HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? II. Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 13. 10:45

Ráadásul az ISUZU féle 1.7 CDTI motort a Honda némely 7gen civicbe is belerakta, de aztán "rejtélyes" módon az újakba már eszkük ágában sincs :D

#162 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 10:49

Holnap megyek az autókiállítás- és vásárba, majd nyomatok képeket, yól.

1. Kíváncsi vagyok az új Focusra.

2. Kíváncsi vagyok a Jazzre (még jobban) és az új Coltra. Ezzel kapcsolatban elmondanám, hogy a Jazz és a Colt tök egy árszinten van (listaáron mind a kettő 3.014 ezer Ft, kb. azonos szint mellett, ami engem érdekel), de a Colt mégis kicsit jobban felszereltebb (4 légzsák a Honda 2-éhez képest, és az 1.3-as Colt motor 95 LE-s a Jazz 1.2-es 78LE-hez képest).

Még egy új Coltot sem láttam előben, a magyar Mitsu honlap pedig kritikán aluli kép szempontból. De mit mondjak tetszik...

3. A többit majd meglátom. :)

#163 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 10:51

Szerintem addig tart a lelkesedésed, amig az uj Coltot meg nem látod.
Szerintem egy hányás lett, nem méltó a régebbiekhez. Dizájnra inkább valami koreait mondanék rá...

#164 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 10:53

Akciózzák a Passatokat : 6,2 milláért egy PD TDI 130 lovas. Jó vétel szvsz!

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kép

Szerkesztette: Lufinyul 2005. 03. 13. 10:54 -kor

#165 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 10:59

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 10:53

Akciózzák a Passatokat : 6,2 milláért egy PD TDI 130 lovas. Jó vétel szvsz!

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kép

Hozzáteszek fél millát (ha már úgyis rámszakadt volna a lotto) és veszek egy CTR-t inkább... Legalább nem lesz büdös a kezem tankoláskor :)

Amúgy - én ennyi pénzt ki nem adnék VW-re. Pedig ilyen passatot hajtok, csak kombiban. Ez egy nulla autó. A minőségével nincs különösebb gond, meg megy is. De no feeling. Totál érzelemmentes autó, kényelmetlenek a rezgései, nem túl jó a hangszigetelése sem, kormol is, és a futóműtől sem vagyok hanyattesve. És mindehhez egy méregdrága alkatrész és szervizelési ár párosul. :down:
Ha már mindeképp ez a kategória kell ilyesmi pénzért, akkor Accord i-CTDi. Vagy Audi.

#166 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 11:15

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 10:59

Amúgy - én ennyi pénzt ki nem adnék VW-re. Pedig ilyen passatot hajtok, csak kombiban. Ez egy nulla autó. A minőségével nincs különösebb gond, meg megy is. De no feeling. Totál érzelemmentes autó, kényelmetlenek a rezgései, nem túl jó a hangszigetelése sem, kormol is, és a futóműtől sem vagyok hanyattesve. És mindehhez egy méregdrága alkatrész és szervizelési ár párosul. :down:
Ha már mindeképp ez a kategória kell ilyesmi pénzért, akkor Accord i-CTDi. Vagy Audi.

A társasházban ahol lakom, 6 hónapon belül már a második Passat bíznisz 1.9 PDTDI-t veszik...... Az egyiknek előtte egy Avensise volt, a másiknak egy VW-je (Polo), de ő megrögzött VW-hív, már 5 éve tervezi hogy egyszer vesz egy Passatot.

Mindegy, úgy tűnik őket meggyőzték.

#167 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 11:17

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 10:51

Szerintem addig tart a lelkesedésed, amig az uj Coltot meg nem látod.
Szerintem egy hányás lett, nem méltó a régebbiekhez. Dizájnra inkább valami koreait mondanék rá...

Hm. Elképzelhető, majd meglátom.

Most jöttem rá eddig "rossz" honlapokat nézegettem Mitsu ügyben (mitsumotors.co.hu meg mitsu.co.hu), stb mind más cégé. Kicsit "fejetlenség" van itt az importban úgy látom......

Amúgy a Colt csak a 4 légzsák miatt felszereltebb, amúgy "kényelmileg" nem annyira jó mint a Jazz. (nincs fűthető elek. tükör és még egy nyamvadt gyári CD-s rádiót sem adnak a 3 M -s árban, ami viszont az 1.2S COOL Jazzben van ) Mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy azért az 1.3 95 LE motor biztos könnyebben mozog mint a Jazz 1.2-ese.

Szerkesztette: Kory 2005. 03. 13. 11:20 -kor

#168 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 12:36

Idézet

De no feeling

Ez izlés kérdése. De szerintem az "évtized közepe" óta semilyen autónak nincsen feelingje.
Amúgy megvan ennek is a fellingje, hidd el. Csak neked nem jön be.
Meg szerintem a Passatnak még elfogadható külseje van a modern autókhoz képest.
Elhiszem, hogy egy szejcsentónak is van feelingje, van aki külsőre szépnek látja, csak én nem látom. :)
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#169 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 12:40

Idézet: GI - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 12:36

Elhiszem, hogy egy szejcsentónak is van feelingje,

Ez egyértelmű :D  ( http://www.vezess.hu/hir.php?idx=5078 )

Ezt pedig csak úgy: http://www.vezess.hu/hir.php?idx=4415  ;)

Mondjuk ez is érdekes: http://totalcar.hu/nepitelet/index.php3?au...002-/26768.html

Ez valami típushiba? http://totalcar.hu/nepitelet/index.php3?au...002-/26293.html

Ez jó :)

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Kory 2005. 03. 13. 12:57 -kor

#170 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 13:11

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 10:59

Ülj be egy új 147-es 1.9 JTDI Multijet 150 pacis alfába! Sokféle autóban ültem már de ez mindenen túltesz egyszerűen élmény vezetni!

Szerkesztette: Lufinyul 2005. 03. 13. 13:12 -kor

#171 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 13:21

Ahogy olvasgatom a totalcar népítélet VW szekcióját, elég súlyos dolgokat írnak ott le. A passatról különösen.

#172 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 14:22

Biztos hogy szubjektív a vélemény, de én akkor is előnyben részesítem a 12 éves hondámat az alig 2 éves passatommal szemben. Ez van. És mindkettőt ugyanannyi km-en át vezettem.

Példa:
A passattal megyek az autópályán. Van benne ESP, ABS, ASR meg miegymás. Nyomom nyomom, 130 ok, 140 ok, 150 ok, 160 az már istenes, 180 max. Billeg, instabil, nem érzem hogy én vezetném. Ehhez ha még bekapcsolom a tempomatot is, akkor a 150 is igencsak instabil érzéssé válik, mert egyszerűen nem én vezetem az autót. A szervója nagyon könnyű, ami városban előny, de mindenhol máshol hátrány. Az útról semmi visszajelzést nem ad, és ha még a pedálon sincs ott a lábam, akkor semmit nem érzek az autóból. Olyan mintha egy nagy légpárnán ülnék, ami alól semmi információt nem kapok. Van egy nagy fekete lyuk alattam, ami mindent elnyel. Emellett kényelmetlenek az ülései, és a középkonzol is szinte kezelhetetlen távolságokban van.

Ezzel szemben tegnap visszaültem a Hondába, és jöttem a meggyesen pestre. Hónapok óta csak a Passattal mentem pályán messzebbre. Idefele jövet első benyomásom: Hangos a motor. Nem olyan kényelmes. K-any*d mit szarakodsz elottem, 2-es, padló 6000, 3-as 5->6k, vissza a sorba, kis motorfék, mély szívóhang, újra ki, vissza es igy tovabb... 140-el csapattam a 85-ösön Győrig, aztán fel a pályára.
Kb 3 perc múlva asszony:
-Nemenjél már ilyen gyorsan.
Óra 160-at mutat.
-Hm. [lassít]
Újabb pár perc múlva.
-Már megint 160-al mész.
-Tényleg... [lassít]
Újabb pár perc múlva..
-Már megint...
-Haggyál. [gyorsít!] :Đ
Hiába baszki, téli virsli ide vagy oda, ez megy. És stabilan megy. És érzem az utat benne, és tudom meddig mehetek el.
Egyik felhajtónál bejött egy nő egy LILA focussal. Szerintem 1.4-es lehetett, mert minden emelkedőnél lemaradt, de aztán minden lejtőnél rámmászott. Aztán jött egy kamionos aki előzött, lelassít 90-re, mentem elől, a focus meg mögöttem 10 cm-re. Már azt fontolgattam, ha most megvillantom a féket, vajon belémjön e. Kezdtem bepöccenni a nőre, aztán lehúzodott a kamion. Kimentem félre a kamion elé, bejött mellém a nő. Hallani lehetett hogy igen szenved a Focus. Lepadlóztam. Kb 1km-es előnyre tettem szert 170-ig. Jól esett. (és nem érdekel, hogy mi lehetett, meg mi lehetett volna, meg az sem hogy miért.)

#173 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 14:48

Ugyanez Buzukiban is baba, csak az még kevésbé megy. De azért eröltetik... Pláne, ha piros. :Đ
Az nevet utoljára, aki először üt.

#174 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 18:39

Hát igen sajnos kezd trend lenni az, hogy elveszik a vezetési élményt az autókból. Az új Passatba, már kézifék kar se lesz, itt nálam, már beis bukta pl  :D . Remélem azért még maradnak márkák, amelyek a vezetési élményből nem adnak.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#175 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 19:04

Megvettem a Pilot Exaltokat :) Hát... asszem most is van valami az autómon, de ha ezek gumik, akkor azok nemtom mik :Đ
Állatul néz ki, nem semmi darabok. Meg megvannak az 5gen gyári VTI alufelnik is, már csak a megfelelő időjárást kell kivárnom. [tűkön ül]

#176 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 19:11

Passat egy más világ mint a civic. Vectrának is van egy kis billegése, mert a kényelmes futómű többé kevésbé billegő kasznit eredményez, de a rajta levő gumik, az önsúlya és összességében jó futóműve meg tudja mutatni mire is képes valójában. Valami olyasmi érzés, hogy egy kicsit tart vele az ember egy gyors kanyartól de aztán belemegy és az autó meglepően szépen, bizonytalankodás, billegés nélkül beveszi azt. Várom már mikor feltehetem a nyári michelineket az alufelnivel (205/55/R16)

Amit ellenben sosem fogsz érezni civicben az a masszív, vaskos, erős biztonságérzet, amit csak egy nagyvas adhat. Nekem ez kell, túl sok agyament száguldozik és nem tart követési távolságot, szarja le magasról a Kreszt magyarország útjain.

Szerkesztette: RiCS 2005. 03. 13. 19:14 -kor

#177 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 19:21

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 19:11

Amit ellenben sosem fogsz érezni civicben az a masszív, vaskos, erős biztonságérzet, amit csak egy nagyvas adhat. Nekem ez kell, túl sok agyament száguldozik és nem tart követési távolságot, szarja le magasról a Kreszt magyarország útjain.

:respect:  :up:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#178 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 19:27

Valamit valamiért. Én azmondó vagyok, hogy félelemben nem lehet élni. Persze jobb ha biztonságosabb az autó, de ennek oltárán nem fogok feláldozni bizonyos dolgokat.
Ennek ellenére ha meglenne a választási lehetőségem, akkor elcserélném a mostani Civicemet egy Integrára, vagy akár egy Accord Type-S-re is. Utóbbi még biztonságos is. Előbbit meg jobban szeretném :D

#179 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 19:31

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 19:27

Valamit valamiért. Én azmondó vagyok, hogy félelemben nem lehet élni. Persze jobb ha biztonságosabb az autó, de ennek oltárán nem fogok feláldozni bizonyos dolgokat.
Ennek ellenére ha meglenne a választási lehetőségem, akkor elcserélném a mostani Civicemet egy Integrára, vagy akár egy Accord Type-S-re is. Utóbbi még biztonságos is. Előbbit meg jobban szeretném :D

Egy Impreza WRX STi-t még duzzogva sem fogadnál el? ;)

Szerkesztette: Diablovazze 2005. 03. 13. 19:31 -kor

National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#180 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 19:32

Mégane Grandtour a totalcar népítéletből: :D

"Na most jön a fekete leves... az autó sajnos egy évet sem bírt ki nálam, bár ez nem az ő hibája volt, hanem az enyém. Viszont a törésteszt öt csillagja valóban igaz. Sajnos elnéztem egy stoptáblát és jött egy Audi keresztben. Nagyon összementünk, plusz engem a ház sarka fogott meg. Eldurrant a két első légzsák és az összes övfeszítő, volt füst rendesen. De karcolás nélkül szálltam ki az autóból és szerencsére a másik autóban sem sérült senki. Az ütközés után az Audi meg sem moccant, a Renault viszont egy pöccre indult. A karosszéria csúnyán összetört, de a merevítések miatt még a hűtő sem sérült. Nem semmi! A Renault nagyon jól vizsgázott. Viszont az alkatrészárakra jellemző, hogy az autó gazdasági totálkáros lett - hiába, a légzsákok és az övfeszítők nagyon drágák, itthon. "

Téma megosztása:

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.