HWSW Informatikai Kerekasztal: Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak II. Értékeld a témát: -----

#2161 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 21. 08:39

Idézet: Rive - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 8:35

Melegített ötlet: talán hasznos lenne létrehozni a bolhán egy külön kiemelt topikot a különféle lopott holmiknak, hasonlóan súlyosan szankcionálva, mint az azonnali intézkedések topikját... Esetleg mellé egy másikat, nem kiemeltet, amiben meg a kesergésnek lenne helye.

Miféle kesergésnek? :)

#2162 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 08:58

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 8:39

Miféle kesergésnek? :)

:confused:
Elköltöztem :-)

#2163 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 09:01

Idézet: Rive - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 8:58

:confused:

Idézet

Esetleg mellé egy másikat, nem kiemeltet, amiben meg a kesergésnek lenne helye.

Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#2164 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 09:07

Szerintem ez totál egyértelmű, de ha tényleg nem értitek...

Minden lopás mellé nyílik topik, aminek csak az első hozzászólása informatív: a többi arról szól, hogy gyakorlatilag ugyanaz a néhány nick ugyanazt a néhány hozzászólást minden eset után újra és újra beírja: mit tenne az enyveskezűekkel, milyenek a rendőrök, milyen rohadt világ ez, satöbbi. Utána az egész megy a sűlyesztőbe.
Ehelyett az informatív rész mehetne egy helyre, szem elé, maradandóan - a többi sablonkesergés meg máshova.

Szerkesztette: Rive 2005. 11. 21. 09:13 -kor

#2165 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 09:13

Idézet: Rive - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 9:07

Minden lopás mellé nyílik topik, aminek csak az első hozzászólása informatív: a többi arról szól, hogy gyakorlatilag ugyanaz a néhány nick ugyanazt a néhány hozzászólást minden esetbe újra és újra beírja: mit tenne az enyveskezűekkel, milyenek a rendőrök, milyen rohadt világ ez, satöbbi. Utána az egész megy a sűlyesztőbe.
Ehelyett az informatív rész mehetne egy helyre, szem elé, maradandóan - a többi sablonkesergés meg máshova.

A lopott cumókkal kapcsolatos téma jó ötlet. Nyisd meg és kiemelem. :up:
Külön kesergős témára semmi szükség szerintem.

#2166 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 10:36

Idézet: Rive - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 9:07

Minden lopás mellé nyílik topik, aminek csak az első hozzászólása informatív: a többi arról szól, hogy gyakorlatilag ugyanaz a néhány nick ugyanazt a néhány hozzászólást minden eset után újra és újra beírja: mit tenne az enyveskezűekkel, milyenek a rendőrök, milyen rohadt világ ez, satöbbi. Utána az egész megy a sűlyesztőbe.

Ez jó ötlet!

Én meg beleolvasztom a *HOT* témákat. OFFot töröljük, szankcionáljuk. Keseregős topik szerintem sem kell.

#2167 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 10:44

Idézet: FakeJack - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 10:36

...Én meg beleolvasztom a *HOT* témákat...

Hm :think:

Ezzel csak óvatosan: nem tudom, mit tesz ez a hozzászólások sorrendjével. A topiknyitóban vannak lefektetve az adott topik működésének szabályai. Jó lenne, ha az első néhány hozzászólás elöl is maradna.

Ui.: még valami. Nem tudom, hogy érdemes-e tiltani az egy-egy eset kapcsán létrejövő loptopikokat. Nem hiszem, hogy a fórummotort túlsággal terhelnék: ugyanakkor a kiemelt topik helyett megfelelő szelepet adnak a kapcsolódó friss indulatoknak. Emellett ráadásul haszos gyűjtőhelyei lehetnek a különféle ötleteknek és tanácsoknak, amik a kiemeltbe már fésült, koncentrált formában kerülhetnek bele... Jelszó: homokozó, az kell :)

Szerkesztette: Rive 2005. 11. 21. 10:58 -kor

#2168 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 10:50

Idézet: Rive - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 10:44

Hm :think:

Ezzel csak óvatosan: nem tudom, mit tesz ez a hozzászólások sorrendjével. A topiknyitóban vannak lefektetve az adott topik működésének szabályai. Jó lenne, ha az első néhány hozzászólás elöl is maradna.

Igen, közben rájöttem! Akkor kopipészt, de azt a t. fórumozók maguk is meg tudják tenni. :)

#2169 Felhasználó inaktív   Merlot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 11:28

Egyik hozzaszolasom tartalmat szerkesztette az Admin csoport egyik tagja - ami elott ertetlenul allok. Ugy erzem, hogy a hsz. torolt reszeben semmi szabalyzatellenes nem volt - egy hivatkozas a temaban egy masik cikkre is.
Ismerem Krinyo allaspontjat a kerdessel kapcsolatban, kaptam megyarazatot - miutan megkerestem ot - am nem ertek vele egyet.
Ezert is szeretnem megtudni, hogy ennek a fajta gyarkorlatnak milyen multja van, esetleg vannak-e masok is akik ugyanezt tapasztaltak, vagy csak egyedi eset vagyok?
'owz anyone out there meant to restecpa each otha, if you lot in'ere, don't even start restecpa-ing one anotha?
Blog

#2170 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 13:16

az tok erdekes ehhez kepest:

Idézet

Ugyanakkor az általad létrehozott hozzászólást is védi a törvény, ezért a házigazdák -- megfelelve a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületének ajánlásának -- nem szerkeszthetik hozzászólásaidat. Ez alól kivételt jelent a téma címének és alcímének szerkesztése, továbbá a hozzászólásban szereplő linkek javítása (csak külön kérésre), melynek részleteit a moderálási alapelvekben találod.

:rolleyes:
what the fuck is WTF?

#2171 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 14:30

Ennek a gyakorlatnak olyan multja van, hogy a HWSW nem turi meg az erdekeit serto linkeket a forumaban. Igen keves esetben kerult sor link torlesere. De igazad van, legkozelebb nem csak az inkriminalt linket, hanem az egesz hozzaszolast torlom es akkor nem lesz gond.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2172 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 15:00

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 14:30

Ennek a gyakorlatnak olyan multja van, hogy a HWSW nem turi meg az erdekeit serto linkeket a forumaban. Igen keves esetben kerult sor link torlesere.

Jo lenne elore tisztazni, hogy honnet nem szabad linkelni... mondjuk a forumszabalyzatban (pl. tiltott oldalak listaja), akkor az egyszeri forumozo tudna, hogy mihez tartsa magat es nem lennenek ilyen kellemetlensegek. Ha mar amugyis keves olyan hely van, ahonnet nem szabad. Egy gonddal kevesebb.

Samott

Szerkesztette: Samott 2005. 11. 25. 15:01 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2173 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 15:24

Más: elnézést mindenkitől, én bénáztam a VGA topikban. :( Most már minden ok.

#2174 Felhasználó inaktív   Merlot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 15:28

Megprobalom leforditani - magamnak: ha egy adott temaban letezik HWSW cikk, akkor a forumban az odavago temaban mas magyar nyelvu cikk/kommentar linkelese serto es inkriminalt. Pedig a ket cikk eleg jol kiegesziti egymast ... egy internetes portal sem olyan mint, a Koran, hogy minden benne van, ami meg nincs benne, az ugyis haszontalan - szoval szerintem a tobb info nem lehet baj, es nem ertem ez hol sert barmilyen erdeket is.
Azonkivul semmilyen ertesitest nem kaptam az "intezkedesrol", ami a hsz.-emet erintette - veletlenul lattam meg - ezt szinten nem pozitivumkent eltem meg...

Mindegy, nem fogok szelmalom harcot folytatni - levontam a kovetkezteteseket.
Nem fogok minden mas oldalra torteno linkeleskor nyomozni, hogy ez mennyire sertheti a HWSW erdekeit, es azon sem fogok meglepodni ezutan, ha egy-egy hsz.-emet (vagy barki maset a forumozok kozul), ugy ahogy van, torlik... csak igy egy kicsit mas forumozni... foleg egy olyan temaban, aminek 90%-a nem mas mint mas oldalak linkelese...
A bank mindent visz, hisz o irja a szabalyokat, bar most ugy erzem egy iratlanba futottam bele...

Merlot
'owz anyone out there meant to restecpa each otha, if you lot in'ere, don't even start restecpa-ing one anotha?
Blog

#2175 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 15:56

Figyi, ne csinaljunk ebbol ekkora problemat.
Barhonnan lehet linkelni, de engedtessek meg, hogy ha van egy ki**szott nap hirunk, nagy anyagunk, ami eppen arrol szol, akkor ne mas oldalra mutato linkeket kelljen latni a sajat forumunk kapcsolodo temajaban, mint ujdonsag.

Eddig egy kezemen meg tudom szamolni mennyi link lett eltavolitva a forumbol emiatt. Ha par nap mulva jon a link, nem zavar, addigra lefutott a sajat cikkunk is. De akkor, amikor ez kiemelt tema nalunk is, nem akarunk ilyet latni.

Remelem ez ertheto es megertheto mirol van szo.

Ne allitsuk be ugy a dolgot, mintha minden link tiltott lenne, vagy felulbiralnank, errol szo sincs...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2176 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 16:58

De nem pont te(ti) írtátok, hogy a keresztlátogatottság elhanyagolható, a főoldal meg a fórum között? Akkor  meg nem totál mind1, hogy ki mit honnan linkel? Ettől függetlenül ha nem tetszik, hogy máshonnan linkelnek egy hírt, írd be, hogy ezt mi is megírtuk, sőt előbb, sőt jobban. Ne az legyen a megoldás, hogy cenzúrázzuk a hozzászólást :confused:

#2177 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 17:12

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 17:58

De nem pont te(ti) írtátok, hogy a keresztlátogatottság elhanyagolható, a főoldal meg a fórum között? Akkor  meg nem totál mind1, hogy ki mit honnan linkel? Ettől függetlenül ha nem tetszik, hogy máshonnan linkelnek egy hírt, írd be, hogy ezt mi is megírtuk, sőt előbb, sőt jobban. Ne az legyen a megoldás, hogy cenzúrázzuk a hozzászólást :confused:

Egyetértek.
A kooperáció sokszor hasznosabb, mint a versengés.
Wherever you go, go with all your heart.

#2178 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 18:15

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 16:58

Nem tudhatod, lehet hogy változott az arány (pl. az új fejléc óta), stb... :)

#2179 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 19:06

Máshol sokkal jobban vannak a cikkek megírva...., és ami a legfontosabb, hogy a HWSW vesz át cikkeket máshonnan, és sokszor jóval gyengébb szinten vannak ezek megírva. Szerintem ezen kéne változtatni a HWSW-nek, mert sajna bizony a HWSW a "kiegészítő" sok esetben egy téma esetén.
Azt kell mondanom, hogy a máshonnan belinkelt azonos témájú cikkek inkább hasznosak gyakorlati szempontból azok számára akiket az adott téma igazán érdekel.
Miért van ez így???? Gondolkodjon el az oldal tulajdonosa, például azon, hogy nem a "fejléc" a fontos, inkább a tartalom, és annak minősége. Nem is beszélve, hogy ez igazán mennyiben szoftware, hardware, és mennyiben félig reklám..., meg "ki mennyi  embert rugott ki az előző munkahelyén, nagyon sikeres vezető, és majd rendbe fogja X-nek Y-nak az adott üzletágát".
Miért kicsi a keresztlátogatottság??? Egyszerű. A témák és a minőség miatt is.

HWSW. Búlvár sajtó kategória szint. Ennyi.

Szerkesztette: Macska 2005. 11. 25. 19:09 -kor

P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#2180 Felhasználó inaktív   L 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 19:30

Idézet: didyman - Dátum: 2005. nov. 18., péntek - 18:55

Kedves L!
Építő jellegű kritikádat köszönöm.

Nagyon szívesen!

Idézet

Carmaged-nek annyiban igaza van, hogy nem bizonyított a többszörös reg. És a bizonyítás hiányát nem kendőzi a leszarom hozzáállás. Sem fórumszabályzat szintjén, se másképpen. Erkölcsileg és fórumszabályzat tekintetében is jogos a kérdés, amit felvet szerintem.
Ha nekem jönne hasonló levél, én is talán így felelnék: Na és. És tudod, miért? Mert: Ha azt mondom: Igen, igaz->ban. Ha azt mondom: Nem, nem igaz-> akkor mi lesz? Mert hazudhattam is. Jóhiszeműleg elhiszi a moderatúra, vagy kételkedik benne, vagyis akkor semmit sem ért a kérdés. Más eszköze nincs a bizonyításhoz, mert személyesen nem találkozhat mindhármunkkal (de ebben az esetben is megkérhetnék bárkit), és mert a fórum nevei mogotti személyek ismeretlenek és azonosíthatatlanok.
Értsünk egyet: Az 5-ös pont általánosan nagyon nehezen bizonyítható és jelen esetben sem tudunk semmi konkrét dolgot. Így döntést hozni felelőtlenség.
Ezen túlmutatva pedig Öregszem megállapításával rokonszenvezek. Sajnos a fórumszabályzat nem ismer emberi értékeket.

Szó bennszakad, hang fennakad,
Lehellet megszegik

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »