HWSW Informatikai Kerekasztal: Szakítás Után Mitévők Legyünk? II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Szakítás Után Mitévők Legyünk? II. Értékeld a témát: -----

#1981 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 12. 14:03

Idézet: blabla* - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 14:54

átértékeltem, mégis inkább frammel értek egyet :-)
csak arra vigyázz, nehogy úgy érezze hogy átmeneti a figyelmed és ha rendbe jönnek a dolgok minden visszatér a régi kerékvágásba... tudom hogy ezt írtad már korábban, a kérdés csak az hihetőség szempontjából hogy korábban hányszor futottátok már meg ezeket a köröket. erre igazából akkor tudsz figyelni ha már rendbe jöttek a dolgok... legalábbis más nem jut eszembe. Mindenesetre szurkolok!  :up:

Koszi :)

Korabban is voltak gondok... dehat melyik kapcsolatban nem? Volt olyan is, hogy szinte mar vartam mikor kapunk ossze, mert utanna ha kibekultunk mindig tok jol elvoltunk jodarabig :) Az alapveto problema egyebkent mindig a sressz volt... raadasul o olyan, hogy ha depis valami miatt, akkor barmit teszel agressziven reagal (pedig elmondasa szerint belul nem ezt erzi, es nem is akar igy reagalni ezekre, de megis valahogy mindig rosszul jott ki... persze ha megnyugszik akkor meg nem gyoz bocsanatot kerni... harom batyja mai napig csodalnak hogy huztam vele ilyen sokaig... nagyon nehez termeszete van ha ideges/depis...) Aztan persze mar eljutottunk olyan szintig, hogy ha depis volt akkor mar nem is volt kedvem kozeledni fele... ezzel aztan futottunk par kort anno (hogy inkabb elkoltozik, keressek magamnak egy normalis lanyt, aki nem ilyen rossz termeszetu) de en hiszem, hogy ezt kinovi idovel... bar be kell vallani eleg sok problemaja van (foleg a csaladjaval, amin segiteni marhara nem tudok barmennyire is szeretnek)

Szerkesztette: Sniper 2005. 09. 12. 14:03 -kor

"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#1982 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 14:03

Idézet: Sniper - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 12:46

:) miert pont draga? Tok mindegy lett volna... utalja a draga helyeket, sporolos leanyzo... neha mar az agyamra megy bevasrlaskor, hogy 30-100forintokert kepes inkabb fel oraval tovabb utazni egy tavolabbi bevasarlokozpontba... :)

JAJ!!! ez nem spórolás!!! a saját életéből elpazarol egy félórát oda és vissza is (meg a boltbeli mászka, ami nagy hodályoknál ajajj) pár forintért (legalábbis nem hiszem, hogy olyan jól elvan azon az úton, persze lehet olvasni meg beszélgetni, de magamból kiindulva az utazások többnyire nem olyan értékes időszakok, főleg egy munkás nap után)?! jobban át kéne gondolnia, mi mennyit ér. pl ő, az ideje, a kényelme... nekem elég lenne belegondolni, mennyi az órabérem... no meg nem bírom a bevásárlóközpontokat, elszívják az energiáimat, de az más kérdés.

#1983 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 14:04

Idézet: leslie - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 14:57

Ha spórolós, akkor nem akar menni nyaralni/szórakozni. Átlagosnak mondanám, kevés volt hozzá a pénzed, annyi. :)

Szerintem meg nem volt hozza keves a penzem :) es meg csak nem is vagyok nagykepu :p

#1984 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 14:06

Idézet: shr - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 15:03

JAJ!!! ez nem spórolás!!! a saját életéből elpazarol egy félórát oda és vissza is (meg a boltbeli mászka, ami nagy hodályoknál ajajj) pár forintért (legalábbis nem hiszem, hogy olyan jól elvan azon az úton, persze lehet olvasni meg beszélgetni, de magamból kiindulva az utazások többnyire nem olyan értékes időszakok, főleg egy munkás nap után)?! jobban át kéne gondolnia, mi mennyit ér. pl ő, az ideje, a kényelme... nekem elég lenne belegondolni, mennyi az órabérem... no meg nem bírom a bevásárlóközpontokat, elszívják az energiáimat, de az más kérdés.

Nekem ne mond :D en ugyan igy vagyok vele... mennyi munkam van benne basszus, hogy elfogadta, hogy akarhol vasarolhat es akarmit megvehet ami megtetszik neki, csak hagyjon engem beken a hulye utazgatasokkal es az olcso helyek kergetesevel :D

#1985 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 14:13

Idézet: Sniper - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 13:03

raadasul o olyan, hogy ha depis valami miatt, akkor barmit teszel agressziven reagal (pedig elmondasa szerint belul nem ezt erzi, es nem is akar igy reagalni ezekre, de megis valahogy mindig rosszul jott ki... persze ha megnyugszik akkor meg nem gyoz bocsanatot kerni... harom batyja mai napig csodalnak hogy huztam vele ilyen sokaig... nagyon nehez termeszete van ha ideges/depis...) Aztan persze mar eljutottunk olyan szintig, hogy ha depis volt akkor mar nem is volt kedvem kozeledni fele... ezzel aztan futottunk par kort anno (hogy inkabb elkoltozik, keressek magamnak egy normalis lanyt, aki nem ilyen rossz termeszetu) de en hiszem, hogy ezt kinovi idovel...

á, ha az ember szarul van és olyan, hogy ezt kimutatja, akkor nemtom ezen mennyit lehet fejlődni...
anyám pl az a megfelelő okok miatt plafonon van és kissé igazságtalan, de nem gondolja úgy, majd lenyugszik fajta, bár alapból elég stabil. baromira megértem, mert én sem vagyok könnyű eset  :cool:
[bár ehhez 27 év kellett, anno nem bírtam, hogy egyszer herének nevezett, mert nem és nem találtam munkát... akkor maradtam a komfort terén kihívásokkal küzdő nyáron használt ingatlanában egyedül, pénz és fűtés nélkül, hóban... buli volt, azóta sem bánom  :D amúgyis, nekem elveim vannak. de anyám rulez, mert első szóra hagyta. ja, eltértem, bocsi. az első munkanap gátlástalanná tesz ]
jó esetben a másik megérti, hogy az ember olyan és nem akar rosszat. max nem sikerül neki elviselni és akkor szétválnak útjaik. de reménykedni, hogy ez majd változik... szerintem nem érdemes.
persze a körülmények változása sokat segíthet. amióta nem vagyok munkanélküli, valszeg elviselhetőbb vagyok. nem tudom, mert azóta nem találkoztam hozzám közel álló emberekkel. de elég szar, ha az ember nem tudja, meghal-e 1-2 hónapon belül, mert lenullázódik és nem élősködik másokon... optimizmus ide vagy oda.
suxxxx, sosem akarom ÉN kiönteni a lelkem publikusan. mondjuk nem is tettem, ez van és kész. vannak exhibicionista vonásaim. de pl a másokkal való kapcsolataimat nem boncolgatom még baráttal sem. nem mintha lenne nekem olyan...

#1986 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 14:17

Idézet: Sniper - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 13:06

Nekem ne mond :D en ugyan igy vagyok vele... mennyi munkam van benne basszus, hogy elfogadta, hogy akarhol vasarolhat es akarmit megvehet ami megtetszik neki, csak hagyjon engem beken a hulye utazgatasokkal es az olcso helyek kergetesevel :D

akkor jó, ha nevelgetted... én sem tudtam volna elnézni, az idegesítés meg más kérdés...
hajajj, majdnem írtam a saját életemből, de mivel nemcsak engem érint, nem írok, mert az nálam kibeszélés és azt nem. azzal nincs bajom, ha más ír a párkapcsolatáról, sőt, infót ad az embereknek, de saját életemben inkább nem.
pedig olyan jól le tudnám írni. hm, egyelőre visszafogom magam. semmi kompromittáló pedig. de amúgyis off lenne picit. ami sosem zavar, de...

#1987 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 14:20

Idézet: shr - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 15:17

akkor jó, ha nevelgetted... én sem tudtam volna elnézni, az idegesítés meg más kérdés...
hajajj, majdnem írtam a saját életemből, de mivel nemcsak engem érint, nem írok, mert az nálam kibeszélés és azt nem. azzal nincs bajom, ha más ír a párkapcsolatáról, sőt, infót ad az embereknek, de saját életemben inkább nem.
pedig olyan jól le tudnám írni. hm, egyelőre visszafogom magam. semmi kompromittáló pedig. de amúgyis off lenne picit. ami sosem zavar, de...

Kezd ugy, hogy "van egy haverom, aki olvasta egy konyvben, hogy:..." :) Szoval toljad nyugodtan ami ki akar jonni... abbol baj nem lesz, legfeljebb tisztabban latsz dolgokat...

#1988 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 14:45

Idézet: Sniper - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 15:20

Kezd ugy, hogy "van egy haverom, aki olvasta egy konyvben, hogy:..." :) Szoval toljad nyugodtan ami ki akar jonni... abbol baj nem lesz, legfeljebb tisztabban latsz dolgokat...

Jaja, meghallgatjuk E3-ban is.  :)

Megváltoztatni ne akard, az úgy sem fog menni (spórolás-bevásárló körütak gondolatkör kapcsán).
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#1989 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 14:51

Idézet: Sniper - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 13:20

á, én baromira tisztán látok :)
amúgyis vagyok olyan nyílt, hogy akkor már kifejtsem és nevesítsem a dolgokat.
de végülis mesélhetek is. egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer két humanoid individuum... á, ez így nem jó.
mindenesetre pénzügyileg eléggé érdekes helyzetek lehetségesek. az sima ügy, ha van két csóró ember. vagy nem. de ha az egyiknek egész jó fizuja van, a másiknak pedig csak álom a nullszaldó és piciny megtakarítása havi 60ezerrel csökken, s hülyének nézi magát, hogy 24nm+erkélyes budai albérletet tart fent (nehéz ám jót találni és sok cuccnál macerás a költözés), mikor a jövedelme csak azért nem nulla, mert ha hazamegy, az anyja automatikusan ad neki 10-20ezret (mondjuk évente párszor járok haza)... szóval ilyen szituban (plusz lelki törés, hogy nincs meló, elveszettség érzés meg minden, váltakozva pozitív időszakokkal, de mégis alapstresszel) az ember nem annyira tudja tolerálni, ha harmatos boltozásait (kis chips meg egyéb nem túl drága dolgok, amik képesek hetente párezerre felrúgni, de az élet már csak ilyen), amit történetesen a másik fél fizet, akár egyszer is a fejéhez vágják. főleg, hogy anno, amikor fordított volt a helyzet, csak éppen nem 100k szabad pénz volt a gazdagabbiknak, hanem 20, ami amúgyis számítógépre kellett, akkor én vettem az ételt a hétvégi közös napokra, sőt fizettem fél koncertjegyet és állítólag fél bakancsot is, amit már tök elfeledtem. így nagyon hülyének tűnhetek, pedig szerintem nem is. a félbakancs pedig csak kölcsön volt és kamatostul megkaptam, egész bakancsban :) ételt meg jó, hogy adok és nem követelek pénzt olyantól, akinek még fizuja sincs.
[próbálok pártatlanul írni, amire ugye semmi esélyem. nos, állítólag rohadt sok pénz fogyott. de nemcsak miattam, én munkanélküli fázisban roppant alacsony költséggel tudok működni, bár mivel a másik oldalon volt egy szint, a minimalitásról azért elmozdultam, de nem nagyon. szal a pénz ment, de az élet már csak ilyen.]
nos, a dolog amúgy roppant érthető, az ártatlan teljesen csórónak érezte magát a _jóval_ 100k plusz juttatások fölötti fizetését tekintve is, mert nem tudta lazán nézni, mint én, hogy max lenullázza magát, vár egy hónapot és ott tolong az újabb elköltenivaló, s az én munkanélküliségem sem örök.
nem, csak azt látta, hogy hiába jön az újabb és újabb adag lé, lehet, hogy kölcsön kell kérnie tőlem egy küszöbön álló nagyobb kiadás miatt.
én a párezernyi per hét pénzsajnálást már nem értékelem kiélezett helyzetben, ez teremtett egy egész lightos hangulatrombolást. nagy vész szerencsére nem volt. roppant toleráns is tudok ám lenni, ahogy öregszem. ez jó, nem mindenki ilyen. állítólag vannak olyanok, akik nem nézik jó szemmel, hogy a másik a saját maga áltan megkeresett s megérdemelt pénzét kb fullosan beleöli a hobbyjába. s 1milliót költ egy év alatt fényképezőgépre, amely szenvedély a kiskori kattintgatást leszámítva még újkeletű is.
de már megvan a gép, most már csak akkor lesz új objektív, ha a régit eladja, vannak csini fotók, újabban már másról is tud beszélni, mint a fotózás (szerintem kineveltem belőle. érdekel, hogyne, de napi többórányi lelkes adatközlést nem tudok befogadni. nincs hozzá fejem. összefüggésekhez van, adatokhoz nincs. ezt amúgy sajnálom. jó lenne vágni, hogy mely prociban és videokártyában mi és merre) és egy pillanat alatt átváltott gáláns lovagba, aki még ruhát is vesz nekem, pedig azt már tényleg nem vártam el. mellesleg utálok ruhát venni, de néha muszáj.
de most már nem fog, mert van saját fizum! több, mint neki, pedig most kapott emelést. úgyhogy részemről béke és nyugalom. majd vitázunk, hogy vegyen-e ételt, ha nálam van (többet lesz itt, mint én ott, de nekem fizum van. de be akar szállni. de az milyen már. s nem tökmindegy?).

szerintem elég nehézkesre írtam, hát, ez van.
no, örültök? lehet beszólni nyugodtan :)

#1990 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 15:06

ja és az is hozzátartozik a másik oldal nézőpontjához, hogy saját magának ételre szinte nem is költött, amikor nem volt nálam. otthon, a szülői lakásban volt étel, munkahelyre pedig ott volt a plusz juttatás ételjegy. ehhez képest valóban roppant pazarló, hogy nekem kell néha chips meg csoki (mondjuk chipsre sajnálom a pénzt, de havi 1x belefér. a csoki, az meg időnként nem árt. de 200ft felett nem veszek és nem is vetetek, mert minek. kivétel az extra kakaótartalmú biocsoki, ami biztos tökjó, de azt nem szeretem annyira  :rolleyes: ), mindegy, szóval az ember élni akar. ha már egy csomóba kerül az albérlet+rezsi... alapból egyébként én főzök olcsó és finom zöldségeket, mert az jó.
na, hagyjam már a témát.

viszont még nem írtam, hogy a 2. hosszú munkanélküliségem remekül rendbehozta a pénzhez való viszonyomat. sosem voltam normális :D eddig sosem volt annyi, ami szabad lényemnek alapszinten elég (koncert, nem antikváros könyv az luxus), de ahogy elvoltam a majdnemnullából s

{ooops, mennem kell, ez a lökött itt vár egy bank előtt és komoly biciklivigyázó feladatom lesz. megint kiveszi majdnem az összes pénzét, aztán nézünk új ojjektívet. még időbe telik, míg alábbhagy a függősége. de ez állítólag csere lesz, elad egy másik ojjektívet  :cool: de nekem aztán tökmindegy, ő pénze  :D }

#1991 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 15:10

Idézet: shr - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 15:51

...
szerintem elég nehézkesre írtam, hát, ez van.
no, örültök? lehet beszólni nyugodtan :)

Kicsit az zavaros, hogy Te a fiu, vagy a lany tagja vagy ennek az egesznek? :) lehet hulyen hangzik olyan szamara, akinek ez egyertelmu, de nem tudom most hirtelen eldonteni :) Az elobb azt irtad, anyud le "here"-zet (amit felenk csak himnemuek kapnak meg jelzonek)... most meg azt irod, galans lovag lett, aki meg ruhat is vesz neked... ebbol meg arra kovetkeztetek, hogy talan megsem fiu vagy :)  :think: :)

#1992 Felhasználó inaktív   enzimke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 15:12

Hosszú szöveg

Na ezt majd egy pihentebb pillanatomba ujraolvasom mert így elsőre nem sokmindent értek belőe  :think:

#1993 Felhasználó inaktív   Sztee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 15:14

Idézet: Sniper - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 16:10

Kicsit az zavaros, hogy Te a fiu, vagy a lany tagja vagy ennek az egesznek? :) lehet hulyen hangzik olyan szamara, akinek ez egyertelmu, de nem tudom most hirtelen eldonteni :) Az elobb azt irtad, anyud le "here"-zet (amit felenk csak himnemuek kapnak meg jelzonek)... most meg azt irod, galans lovag lett, aki meg ruhat is vesz neked... ebbol meg arra kovetkeztetek, hogy talan megsem fiu vagy :)  :think: :)

shr fijjú...szerintem :think:
"Have you tried turning it off and on again?"

#1994 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 15:16

á, én baromira tisztán látok :)
...

Jó csipszropogtatást!  :D

Szerkesztette: fram 2005. 09. 12. 15:17 -kor

Ciciman is on borda

#1995 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 15:16

Idézet: Sztee - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 16:14

shr fijjú...szerintem :think:

En meg utcso hozzaszolasabol egyre inkabb azt hiszem, hogy lany :) de majd jon azt megmondja jol :D

#1996 Felhasználó inaktív   enzimke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 15:20

Sztem is lány bár nem tudom :)

#1997 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 15:21

Idézet: Sniper - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 16:16

En meg utcso hozzaszolasabol egyre inkabb azt hiszem, hogy lany :) de majd jon azt megmondja jol :D

Hát, ez volna a párja... Akkor lehet találgatni :)
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#1998 Felhasználó inaktív   WickedWitch 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 15:26

Idézet: fram - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 9:02

A gép megvár :-)

Miért aggódnál?

Mert nem tudom, hogy egy ilyen ember tudja e nézni a saját érdekeit is. Vajon nem veszik el az "én"-je a mások igényeiben: aki mindig alkalmazkodik, aki a saját kívánságai mindig a másét helyezi...? Vannak saját álmai, kívánságai, melyeket hagyhat érvényesülni annélkül, hogy kompromitálni alapvető önzetlenségét?
Build a man a fire, and he'll be warm for a day. Set a man on fire, and he'll be warm for the rest of his life.

They say a little knowledge is a dangerous thing, but it's not one half so bad as a lot of ignorance.

#1999 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 15:27

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 16:21

Hát, ez volna a párja... Akkor lehet találgatni :)

Szerintem a történet szempontjából tök lényegtelen.
Ciciman is on borda

#2000 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 15:28

Idézet: WickedWitch - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 16:26

Mert nem tudom, hogy egy ilyen ember tudja e nézni a saját érdekeit is. Vajon nem veszik el az "én"-je a mások igényeiben: aki mindig alkalmazkodik, aki a saját kívánságai mindig a másét helyezi...? Vannak saját álmai, kívánságai, melyeket hagyhat érvényesülni annélkül, hogy kompromitálni alapvető önzetlenségét?

Jól látod.
Ciciman is on borda

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »