HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X II.

#2461 Felhasználó inaktív   II|II 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 07. 09:58

Idézet: Samott - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 10:38

Na, ezt most nem ertem... pont itt, ebben a topicban volt szo a "G5 miert nem megy notiba" temakorben arrol, hogy milyen alacsony fogyasztasa van a G5-osoknek... teljesitmenyben meg nem volt hatalmas kulonbseg koztuk.

valahol errefele volt szo rola

AnandTech-en kepekkel is...

Samott

Azt akarta mondani, hogy 1 watt fogyasztás mekkora számítási teljesítményt jelent (visszaszámolva a teljes számítási teljesítmény/teljes fogyasztás értéből). Anand pedig azon röhögött, hogy manapság az Intel (asztali) procijainak a legkisebb a wattonkénti számítási teljesítménye...

#2462 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 07. 10:11

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 0:45

Te andrás, most őszintén Naraneknek igaza van. Az apple egy rohadt FM receivert nem volt képes berakni az ipod-ba pedig ez mamár alap a 20kHUF-os playákban. Az újonnan jövő mobilokban már nemcsak mezei FM vevő lesz, hanem RDS-es vevő. Arról nemis beszélve hogy a 3GSM live video streamek vételét teszi lehetővé. a nagy holywoodi filmgyárak jelenleg 3GSM optimált rövidebb 10-20 perces filmsorozatok mikéntjét próbálgatják. a népszerű 24-ből már készültek ilyen spéci 5-10 perces epizódok. holvan az ipodban 3gsm/cdma200 vevőrész, hm?

Szerinted miert nincs FM radio az iPodban? Azert nincsen, mert az Applenek nem az a celja, hogy radiot hallgass, hanem, hogy toluk vegyel zeneket, es azt nyomassad a fuledbe. iPod+ITMS+MAC+PC ez igy egy nagy kerek egeszet alkot, es nemsokara kiegeszul a Movie Store-al.

#2463 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 10:12

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 0:58

andris nemtom iről beszélsz, mert épp most töltöm le a kviktájm7-et vindózra :)

Azert irtam, mert a Tiger megjelenesekor, sokan pattogtak itt, hogy mikor lesz mar Windowsra 7 es QT :)

#2464 Felhasználó inaktív   mathias 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 10:15

Hát ja, ha az apple az aztali gépeibe Prescott alapú P4-et rak, akkor úgyanúgy kell majd a vízhűtés. Persze a notiba jó lesz a PentiumM.

Egyébként nem értem azokat, akik most már azt mondják, hogy tuti nem lehet majd felrakni sehogy egy mezei pc-re az osx-et. És még fel is fáborodnak, ha valaki számol ezzel a lehetőséggel. Erre való a fórum, minden lehetőséget, és ezeknek a következményeit számításba veszünk. Másrészről nem tudom minek kell ilyen határozottan állítani, hogy nem lehet majd felrakni egy sima pcre az osx-et, hiszen egyikőtök se tudja, hogy akarják ezt megvalósítani. Én például csak akkor mondanám, hogy tuti nem lehet, ha jobs elküldte volna nekem a terveket, és én olyan szakember lennék, hogy meg tudjam állapítani, hogy tényleg kijátszhatatlan, akkor merném azt mondani, amit itt páran mondtok. És még akkor is lehet, hogy egy nálam jobban képzett arc fél perc alatt megoldja a problémát.
Nem rég még azt mondták itt páran, hogy tuti nem lesz x86-ra osx, erre tessék. Most meg azt mondjátok tuti nem lehet feltörni...

#2465 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 10:35

Idézet: mathias - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 11:15

Egyébként nem értem azokat, akik most már azt mondják, hogy tuti nem lehet majd felrakni sehogy egy mezei pc-re az osx-et.

Phil Schiller, az Apple alelnöke elmondta, semmi akadálya nem lesz annak, hogy a felhasználók az Intel-alapú Apple számítógépeken Windowst futtassanak. "Nem fogunk semmit tenni, ami ezt megakadályozná" -- mondta, azonban azt is hozzátette, hogy az Apple nem fogja támogatni gépein a Windowst. A nagy becsben tartott OS X operációs rendszer viszont kizárólag az Apple hardvereken működhet majd. "Nem engedjük, hogy az OS X más gépeken fusson" -- mondta Schiller.

#2466 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 10:42

A RussianHekkers.com szovivoje 1 oraval ezelott azt nyilatkozta: "Nem engedjuk, hogy az OS X ne fusson mas gepeken"  :lol: :beer:

#2467 Felhasználó inaktív   mathias 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 10:52

Idézet: Bubu - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 9:35

"Nem engedjük, hogy az OS X más gépeken fusson" -- mondta Schiller.

Erre alapozol.:) De édi.:D
Persze a filmkészítők, meg nem engedik, hogy lehessen másolni a filmeket, a microsoft, a sony nem engedi, hogy másolt játék fusson a konzolain, az apple nem engedi, hogy ne tőle származó vgakártya működjön a gépeiben, stb, stb.
Ez hogy nem engedik, még nem jelent semmit, ha majd kiderűl, hogy hogyan oldják meg, akkor lehet majd ilyet mondani, hogy nem fog futni, de addig Bubu ne idegeskedj, és ne mondj olyat ilyen meggyőződéssel, amiről nem tud senki semmit.

#2468 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 10:52

Idézet: mathias - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 11:15

Hát ja, ha az apple az aztali gépeibe Prescott alapú P4-et rak, akkor úgyanúgy kell majd a vízhűtés. Persze a notiba jó lesz a PentiumM.

So... what Intel CPUs will Apple be using?
RDaneel_hu

#2469 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 10:54

Idézet: mathias - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 11:52

Persze a filmkészítők, meg nem engedik, hogy lehessen másolni a filmeket, a microsoft, a sony nem engedi, hogy másolt játék fusson a konzolain, az apple nem engedi, hogy ne tőle származó vgakártya működjön a gépeiben, stb, stb.

Szerintem illendő lenne megvárni azokat a "fejlesztői" masinákat - 2 hét múlva megérkeznek a programozó urakhoz az első példányok.
Biztosan napvilágot lát majd egy-két esszé a dologgal kapcsolatban. :)
RDaneel_hu

#2470 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 10:55

Idézet: ion - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 11:42

A RussianHekkers.com szovivoje 1 oraval ezelott azt nyilatkozta: "Nem engedjuk, hogy az OS X ne fusson mas gepeken"  :lol: :beer:

Úgy legyen.

#2471 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 10:57

Ez hogy nem engedik, még nem jelent semmit, ha majd kiderűl, hogy hogyan oldják meg, akkor lehet majd ilyet mondani, hogy nem fog futni, de addig Bubu ne idegeskedj, és ne mondj olyat ilyen meggyőződéssel, amiről nem tud senki semmit.

Nem alapozok én semmire édes bogaram.
Egyszerűen te állítottad hogy senki nem mondta hivatalosan.

#2472 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 10:59

Idézet: Bubu - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 11:55

Úgy legyen.

Ne legyen úgy.
Nem olvastad félre? :D
RDaneel_hu

#2473 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 11:00

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 11:59

Ne legyen úgy.
Nem olvastad félre? :D

Nem olvastam félre  :D

#2474 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 11:04

de addig Bubu ne idegeskedj, és ne mondj olyat ilyen meggyőződéssel, amiről nem tud senki semmit.

Se nem idegeskedek, se nem állítottam semmit meggyőződéssel.
Egyszerűen belinkeltem a HWSW cikkéből egy részletet. Ennyi.

#2475 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 11:13

Nyugi, ha akarjak, ugyis megakadalyozzak, hogy mas PC-ken is fusson. Millio modszer van erre, amit akar online frissitesen keresztül is lehet folyamatosan valtoztatni, az meg eleg bosszanto, ha egy biztonsagi frissitest kovetoen nem all fel a rendszer es lehet ujratelepiteni... :D

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2476 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 11:16

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 2:52

mér adtad el? :(

Magára maradt a picur, az ipari szarságaim miatt nem vagyok meg pc nélkül. Jött egy kedvező ajánlat amibe belehajtott a kényszer. Átmeneti állapot, a tegnapiak után szinte biztosan :)

Idézet

Moby - hallottad e, hogy Lightning UK-t és a DVD decrypter-t lelóte a gizda SOme compaNY

Arccos miatt? Sorvadjanak el... :(

#2477 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 11:18

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 12:13

Nyugi, ha akarjak, ugyis megakadalyozzak, hogy mas PC-ken is fusson. Millio modszer van erre, amit akar online frissitesen keresztül is lehet folyamatosan valtoztatni, az meg eleg bosszanto, ha egy biztonsagi frissitest kovetoen nem all fel a rendszer es lehet ujratelepiteni... :D

Krinyo

Na ez az egy amitől pont nem tartok. Szerintem ezeket az internetes baromságokat lehet a legegyszerűbben kivédeni. Lásd Win regisztráció.
Én inkább valami hardveres védelemre tudok gondolni.

#2478 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 11:38

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 3:05

az a baja, hogy bele van statikusan forditva a quartz/carbon/cocoa emuláció. winen nemjó az osxx look&feel, de az apple ezt nem bírja +érteni. ráadásul az emuláció a legcsumpibb directx5-ös ficsorokat tuggya csak.

DirectX 5 az tudna overlay-t ha használnák
0012f4a4 7c16e0c7 mfc71!CWnd::DefWindowProcA+0x42

#2479 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 11:43

Tegnap sikerult megneznem a keynote-ot, de azert szivesen elmentenem. Nagy szamitastechnika-torteneti esemeny :) Nem lehet valahonnan lekapni?
Nagyon tetszett, amikor felrohogott mindenki, hogy az OS X kettos eletet elt eddig :D Meg amikor az It's true feliratban az e betu le volt csuszva :D
Az viszont nem teccik, hogy folyton fikazzak a windozt :( Pista ba is megint hamisan hasonlitotta ossze a termekvonalakat... 5 OS X az elmult 4 evben... es 1 Windows (SP2!)... aha... azt is kozepre raktak az idovonalon.
Felelotlenseg igy lenezni a Microsoft-ot :) Ez pont olyan, ahogy az Intel-t nezte le mindenki, egeszen mostanaig.

#2480 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 11:47

Az intelt ezutan is lenezem technologiai szempontbol, semmi sem valtozott. :D

Idézet

Én inkább valami hardveres védelemre tudok gondolni.

En is erre gondoltam...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126