HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X II.

#21 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 11. 14:03

Idézet: Boba - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 12:41

Most sokunkban leromboltad a hitet, hogy Jobs egy varázskonyhában, fortyogó üstben készíti az OSX-et.  :respect2:   :D

Amúgymeg programok integrálása... mintha ilyesmi miatt kapták volna el a Microsoftot is, mert aszondták kiszorít más programokat a win platformról...  :think:

Nem jol latod. Nem olyan integralasrol van szo. Arrol van szo, hogy az en altalam valasztott Apple alkalmazasok hogyan mukodnek egyutt. Atjarhatosagrol van szo. Minden alkalmazas kepes elerni es hasznalni a masiknak Library-jet. Egyszeru pelda. Az iPhoto konyvtaramban van 4000 kep, az osszes kepet itt managelem a gepemen. Aztan ha mondjuk dolgozom iMoveban, vagy Finalcutban, es kell egy kep a video koze, akkor nem kell megnyissak semmit, mert a vagoprogramokban ugyanazt a strukturat latom mint az iPhotoban, amit megszoktam. Nehez ezt igy roviden leirni, es meg nehezebb atlatni anelkul, hogy az ember kiprobalna.

A Microsoftot azert perelgettek, mert ugy integralt alkalmazasokat, hogy nem volt valasztasi lehetoseged, mindenkepp feltelepitette. OS X ben en mondom meg mit rakjon fel es mit ne. Az iLife csomag meg penzbe kerul, mas kerdes, hogy megveszed a geppel egyutt. 1 evvel kesobb viszont ha akarod az uj verziot meg kell vegyed ujra, szoval szerintem ez teljesen korrekt, nem kenyszerit ra semmire, ha akarod hasznalsz freeware utilityket.

#22 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 14:06

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 14:03

Nehez ezt igy roviden leirni, es meg nehezebb atlatni anelkul, hogy az ember kiprobalna.

Elég, ha megemlíted az Adobe programok munkamenetét...

Idézet

A Microsoftot azert perelgettek, mert

Ok, igaz lehet .(de az kizárt dolog, mert nemtudom :D )
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#23 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 14:07

Idézet: ventata - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 21:42

..ja és 499 EUR-ért (bruttó) és nem 138000HUF ért...(ha az alap konfigot veszed). Szóval egy utat szerintem megér még benzinköltséggel is jobban jössz ki, ha kint veszed és a garancia ugyanúgy érvényes...

Bár tudom hogy elég idegenek itt egymásnak az emberek, de páran össze lehetne állni egy bécsi Mac beszerző körútra. Személy szerint Mac Mini -re hajtok, ha nem lesz normálisan kapható az országban az elkövetkező másfél-két hétben, felajánlom, hogy mehetünk az én autómmal.

Üdv:

Z.

#24 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 14:10

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 12:47

szerintem a Panther mar most is a legjobb oprendszer az osszes kozul, a Tiger meg meg jobb lesz. A Longhorn mivel lesz jobb? Es mikor?

(most tekintsunk el a flame-tol, hogy OS X re nincs Half Life2, viszont van ra Final cut HD stb. Csak mint oprendszert nezve mit tud, mennyire felhasznalobarat, mennyi ficsor van benne)

azert egy avid express pro hd 5.0.3 van olyan jo mint egy final cut pro hd, szerintem ;)

a ficsorok enegem mar rohadt reg ota >= 10 ev nem erdekelnek. engem az erdekel csupan, hogy megcsinalja-e nekem a masina amit akarok, es ugy csinalja-meg ahogy en akarom, es nam kapok sirogorcsot ha ehhez adott esetben parancssoros proggikat is fel kell hasznlanom vagy szkripteket kell irnom :)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#25 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 14:19

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 13:54

Igen csak en ugy erzem mint felhasznalo, hogy igenis Steve vagy akarki miatt egy olyan oprendszert kapok, ami folyamatosan fejlodik, raadasul az en igenyemnek megfeleloen. Azert nem hasznal mindenki ilyet mert a Mcrosoftnak iszonyat jol mukodott anno a kis marketing gepezete, szepen kitalaltak, hogy terjesszek el a rendszeruket. Masreszt volt olyan pont sokaig, hogy igenis jobb volt a Windows mint a Mac OS.

Jo, hat ha ugyanazt hajtogatod, mint eddig, akkor nehez lesz kommunikalni.
Azert orulok, hogy elismered, masoknak is vannak jo pillanatai, ezert is furcsa, hogy lentebb megint felhozod, hogy a Longhorn kesobb lesz, es kesni is fog, bar ezt te sem tudhatod, ahogy en sem mernem allitani, hogy nem fog kesni. Az Apple is csuszott mar, pl hardverekkel. Ez benne van a pakliban. Nyilvan mindannyian boldogabbak lennenk, ha nem csusznanak semmivel, hanem az Apple is kidobna olyan hardvert, ami nem mukodik rendesen. A Longhorn-ban is nyilvan mar sokminden keszen van, mas dolgok meg felkeszen, esetleg kiadhatnak a kesz dolgokat, nem? Akkor biztos jo lenne :)
Bar sztem valamelyikunk nincs tisztaban a tenyekkel - en nem ugy tudom, hogy a CoreImage fogja azt tudni, amit az Avalon...
Nekem egyebkent nem fontos, hogy az elkeszulte elott jojjon ki a LH. Nem az en bajom, ha a Microsoft penztol esik el. Tok jo 3rd party szoftverekkel felverteztem a rendszeremet, a tobbseguk kicsi, gyors, teljesen profi programozok keze munkajat dicseri, raadasul mind freeware vagy opensource. Pl itt nalam mar olyan is van, ami a Tigerben csak juniusban jon ki, Spotlight neven :) Sot, ha vak lennek, mar evek ota megtehetnem, hogy a szamitogepem olvas fol estimeset, ami a Tigerben meg csak juniusban fog kijonni (ha nem csuszik). Egyebkent Expose is elobb volt a windozomon, mint a mac-eseknek, mert en voltam az egyik, aki radumalta azt a francia fiut, hogy csinalja meg. Igaz, nem volt annyira jo, mint az eredeti lett, de legalabb sokkal elobb megvolt, ezt elmondhatom :)
Nem is banom, ha a LH fejlesztoi inkabb a stabilitassal foglalkoznak, elvvegre operacios rendszert fejlesztenek, nem pedig terulj-terulj asztalkamat, a tobbi feature-t majd megcsinaljak azok, akik programokat fejlesztenek a platformra.

Idézet

Semmi bajom az iTunes-al, tok jo, csinalja amit kell. Egyebkent miert nem nezed meg a tobbi programot OS X en, akkor konnyebben alkotnal velemenyt. Szivesen mutogatom neked orakat is ha kell, csak gyere el es nezd meg. Egyebkent kb 10 perc alatt szoktak itt emberek radobbeni, hogy mennyire jo az OS X. Csak par aprosagot kell megmutatni elesben :)

Eleget probalgattam mar az OSX-et, es 1 ora utan sem ereztem, hogy "mennyire jo". Nem nekem talaltak ki.

#26 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 14:28

Idézet: ion - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 13:19

Eleget probalgattam mar az OSX-et, es 1 ora utan sem ereztem, hogy "mennyire jo". Nem nekem talaltak ki.

Bocs srácok, hogy beleszólok, de Ti min vitatkoztok? Legközelebb a szőkék-vs-barnák lesz a téma? A kompetitív piac éppen ezért szép: Ion MS Windows -t használ, András pedig OSX -et. :)

#27 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 14:40

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 14:03

Atjarhatosagrol van szo. Minden alkalmazas kepes elerni es hasznalni a masiknak Library-jet. Egyszeru pelda. Az iPhoto konyvtaramban van 4000 kep, az osszes kepet itt managelem a gepemen. Aztan ha mondjuk dolgozom iMoveban, vagy Finalcutban, es kell egy kep a video koze, akkor nem kell megnyissak semmit, mert a vagoprogramokban ugyanazt a strukturat latom mint az iPhotoban, amit megszoktam.

Ez baromi szelsoseges pelda, egy apro kenyelmi szempont, ami csak akkor valik fontossa, ha mar megszoktad es fuggsz tole.

Idézet

A Microsoftot azert perelgettek, mert ugy integralt alkalmazasokat, hogy nem volt valasztasi lehetoseged, mindenkepp feltelepitette. OS X ben en mondom meg mit rakjon fel es mit ne. Az iLife csomag meg penzbe kerul, mas kerdes, hogy megveszed a geppel egyutt. 1 evvel kesobb viszont ha akarod az uj verziot meg kell vegyed ujra, szoval szerintem ez teljesen korrekt, nem kenyszerit ra semmire, ha akarod hasznalsz freeware utilityket.

Sztem az OSX-ben is ugyanugy feltelepiti, es az egyszeri felhasznalonak ott sincs valasztasi lehetosege. Az iLife csomag penzbe kerul, a WMPlayer viszont ingyenesen upgrade-elheto (egyelore?) :D
Valamint az utolso mondatra reagalva, aki tudja, hogy vannak alternativak, az Windows-ra is pofonegyszeruen telepithet freeware programokat. Sztem semmi lenyeges kulonbseg sincs a ketto kozott.
Annyi az egesz, hogy a Microsoft-ot mindenki utalja, mert pofatlanul megszedte magat, ugyhogy csak azertis fingatjak, ahol tudjak.

#28 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 14:42

Idézet: Boba - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 13:03

1 dolog szúrja az én szemem egyedül ami On topic, hogy az apple drágábban adja a Shake-et linuxra... és ez sajna nem jó dolog... amúgy bajom nincs az OSX-el, megvan a maga szerepe. Csak nem nekem...

Na pont igy lehet ugyesen rakenyszeriteni az embereket, hogy a te oprendszeredet hasznaljak. :)

#29 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 14:43

Idézet: HaZeX - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 14:28

Bocs srácok, hogy beleszólok, de Ti min vitatkoztok? Legközelebb a szőkék-vs-barnák lesz a téma? A kompetitív piac éppen ezért szép: Ion MS Windows -t használ, András pedig OSX -et. :)

Egyetertek: ezert szep, nem is emiatt vitatkozom.

#30 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 14:49

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 14:42

Na pont igy lehet ugyesen rakenyszeriteni az embereket, hogy a te oprendszeredet hasznaljak. :)

Még szerencse, hogy van linux változat...

Idézet

Ha az apple beszüntetné a Linuxos Shake-t, valószínüleg az nagy studiók, az ILM-el az élen mennének lincselni...

cgtalk.com -ról való a fordítás ha az emlékezetem nem csal...

#31 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 15:19

Akkor meg egy kicsi pelda ha mar az Avid is szobakerult. Ket hete HD-t vagok, es 1920*1080 ban sokaig tart renderelgetni.
5 perces klipp. rajta csomo effekt minden hanyas amit el tudsz kepzelni. 1 gombnyomas, es a klippet betolti a motion. Realtime editalom meg csomo effekt felirat stb.

izelito: http://www.apple.com/motion/video/

PC-n ez igy nez ki. Avid 5 perces klipp minden hanyas rajta. Kiirod AVIba minosegvesztes nelkul 1920*1080 ban 20 perc. betoltod Adobe After Effektbe. Ott nem tudod realtime editalni allando previewkat kell renderelni ujabb 20 perc pocsak. Kesz a cucc, ujra kiirod aviba ujabb 20 perc. Osszesen 1 orad ment el azzal, hogy renderelgettel, nalam ez max 1-2 perc amig atveszik egymastol a cuccot a vagoprogramok.

Avid-Final cut: Final cut Pro 5 most fog jonni aprilsban, Core Image tamogatassal. Ertsd: realtime color correction HD anyagon, masfel millas vagokartya nelkul...

ION: telepitobe meg azt is megadhatom, hogy milyen fontokat, milyen printerdrivereket rakjon fel.

Most jut eszembe. Csinald meg Windows alatt, hogy a te felhasznalod angolul menjen, anyukade magyarul. Ja tudom bebootolsz neki egy magyar windowst :)

Szerkesztette: H.Andras 2005. 03. 11. 15:20 -kor

#32 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 15:33

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 15:19

Akkor meg egy kicsi pelda ha mar az Avid is szobakerult. Ket hete HD-t vagok, es 1920*1080 ban sokaig tart renderelgetni.
5 perces klipp. rajta csomo effekt minden hanyas amit el tudsz kepzelni. 1 gombnyomas, es a klippet betolti a motion. Realtime editalom meg csomo effekt felirat stb.

PC-n ez igy nez ki. Avid 5 perces klipp minden hanyas rajta. Kiirod AVIba minosegvesztes nelkul 1920*1080 ban 20 perc. betoltod Adobe After Effektbe. Ott nem tudod realtime editalni allando previewkat kell renderelni ujabb 20 perc pocsak. Kesz a cucc, ujra kiirod aviba ujabb 20 perc. Osszesen 1 orad ment el azzal, hogy renderelgettel, nalam ez max 1-2 perc amig atveszik egymastol a cuccot a vagoprogramok.

Avid-Final cut: Final cut Pro 5 most fog jonni aprilsban, Core Image tamogatassal. Ertsd: realtime color correction HD anyagon, masfel millas vagokartya nelkul...

ION: telepitobe meg azt is megadhatom, hogy milyen fontokat, milyen printerdrivereket rakjon fel.

Most jut eszembe. Csinald meg Windows alatt, hogy a te felhasznalod angolul menjen, anyukade magyarul. Ja tudom bebootolsz neki egy magyar windowst :)

Miert fontosak ezek a dolgok (ha egyaltalan igy van)? Es ha az Avid kovetkezo verzioja meg 20x gyorsabb lesz, vagy barmi olyan egetrengeto ujdonsag lesz benne, ami a Final Cut Pro-ban nincs, akkor majd veszel egy PC-t?
Aki nagyuzemben csinalja, annak ugyis van wcje, pcje linuxszal windozzal meg mekkje is tokkal-vonoval, 600 darab, es azt a gepet hasznalja, ami az adott feladatra jobb.

Windows telepitobe is bele lehet rakni barmilyen driver-t, nem csak printerdriver-t, fontokat, es minden mast is. :)

Mivel az anyukam csak internetezni szokott, ezert csak kirakok neki egy masik bongeszot, amiben van magyar nyelv, bar erdekes, hogy pont a nyelvi tamogatas kerdeset hozod fol, mert az OSX-nek pont ez az egyik gyenge pontja.
Egyebkent, nem ertem, miert is akarna barki tobbnyelvu operacios rendszert hasznalni.

Megertelek, en is nehezen ismernem el, hogy az OSX semmivel sem tud tobbet a vetelytarsainal, ha Apple-gepeket adnek el. ;)

Szerkesztette: ion 2005. 03. 11. 15:35 -kor

#33 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 15:33

Tudom, hogy nem egy kategória a kettő, de ezeket már tudja pár cumó egy ideje... Flame, Inferno, Combustion...
Ohh, azt is bebuktam, hogy Pc-n... ezek nem is Pc-n futnak hanem Irix alatt...

Amúgy elismerem, home usernek ideális megoldás lehet, ha tényleg ilyen easy-to-use.

#34 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 15:49

Idézet: ion - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 14:33

Megertelek, en is nehezen ismernem el, hogy az OSX semmivel sem tud tobbet a vetelytarsainal, ha Apple-gepeket adnek el. ;)

Nekem fontos, meg meg eleg sok embernek, max nem tudnak rola.

Mi 8 eve PC eladassal kezdtunk, aztan szep lassan elegunk lett belole, es atalltunk komoly hazimozira, kivetitokre, ilyesmi. Eszembe nem jutott Apple gepeket arulni, amig meg nem vettem a sajat Macemet, majd 1 ev hasznalat utan azt vettem eszre, hogy bejonnek az emberek mondjuk hangfalat venni, meglatjak a Mac-et, es vesznek egy iBookot, vagy iMacet, vagy akarmit. Ezert elkezdtunk Apple eladassal is foglalkozni, mert szepen megfer a boltban a Hazimozi mellett, raadasul egyre jobban osszefugg a ketto, koszonhetoen az iPodnak, Airport expressnek, HDnek. Az erdekes, hogy legjobban attol feltem, hogy rengeteg support gondunk lesz, visszajarnak majd kerdezni az emberek, mert ezt vagy azt nem fogjak tudni megcsinalni OS X alatt. Ehez kepest kevesebb supportot kell adnunk mint anno mikor PC-ket arultunk. Na ez picit off lett, de gondoltam megirom :) Nem tagadom most mar valamennyi penzt is keresunk az Apple eladasokkal, de igyekszunk jo szolgaltatast biztositani, es en tenyleg ugy adok el egy gepet, hogy utana egy boldog ember tavozik kezeben az uj szerzemenyevel, es ez jo erzes. Most is jott be egy lanyka, 1 hete vett iBookot, kerdeztem, hogy na milyen a gep, es mosolyogva valaszolta, hogy fuuuu nagyon joooo, es semmi gondja, megy minden.

#35 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 15:57

Akkor mar ketten vagyunk elegedettek :) Az en pc-m is nagyon jo, es semmi gondom vele.

Szerkesztette: ion 2005. 03. 11. 15:58 -kor

#36 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 20:45

Az a baj a felfogásokkal, hogy PC= Windows.

PC-re is ugyanúgy létezik UNIX oprendszer, mint ahogy az OSX is az.
Vírus helyzet:windows tényleg szar, nem is tagadom.
De pl. Linux-ra is ritka a vírus. Az, hogy OSX-re nincs nem feltétlen azért mert olyan nagyon jól megírták, hanem mert nincs elterjedve. Ha elér egy bizonyos %-os részesedést azon is megjelennek lassan a vírusok, ugyanolyan elterjedséggel mint Linux-on.

Tévedés végett, nem akarok ismét flamet, csak nem értem miért PC=Windows. :confused:
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#37 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 20:52

Másik fórumbol reagálok hozzászólásokra. Longhornos, szóval bocs, ha off.

a.ndrwes kérdezte, hogy ki fogja tudni, hogy pontosan mely 16 és 32 bites app-okkal lesz kompatibilis az új OS.
Válasz: a user. Gyakorlatilag a userek fogják ezt letesztelni. És ha azt tapasztalják, hogy nem megy, akkor azt a választ kapják majd, hogy használják az emulátort, és az azon futó régebbi oprenceren indítsák el a progit. Kezd összeállni a kép, hogy miért vásárolt meg naggycéget az MS, és miért "fejlesztette ki" az saját VMWare-ét. Hát ezért. Amit mondjuk pl Mac-en is láthatunk: OS9-es vagy régebbi progik elindításánál autómatikusan beröffen egy emulátorban egy komplett OS9.

Aztán másvalaki hozzászólásában elmondta hogyan lehet másuser jogokkal futtatni valamit, és gyorskereséshez az Indexing service bekapcsolását ajánlotta.
A baj az ezzel, hogy lassítja a lemezműveleteket. Az én munkámban nem mindegy, hogy a program amit, fordítok az 1.5 vagy 1 óra alatt fordul le. A fordítás vegyesen CPU és IO intenzív, az összelinkelés IO intenzív. így új munkahelyi gépnél az első dolgom, hogy frissen telepítés után az összes NTFS volume meghajtójelén jobb klikk, General Tab alján az "Allow Indexing Service to index disk for last file searching" kikapcs, majd vár fél órát (pedig még nincs is tele a vinyó). Ezen kívül kommandpromptban "diskperf -off" kiadása.
Nekem ne update-eljen semmilyen disk performancia countert, hanem a lehető leggyorsabb legyen. Akkora idióta pedig még sohasem voltam, hogy akár egyszer is megpróbáljam használni azt a kutyás keresőt. Ha valamit keresek, azt tudom nagyjából hol van, és akkor inkább file managerrel, mert az gyorsabb.

Amúgy az OSX valamilyen Linuxos updatedb típusú technikát használ. Az updatedb-vel kiadott keresés (Linux command promptban "locate ..." iszonyat gyors). De a cron-ban ugye periodikusan frissül (óránként/naponta/hetente) az adatbázisa, az nagyon lassúúúúú.

Amúgy Linuxon egy technika, ami nagyot dob a lemezsebességen az a filerendszerek "-noatime" kapcsolóval mountolása. Ilyenkor nem updatelődik az access time, és ez sokat gyorsít ám! Viszont vigyázni kell, hogy egyes programok, amik használják, azok igénylik, pl a pine levelezőprogram.

Természetesen a root filerendsze ris mountolható noatime-al. OSX-en nem próbáltam.

Szerkesztette: tocsa 2005. 03. 11. 20:57 -kor

0012f4a4 7c16e0c7 mfc71!CWnd::DefWindowProcA+0x42

#38 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 21:50

Idézet: ion - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 15:57

Akkor mar ketten vagyunk elegedettek :) Az en pc-m is nagyon jo, es semmi gondom vele.

Ion, szerintem csak azt felejted el, és ez megint álltalános a topicon, hogy a magad, freeware/shareware/opensource programokkat tápozott xp-det hasonlítod a gyári állapotú osx-hez.

Nekem is van 2 fullos xp-s gépem itthon, egyiken napi 6-8 órában fut FPS, vagy WoW (szgépfüggő tesó rulz) semmi gond nincs velük, csak hát kicsit sok időt vesz el az abajgatásuk, egy telepítés pedig jaj:(

És emelett az iBookomat meg csak használom mióta megvan. A system preferences-ben csak azért jártam, mert kellett még egy user account. Komolyan, én sem gondoltam volna, hogy ez ilyen pofon egyszerű. Persze ki mire használja...

Na de ne legyen flame tényleg.  ;)

(HAndrás: Mplayer-t köszi, istenirály:) :) :) )
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#39 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 22:00

Idézet: tocsa - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 20:52

...
Amúgy az OSX valamilyen Linuxos updatedb típusú technikát használ. Az updatedb-vel kiadott keresés (Linux command promptban "locate ..." iszonyat gyors). De a cron-ban ugye periodikusan frissül (óránként/naponta/hetente) az adatbázisa, az nagyon lassúúúúú.
...

Ha már itt offolunk, akit érdekel nézze meg a Beagle nevű desktop keresőt (ez a linuxos Spotlight :)

http://www.gnome.org/projects/beagle/

Működés közben:

http://nat.org/demos/beagle-1.html
http://nat.org/demos/beagle-2.html
-ZsOlTi-

#40 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 22:05

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 15:19

Te H.Andras ha mar ott bennvagy az avidban, miert irnad ki avi-ba, hogy nekiallj adobe adobe premiere/afte effects-szel szarozni? :eek: avidban ott vannak az effektek es megcsak nem is olyan rohelyesek es dzsunka fosok mint az adobe 'after' effektjei... aaaaa. basszus nem ertesz te ehhez :(

Szerkesztette: SFIJ 2005. 03. 11. 22:08 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.