HWSW Informatikai Kerekasztal: Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak II. Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 10. 20:27

Nem akarom védeni a moderátorokat, de ti sem tudtatok volna mit tenni a helyükben. Valamit lépni kellett, mert ha nem lépnek, akkor meg azért fikázzátok őket. Ez is igazságtalan. Igazából tök mindegy mikor mit tesznek, mert mindenben lehet hibát találni. Csak nem kellene ezt keresni, és b&szogatni őket állandóan.
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#202 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 20:34

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 21:27

Nem akarom védeni a moderátorokat, de ti sem tudtatok volna mit tenni a helyükben. Valamit lépni kellett, mert ha nem lépnek, akkor meg azért fikázzátok őket. Ez is igazságtalan. Igazából tök mindegy mikor mit tesznek, mert mindenben lehet hibát találni. Csak nem kellene ezt keresni, és b&szogatni őket állandóan.

Igen, lépni kellett, bezárni a találgatós topicot. Nagyon helyes lépés volt. :up:

Egyébként nem tudom, hogy ebben hol a fikázás, csak szeretnénk tisztán látni, hogy mi is történik. Elvégre a fórum egyik meghatározó személyiségéről van szó. Nem kell különleges elbánás, csak furcsa az egész ügy úgy, ahogy van.

#203 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 20:34

Idézet: didyman - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 20:21

Macska:

AZ 5-ös pont utolsó mondata nem az azonos IP-ről történő fórumozáshoz szab meg előzetes engedélykérést, hanem a többszörös regisztrációhoz.

Értem. Nem vagyok nagy hálózatos, IP akkor okés. Nehéz megállapítani akkor ezt a dolgot. Jó. Azonban ha jelzést kapsz a moderátoroktól, akkor tisztázd a dolgot, ez a járható út szerintem. Nem hinném, hogy a szóban forgó tagtársunk ne tudná tisztázni a dolgot. 
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#204 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 20:37

Idézet: Macska - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 21:34

Értem. Nem vagyok nagy hálózatos, IP akkor okés. Nehéz megállapítani akkor ezt a dolgot. Jó. Azonban ha jelzést kapsz a moderátoroktól, akkor tisztázd a dolgot, ez a járható út szerintem. Nem hinném, hogy a szóban forgó tagtársunk ne tudná tisztázni a dolgot. 

Ezt értjük. Viszont didyman is leírta, amit én: ha válaszol, hogy ő nem regelt többszörösen, akkor mi van? Automatikusan ellhiszik neki vagy nem? Elvégre nem érdeke, hogy kitiltsák, hazudhat is. Ha elhiszik, akkor semmit nem ér az egész, ha meg nem, akkor sem.

#205 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 20:50

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 21:34

Igen, lépni kellett, bezárni a találgatós topicot. Nagyon helyes lépés volt. :up:

Egyébként nem tudom, hogy ebben hol a fikázás, csak szeretnénk tisztán látni, hogy mi is történik. Elvégre a fórum egyik meghatározó személyiségéről van szó. Nem kell különleges elbánás, csak furcsa az egész ügy úgy, ahogy van.

Ha belegondolsz, a moderátorok is tehetetlenek az ügyben. Úgy jártak el, ahogy más esetben is. Válasz nem érkezett a tisztázás érdekében, ezért ők sem tudtak mit csinálni. Vagy hagyták volna annyiban?
Ha egy kicsi ki szikráját látták volna, hogy az illető tisztázni, rendezni akarja a dolgot, biztos lehetsz abban, hogy nem így járnak el. Igazából a fórumtag érdeke lenne, hogy tisztázza magát, nem a moderációé. Még akkor is, ha az illető nem tehet semmiről. :)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#206 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 20:53

Én örülök neki, hogy a szabályok mindenkire egyformán vonatkoznak. Carmaged természetes, hogy véded lameXet, ha szimpatizáltál vele. Én nem teszem, örülök neki, hogy nem látom mostanában a kioktató, felsőbbrendű szövegeit.
A másik kérdés meg megint egyszerű: ha felkeresi a fórum moderátora, és nem hajlandó vele érdemben tárgyalni, tiltsák is ki. Ha nem tiszteli annyira a fórum fenntartóját, hogy együttműködjön vele, nincs helye a fórumban. Ez az én véleményem.
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#207 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 21:01

Amúgy azt sem tudhatjuk, hogy nincs-e igaza a moderációnak, és tényleg mind a négy nick azonos személy. Totál felesleges ezen görcsölni, mert úgysem fog semmi történni, amíg az illető(k) nem tisztázza magát.
Az, hogy kinek hiányzik és kinek nem, megint egy dolog.

#208 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 04. 10. 21:12

De nem lehet itt tisztázni semmit! Ez a baj az egésszel! Mit lehet tisztázni, s hogyan?
Azt pedig ismét elmondom: A szabályzat értelmében nem bizonyított egyértelműen, hogy a 3-4 nikk egy személyt takar! Hozzáállástól függetlenül!
Jazzos, ez meg már személyes indíttatás. :(
Én nem védem lamexet. Nem tudom én sem, hogy vajon ő az, vagy nem. Bevallom, ha ő lenne mindegyik név mögött, akkor sem értenék egyet a kitiltásával-és akkor ez már lehet személyes ugyanúgy. De jelen felállásban ezt nem ítélheti meg a moderatúra egyértelműen szerintem.
Örülnék, ha egy mod benézne ide és tájékoztatna a lehetséges keretek között, vagy érdemben hozzászólna az általunk vitatott kérdésekhez!
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#209 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 21:15

Idézet: didyman - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 22:12

De nem lehet itt tisztázni semmit! Ez a baj az egésszel! Mit lehet tisztázni, s hogyan?

Te mit tennél ebben a helyzetben, mint moderátor?

Persze az tényleg jó volna, ha a moderáció egy tagja legalább elmondaná, hogy miként folyik valakinek a tisztázása ilyen esetben!!

#210 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 21:17

Idézet: Jazzos - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 20:53

A másik kérdés meg megint egyszerű: ha felkeresi a fórum moderátora, és nem hajlandó vele érdemben tárgyalni, tiltsák is ki.

Ha erre adsz egy pontot a fórumszabályzatból, mely alapján ez a megfelelő eljárás, akkor egyetértek, addig meg jobb, ha nem minősítem. :(
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#211 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 21:19

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 21:15

Te mit tennél ebben a helyzetben, mint moderátor?

Nem tudom, látod, nem tudom. Én nem állítom, hogy mi lenne a helyes megoldás, csak ugyanezt: nem lehet felelősségteljes döntést hozni ennyi információ mellett!

#212 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 21:21

Mi a személyes indíttatás? A véleményem, az személyes. De nem indíttatás, hanem vélemény. A többi, amit leírtam, meg szerintem reális. A moderatúra meg jó, hogy nem köt mindent az orrunkra, tudják a dolgukat. Amig nem tisztázódik minden, és nem lesz egy végleges kimenetele az ügynek, addig ez csak a közvetlen érintettek ügye. Mit is kontárkodok akkor én itt bele? :D [/Jazzos OFF] :)
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#213 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 21:24

Idézet: Jazzos - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 21:53

Én örülök neki, hogy a szabályok mindenkire egyformán vonatkoznak. Carmaged természetes, hogy véded lameXet, ha szimpatizáltál vele. Én nem teszem, örülök neki, hogy nem látom mostanában a kioktató, felsőbbrendű szövegeit.
A másik kérdés meg megint egyszerű: ha felkeresi a fórum moderátora, és nem hajlandó vele érdemben tárgyalni, tiltsák is ki. Ha nem tiszteli annyira a fórum fenntartóját, hogy együttműködjön vele, nincs helye a fórumban. Ez az én véleményem.

Ne, ne keverjünk ide semmiféle szimpátiát! Egy fórumon pár topicban lezajlott közös flame, pár váltott privi után nem alakul ki szimpátia senkivel kapcsolatban sem.

Arra, amit mondasz, nincs szabály, így erre nem is lehet hivatkozni.

Az pedig, hogy mindenkire vonatkozzanak a szabályok, helyes! Ha valaki vét a szabály ellen, legyen az akárki, kapja meg a büntetését! De csak akkor, ha az bizonyított, nem pedig gyanú. Mert sehonnan sem derült ki, hogy ez több lenne puszta gyanúnál, néhány esemény esetleg akaratlan egybeesésénél.

Jól látom, hogy csak didyman és én gondolkodtunk el rajta, hogy mi van, ha teljesen véletlenül ártatlan?

#214 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 21:27

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 21:04

2. :think: Na nee... az előző postban "modulatúrát" akartam írni, mégis átírtam moderatúrára, hátha gyanús leszek. Egyébként pedig... régen (2 hónapja) nem volt hasonló a stílusuk, vagy mi? :think: A vastag resz meg szerintem elírás. (Remélem.)

3. Én védem? Egyébként pedig, hozzászólási jog nélkül, csak priviben, érdekesen tudná magát megvédeni a fórumozók találgatásaival szemben... :rolleyes:

Elszald kicsit a dolog, de azért reagálok erre.

2) Igen, elírás. Bár az mért gáz, hogy több ip egy user? Ha eltekintek attól hogy vivendi időnként kicseréli az ipm, akkor is rendszeresen nyomom legalább 3 helyről....

3) Arra akartam utalni, hogy legyen ez az ő dolga. Mellesleg szerintem a fórumozók találgatásaival nem igazán foglalkozik a modulatúra (lehet rámmozdulni :D), egyébként nagyon helyesen.

Összességében annyit, hogy ez a bizonyítás dolog valóban elég gáz, de ilyen alapon legyen mindenki barnasapkás, mert ugyse lehet semmit bizonyítani. :rolleyes: Nem hiszem hogy Péterék elzárkóznának a dolog rendezésétől, az meg lamex dolga, hogy él-e a párpeszéd lehetőségével vagy nem. Mi meg szépen megpóbáljuk tudomásulvenni, hogy ez itt nem demokrácia. Ennyi.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#215 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 21:28

Nem reális, amíg nem tudod alátámasztani a szabályzat megfelelő pontjaival...Nem így működik a fórum.
Annyiban érintettek vagyunk, hogy ez az egész egy eleinte nem túl komolyan vett találgatásból indult ki, aminek éppen nem ahhoz volt köze, hogy az illető mennyi fejfájást okoz, hanem ahhoz, hogy mennyire "hiányzik" a fórumon (odézőjel az eltérő vélemények miatt).

#216 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 21:31

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 21:27

3) Arra akartam utalni, hogy legyen ez az ő dolga. Mellesleg szerintem a fórumozók találgatásaival nem igazán foglalkozik a modulatúra (lehet rámmozdulni :D), egyébként nagyon helyesen.

4 :) [...]Mi meg szépen megpóbáljuk tudomásulvenni, hogy ez itt nem demokrácia. Ennyi.

3, De pont ebből a találgatásból indult ki az egész. Rádmozdultam, tessék : Đ (nem teccik a pingvined, meg kömben is, mijaza lepke mellette? A sarkkörön nincsenek is pillangók, ott minden fagyOS :Đ )

4, Kimondtad a dolog lényegét. Nem a mi akaratunk, döntésünk. Mi vagyunk a fórumért, nem a fórum miértünk (vagy mi a fene :D ).

Szerkesztette: didyman 2005. 04. 10. 21:33 -kor

#217 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 21:34

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 22:27

2) Igen, elírás. Bár az mért gáz, hogy több ip egy user? Ha eltekintek attól hogy vivendi időnként kicseréli az ipm, akkor is rendszeresen nyomom legalább 3 helyről....

2. Nem, ez nem gond, miért is lenne gond? :think:

3. Nem foglalkozik? Párszor már eltűnt, sőt a legutóbbi eltűnése után nem sokkal jöttek a hozzá hasonlatos postok. Viszont egyszer sem indult el az alteregókeresés, mint most. Furcsa módon csak most tűnik fel mindenkinek, hogy itt van valami párhuzam... Foglalkozik, hidd el!

#218 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 21:34

Idézet: didyman - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 22:28

Nem reális, amíg nem tudod alátámasztani a szabályzat megfelelő pontjaival...Nem így működik a fórum.
Annyiban érintettek vagyunk, hogy ez az egész egy eleinte nem túl komolyan vett találgatásból indult ki, aminek éppen nem ahhoz volt köze, hogy az illető mennyi fejfájást okoz, hanem ahhoz, hogy mennyire "hiányzik" a fórumon (odézőjel az eltérő vélemények miatt).

A szabályzat, a szabályzat...
Mivel nincs ilyen pont, persze nem is tudom megmutatni. _Lehet tévesen_, de én abból indultam ki, ha engem keresne meg egy moderátor, hogy tisztázzam magam bármilyen ügyben, kutya kötelességemnek érezném, hogy együttműködjek vele.
De ha a szabályoknál tarunk, mutass egy pontot a fórum szabályzatában, ami előírja, hogy ilyen esetben érintettek vagyunk! :D (No offense, ezzel csak arra akartam célozni, hogy ami lehet valami nincs leírva a fórumszabályzatban, mégis létezik.)

#219 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 21:35

Idézet: Jazzos - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 22:34

Mivel nincs ilyen pont, persze nem is tudom megmutatni. _Lehet tévesen_, de én abból indultam ki, ha engem keresne meg egy moderátor, hogy tisztázzam magam bármilyen ügyben, kutya kötelességemnek érezném, hogy együttműködjek vele.
De ha a szabályoknál tarunk, mutass egy pontot a fórum szabályzatában, ami előírja, hogy ilyen esetben érintettek vagyunk! :D (No offense, ezzel csak arra akartam célozni, hogy ami lehet valami nincs leírva a fórumszabályzatban, mégis létezik.)

Ne keverd a szezont a fazonnal! Az, hogy valami kötelező és az, hogy valamit szabad, messze nem ugyanaz. Ugyanis, ami nincs megtiltva, az tudtommal nem tilos. Ergo szabad.

#220 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 21:38

Idézet: Jazzos - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 21:34

Nem. nem kötelességed. A fórum tagjaként nem vagy kötelezhető erre, anonimitásodhoz is jogod van.
:D nem vagyunk érintettek, de passzióból jókat vitázunk és megalapítjuk a Lamexért és Lamexellen mozgalmakat :Đ
Na nem akarom elviccelődni a dolgot, ennél sokkal komolyabb, de azért össze ne vesszünk ezen a dolgon.

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.