HWSW Informatikai Kerekasztal: Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak II. Értékeld a témát: -----

#2181 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 25. 22:56

Idézet: Macska - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 19:06

HWSW. Búlvár sajtó kategória szint. Ennyi.

Jelentkezz cikkírónak és emeld a színvonalat.  :p  :D

#2182 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 23:59

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 15:56

Figyi, ne csinaljunk ebbol ekkora problemat.
Barhonnan lehet linkelni, de engedtessek meg, hogy ha van egy ki**szott nap hirunk, nagy anyagunk, ami eppen arrol szol, akkor ne mas oldalra mutato linkeket kelljen latni a sajat forumunk kapcsolodo temajaban, mint ujdonsag.

Eddig egy kezemen meg tudom szamolni mennyi link lett eltavolitva a forumbol emiatt. Ha par nap mulva jon a link, nem zavar, addigra lefutott a sajat cikkunk is. De akkor, amikor ez kiemelt tema nalunk is, nem akarunk ilyet latni.

Remelem ez ertheto es megertheto mirol van szo.

Ne allitsuk be ugy a dolgot, mintha minden link tiltott lenne, vagy felulbiralnank, errol szo sincs...

Krinyo

Krinyo ezen úgy lehet segíteni, hogy az adott témában nyitsz egy topikot vagymég egy már létező topikba idejekorán beteszed a linket. mindazonáltal nehezen érthető hogy a hwsw fóruma, ami ugye a keymedia hirdetésekből tartja el magát, milyen aspektusból sérti a hwsw üzleti érdekeit. namost én úgy gondolom, hogy a ti érdeketek az, hogy a cikkeitek belinkelésre kerüljenek a fórumba, ugye? az szvsz gáz, hogy mereven szartok 'ezek szerint' a fórumra, de amikor a fórumozók linkelnek más siteokat akkor patakvért kiáltotok...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2183 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 00:01

Idézet: Macska - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 19:06

HWSW. Búlvár sajtó kategória szint. Ennyi.

az IT ujságírás kb 90%-a bulvársajtó szint, szakmailag nézve.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2184 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 26. 00:42

SFIJ, szerintem nagyvonalú voltál. A szakmaiság valahol mérnöki konferenciákon és az akadémiaia papíroknál megreked. Vagy mondjuk úgy, hogy amit én első olvasásra teljes egészében megértek, az már bulvárszagú. :D

Macska, sajnos üzletileg nézve az olyasfajta tartalomnak Magyarországon nem hogy jövője nincs, de jelene is bajosan. Azoknak a hardveres oldalak vezetőinek, akik komolyabb pénzt akarnának ma Magyarországon termelni, komoly szopóráncok vértezik a szájukat. De mondok durvábbat: ennek a "PC-hardver-szoftver geek" témának külföldi viszonylatban sincs valami nagy pénügyil hordereje.

Nem mint a hwsw nyalatkozom itt, de mint a hwsw egyik szerkesztője, keresztbe fekszem a síneken, ha ilyen irányban törénne elmozdulás -- vissza.

Szóval ahogyan mindig kérdés, mi legyen a téma, úgy az is, mi ne legyen. És egyértelműen a PC-hardver (periféria) a ne legyen kategória a hwsw-n. Ha már PC, akkor inkább technológiák, mondjuk ram-technológiák, processzor-architektúra, ilyesmi.

Az írások színvonalát pedig mindig van javítani, ezt készséggel elfogadom. Egyikünk sem Romhányi.:)

#2185 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 02:00

Idézet: special - Dátum: 2005. nov. 26., szombat - 1:42

Ha már PC, akkor inkább technológiák, mondjuk ram-technológiák, processzor-architektúra, ilyesmi.

Amiben - mély sajnálatomra - nincs pénz, nem vonz hirdetőket. Részemről ezért hagyok fel lassan az tech-cikkekkel. :(
while (!sleep) sheep++;

#2186 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 02:12

Idézet: Emvy - Dátum: 2005. nov. 26., szombat - 2:00

Amiben - mély sajnálatomra - nincs pénz, nem vonz hirdetőket. Részemről ezért hagyok fel lassan az tech-cikkekkel. :(

Való igaz, kizárólag erre alapozni még kevésbé lehet, ugyanakkor jobban beleilleszthető szerintem más, tágabb tematikába. Erre gondoltam.

#2187 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 09:42

Nahát, mit látok, vajon milyen link lett kigyomlálva az ominózus totyikból?... :Đ

A PC-s komponenspiaccal foglalkozó médiumok megítélésével kapcsolatban azt kell mondjam, hellyel-közzel egyetértek az előttem szóló speciallal. Bár én ezt inkább egyfajta rétegtámának tartom, és mint tudjuk a rétegtémákra építől médiatermékek esetenként azért elég jól eléldegélnek, feltéve ha legalább pár ezer érdeklődőt vonz a tematika (ez azért még magyar viszonylatban sem elérhetetlen). Ráadásul minél kevésbé akad konkurencia a piacon, annál inkább nyert ügyed van.

Éppen ezért jó olyanokat olvasni, hogy a HWSW-nek van konkurenciája (bocs, alternatívája), amitől félti az olvasóit (bocs, a fórumolvasóit). :p

Befejezvén az offolást álljon itt kedvenc, témába vágó emotikonom: :hinta: :cool:

üdv

R.

Szerkesztette: Renwick 2005. 11. 26. 09:42 -kor

Can you hear me, major Tom?

#2188 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 12:52

Renwick: picit mellelottel, nem oda mutatott a link, ahova gondoltad. Ahhoz tul koran keletkezett. :)

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2189 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 13:10

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. nov. 26., szombat - 13:52

Renwick: picit mellelottel, nem oda mutatott a link, ahova gondoltad. Ahhoz tul koran keletkezett. :)

Krinyo

Miért, számít hová mutatott? :)

Amúgy nem néztem most meg a topikot, de tegnap-tegnapelőtt mintha láttam volna ott PH-s linket, én télleg örülök, ha azt megkíméltétek... ;)

üdv

R.

#2190 Felhasználó inaktív   Merlot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 14:06

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 23:59

Krinyo ezen úgy lehet segíteni, hogy az adott témában nyitsz egy topikot vagymég egy már létező topikba idejekorán beteszed a linket. mindazonáltal nehezen érthető hogy a hwsw fóruma, ami ugye a keymedia hirdetésekből tartja el magát, milyen aspektusból sérti a hwsw üzleti érdekeit. namost én úgy gondolom, hogy a ti érdeketek az, hogy a cikkeitek belinkelésre kerüljenek a fórumba, ugye? az szvsz gáz, hogy mereven szartok 'ezek szerint' a fórumra, de amikor a fórumozók linkelnek más siteokat akkor patakvért kiáltotok...

En tettem be a hwsw-s linket, megelozve ot ezzel. ... meg egy masikat.
Az egyikkel tamogattam a ceg erdekeit, a masikkal - szerintuk - nem. :think:
'owz anyone out there meant to restecpa each otha, if you lot in'ere, don't even start restecpa-ing one anotha?
Blog

#2191 Felhasználó inaktív   Merlot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 14:10

Idézet: Renwick - Dátum: 2005. nov. 26., szombat - 13:10

Miért, számít hová mutatott? :)

Amúgy nem néztem most meg a topikot, de tegnap-tegnapelőtt mintha láttam volna ott PH-s linket, én télleg örülök, ha azt megkíméltétek... ;)

üdv

R.

Megint mellelottel, nem PH-s link volt ;) ... de szerintem sem szamit, hogy hova mutatott...
'owz anyone out there meant to restecpa each otha, if you lot in'ere, don't even start restecpa-ing one anotha?
Blog

#2192 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 18:53

Idézet: Merlot - Dátum: 2005. nov. 26., szombat - 15:10

Megint mellelottel, nem PH-s link volt ;) ... de szerintem sem szamit, hogy hova mutatott...

Jahj, asszem félreértjük egymást. :think:

Nah határozatlan ideig ki is vonulok a totyikból.  :lama:

üdv

R.

#2193 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 27. 00:24

Idézet: Renwick - Dátum: 2005. nov. 26., szombat - 18:53

Jahj, asszem félreértjük egymást. :think:

Nah határozatlan ideig ki is vonulok a totyikból.  :lama:

üdv

R.

Ne már. A megértés hiánya nem feltétlenül a te hibád. ;)

#2194 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 11. 27. 18:05

Ismételt témafelvetés miatt lakat került erre a témára a Társalgóban:
Legszebb nők
nem is alaptalanul, hiszen a Szigeten van már ilyen jellegű téma.

Azért mégis mocorog bennem egy "DE", különös tekintettel a témát záró házigazda azon megjegyzésre, hogy jó lenne, ha szétnéznénk témanyitás előtt.

Azt, hogy a témanyitó mennyire nézett szét a fórumon vagy mennyire nem, azt nem tudjuk, azonban annyiban igaza van, hogy ennek a témának, számtalan többivel együtt a Társalgóban lenne a helye, hiszen ez szolgál(na) a könnyedebb témáknak, s épeszű embernek - az Egy számítástechnikától mentes sziget, ahol a komolyabb témákról lehet beszélni kávéházi stílusban alcímet elolvasva - a Szigeten eszébe sem jutna (fél)meztelen pasikat/nőket keresgélni.

Az azért meg nem elvárható, hogy egy teljes fórumot valaki átböngésszen, hogy valami megmagyarázhatatlan szokásjognál fogva az általa felvetett kérdést esetleg nem egy más tematikájú szekcióban tárgyalnak ki.
(Mert az is helytelen - szerintem - hogy a böngészős témák a Hálóvilágban vannak nem pedig a Felhasználói programok között, de ez még talán indokolható.)

Nyilván nehéz meghúzni a határt komoly/nem komoly téma között (nyilván egy fél(meztelen) férfi/nő a maga meztelen valóságában, különösen egy tinédzser számára, rendkívül komoly dolog ;) , de a társadalmi közfelfogás szerint e kérdéskör mégsem az úgynevezett "komoly" témák közé tartozik), s nyilván az Agora jellegű szekciók egy IT fórumon mostohagyermeknek számítanak, de akkor is egy nagytakarítás néha nem ártana.

Üdv: scaurus

u.i.: most én sem olvastam vissza, hogy volt-e már erről szó...
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#2195 Felhasználó inaktív   Lulu64 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 27. 18:29

Idézet: scaurus - Dátum: 2005. nov. 27., vasárnap - 18:05

Azért mégis mocorog bennem egy "DE", különös tekintettel a témát záró házigazda azon megjegyzésre, hogy jó lenne, ha szétnéznénk témanyitás előtt.

Mivel az a topic szinte állandóan elöl van, talán elvárható, hogy észrevetődjön egy lazább körbenézés alkalmával. Másrészt az sem lehet meglepő, hogy egy évek óta üzemelő fórumon már van ilyen téma. Ha egy elfeledett témáról lett volna szó, egy szót nem ejtettem volna szétnézésről.

A mozgatásokra: ha megtenném, jóideig nem fórumozna senki. Majd, ha a motor is elviseli a dolgot akkor.
„Érintőlegesen a kör is csak egy pont...”

#2196 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 11. 27. 18:43

Idézet: Lulu64 - Dátum: 2005. nov. 27., vasárnap - 19:29

Mivel az a topic szinte állandóan elöl van, talán elvárható, hogy észrevetődjön egy lazább körbenézés alkalmával.
...

Hoppá, akkor bennem van a hiba, mert én pl az Ars technologiae és Eco@tech témakörökben nemigen szoktam szétnézni, a Tunning és moddingba pedig talán még soha be nem néztem.

...
Másrészt az sem lehet meglepő, hogy egy évek óta üzemelő fórumon már van ilyen téma. Ha egy elfeledett témáról lett volna szó, egy szót nem ejtettem volna szétnézésről...

Ebben tökéletesen igazad van.

...
A mozgatásokra: ha megtenném, jóideig nem fórumozna senki. Majd, ha a motor is elviseli a dolgot akkor.

Értettem.
Ha "majd" a fórummotor lehetővé teszi, akkor azonban célszerű lenne a mozgatásokat megfontolni, legalább a "rend a lelke mindennek"-elv miatt...

Üdv: scaurus
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#2197 Felhasználó inaktív   Lulu64 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 27. 18:47

Idézet: scaurus - Dátum: 2005. nov. 27., vasárnap - 18:43

Hoppá, akkor bennem van a hiba, mert én pl az Ars technologiae és Eco@tech témakörökben nemigen szoktam szétnézni, a Tunning és moddingba pedig talán még soha be nem néztem.

Reméltem egyértelmű, hogy a megnyitni kívánt témával többé-kevésbé összekapcsolható fórumrészekre gondoltam ezzel.  :omg:  (ezesetben: Sziget, Társalgó)
„Érintőlegesen a kör is csak egy pont...”

#2198 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 09:37

Egy kis érdkesség: :)
Kattints rá. :)

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Socket 2005. 11. 28. 09:38 -kor

http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#2199 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 10:04

Idézet: Socket - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 9:37

Egy kis érdkesség: :)
Kattints rá. :)

Mi a probléma?

#2200 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 10:10

Idézet: Sipi- - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 10:04

Mi a probléma?

Tulajdonképpen semmi,csak érdekességnek szántam.
Reggeli agytorna. :)
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111