HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#1561 Felhasználó inaktív   mozso 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 08. 19:21

Idézet: selza - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 18:12

Otthoni vezeték nélküli hálózatot szeretnék építeni, és az alábbi két Router között vacilálok:

Dlink DI-624
US Robotics 815461

Szerintetek melyik a jobb? Mindkettő nagyjából 20e forintba kerül.

A Dlink DI-624-ről olvastam, hogy levehető az antennája. Magyarul ez azt jelenti, hogy egy hosszabbítóval el tudom vinni messzebb is az antennát? Ehhez milyen kábelre van szükségem? Esetleg van ilyen kábel a gyári dobozban?

Előre is köszönöm szépen a segítséget!

Mindkettonek leveheto az antennaja, de egyikben sincs antennakabel.

Ha az antenna jelet erositeni szeretned, akkor a ZYXEL EXT-105-os (5dBi) korsugarzot ajanlom, ez 1-1.5 meteres kabellel jon alapbol, ara kb 4.000Ft. Ha hosszabb antenna kabel kell, akkor erdemes figyelembe venni a kabel csillapitasat is.

Teljesitmeny es hatosugar tekinteteben a D-Link biztosan alulmarad az USR815461-el szemben, ket kulon generacio. Az USR raadasul most akcios (karacsonyi meghosszabbitasa), ergo ki tudja meddig lesz meg ilyen arban.

#1562 Felhasználó inaktív   selza 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 08. 20:01

mozso: köszönöm a gyors és hasznos választ!

Ezek alapján akkor inkább a US Robotics 815461-et fogom megvenni. Erről egyébként hol találok tesztet? A Dlink DI-624-et több tesztben is dicsérték, bár lehet, hogy azok régebbi írások voltak.

Ha esetleg nem lesz elég nagy a beltéri lefedettség, akkor majd veszek hozzá egy általad említett ZYXEL EXT-105-öt. Ez a körantenna egyébként kompatibilis az összes ilyesfajta termékkel (például a Dlink DI-624-gyel)?.

#1563 Felhasználó inaktív   mozso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 20:07

Idézet: selza - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 19:01

mozso: köszönöm a gyors és hasznos választ!

Ezek alapján akkor inkább a US Robotics 815461-et fogom megvenni. Erről egyébként hol találok tesztet? A Dlink DI-624-et több tesztben is dicsérték, bár lehet, hogy azok régebbi írások voltak.

Ha esetleg nem lesz elég nagy a beltéri lefedettség, akkor majd veszek hozzá egy általad említett ZYXEL EXT-105-öt. Ez a körantenna egyébként kompatibilis az összes ilyesfajta termékkel (például a Dlink DI-624-gyel)?.

Tesztet itt talalsz a USR MAXg-rol:
http://prohardver.hu...p?mod=20&id=951

Mindket termek RPSMA csatlakozot hasznal, igy az antenna is kompatibilis veluk.

#1564 Felhasználó inaktív   selza 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 20:41

És ha a US Robotics 815461 és az Asus WL-500g Deluxe között kellene választani, akkor melyik lenne a befutó? Az Asus néhány ezerrel többe kerül egyébként.

#1565 Felhasználó inaktív   selza 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 21:07

Még egy kis segítséget szeretnék kérni.

Jelenlegi egyszerű hálózati konfigom: ADSL modem --> PC1 --> crosslink kábel --> PC2. Ehhez a vezetékes, asztali gépes rendszerhez szeretnék majd WLAN notebookot és PDA-t csatlakoztatni, de ez most mellékes.

Ha veszek egy WLAN routert, akkor a két vezetékes LAN-os asztali PC-t a routerre kössem párhuzamosan, vagy inkább maradjon úgy a dolog, hogy a PC1-re jön be a net a routerről, és a PC2-re továbbra is crosslink kábelen keresztül megy a net megosztás a PC1-ről?

Bízom benne, hogy érthető voltam :)

#1566 Felhasználó inaktív   aax 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 21:48

Nekem ASUS WL-500 G deluxe-om van. Van hozzá modosított firmware, ami sok mindent támogat. Ha szeretnél egy ftp szervert akkor csak rákötöd usb-n egy hdd-t és beállítod. Ugyanígy köthetsz hozzá webcamerát mozgásérzékelő funkciója képet küld a neten keresztül a megadott mail címre ha mozgást érzékel. Netről felügyelni tudod a házad vagy ha ablakba rakod akkor a  kertet tudod figyeltetni vele, pl autót a kertben. Elég egy nyomtatót rákötni és mindenki tud nyomtatni, én a hp nyomtatómat 1 perc alatt beállítottam.

Sztem sok jó funkciója van csak meg kell nézni milyen webcamerákat támogat a firmware, mert nem mindet és az plusz tizenXezer. Bár olcsó megfigyelő rendszernek jó.

Ha routert veszel egyértelmű minden gépet a routerre érdemes kötni, mert így nem kell járatni 2 gépet egyszerre mint most és a router jóval kevesebbet fogyaszt mint egy számítógép. kb 10-15 W-ot. ami párszáz forint 1 hónapra nézve.

Ha 3 gép meg pda is lesz gondolom wifivel akkor egyértelmű router a megoldás.

A másik routert nem ismerem, de ez az asus biztonságosnak mondható,naplózhatod az eldobott csomagokat is, firmware-jét is fejlesztgetik. Napokban jött ki új firmware. Amúgy van topikja is itt a hwsw-n wl-500g deluxnak, csak nem nagyon pörög.

#1567 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 12:58

Helló!

Két Wlan kártya tud egymással kapcsolatot teremteni (mint mondjuk crosslink kábellel az hálókártyák), vagy kell hozzá router v. ap?

#1568 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 01. 09. 13:10

Idézet: Capri - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 12:58

Két Wlan kártya tud egymással kapcsolatot teremteni (mint mondjuk crosslink kábellel az hálókártyák), vagy kell hozzá router v. ap?

Elvileg tud. Mondjuk gyakorlatban is, csak elég hóbortos bír lenni, én nem szeretem használni.
Make love not Wor.

#1569 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 13:19

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 12:10

Elvileg tud. Mondjuk gyakorlatban is, csak elég hóbortos bír lenni, én nem szeretem használni.

Az mit takar, hogy hóbortos?:) Könnyű belőni XPn?
Csak mert ha nem muszáj nem akarok routert venni:)

Köszi a választ :respect:

#1570 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 14:27

Idézet: Capri - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 14:19

Az mit takar, hogy hóbortos?:) Könnyű belőni XPn?
Csak mert ha nem muszáj nem akarok routert venni:)

Köszi a választ :respect:

Meg tudod oldani.

Adhoc mode
SSID ugyan az
CH ugyan az
IP-re Maszkolásra figyelni, aztán kész is.

Persze én azért inkább vennék egy routert, nem olyan drágák már!

ÜDV: Tracert

#1571 Felhasználó inaktív   gedikart 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 18:14

Sziasztok!

Két ház van összelőve, egyikben WRT54G másikban WAP54G.

Eddig mindegyik PC-n WIN98SE futott. Total Commanderben stabilan 1850-1900 Kbyte/sec volt a másolás sebessége. Most mindkét gépen XP prof (sp1) van.
Most Commanderben a helyzet másoláskor 1650-1730 Kbyete/sec, és ugrál ez a két érték között a sebesség.

Szarabb XP hálózatban? Kell valamit állítani, protokollok, stb? AP-hoz és a router-hez nem nyúltam. Xp-ben meg statikus IP van beállítva, akárcsak 98SE-ben volt.

Mitől van ez?

#1572 Felhasználó inaktív   alexander30 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 18:29

Üdv Mindenkinek !!!
Van egy kis problémám ki akarok építeni egy wi-fi hálót egy pár emberkével.
A műszaki részét megoldjuk valahogy de nem is ez lenne a gondom.
Az NHH honlapján végignéztem mindent ami az engedélyekről szól ,de nem értem.
Lehet hogy érthetetlen vagyok de akkor most be kell jelenteni vagy sem , lehet-e házilag készített antannát használni vagy csak gyárit, egyáltalán lehet-e kitenni külső antannát vagy sem.
Mert láttam olyan táblázatot is hogy 100mW-os teljesítményt csak lakáson belül lehet használni.
Akkor most hogy lehet megoldani mikor szinte minden meg van a 2.4GHz-s hálóhoz ????
Jó lenne ha valaki tutit tudna mondani mert az NHH honlapján magyarul van de nem érthető nyelven.

Kösz előre is a segítséget.

#1573 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 20:06

Idézet: alexander30 - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 19:29

Üdv Mindenkinek !!!
Van egy kis problémám ki akarok építeni egy wi-fi hálót egy pár emberkével.
A műszaki részét megoldjuk valahogy de nem is ez lenne a gondom.
Az NHH honlapján végignéztem mindent ami az engedélyekről szól ,de nem értem.
Lehet hogy érthetetlen vagyok de akkor most be kell jelenteni vagy sem , lehet-e házilag készített antannát használni vagy csak gyárit, egyáltalán lehet-e kitenni külső antannát vagy sem.
Mert láttam olyan táblázatot is hogy 100mW-os teljesítményt csak lakáson belül lehet használni.
Akkor most hogy lehet megoldani mikor szinte minden meg van a 2.4GHz-s hálóhoz ????
Jó lenne ha valaki tutit tudna mondani mert az NHH honlapján magyarul van de nem érthető nyelven.

Kösz előre is a segítséget.

A jól bevált megoldás:

Szard le az NHH-t, hiszen ők is leszarnak téged, meg azt is, hogy 100,150,200,250mw-al sugárzol, valamint azt is hogy ezt lakáson belül teszed e vagy sem.
Vedd meg a cuccokat, építs antennát, tedd ki a tetőre, oszt hajts.

Ennyi a megoldás!

#1574 Felhasználó inaktív   alexander30 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 07:41

Idézet: tracert - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 20:06

A jól bevált megoldás:

Szard le az NHH-t, hiszen ők is leszarnak téged, meg azt is, hogy 100,150,200,250mw-al sugárzol, valamint azt is hogy ezt lakáson belül teszed e vagy sem.
Vedd meg a cuccokat, építs antennát, tedd ki a tetőre, oszt hajts.

Ennyi a megoldás!

Először is kösz a gyors válasz !
Le is szarnán az NHH-t de tudod mindenütt vannak jóakaró szomszédok és szeretnék elébe menni a dolgoknak nem pedig utána vakarózni.
Tényleg ha egy ilyen jóakaró bejelent esetleg mit tud tenni az NHH és mit tudok tenni én ??

#1575 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 10:01

Idézet: alexander30 - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 8:41

Le is szarnán az NHH-t de tudod mindenütt vannak jóakaró szomszédok és szeretnék elébe menni a dolgoknak nem pedig utána vakarózni.
Tényleg ha egy ilyen jóakaró bejelent esetleg mit tud tenni az NHH és mit tudok tenni én ??

1 Honnan tudja a szomszéd hogy te sugárzol? (antenna a tetőn nem bűn)
2 Nem érdekli az NHH-t
3 Nincsen bejelentési kötelezetséged az NHH felé.
4 Le fogják szarni a szomszédot is aki bejelenti, hogy te egy nyitott frekvenián engedélyezett eszközzel sugárzol.
5 Ha méis gáz lenne, max leszereltetik az eszközöket, de ilyenről én még nem hallottam...

A fórumlakók közül többen a megengedett teljesítmény többszörösével sugárznak, és senkinek nem volt még tudtommal problémája.

#1576 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 12:36

Bocs, kicsit hosszú lesz...

Én is szeretnék a közeljövőben egy kis wifi hálót építeni, de van egy kis sztori, ami miatt talán necces lehet a dolog.

Szóval az első: egy 10 emeletes panelban vagyok, a 4. emeleten. A tetőnket "megvette" egy mikrós cég, akiknek fentvan a tetőn kb 5-6-X antennájuk, meg szerverek, meg minden. A kérdésem az, hogy van e egyáltalán reményem arra, hogy ha én a 4.-en kirakok egy antennát, meg a szomszéd házban is, ahol a másik végpont lenne (kb 50m), szóval van esélye annak, hogy működni fog a háló? Vagy totál bezavarnának a tetőn lévő antennák? Mondjuk nekik főleg nagyon durván irányított antennáik vannak, és nem lefelé vannak irányítva, hanem egyenesen, másik házak tetejére, stb.

A másik: kell nekem ezzel a céggel konzultálnom ezügyben, hogy akarok egy kis maszek magán hálót csinálni, vagy semmi közük hozzá? Egyébként a sebesség tulajdonképpen teljesen mellékes, ha 10kbyte/sec átmegy hiba nélkül, az már elég!

A harmadik (milyen eszközöket javasoltok): nagyon egyszerű kis wifi hálót szeretnék. Mint írtam, a sávszél mellékes, így nemkellenek nagyon durva drága cuccok, amik jobban bírják a max sávot. Az egyik végponton egy Linux router van, erre lenne "dugva" az egyik wifi, a másikon pedig lenne 1db PC. Én úgy gondoltam, hogy mindkét végpontra rakok egy-egy AP-ot, mert mindenképp UTP-s megoldás kellene, mert az antennák messze lennének a végponttól, továbbá közvetlenül a gépekbe nemtudok wifi kártyát rakni. Szóval van valamilyen nagyon egyszerű kis pici AP, amit tudnék használni? Egyik havernál láttam ilyet, neki ilyet telepítettek, az egész nemvolt nagyobb, mint egy szokásos pici SOHO adsl router (de az övé csak AP, nem router). Hol tudok árakat nézni, ahol vannak ilyen AP-ok? Aztán... ilyen rövid távra milyen antennát ajánlotok? Mint írtam, nincs több 50m a távolság légvonalban, tökéletes tiszta rálátás van. Tehát olyan AP kellene, amire lehet rakni külső antennát (bár gondolom mindegyik ilyen). Tehát az érdekelne, hogy mennyiből lehetne ezt a kis hálót összehozni.

De akkor fel is adnék egy "hirdetést" :) Ha van itt vállalkozó kedvű emberke, aki rendelkezik ilyen cuccokkal, és hajlandó lenne egy teszt erejéig elfáradni a helyszínre, és egy tesztet elvégezni, hogy menne e a háló, és hogy hogyan, annak tudnék fizetni valamennyit. Ja, mindez Pécsett van! De ha azt mondjátok, hogy nincs értelme tesztelni, mert tutira menni fog (a fenti körülményeket figyelembe véve), akkor persze nemkell. Épp ezért tettem fel a kérdést, hogy megmondjátok, mi a teendő, meg mik az esélyek!

Köszönöm!

Szerkesztette: Joci 2006. 01. 10. 12:43 -kor

#1577 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 15:08

Idézet: Joci - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 13:36

Bocs, kicsit hosszú lesz...

Én is szeretnék a közeljövőben egy kis wifi hálót építeni, de van egy kis sztori, ami miatt talán necces lehet a dolog.

Szóval az első: egy 10 emeletes panelban vagyok, a 4. emeleten. A tetőnket "megvette" egy mikrós cég, akiknek fentvan a tetőn kb 5-6-X antennájuk, meg szerverek, meg minden. A kérdésem az, hogy van e egyáltalán reményem arra, hogy ha én a 4.-en kirakok egy antennát, meg a szomszéd házban is, ahol a másik végpont lenne (kb 50m), szóval van esélye annak, hogy működni fog a háló? Vagy totál bezavarnának a tetőn lévő antennák? Mondjuk nekik főleg nagyon durván irányított antennáik vannak, és nem lefelé vannak irányítva, hanem egyenesen, másik házak tetejére, stb.

A másik: kell nekem ezzel a céggel konzultálnom ezügyben, hogy akarok egy kis maszek magán hálót csinálni, vagy semmi közük hozzá? Egyébként a sebesség tulajdonképpen teljesen mellékes, ha 10kbyte/sec átmegy hiba nélkül, az már elég!

A harmadik (milyen eszközöket javasoltok): nagyon egyszerű kis wifi hálót szeretnék. Mint írtam, a sávszél mellékes, így nemkellenek nagyon durva drága cuccok, amik jobban bírják a max sávot. Az egyik végponton egy Linux router van, erre lenne "dugva" az egyik wifi, a másikon pedig lenne 1db PC. Én úgy gondoltam, hogy mindkét végpontra rakok egy-egy AP-ot, mert mindenképp UTP-s megoldás kellene, mert az antennák messze lennének a végponttól, továbbá közvetlenül a gépekbe nemtudok wifi kártyát rakni. Szóval van valamilyen nagyon egyszerű kis pici AP, amit tudnék használni? Egyik havernál láttam ilyet, neki ilyet telepítettek, az egész nemvolt nagyobb, mint egy szokásos pici SOHO adsl router (de az övé csak AP, nem router). Hol tudok árakat nézni, ahol vannak ilyen AP-ok? Aztán... ilyen rövid távra milyen antennát ajánlotok? Mint írtam, nincs több 50m a távolság légvonalban, tökéletes tiszta rálátás van. Tehát olyan AP kellene, amire lehet rakni külső antennát (bár gondolom mindegyik ilyen). Tehát az érdekelne, hogy mennyiből lehetne ezt a kis hálót összehozni.

De akkor fel is adnék egy "hirdetést" :) Ha van itt vállalkozó kedvű emberke, aki rendelkezik ilyen cuccokkal, és hajlandó lenne egy teszt erejéig elfáradni a helyszínre, és egy tesztet elvégezni, hogy menne e a háló, és hogy hogyan, annak tudnék fizetni valamennyit. Ja, mindez Pécsett van! De ha azt mondjátok, hogy nincs értelme tesztelni, mert tutira menni fog (a fenti körülményeket figyelembe véve), akkor persze nemkell. Épp ezért tettem fel a kérdést, hogy megmondjátok, mi a teendő, meg mik az esélyek!

Köszönöm!

Ne aggódj, 100% a siker!

Sőt a gyári bot antenna is elég lesz, ha rálátnak egymásra!
A mikrós cégnek semmi köze hozzá! (de azért ne az ő csatornájukra állítsd a cuccot  :D )
50m rálátással szinte semmi!

Ajánlom a Linksys WAP54G-t, vagy bármely SENAO AP-t!

Árak: Google a te barátod.

#1578 Felhasználó inaktív   Kenderice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 15:18

Idézet: alexander30 - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 7:41

Az tud felnyomni, aki szintén használ WIFI-t és olyan te erővel adsz, hogy elnyomod a jelét. (több, mint 100mW). Mert ha ugye nincs a szomszédnak ilyenje, akkor honnan is tudná, hogy mi az az antenna amit te felraktál.
Ha nincs ilyen háló a környéken akkor mehet.
Ha mégis van háló és te elnyomod a jelet és felnyomnak az NHH-nál, akkor (ha) kijönnének a mérőkocsival és erősebb lenne a jeled mint a megengedett, akkor először is figyelmeztetnének, hogy "vegyél vissza". Ha ez nem elég, jön a bünti.
Ha nem léped túl a 100mW-t akkor a szomszédnak mondd: Nyasgem!

#1579 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 15:36

Idézet: tracert - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 16:08

Ne aggódj, 100% a siker!

Sőt a gyári bot antenna is elég lesz, ha rálátnak egymásra!
A mikrós cégnek semmi köze hozzá! (de azért ne az ő csatornájukra állítsd a cuccot  :D )
50m rálátással szinte semmi!

Ajánlom a Linksys WAP54G-t, vagy bármely SENAO AP-t!

Árak: Google a te barátod.

Köszi!

Sajnos a bot antenna szinte biztos, hogy nemlesz jó, mert úgy van a rálátás, hogy az egyik oldalon a ház másik felén van a lakás, tehát a ház elejére kikell rakni egy antennát. Viszont itt jön a ravasz dolog, hogy az antenna kábele az AP-ig milyen hosszú lehet max? Én úgytudom, hogy csak néhány méter. A távolság viszont... hmm, mondjuk 5-6 méternél nincs több, amit átkéne hidalni (a lépcsőházban elvezetve). De talán az antenna közelébe is eltudnám rakni az AP-ot, akkor meg már mindegy, az UTP lehet hosszú is. Vagy mehetne antenna kábellel is, és elég, ha az AP a lakásban lenne?

A másik végpont viszont rálát így a kirakott antennára, de oda is kellene szerintem. Vagy elég, ha az ablak közelébe lenne rakva az AP, és a saját antennájával mehetne?

Nézegettem amiket ajánlottál AP-ot, ennél olcsóbb, egyszerűbb nincs? Mint írtam, semmi extra feature nemkell, se nagy sávszél, így elég lenne egy 11mbit-es cucc is bőven, azok nem olcsóbbak picit? Vagy kár próbálkozni vacakabb dolgokkal?

Antennát amúgy mit vegyek, ami bőven elég lenne ide? Vagy az APokon levő bot antenna olyan, hogy kábellel ellehet rakni máshova is? Mert akkor valóban elég lenne az is. De ha nem, milyen olcsó antennák vannak?

Üdv,
Joci

Szerkesztette: Joci 2006. 01. 10. 15:45 -kor

#1580 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 16:00

Idézet: Kenderice - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 16:18

Az tud felnyomni, aki szintén használ WIFI-t és olyan te erővel adsz, hogy elnyomod a jelét. (több, mint 100mW). Mert ha ugye nincs a szomszédnak ilyenje, akkor honnan is tudná, hogy mi az az antenna amit te felraktál.
Ha nincs ilyen háló a környéken akkor mehet.
Ha mégis van háló és te elnyomod a jelet és felnyomnak az NHH-nál, akkor (ha) kijönnének a mérőkocsival és erősebb lenne a jeled mint a megengedett, akkor először is figyelmeztetnének, hogy "vegyél vissza". Ha ez nem elég, jön a bünti.
Ha nem léped túl a 100mW-t akkor a szomszédnak mondd: Nyasgem!

2 megoldás:

1 Ne foglalt csatira tedd (ha lehet)
2 SSID broadcast off (tudom, normális progival akkor is látható....)

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.