HWSW Informatikai Kerekasztal: Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak II. Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 10. 10:49

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 10:27

Nem kell dramazni...

Krinyo

Nem dráma.
Trauma.
Ugyanis hiányzik.
Szegényebb a fórum nélküle.

De Ti biztos jobban tudjátok.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#182 Felhasználó inaktív   Lulu64 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 11:18

Idézet: FakeJack - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 11:34

Lehet, hogy "tehermentesítik" a fórumot. Mivel a-n-d-r-e-w már egy éve nem szólt hozzá, én [-Lulu-] helyében alaposan meghúznám most magam.

:pokeas2:
„Érintőlegesen a kör is csak egy pont...”

#183 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 16:21

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 10:52

Nincs miert bocsanatot kerni. A megvonas rovidebb, hatarozott idore szol, ha nem tortenik elorelepes, vegleges lesz, valoszinuleg az IP bannolasaval egyutt.

Krinyo

Nem voltam netközelben, azért nem jöttem hamarabb, pedig még péntek este megérlelődött bennem a gondolat.

Ha valaki nem válaszol "érdemben", akkor bűnös? A hallgatás itt nem beleegyezés.

Vagymi... nem igazán értem. :think:

#184 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 16:25

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 17:21

Nem voltam netközelben, azért nem jöttem hamarabb, pedig még péntek este megérlelődött bennem a gondolat.

Ha valaki nem válaszol "érdemben", akkor bűnös? A hallgatás itt nem beleegyezés.

Vagymi... nem igazán értem. :think:

De nem hallgat(nak). Hanem azt válaszolják körülbelül, hogy "na és?". Tehát érdemi válasz nincs. Sem együttműködés. Csak utalás arra, hogy őt/őket ez baromira nem izgatja és különbenis...

#185 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 18:30

Idézet: Rive - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 8:09

Jól elszaladt a ló abban a topikban... Röpke 'ahogy én látom':

Az adott topikban a kérdés elvárható szintű tárgyalásához egyik oldalról nem volt meg a szükséges belátás ( a 'cigány' életmód ellen védekező közember indulata attól függetlenül valós és elfogadandó, hogy alapvető tévedés a részéről a cigányságra, mint népcsoportra ragasztani mindazt a rosszat, amit tapasztal), a másik oldalról pedig a megoldásra törekvés, valamint a szükséges minimális háttérismeret hiányzott. Ebben a helyzetben minden cselekvési út lezárul, a felek kölcsönösen nem értik egymást.
Az, hogy a topik belefutott ebbe a zsákútcába, várható volt: ugyanezzel küzd az egész magyar társadalom, és ugyanez gátolja azt, hogy a  kérdés megoldására ténylegesen tenni lehessen valamit.
Ebben a helyzetben a topikban nem alakult ki valós párbeszéd, ugyanazokat a köröket futotta egyre alacsonyabb szinvonalú spirálokban. A zárása SZVSZ időszerű és indokolt volt. Ugyanakkor helyes lenne elgondolkodni azon, hogy az ilyen kérdéseket milyen keretek között lehetne konstruktív módon megvitatni, hiszen a probléma valós.

Ha igény van rá, konfigurálok egy fórumot, ahol az ilyen kényes témák folytatódhatnak a HWSW keretein kívül. A témát bezáró mod elhelyez egy rámutató linket a hozzászólásában, esetleg dob nekem egy privit/mailt és meg van oldva az ügy. :cool:

Az ilyen heves indulatokat kiváltó témáknál szerintem ildomos lenne használni a kommunikációs modellt.
Wherever you go, go with all your heart.

#186 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 18:48

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 17:25

De nem hallgat(nak). Hanem azt válaszolják körülbelül, hogy "na és?". Tehát érdemi válasz nincs. Sem együttműködés. Csak utalás arra, hogy őt/őket ez baromira nem izgatja és különbenis...

Még mindig tartom a kérdést, hogy ha valaki nem működik együtt, akkor bűnös?

#187 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 19:31

A moderátorok hoztak egy döntést, erről tájékoztatták a megfelelő topikban a fórum tagjait.

(Megadták a lehetőséget az együttműködésre. Minden bántó szándék nélkül megjegyezném, hogy ha figyelmessen elolvassuk a moderátori magyarázatot, ott azért látható, hogy nagyobb, tágabb lehetőség van az adott szituáció tisztázására, mint más fórumtag számára lenne. Szerintem a tolerancia maximális a moderátorok részéről. Ennél többet nem hiszem hogy tehetnének, a másik félnek is kéne tenni valamit.)

Szerkesztette: Macska 2005. 04. 10. 19:33 -kor

P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#188 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 19:34

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 19:48

Elkezdesz még két-három néven nyomulni. Feltűnik. Szólnak, hogy szabályzat, stb.. Te -nyilván valami értrelmesebb formában- közlöd, hogy lesz@rod. Mod kitilt. Van jogod háborogni?
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#189 Felhasználó inaktív   L 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 19:36

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 19:48

Ne haragudj... (hogy belebeszélek...)
Nem fogsz találni olyan modit, aki erkölcsi ítéletet merne hozni felette, hogy bűnös, ártatlanságát sem mondják ki, mert...
(kis adalék: a négy reg közül egyik sem idei, sőt. (az első párhuzamosítás meg mégsőtebb) Tehát vagy csak most ébredt fel a moderatúra (láttunk már ilyet...), vagy harakiri lett elkövetve (ilyet íly szép formában nem láttunk még (én legalábbis)). 
Különben a kérdésed egyszerű verziójára ott a válasz a fennen lobogó Fórumszabályzaton.
Tartom, és emelem öttel.  :D
Szó bennszakad, hang fennakad,
Lehellet megszegik

#190 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 19:43

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 20:34

Elkezdesz még két-három néven nyomulni. Feltűnik. Szólnak, hogy szabályzat, stb.. Te -nyilván valami értrelmesebb formában- közlöd, hogy lesz@rod. Mod kitilt. Van jogod háborogni?

Álljon meg a menet!

1. Ne akarj arra utalni (még láthatóan véletlenül sem), hogy én valamelyik nicket is birtoklom a négy közül, mert kitiltanak a végén... ((( :D )))
2. Nem erről beszélek.

Idézet

5. A fórumtagok megtévesztésére alkalmas regisztráció (több becenév/alteregó használata, illetve már meglévő nevekhez nagy mértékben hasonlító nick regisztrálása) tiltott. Amennyiben egyértelműen bebizonyosodik, hogy valaki egyszerre több nevet használva fórumozik, azonnali és végérvényes kitiltást kap az összes általa regisztrált felhasználó! E szabály alól kivételes esetben - előzetesen - felmentés kérhető a fórum moderátoraitól.

Ebben egyébként hol van leírva, hogy tilos egy IP-ről több usernek fellépni? Most akkor engem is kitiltanak, mert a szolgáltatóm olyan, hogy rengetegen vagyunk fenn azonos IP-ről, sőt, itt a HWSW-n is lehet akár sorstársam? Hátnahátna...

:think:

#191 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 19:47

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 19:43

Álljon meg a menet!

1. Ne akarj arra utalni (még láthatóan véletlenül sem), hogy én valamelyik nicket is birtoklom a négy közül, mert kitiltanak a végén... ((( :D )))
2. Nem erről beszélek.

Ebben egyébként hol van leírva, hogy tilos egy IP-ről több usernek fellépni? Most akkor engem is kitiltanak, mert a szolgáltatóm olyan, hogy rengetegen vagyunk fenn azonos IP-ről, sőt, itt a HWSW-n is lehet akár sorstársam? Hátnahátna...

Van a szabályzat e részének egy utolsó mondata. Olvasd el. Nem kéne ezt húzni...., vonni...., semmi értelme, szerintem.  :up:

#192 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 19:56

Idézet: Macska - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 20:47

Van a szabályzat e részének egy utolsó mondata. Olvasd el. Nem kéne ezt húzni...., vonni...., semmi értelme, szerintem.  :up:

Idézet: utolsó mondat

Köszönjük, hogy elolvastad, a továbbiakban jó fórumozást kívánunk!

Vagy ez?

Idézet: utolsó érdemleges mondat

Ha egy fórumozó szándékoltan megtévesztő módon állítja be egy házigazda döntését, azonnali és végérvényes kizárásban részesül.

:fear:

Idézet: a hét pont utolsó pontja

7. Tilos a fórumon mások személyes adatainak közzététele az illető kifejezett jóváhagyása nélkül. Tipikusan ilyen adat például mások valódi neve, képmása, címe, magán és munkahelyi e-mail címe, telefonszáma.
Ilyen jellegű adatot tartalmazó hozzászólás esetén az felel az adatok pontosságáért és közölhetőségéért, aki azt megjelenítette. Felhívjuk továbbá a figyelmet, hogy magánüzeneteket (pl: e-mail, privát üzenet) részben vagy egészében közzétenni csak a másik fél beleegyezésével lehet.
Annak, aki az elérhetőségeket, vagy a segítségkérő szándékot nem ellenőrizte, illetve jogosulatlanul tett közzé személyes adatokat, magánlevelet, kifejezetten súlyos szankcióval kell számolnia.

Vagy ennek az utolsó mondata? Ez teljesen másra vonatkozik, szerintem. :think:

Egyébként pedig nem értek még valamit... Képzeljük el a következőt:
Mod: - Szia, neked van még másik három nicked?
"A" verzió: - Igen, nekem, baj?
"B" verzió: - Nem, soha nem is volt.
"C" verzió: - Nem érdekel.
"A" esetben: többszörös reg -> büntetés.
"B" esetben: tagad vagy igazat mond -> :think:
"C" esetben: nem működik együtt -> büntetés?

Ennyi erővel ha valakit meggyanúsítanak azzal, hogy többet regelt, sehogy sem tudja magát tisztára mosni, legfeljebb személyes találkozóval, azt meg ugye nem várhatjuk el...

Egyébként még most megkérem a moderatúrát, hogy ha bárki, isméltem, bárki másik nickkel fellépne ugyanarról az IP-ről, amiről én fenn vagyok, akkor azt szíveskedjen külön személynek tekinteni, mert nem én vagyok!

Szerkesztette: Carmaged 2005. 04. 10. 20:01 -kor

#193 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 19:57

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 20:43

Álljon meg a menet!

2. Nem erről beszélek.

Szerintem meg menjen tovább a menet :D

1)Nem akartam arra utalni (még véletlenül sem). Általánosítottam, és sajnos ehhez e/2 használtam e/3 + vki helyett. Bocs.

2)Igen, lehet több ipről ugyanaz a user. De abban az esetben, ha erre rákérdeznek (és azért vegyük észre, hogy az említett nickek nem csak az ip alapján lamex gyanúsak),  és a válasz: "leszarom" (én legalábbis így fordítom a rendkívül diplomatikus  "érdemi válasz nem született" szófordulatot), akkor más a leányzó fekvése. Ha rosszul fordítok, akkor ez nem áll.

3)Lamexnek nincs szüksége arra, hogy bárki is megvédje. :D Megvan hozzá a megfelelő agyi és száji kapacítása, hogy megvédje magát.

szerk: mondatrész duplázás

Szerkesztette: kroozo 2005. 04. 10. 19:59 -kor

And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#194 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 20:01

Az általad beidézet szabályzati részre gondoltam, illetve arra, ami az adott esetre vonatkozik.

.........."E szabály alól kivételes esetben - előzetesen - felmentés kérhető a fórum moderátoraitól."

Nem hinném hogy nem értetted, szerintem nem akartad.

"Egyébként még most megkérem a moderatúrát, hogy ha bárki, isméltem, bárki másik nickkel fellépne ugyanarról az IP-ről, amiről én fenn vagyok, akkor azt szíveskedjen külön személynek tekinteni, mert nem én vagyok! "

..........E szabály alól kivételes esetben - előzetesen - felmentés kérhető a fórum moderátoraitól.

Neked kell jelezned, tehát, ha netán kizárnak, ne lepődj meg.

Szerkesztette: Macska 2005. 04. 10. 20:05 -kor

#195 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 20:04

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 20:57

Szerintem meg menjen tovább a menet :D

1)Nem akartam arra utalni (még véletlenül sem). Általánosítottam, és sajnos ehhez e/2 használtam e/3 + vki helyett. Bocs.

2)Igen, lehet több ipről ugyanaz a user. De abban az esetben, ha erre rákérdeznek (és azért vegyük észre, hogy az említett nickek nem csak az ip alapján lamex gyanúsak),  és a válasz: "leszarom" (én legalábbis így fordítom a rendkívül diplomatikus  "érdemi válasz nem született" szófordulatot), akkor más a leányzó fekvése. Ha rosszul fordítok, akkor ez nem áll.

3)Lamexnek nincs szüksége arra, hogy bárki is megvédje. :D Megvan hozzá a megfelelő agyi és száji kapacítása, hogy megvédje magát.

szerk: mondatrész duplázás

2. :think: Na nee... az előző postban "modulatúrát" akartam írni, mégis átírtam moderatúrára, hátha gyanús leszek. Egyébként pedig... régen (2 hónapja) nem volt hasonló a stílusuk, vagy mi? :think: A vastag resz meg szerintem elírás. (Remélem.)

3. Én védem? Egyébként pedig, hozzászólási jog nélkül, csak priviben, érdekesen tudná magát megvédeni a fórumozók találgatásaival szemben... :rolleyes:

#196 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 20:07

Nem akarok ebbe belefolyni, csak valami eszembe jutott. Ha LameX elutazott mondjuk, azért nem tud válaszolni, megértem. De ha azonos IP-ről négy különböző emberke netezik, akkor miért nem tudta egyikőjük sem megbeszélni ezt a moderátorokkal. Nem lettek meggyanusítva, csupán tisztázni kellett volna a dolgot. Ha engem keresnének meg hasonló dologgal, azért megpróbáltam volna megvédeni magam, amennyire lehet.

Ja, ha esetleg személyes találkozót kérne valaki, a félreértések végett.
Kép

:Đ  :lol:

Szerkesztette: Lauda 2005. 04. 10. 20:12 -kor

A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#197 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 20:10

Idézet: Macska - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 21:01

1. Az általad beidézet szabályzati részre gondoltam, illetve arra, ami az adott esetre vonatkozik.

.........."E szabály alól kivételes esetben - előzetesen - felmentés kérhető a fórum moderátoraitól."

Nem hinném hogy nem értetted, szerintem nem akartad.

2. "Egyébként még most megkérem a moderatúrát, hogy ha bárki, isméltem, bárki másik nickkel fellépne ugyanarról az IP-ről, amiről én fenn vagyok, akkor azt szíveskedjen külön személynek tekinteni, mert nem én vagyok! "

..........E szabály alól kivételes esetben - előzetesen - felmentés kérhető a fórum moderátoraitól.

Neked kell jelezned, tehát, ha netán kizárnak, ne lepődj meg.

1. Pedig nem értettem. Merthogy ez a befőtt/vadászpuska tipikusan fordított esete. Először meggyanúsítjuk (és itt most a normális értelemben, minden szánakozó értelmezés nélkül), hogy többet regelt, megbüntetjük, majd utána kéretünk vele engedélyt. Egyáltalán, senki nem merte leírni, hogy bizonyított tény a többszörös regelés. Innen kezdve pedig nem látom értelmét az engedélykérésnek sem.

2. Hm-hm. Nem hinném, hogy nem érted. :p Még most, előzetesen (azaz már szerintem van ilyen fórumozó, tehát ennyi erővel már el is késtem...) kérem, hogy velem egy IP-ről fellépő, de másik személy nickje miatt ne tiltsanak ki.

#198 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 04. 10. 20:18

Carmaged-nek annyiban igaza van, hogy nem bizonyított a többszörös reg. És a bizonyítás hiányát nem kendőzi a leszarom hozzáállás. Sem fórumszabályzat szintjén, se másképpen. Erkölcsileg és fórumszabályzat tekintetében is jogos a kérdés, amit felvet szerintem.
Ha nekem jönne hasonló levél, én is talán így felelnék: Na és. És tudod, miért? Mert: Ha azt mondom: Igen, igaz->ban. Ha azt mondom: Nem, nem igaz-> akkor mi lesz? Mert hazudhattam is. Jóhiszeműleg elhiszi a moderatúra, vagy kételkedik benne, vagyis akkor semmit sem ért a kérdés. Más eszköze nincs a bizonyításhoz, mert személyesen nem találkozhat mindhármunkkal (de ebben az esetben is megkérhetnék bárkit), és mert a fórum nevei mogotti személyek ismeretlenek és azonosíthatatlanok.
Értsünk egyet: Az 5-ös pont általánosan nagyon nehezen bizonyítható és jelen esetben sem tudunk semmi konkrét dolgot. Így döntést hozni felelőtlenség.
Ezen túlmutatva pedig Öregszem megállapításával rokonszenvezek. Sajnos a fórumszabályzat nem ismer emberi értékeket.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#199 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 04. 10. 20:21

Macska:

AZ 5-ös pont utolsó mondata nem az azonos IP-ről történő fórumozáshoz szab meg előzetes engedélykérést, hanem a többszörös regisztrációhoz.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#200 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 20:25

A probléma az, hogy a döntés nem a te kezedben van. Tehát, ha azonos IP-ről más személy fellép a fórumra, és esetleg, tegyük fel, te nem tudsz róla, akkor értesítenek a moderátorok téged, és az adott személyeket. Ezt követően a te dolgod, hogy tisztázod (tisztázzátok) a körülményeket vagy sem. Ha nem, akkor számolj a kizárás lehetőségével is.Akinek fontos, a fórumon való tagsága, részvétele, az tisztázza, hidd el. Akinek nem, az nem tisztázza. Ezek után érdemes ezzel az üggyel tovább foglakozni. Szerintem nem. Neked is el kéne gondolkozni ezen, szerintem. :think:  :up:

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »