Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak II.
Elküldve: 2005. 04. 10. 20:27
Elküldve: 2005. 04. 10. 20:34
Idézet: Lauda - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 21:27
Igen, lépni kellett, bezárni a találgatós topicot. Nagyon helyes lépés volt.
Egyébként nem tudom, hogy ebben hol a fikázás, csak szeretnénk tisztán látni, hogy mi is történik. Elvégre a fórum egyik meghatározó személyiségéről van szó. Nem kell különleges elbánás, csak furcsa az egész ügy úgy, ahogy van.
Elküldve: 2005. 04. 10. 20:34
Idézet: didyman - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 20:21
AZ 5-ös pont utolsó mondata nem az azonos IP-ről történő fórumozáshoz szab meg előzetes engedélykérést, hanem a többszörös regisztrációhoz.
Értem. Nem vagyok nagy hálózatos, IP akkor okés. Nehéz megállapítani akkor ezt a dolgot. Jó. Azonban ha jelzést kapsz a moderátoroktól, akkor tisztázd a dolgot, ez a járható út szerintem. Nem hinném, hogy a szóban forgó tagtársunk ne tudná tisztázni a dolgot.
Rögös a macskaköves út....
Elküldve: 2005. 04. 10. 20:37
Idézet: Macska - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 21:34
Ezt értjük. Viszont didyman is leírta, amit én: ha válaszol, hogy ő nem regelt többszörösen, akkor mi van? Automatikusan ellhiszik neki vagy nem? Elvégre nem érdeke, hogy kitiltsák, hazudhat is. Ha elhiszik, akkor semmit nem ér az egész, ha meg nem, akkor sem.
Elküldve: 2005. 04. 10. 20:50
Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 21:34
Egyébként nem tudom, hogy ebben hol a fikázás, csak szeretnénk tisztán látni, hogy mi is történik. Elvégre a fórum egyik meghatározó személyiségéről van szó. Nem kell különleges elbánás, csak furcsa az egész ügy úgy, ahogy van.
Ha belegondolsz, a moderátorok is tehetetlenek az ügyben. Úgy jártak el, ahogy más esetben is. Válasz nem érkezett a tisztázás érdekében, ezért ők sem tudtak mit csinálni. Vagy hagyták volna annyiban?
Ha egy kicsi ki szikráját látták volna, hogy az illető tisztázni, rendezni akarja a dolgot, biztos lehetsz abban, hogy nem így járnak el. Igazából a fórumtag érdeke lenne, hogy tisztázza magát, nem a moderációé. Még akkor is, ha az illető nem tehet semmiről.
Elküldve: 2005. 04. 10. 20:53
A másik kérdés meg megint egyszerű: ha felkeresi a fórum moderátora, és nem hajlandó vele érdemben tárgyalni, tiltsák is ki. Ha nem tiszteli annyira a fórum fenntartóját, hogy együttműködjön vele, nincs helye a fórumban. Ez az én véleményem.
Elküldve: 2005. 04. 10. 21:01
Az, hogy kinek hiányzik és kinek nem, megint egy dolog.
Elküldve: 2005. 04. 10. 21:12
Azt pedig ismét elmondom: A szabályzat értelmében nem bizonyított egyértelműen, hogy a 3-4 nikk egy személyt takar! Hozzáállástól függetlenül!
Jazzos, ez meg már személyes indíttatás.
Én nem védem lamexet. Nem tudom én sem, hogy vajon ő az, vagy nem. Bevallom, ha ő lenne mindegyik név mögött, akkor sem értenék egyet a kitiltásával-és akkor ez már lehet személyes ugyanúgy. De jelen felállásban ezt nem ítélheti meg a moderatúra egyértelműen szerintem.
Örülnék, ha egy mod benézne ide és tájékoztatna a lehetséges keretek között, vagy érdemben hozzászólna az általunk vitatott kérdésekhez!
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2005. 04. 10. 21:15
Idézet: didyman - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 22:12
Te mit tennél ebben a helyzetben, mint moderátor?
Persze az tényleg jó volna, ha a moderáció egy tagja legalább elmondaná, hogy miként folyik valakinek a tisztázása ilyen esetben!!
Elküldve: 2005. 04. 10. 21:17
Idézet: Jazzos - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 20:53
Ha erre adsz egy pontot a fórumszabályzatból, mely alapján ez a megfelelő eljárás, akkor egyetértek, addig meg jobb, ha nem minősítem.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2005. 04. 10. 21:19
Idézet: Lauda - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 21:15
Nem tudom, látod, nem tudom. Én nem állítom, hogy mi lenne a helyes megoldás, csak ugyanezt: nem lehet felelősségteljes döntést hozni ennyi információ mellett!
Elküldve: 2005. 04. 10. 21:21
Elküldve: 2005. 04. 10. 21:24
Idézet: Jazzos - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 21:53
A másik kérdés meg megint egyszerű: ha felkeresi a fórum moderátora, és nem hajlandó vele érdemben tárgyalni, tiltsák is ki. Ha nem tiszteli annyira a fórum fenntartóját, hogy együttműködjön vele, nincs helye a fórumban. Ez az én véleményem.
Ne, ne keverjünk ide semmiféle szimpátiát! Egy fórumon pár topicban lezajlott közös flame, pár váltott privi után nem alakul ki szimpátia senkivel kapcsolatban sem.
Arra, amit mondasz, nincs szabály, így erre nem is lehet hivatkozni.
Az pedig, hogy mindenkire vonatkozzanak a szabályok, helyes! Ha valaki vét a szabály ellen, legyen az akárki, kapja meg a büntetését! De csak akkor, ha az bizonyított, nem pedig gyanú. Mert sehonnan sem derült ki, hogy ez több lenne puszta gyanúnál, néhány esemény esetleg akaratlan egybeesésénél.
Jól látom, hogy csak didyman és én gondolkodtunk el rajta, hogy mi van, ha teljesen véletlenül ártatlan?
Elküldve: 2005. 04. 10. 21:27
Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 21:04
3. Én védem? Egyébként pedig, hozzászólási jog nélkül, csak priviben, érdekesen tudná magát megvédeni a fórumozók találgatásaival szemben...
Elszald kicsit a dolog, de azért reagálok erre.
2) Igen, elírás. Bár az mért gáz, hogy több ip egy user? Ha eltekintek attól hogy vivendi időnként kicseréli az ipm, akkor is rendszeresen nyomom legalább 3 helyről....
3) Arra akartam utalni, hogy legyen ez az ő dolga. Mellesleg szerintem a fórumozók találgatásaival nem igazán foglalkozik a modulatúra (lehet rámmozdulni
Összességében annyit, hogy ez a bizonyítás dolog valóban elég gáz, de ilyen alapon legyen mindenki barnasapkás, mert ugyse lehet semmit bizonyítani.
Our shadows taller than our soul.
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”
Elküldve: 2005. 04. 10. 21:28
Annyiban érintettek vagyunk, hogy ez az egész egy eleinte nem túl komolyan vett találgatásból indult ki, aminek éppen nem ahhoz volt köze, hogy az illető mennyi fejfájást okoz, hanem ahhoz, hogy mennyire "hiányzik" a fórumon (odézőjel az eltérő vélemények miatt).
Elküldve: 2005. 04. 10. 21:31
Idézet: kroozo - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 21:27
4
3, De pont ebből a találgatásból indult ki az egész. Rádmozdultam, tessék : Đ (nem teccik a pingvined, meg kömben is, mijaza lepke mellette? A sarkkörön nincsenek is pillangók, ott minden fagyOS :Đ )
4, Kimondtad a dolog lényegét. Nem a mi akaratunk, döntésünk. Mi vagyunk a fórumért, nem a fórum miértünk (vagy mi a fene
Szerkesztette: didyman 2005. 04. 10. 21:33 -kor
Elküldve: 2005. 04. 10. 21:34
Idézet: kroozo - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 22:27
3) Arra akartam utalni, hogy legyen ez az ő dolga. Mellesleg szerintem a fórumozók találgatásaival nem igazán foglalkozik a modulatúra (lehet rámmozdulni
2. Nem, ez nem gond, miért is lenne gond?
3. Nem foglalkozik? Párszor már eltűnt, sőt a legutóbbi eltűnése után nem sokkal jöttek a hozzá hasonlatos postok. Viszont egyszer sem indult el az alteregókeresés, mint most. Furcsa módon csak most tűnik fel mindenkinek, hogy itt van valami párhuzam... Foglalkozik, hidd el!
Elküldve: 2005. 04. 10. 21:34
Idézet: didyman - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 22:28
Annyiban érintettek vagyunk, hogy ez az egész egy eleinte nem túl komolyan vett találgatásból indult ki, aminek éppen nem ahhoz volt köze, hogy az illető mennyi fejfájást okoz, hanem ahhoz, hogy mennyire "hiányzik" a fórumon (odézőjel az eltérő vélemények miatt).
A szabályzat, a szabályzat...
Mivel nincs ilyen pont, persze nem is tudom megmutatni. _Lehet tévesen_, de én abból indultam ki, ha engem keresne meg egy moderátor, hogy tisztázzam magam bármilyen ügyben, kutya kötelességemnek érezném, hogy együttműködjek vele.
De ha a szabályoknál tarunk, mutass egy pontot a fórum szabályzatában, ami előírja, hogy ilyen esetben érintettek vagyunk!
Elküldve: 2005. 04. 10. 21:35
Idézet: Jazzos - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 22:34
Mivel nincs ilyen pont, persze nem is tudom megmutatni. _Lehet tévesen_, de én abból indultam ki, ha engem keresne meg egy moderátor, hogy tisztázzam magam bármilyen ügyben, kutya kötelességemnek érezném, hogy együttműködjek vele.
De ha a szabályoknál tarunk, mutass egy pontot a fórum szabályzatában, ami előírja, hogy ilyen esetben érintettek vagyunk!
Ne keverd a szezont a fazonnal! Az, hogy valami kötelező és az, hogy valamit szabad, messze nem ugyanaz. Ugyanis, ami nincs megtiltva, az tudtommal nem tilos. Ergo szabad.
Elküldve: 2005. 04. 10. 21:38
Idézet: Jazzos - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 21:34
Nem. nem kötelességed. A fórum tagjaként nem vagy kötelezhető erre, anonimitásodhoz is jogod van.
Na nem akarom elviccelődni a dolgot, ennél sokkal komolyabb, de azért össze ne vesszünk ezen a dolgon.

Súgó
A téma zárva.