HWSW Informatikai Kerekasztal: Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak II. Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 04. 11. 11:23

Mégis szankcionálás lesz belőle.
Rive: Ha Lamex azért pihen, mert elutasította a kérdés megoldására irányuló törekvéseket, akkor ez már ítélet a kérdésben?
De Lamexen kívül azért Salgó Béla és Öregördög fórumtárakról is szó van. Amennyiben ők valóban külön személyek.
Teljesen mindegy, hogy hol fogjuk meg a kérdést, ki mire, szabályzatra, emberségre utal. Van egy kérdés, melynek jelenlegi rendezése a fórum tagjai között talán nagyobb mértékben ütközik visszhangba. Ez önmagában megmutatja, hogy a kérdés rendezése nem megfelelő. Hiszen, a szabályzat a fórumért, annak "jóságáért" van. Nemde?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#242 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 11. 11:38

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 11:13

...Az pedig, hogy néhány nick az ő stílusához kezd hasonulni, furcsa, hogy az előző eltűnésnél nem tűnt fel senkinek.

Ezt mire alapozod :confused:
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#243 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 11:43

Idézet: didyman - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 12:23

Rive: Ha Lamex azért pihen, mert elutasította a kérdés megoldására irányuló törekvéseket, akkor ez már ítélet a kérdésben?

Melyik kérdésben ítélet?

- LameX/klónjai nem hajlandóak együttműködni a moderatúrával, vagy:
- LameX/klónjai vétettek a fórumszabályzat ellen a többszörös regisztrációval?

Az első kérdésben a moderatúra a leírtak szerint várakozó állásponton van: amíg értékelhető válasz nem születik, addig az adott felhasználók jegelve vannak, szimplán a fórum közösségében való részvételükre mutatott alkalmatlanságuk miatt.
A második kérdés az első eldőléséig igazából nem kerül terítékre. Ha valaha a jobbik irányba dől el az első kérdés, akkor talán a másodikkal is foglalkozni kell majd. Addig azonban irreleváns.

Carmaged: a fenti két kérdés teljesen független ügy :) LameX (valaha) kivételezett státuszt élvezett: erősen gyanítom, a második kérdésben is kivételezett státuszt élvezett volna.

Szabályzat: bármilyen szabályzat betartása ugyanúgy emberi feladat, mint a betartatása. Nem lehet minden egyes esetre külön szabályt gyártani, pláne egy ennyire zárt közösségben, mint a HWSW (hiába sok a regisztrált látogató, a törzsközönség néhány száz fő). A szabályok a túlburjánzásukal párhuzamosan hajlamosak értelmüket és erejüket veszteni.
Pont emiatt fontos a moderatúra és a fórumozók együttműködése: pont ezt rúgták fel a felfüggesztett nickek.

Személyiségek: nos, én nem ismerek egyetlen olyan embert se a fórumról (magamat is beleértve), aki képes lenne a mélyebb témákban két, konzekvensen eltérő személyiséget működtetni.

Szerkesztette: Rive 2005. 04. 11. 11:51 -kor

Elköltöztem :-)

#244 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 11:45

Idézet: Mono - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 12:38

Ezt mire alapozod :confused:

Intuitíve: már akkor is lett volna nagy találgatás, már akkor is megnézték volna a modok az IP-ket, már akkor is megtörténhetett volna ugyanez a hajcihő. Mégsem történt meg.

#245 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 11:50

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 12:45

Intuitíve: már akkor is lett volna nagy találgatás, már akkor is megnézték volna a modok az IP-ket, már akkor is megtörténhetett volna ugyanez a hajcihő. Mégsem történt meg.

A vonatkozó adatok erősen személyes jellegű információkat is tartalmazhatnak. Ne várd, hogy ezeket az általánosságokon túl bárki is megosztja veled. Választanod kell: vagy megbízol a moderatúrában, hogy az eddigi tapasztalataik szerint a felfüggesztett nickek tevékenysége gyanús, vagy nem. De nem hiszem, hogy valaha is több konkrét információd lesz.

Szerkesztette: Rive 2005. 04. 11. 11:53 -kor

#246 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 12:26

Én sem vagyok hajlandó együttműködni a moderatúrával. Hivatkozom az anonimitásomra...Mert ehhez jogom van.
Akkor ezért én is kérek jegelést... :(
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#247 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 12:28

Rive: A jegelés ítélet, nem várakozó álláspont. Szerintem.

#248 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 12:33

Idézet: didyman - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 13:28

Rive: A jegelés ítélet, nem várakozó álláspont. Szerintem.

Az első kérdésről van szó: ebben pedig LameX (egyelőre) kimondta az utolsó szót, önmaga ellen. Ha mégis folytatni akarja, csak rajta áll.

Az egyik oldalról adott a kivételezés határát is súroló tárgyalási hajlandóság.

Szerkesztette: Rive 2005. 04. 11. 12:38 -kor

#249 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 12:34

Idézet: didyman - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 13:26

Én sem vagyok hajlandó együttműködni a moderatúrával. Hivatkozom az anonimitásomra...Mert ehhez jogom van.
Akkor ezért én is kérek jegelést... :(

Ne haragudj, de látom, hogy elfogytak az érveid, s most "akkorse" ill. "azértis" toporzékolásba kezdtél. Tudod épphogy az anonimitás megőrzése és tiszteletben tartása miatt nem adunk több információt ki, mint amennyit szükséges.

#250 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 12:41

Kövezzetek meg, de én úgy látom, ez a beszélgetés/vita már kicsit túl van ragozva. Mindenki elmondta az érveit (némelyekkel egyetértek, némelyekkel nem :) ), és mindenki meghallgattatott.

Innentől kezdve nekem már csak csámcsogásos-spekulálós színezete van az egésznek (de persze könnyen lehet, hogy tévedek, ez egyre gyakrabban előfordul velem mostanában :) ).

Drummaster: nem lehet, hogy az lenne a legegyszerűbb és nagyszerűbb, ha ideiglenesen zárolnátok a topikot addig, míg ki nem derül, mi is a helyzet az ominózus fórumtárs(akk)al? Csak egy ötlet, vessétek el nyugodtan. :respect:

#251 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 12:42

:up:
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#252 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 12:46

Idézet: Etele - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 13:41

Kövezzetek meg, de én úgy látom, ez a beszélgetés/vita már kicsit túl van ragozva. Mindenki elmondta az érveit (némelyekkel egyetértek, némelyekkel nem :) ), és mindenki meghallgattatott.

Innentől kezdve nekem már csak csámcsogásos-spekulálós színezete van az egésznek (de persze könnyen lehet, hogy tévedek, ez egyre gyakrabban előfordul velem mostanában :) ).

Drummaster: nem lehet, hogy az lenne a legegyszerűbb és nagyszerűbb, ha ideiglenesen zárolnátok a topikot addig, míg ki nem derül, mi is a helyzet az ominózus fórumtárs(akk)al? Csak egy ötlet, vessétek el nyugodtan. :respect:

Nem hinném, hogy be kéne zárni a témát, abban viszont igazad van, hogy - legalábis részemről - minden további szócséplés felesleges lenne, ennél többet nem akarok mondani, mert ez a probléma nem bulvártéma, hanem a moderatúra és LameXpert, Öregördög, DonXihote és Salgó Béla dolga. Ennyi.

#253 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 12:50

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 13:46

Nem hinném, hogy be kéne zárni a témát, ...

Én sem örökre gondoltam, hanem csak addig, míg tisztázódik a helyzet, mert ezzel elejét lehetne venni a még vadabb összeesküvés-elméletek és spekulációk megszületésének... :)

De persze könnyen lehet, hogy igazad van, és a gőzkiengedésnek jó színhelye lesz ez a topik. :think:

Idézet

...abban viszont igazad van, hogy - legalábis részemről - minden további szócséplés felesleges lenne, ennél többet nem akarok mondani, mert ez a probléma nem bulvártéma, hanem a moderatúra és LameXpert, Öregördög, DonXihote és Salgó Béla dolga. Ennyi.

Maximálisan egyetértek. :respect:

#254 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 13:10

Carmaged, Didyman: Komolyan nem értem ti mire akartok kilyukadni, vagy mivel van bajotok. Képzeljétek magatokat a moderatúra helyébe. Egy hülye hasonlattal szeretnék élni:

Felmerül valakiről, hogy átvert titeket (TÖKMIND1 MIBEN, Kártyában csalt, több nicket regisztrált). Ti odaálltok elé, és megkérdezitek, hogy felmerült a gyanuja, ennek és ennek. Amire az a válasz, hogy: ÉS? Akkor mivan?. Ti ebből arra következtetnétek, hogy nem tettek semmit, csak anonyomitásukat akarják védeni vagy mi?

Komolyan nem értem.

#255 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 14:05

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 14:10

Ti odaálltok elé, és megkérdezitek, hogy felmerült a gyanuja, ennek és ennek. Amire az a válasz, hogy: ÉS? Akkor mivan?.

Az adott esetben nem tudjuk mi volt a konkret valasz, csak annyit tudunk, hogy a moderatura szama nem volt kielegito. Nem gondolom, hogy kulonosebben nagy feladat lenne tisztaznia magat, ha akarna. Meg persze azt sem ertem, mi ertelme van tobb nicken nyomulni...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#256 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 14:43

Ezt mas sem erti, nem csak te...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#257 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 14:51

Itt kóválygok és belenéztem a topikba, és mit látok? Még mindig ez a lamex-többszörösen-regelt-e dolog megy.
Én csak két dolgot nem értek: az első ez az elb*szott nagy anonimkodás: mi ez, valami amcsi superhero összezördülés, ahol mindenkinek van egy külön titkos fórumos énje, amit ha megtud valaki, legott el kell vágni a torkát? A másik az, ha valakit meggyanusitanak azzal hogy  többszörös regje van, miért nem lehet kiállni és annyit mondani, hogy én ez vagyok, én a másik ez vagyok, és nem hagyni itt csépelni a sz*rt meg hagyni a népet összeesküvés-elméleteket gyártani, hogy a lamex valójában óegyiptomi ufo félisten, a hwsw meg maga a skynet a T2ből és a Krinyo biztos csak egy korai T800 prototipus :D

#258 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 15:23

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 14:10

Carmaged, Didyman: Komolyan nem értem ti mire akartok kilyukadni, vagy mivel van bajotok. Képzeljétek magatokat a moderatúra helyébe. Egy hülye hasonlattal szeretnék élni:

Felmerül valakiről, hogy átvert titeket (TÖKMIND1 MIBEN, Kártyában csalt, több nicket regisztrált). Ti odaálltok elé, és megkérdezitek, hogy felmerült a gyanuja, ennek és ennek. Amire az a válasz, hogy: ÉS? Akkor mivan?. Ti ebből arra következtetnétek, hogy nem tettek semmit, csak anonyomitásukat akarják védeni vagy mi?

Komolyan nem értem.

Mint már írtam, voltam hasonló helyzetben, akkor meg is oldottam az ügyet.

Újabb fejleményekig szerintem sincs értelme ragozni a témát, amíg nem kapunk kommentárt, választ a didymannel közösen feltett kérdésekre, kommentjeinkre.

#259 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 15:28

Szerintem LameX-nek pont ebből lett elege. Mást nem csináltok, mint hypeoljátok.

Miért? Mert neki van a legtöbb hozzászólása. És őt ez érdekli? Nem hinném.
JóSebesség

#260 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 16:02

Idézet: Rive - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 9:17

A magam részéről úgy gondolom, hogy egyes témákban lenne igény előre cenzúrázott speciális topikokra, afféle levlista-jelleggel, mondjuk napi/kétnapi postabontással. Az efféle határozottan nevelő hatású: senki se fektet energiát egy olyan hozzászólásra, ami megjelenés nélkül, azonnali kukára van predesztinálva :)

Ezt hatalmas ötletnek tartom. :up:
Ezesetben a várakozási idő negatív visszacsatolásként működik. A vitázó felek bizonyos idő elteltével nyugodtabban tudnak hozzászólni a témához, nem fajulnak el az indulatok, és ha mégis, ott a moderáció.

Idézet

Nincs értelme más fórumra vonulni a témával: a HWSW fórum tagjai tárgyalják csak ki itt a dolgot - vagy, ha erre képtelenek olyan szinten, hogy megtűrhető legyen, akkor halgassanak róla.

A "megtűrhető" egy szubjektív fogalom. Az adott fórum moderátorainak egyéni értékrendje határozza meg. Amíg a fenti ötlet nem valósul meg, szerintem átmenetileg jó megoldás lehet a gőz kiengedése a palackból. A téma bezárása után le van passzolva a felelősség, nincs szájtépés és személyes ellentét a modokkal. :)

Idézet

Ui.: kommunikációs modell :omg: Bocs, de jelen formájában sem az egész 'politically correct' szörnyűséget nem tartom valami sokra, sem a származékait :)

Semmi gond, de érdekelne a bővebb véleményed. (akár privátba is) :)
Wherever you go, go with all your heart.

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.