joci
Antenna kábel minél rövidebb annál jobb, de nincs kikötés a max hosszról!
Azért 7-8m-nél ne legyen hosszabb!!!
Antenna olcsón: Csinálj! Nagyon egyszerű, és kb. 1000HUF ból megvan a 2.
AP: nem vennék 11-est (később majd bánni fogod, ha fejlesztés lesz, vagy megnőnek az ígények)
15E egy WRT54GL akkor az AP sem kerülhet többe, ha mégis, akkor vedd a routert, hiszen az még többet is tud.....
D-LINK,X-mikro,...stb (ezeket semmiképpen)
Ellátja ugyan a feladatát, de csak szívás lenne, nem érnek annyit....
ÜDV: Tracert

Súgó
A téma zárva.