HWSW Informatikai Kerekasztal: Benzin vs Diesel II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Benzin vs Diesel II. TDi, Pdtdi, Vti, Gti, Td, GSi, Vvti? Értékeld a témát: -----

#641 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 23. 00:00

Idézet: hvuk - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 23:55

Ehhez persze, hogy nem kell elektronika, de nem ez a lényege. Nem azért ad rá nagyobb nyomatékot, mert az tapad jobban, hanem azért, mert ha azt a kereket jobban terheli, akkor a kanyarsebesség megnő és a kocsi stabilitása javul. Az összes többi 4-kerékhajtás nem csinál mást mint annyit, hogy arra a kerékre juttatja a nyomatékot amelyik nem pörög el. Ez más. Olvasd el az angol leírást, ott jól összefoglalják a lényeget.

Pl. a régi Accord Type-R-ben is olyan diffi van elől, ami gázadás esetén az ívkülső kerékre ereszti a kraftot, elektronika nélkül. Igaz, az csak elsőkerékhajtás.

#642 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 00:04

Idézet: John Fowler - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 22:16

Ket dolog jutott eszembe:

"Kompjuter vezerli az autot, kicsi japan ember a csomagtartoban vezerli a kompjutert."

A masik pedig, hogy a C5 sem dol a kanyarban, erdekes... :)
Es az lebeges amit ez az auto nyujt, de a szo legjobb ertelmeben.

Nem tudom mi ez a francia-auto utalat?  :think:

Biztos bennem van a hiba, de ezt a kicsi japós viccet nem ismerem. Pedig biztos jó! :D

Nézz el az Index Japánt vagy Németet topicjába. Olvasd el mind a 89179 hozzászólást (aminek többség emellesleg francia autókkal foglalkozik). Gyere vissza. :D

Amúgy nem utálom a francia autókat, csak nem szeretem őket. Nem az én világom. Ízlések és pofonok. Ha ez vigasztal, akkor a németeket sem szeretem, a BMW-k kivételével, bár abból is inkább a régiek jönnek be. Van a haveromnak egy igazi M3-asa, az például bejön (bár a váltója lehetne kevésbé ladás :) ), de az persze még igazi M3-as 4 hengeres motorral. :D
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#643 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 00:07

Idézet: John Fowler - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 22:44

Es amiert lehet, hogy megkoveztek: elerheto arkategoriaban (2 liter es az alatt) dieselt en csakis PSA motorosat vennék.

Ez korrekt. Bár azt kihagytad a végéről, hogy "..., de nem francia autóban". :D :p
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#644 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 00:11

Idézet: hvuk - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 0:04

Biztos bennem van a hiba, de ezt a kicsi japós viccet nem ismerem. Pedig biztos jó! :D

Valamelyik Maksa album találmánya.

#645 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 00:18

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 1:00

Pl. a régi Accord Type-R-ben is olyan diffi van elől, ami gázadás esetén az ívkülső kerékre ereszti a kraftot, elektronika nélkül. Igaz, az csak elsőkerékhajtás.

Ezt nem tudtam. Bár azt hiszem, hogy itt az elektronika miatt ez lényegesen pontosabb lehet.

Ugye azt tudod, hogy a "valamelyik Accord Type-R" kifejezésből a valamelyik felesleges volt, mert csak egy ilyen modell van. Az új Accordból csak Euro-R van, az is Japánban.

#646 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 00:19

Idézet: hvuk - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 0:18

Ezt nem tudtam. Bár azt hiszem, hogy itt az elektronika miatt ez lényegesen pontosabb lehet.

Ugye azt tudod, hogy a "valamelyik Accord Type-R" kifejezésből a valamelyik felesleges volt, mert csak egy ilyen modell van. Az új Accordból csak Euro-R van, az is Japánban.

Most már tudom. Egyébként azt hiszem, 2000-ben olvastam róla a cikket. De ez nem biztos.

#647 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 02:59

Idézet: Konor - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 23:10

annyira nem rajongok az olasz cuccokért vajon miért :)

max a tésztáik azok finomak mind :) meg a bőr cuccok :)

:D Totalcar népítélet: 146 2.0 TS

"Rossz: Haragszom arra az emberre aki telerakta az Alfákat a német ipar szemetével! A tetű BOSCH részegységek siralmas minősége jelentős kivánni valókat hagy maga után, de mit várjon az ember a hitvány német cuccoktól? MIÉRT KELL ALFÁBA NÉMET SZ@ROKAT TENNI?
Szerintem csak azért, hogy legyen a Jürgennek miért lehúzni az Alfák minőségét.
Az életem kérdése!!!! Az öcsém BMW-ben vajon miért Magneti Marelli cuccok vannak?????????????????????????? Mert azok nem romlanak el!"

Jelzem, az Audi TTben is bizonyosan Magnetti-Marelli elektronika van (1,8T). Szal megint csak csínján  a nációk istenítésével és fikázásával, túl sok és túl bonyolult az összefonódás. Majd keresd meg a műszerfal alatt a Magnetti-Marelli dobozkát. :)

#648 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 07:23

Tegnap melóból hazafelé mentem fel itt a B1-es kaptatóján, aztán bevágott elém egy ???-es dízel volvo. Hát baszki ahogy gyorsított felfelé olyan atmoszférikus zavar keletkezett mögötte, hogy a tipusát sem tudtam leolvasni, pedig ránézésre 4-5 évnél nem lehetett öregebb.

Amúgy mikor elöször felmerült ez az odaadom e vezetni az autómat kérdés, az ugrott be, hogy még a végén dízel szagú lesz az én steril Hondám :Đ

#649 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 07:24

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 2:59

"Rossz: Haragszom arra az emberre aki telerakta az Alfákat a német ipar szemetével! A tetű BOSCH részegységek siralmas minősége jelentős kivánni valókat hagy maga után, de mit várjon az ember a hitvány német cuccoktól? MIÉRT KELL ALFÁBA NÉMET SZ@ROKAT TENNI?
Az életem kérdése!!!! Az öcsém BMW-ben vajon miért Magneti Marelli cuccok vannak?????????????????????????? Mert azok nem romlanak el!"

Jelzem, az Audi TTben is bizonyosan Magnetti-Marelli elektronika van (1,8T). Szal megint csak csínján  a nációk istenítésével és fikázásával, túl sok és túl bonyolult az összefonódás. Majd keresd meg a műszerfal alatt a Magnetti-Marelli dobozkát. :)

Nekem a Tipoban Magneti Marelli, és BOSCH cuccok is voltak, amolyan hibrid abban az 1.4ie motor.
Válogatás nélkül ment tönkre benne minden :D

#650 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 07:26

nem igazán találtam olasz részegységeket sem az audimban sem a bömösben de majd jobban a körmére nézek :D
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#651 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 08:31

Idézet: Konor - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 7:26

nem igazán találtam olasz részegységeket sem az audimban sem a bömösben de majd jobban a körmére nézek :D

Nekem van a Hondában :D
Az egyedi immom reléje olasz... :Đ Eleinte fostam is tőle, de már majdnem egy év eltelt, és működik...

#652 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 08:49

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 2:59

Hát ez teljesen vicc!

#653 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 08:54

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 23:27

A nők se kellenének, nagy a seggük... :Đ

Meg bajszosak is.... :D
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#654 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 09:30

A Puntok közül is csak azokkal van szerelő szerint baj, amelyekben Bosch (gyakoribb) elektronika van, Magneti Marelliset meg nem is láttak ilyen hibával.

#655 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 09:38

Idézet: Kory - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 8:30

A Puntok közül is csak azokkal van szerelő szerint baj, amelyekben Bosch (gyakoribb) elektronika van, Magneti Marelliset meg nem is láttak ilyen hibával.

akkor valószínű hogy a barátom puntojában azért veri ki a biztosítékot a belső világítás mert bosch izzó van benne :Đ

#656 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 09:43

Idézet: Konor - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 9:38

akkor valószínű hogy a barátom puntojában azért veri ki a biztosítékot a belső világítás mert bosch izzó van benne :Đ

Itt a hwsw-n a gameware topikban már leírtam egy storyt. Alfa 146. Garis az autó, de idönként gondol egyet és leáll. Ilyenkor csak a tréler segít. Veszprémben a Fiatnál nem tudnak mit kezdeni vele, többször viszik fel Pestre tréleren. Volt olyan eset, hogy felviszik tréleren, ott pedig pöccre indul. Sok mindent kicseréltek benne, de semmi. Az mondjuk gyanús, hogy mindíg esőben áll meg. Egyszer valahogy észreveszik a szervízben, hogy a szélvédőnek szar a tömítése, és az eső valahogy befolyik a BOSCH vezérlő elektronikára. Ilyenkor az megáll, majd ha kiszárad, ujra működik. Kicserélték a tömítést, azóta jó. Szóval a legnagyobb baj a BOSCH-al az, hogy nem vízálló! :D

#657 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 09:45

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 8:43

Itt a hwsw-n a gameware topikban már leírtam egy storyt. Alfa 146. Garis az autó, de idönként gondol egyet és leáll. Ilyenkor csak a tréler segít. Veszprémben a Fiatnál nem tudnak mit kezdeni vele, többször viszik fel Pestre tréleren. Volt olyan eset, hogy felviszik tréleren, ott pedig pöccre indul. Sok mindent kicseréltek benne, de semmi. Az mondjuk gyanús, hogy mindíg esőben áll meg. Egyszer valahogy észreveszik a szervízben, hogy a szélvédőnek szar a tömítése, és az eső valahogy befolyik a BOSCH vezérlő elektronikára. Ilyenkor az megáll, majd ha kiszárad, ujra működik. Kicserélték a tömítést, azóta jó. Szóval a legnagyobb baj a BOSCH-al az, hogy nem vízálló! :D

nekem is 20 éves bömösbe a szélvédő alatt van és bosch de soha sem folyt be még oda víz :) biztos az autóm fölött nem esik az eső :Đ

#658 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 09:51

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 9:43

Hát, gondolom a Bosch is tudna az lenni, ha Alfáék azt kérik tőle. ;)

#659 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 10:03

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 7:23

Tegnap melóból hazafelé mentem fel itt a B1-es kaptatóján, aztán bevágott elém egy ???-es dízel volvo. Hát baszki ahogy gyorsított felfelé olyan atmoszférikus zavar keletkezett mögötte, hogy a tipusát sem tudtam leolvasni, pedig ránézésre 4-5 évnél nem lehetett öregebb.

Jó kis Audi tádé lehetett :) Borzalmas koromfelhőket tud eregetni magából, zörög, kerreg, nem is értem, hogy rakhatnak be ilyen motorokat autókba, ez még traktorba is szégyen.

#660 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 10:28

Idézet: keton - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 10:03

Jó kis Audi tádé lehetett :) Borzalmas koromfelhőket tud eregetni magából, zörög, kerreg, nem is értem, hogy rakhatnak be ilyen motorokat autókba, ez még traktorba is szégyen.

:D A múltkor álltam egy Fiat Tipo mögött a lámpánál. Nézegetem, mondom magamba a hülye miért csak a bal oldali lámpabúráját sötétítette le? Amikor elindult a kocsi, megkaptam a választ.... :D

Téma megosztása:

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.